10 sept. 2009

ALIANŢA BUGETARILOR

pentru renegocierea Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice


Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,
Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,
Federaţia „SANITAS” din România,
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe,
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală,
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială,
Federaţia Naţională a Statisticienilor din România,
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,

Analizând textul Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
Constatând că, în măsura în care textul respectiv va fi pus în aplicare, va avea drept efect crearea de inechităţi prin pierderea unor drepturi câştigate ale personalului din sectorul bugetar, diminuarea veniturilor acestei categorii de personal etc.,
Faţă de modul în care Guvernul a decis promovarea Legii respective, cu încălcarea regulilor elementare ale dialogului social şi prin desconsiderarea instituţiilor statului de drept,
Au hotărât următoarele:

Art. I. Se constituie ALIANŢA BUGETARILOR pentru renegocierea Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, formată din Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia „SANITAS” din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială, Federaţia Naţională a Statisticienilor din România, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – denumită în continuare „ALIANŢĂ”.

Art. II. Organizaţiile sindicale membre ale ALIANŢEI hotărăsc să acţioneze cu bună-credinţă, cu solidaritate şi în respectul independenţei şi autonomiei fiecăreia, în vederea atingerii următoarelor obiective:
1. renunţarea de către Guvern la angajarea răspunderii în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului asupra Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;
2. renegocierea Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi supunerea sa dezbaterii camerelor Parlamentului României;
3. stoparea disponibilizărilor în sectorul bugetar;
4. neacceptarea concediului fără plată forţat.

Art. III. Pentru realizarea obiectivelor prevăzute la art. II, ALIANŢA va desfăşura o serie de acţiuni, conform unui calendar stabilit de părţi, care cuprinde, între altele, şi:
1. pichetarea Palatului Parlamentului – 15 septembrie 2009;
2. grevă generală de o zi în întregul sector bugetar – 5 octombrie 2009;
3. neimplicarea / neparticiparea salariaţilor din sectorul bugetar la organizarea alegerilor prezidenţiale – 22 noiembrie 2009 (+ 6 decembrie 2009, după caz).


Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,
Preşedinte: Anton HADĂR

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,
Preşedinte: Gheorghe ISVORANU

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,
Preşedinte: Aurel CORNEA

Federaţia „SANITAS” din România,
Primvicepreşedinte: Adrian BÎREA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe,
Preşedinte: Vasile MARICA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală,
Preşedinte: Răzvan BORDEANU

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială,
Preşedinte: Constantin BUZOIU

Federaţia Naţională a Statisticienilor din România,
Preşedinte: Dan PARASCHIV

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,
Preşedinte: Ştefan TEOROC

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,
Preşedinte: Sorin DUMITRAŞCU

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,
Secretar general: Paraschiv TOADER

14 comentarii:

 1. In sfarsit! Pentru prima data in Romania , sindicatele care reprezinta angajatii sistemului bugetar sunt capabili sa se uneasca, sa se respecte, sa accepte ca sunt diferiti dar egali in drepturi.

  Felicitari.

  RăspundețiȘtergere
 2. Subscriu cele de sus.Sper sa nu cedam presiunilor politice si sa obtinem ceea ce ne-am propus. ,,Sa auzim numai de bine"

  RăspundețiȘtergere
 3. S-a ajuns la o stare fara precedent in Romania si acest lucru este cu adevarat grav. Apreciez fuziunea sindicatelor bugetare, in special a celor care reprezinta sectoarele aflate la baza grilei de salarizare (educatie, sanatate etc.). Trebuie sa se stie foarte clar ca cei din educatie, sanatate etc. nu au pretentia de a avea salariile magistratilor dar, de asemenea, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca discrepantele sunt mult, mult prea mari intre angajati bugetari din sectoare diferite de activitate avand in vedere criteriul studiilor sau a responsabilitatii pe care o au. Sunt in asentimentul celor care doresc sa ia atitudine fata de aceasta situatie si sper la un viitor ceva mai bun.

  RăspundețiȘtergere
 4. În sfârșit.....se întrevede și ceva bun, la orizont...felicitări, și succes...!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Parca se simte un suflu nou in miscarea sindicala !
  Asa , sunt sanse sa mai fim bagati in seama !
  Se ajunsese la o stare de mare incordare in invatamant !
  Prea multa dezbinare ... cand , de fapt , suntem niste amarati...
  Sa fie intr-un ceas bun!

  RăspundețiȘtergere
 6. asaa... o zi greva pe 5 octombrie, si mai facem alte 9 zile greva cu diverse ocazii, adunam cele 10 zile de neplata, exact pe gustul guvernantilor...nu inteleg cum fac greva judecatorii, ei zic suspendare a activitatii si sunt platiti ?... nu putem gasi si noi o metoda de a suspenda activitatea in invatamant?

  RăspundețiȘtergere
 7. sa speram la zile mai bune, acum ca in sfarsit cineva a deschis ochii??? sa seram ca vom fi uniti pana la sfrsit, ca nu va interveni cineva sau ceva care sa strice ceea ce am obtinut pana acum, si daca va fi nevoie le vom taia (parlamentarilor) creanga de sub picioare asa cum s-a intamplat si acum 19 ani. eu cred ca ar fi sanatos pentru ei sa se gandeasca ca poporul asta a mai dus un razboi impotriva unui sistem la fel de corupt, si care la fel si-a batut joc de oameni. ma intreb cat va mai dura pana vom exploda...

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu fiti asa de optimisti!Eu nu mai cred pe nimeni si nimic!Abia cand scot banii de pe card!Abia atunci!Ati si uitat ca a fost o LEGE VOTATA IN PARLAMENT DE MARIRE CU 50% a salariilor,s/a pierdut timp cu negogierile si asa mai departe!Grav e si ponegrirea directorului I.Stiru de la Sc. Gosbuc!Daca a fost o inregistrare din vara de ce s/a scos tocmai acum???!!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Daca nici acum nu reusim sa mai saltam un pic pe grila,dl. Pop suntem de rasul parintilor si elevilor care vin la scoala cu Jeepul si se imbraca cu "toale"scumpe,nu ca si noi de la "second hand"...

  RăspundețiȘtergere
 10. Dl. Pop v/au fentat o data,ACUMA SA NU MAI CEDAM NIMIC!DACA E CAZUL SA FACEM GREVA CENERALA!SA NU INCEPEM ANUL SCOLAR 2009/2010!ACUM ORI NICIODATA!

  RăspundețiȘtergere
 11. Astia sunt mai rai decat comunistii!Ma refer la politicienii dupa Ceausescu!Ar trebui inca o revolutie!De data aceasta adevarata!Pacat de mortii revoltei din 1989,daca ar vedea astazi cum traim...

  RăspundețiȘtergere
 12. poate nici revolutia nu ii mai schimba
  greva generala depinde numai de noi
  din punctul meu de vedere e foarte important ca la sacrificii minime sa obtinem beneficiii maxime

  RăspundețiȘtergere
 13. "poate nici revolutia nu ii mai schimba
  greva generala depinde numai de noi
  din punctul meu de vedere e foarte important ca la sacrificii minime sa obtinem beneficiii maxime"

  D-le Pop,
  Am citit mesajele ce va sunt adresate de catre colegii din intreaga tara pe edu.ro. Cred ca sunt mesaje sincere. Sunt un fost sindicalist FSLI si va asigur ca intreaga viata am facut sacrificii maxime pentru beneficii minime in Romania ultimilor 50 de ani.Prin d-stra, adresez o unica rugaminte liderilor : NU NE MAI MINTITI !

  RăspundețiȘtergere
 14. d parvu principiul sindicatului este cu sacrificii minime beneficii maxime.
  Oare cu ce am mintit. poate daca eram in tiparul liderilor de sindicat as crede
  dar in conditiile in care reusesc sa mentin un dialog cu dvs si p eaceasta cale, cu riscul de a incasa toate bobarnacile specifice functiei, este un pas inainte.
  Trebuie schimbata si mentaslitatea liderului de sindicat si mentalitatea dascalului fata de sindicat
  dar e greu
  si pe zi ce trecerealizez ca ma bat cu morile de vant
  Noroc ca sunt tanar
  in 50 de ani poate reusesc ceva
  Numai de bine

  RăspundețiȘtergere

Postări populare