13 sept. 2009

PICHETARE PREFECTURA 14.09.2009 ORELE 12-14

SLIMM, analizând situaţia creată în învăţământ prin asumarea unei legi a educaţiei, in foarte mare graba, al cărei text care nu ţine cont de putinile negocieri din august cu sindicatele şi a unei legi a salarizării unitare care situează cadrele didactice la periferia grilei de salarizare, a hotărât declanşarea unor acţiuni de protest care vor debuta luni 14 septembrie la deschiderea anului şcolar.
SLIMM sfătuieşte membrii de sindicat să nu participe la manifestările festive ocazionate de deschiderea anului şcolar, la care vor fi prezenţi politicieni.
Luni, 14 septembrie, SLIMM organizează o pichetare a Prefecturii, finalizata cu înmânarea unui memoriu către prefectul judeţului Maramures.
Revendicarile membrilor se sindicat sunt urmatoarele:
- În proiectul Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, învăţământul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte: diminuarea veniturilor de natură salarială ale personalului din sistem, crearea de inechităţi prin pierderea unor drepturi câştigate ale salariaţilor din educaţie, îngheţarea salariilor pe perioadă nedeterminată indiferent de rata inflaţiei, concedieri masive în sectorul bugetar;
- Guvernul României refuză aplicarea Legii nr. 221/2008 – de majorare a salariilor personalului didactic;
- În ultima perioadă, în învăţământul preuniversitar de stat, s-a procedat la desfiinţarea a aproximativ 20.000 de posturi, ceea ce a dus la disponibilizări masive de personal;
- Executivul intenţionează să îi forţeze pe cei peste 400.000 de salariaţi din învăţământ să accepte concediu fără plată pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, ceea ce va implica trimiterea acasă a celor peste 3,5 milioane de elevi.
Cea mai mare nemulţumire a sindicaliştilor din învăţămînt se leagă de acea economie de 15% la fondul de salarii la care guvernul obligă toate instituţiile bugetare.
La pichetare sunt asteptati intre 50 si 500 de lideri de sindicat si membri de sindicat din unitatile de invatamant din Maramures.
Pe langa boicotarea discursurilor politice din unitatile de invatamant in care participa acestia, organizatiile din tara organizeaza si alte forme de protest:
- FSLI Arad 14.09.2009 pichetarea Prefecturii
- FSLI Calarasi 14.09.2009 banderole albe, 15.09.2009 pichetare Perfectura
- FSLI Bihor 16.09.2009 ora 13.30 pichetare Perfectura
- FSLI Timisoara 17.09.2009 pichetare Perfectura
- FSLI Bistrita Nasaud 15.09.2009 ora 14-15 pichetare Perfectura
- FSLI Iasi 15.09.2009 ora 15-17 pichetare Perfectura
- FSLI Cluj 15.09 ora 11-13 pichetare Perfectura
- FSLI Bacau 15.09.2009 ora 13.30 miting Bacau, Mooinesti, Comanesti, Onesti
- FSLI Ialomita 15.09.2009 pichetare Prefectura
- FSLI Prahova 15.09.2009 ora 14.00 pichetare prefectura

Biroul Operativ SLIMM
presedinte Liviu Marian Pop

4 comentarii:

  1. Sper sa ne tinem de aceste proteste sa nu mai patim ca data trecuta, ca toata lumea stie ca n-o sa facem nimic, ca nu suntem uniti, etc, asa suntem vazuti din afara sistemului .IN plus, directorul meu de scoala ameninta sa nu prinda pe careva la pichetare ca taie toata ziua la salariu,pentru o eventuala greva situatia e si mai sumbra dar o s-o aduc la cunostinta la momentul respectiv, ca acum am exemplu doar de la greva trecuta, care oricum a fost un fiasco total, ca nu stiu ce au facut liderii de sindicat sa hotarasca peste noapte de unii singuri incetarea grevei desi nu obtinusem nimic.Se urla in gura mare" copiii nu sunt de vina, orele trebuie sa se tina".Pe noi se intreaba cineva cand se fac greve in alte domenii daca ne afecteaza?Noi murim de grija altora si nu mergem macar odata pana la capat pana obtinem drepturile noastre, ca s-a terfelit pricum prea mult imaginea de dascal in Romanaia, am copii de gimnaziu care spun 'aoleu cum sa am ca model un profesor, pai nu vedeti in ce hal traiesc si n-au de nici unele ,nu vrem sa ajungem asa".

    RăspundețiȘtergere
  2. in ce scoala isi permite un director sa faca asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Rusine! Rusine! Rusine!
    Desi politicienii au fost rugati sa nu isi faca prezenta la festivitatile de deschidere a noului an scolar, cu tupeu acestia au tinut discursurile lor clasice, cu cuvinte pompoase care dau bine la public, dar care nu au pic de valoare. Am crezut ca doar la scoala la care sunt angajata s-a intamplat acest aspect, dar vad la TV ca acestia au invadat, cu tupeu, unitatile de invatamant din tara...
    Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca acea samanta din sangele de roman ce genereaza slugarnicia si umulinta, tradarea si vanzarea aproapelui pentru propriul bine va invinge pana la urma.O miscare nationala de amploare nu va mai fi niciodata in Romania astfel incat sa rastoarne puterea aceasta mizerabila si corupta ce se imbogateste doar pe a noastra spinare.IULIAN M.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare