25 sept. 2009

O noua victorie FSLI

In urma sedintei de azi si a formelor de protest propuse de catre FSLI, Guvernul Romaniei face un pas inapoi.
Astfel a modificat Legea si au renuntat la taierea sporurilor pana la 31 decembrie 2009 AICI
O noua victorie, desi materialul a fost postat in seara aceasta cu data de de ieri, off, off
Ma intreb cum de guvernul Boc asuma o lege si apoi o schimba in continut.
Deocamdata este in binele nostru. Un bine relativ

Astfel vechiul art 49 cu 12 nu mai afecteaza personalul din invatamant prin diminuarea sporurilor.
mai raman cele 10 zile pentru concediu fara plata din cealalta lege
o noua lupta

24 de comentarii:

  1. Azi, pana la aparitia pe site-ul MECI a informatiilor referitoare la taierea sporurilor si indemnizatiilor, am fost ca un vulcan... Mi-am facut un calcul al salariului pe care l-as lua daca aceste sporuri ar fi taiate si era sa dau ortu' popii. 850 RON dupa 14 ani vechime si grad didactic I. Este mai mult decat revoltator. Si, sincer, sunt sceptica inca asupra revenirii referitoare la aceste sporuri. Trebuie sa avem taria de a merge mai departe, de a intra in greva generala deoarece sistemul educational nu mai poate suporta atata ipocrizie. Este deja mult prea mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, dle Pop, pt victoria de astazi. Tb sa recunosc ... "you did a god job!"

    RăspundețiȘtergere
  3. si care este realizarea???????? de ce ne bucuram oameni buni??? ca au amanat aplicarea mizeriei de legi?vin alegerile doar ce naiba nu? ne vom face si noi datoria in functie de banii pe care ii luam. dupa 5 ani in invatamant o sa am un salariu de 650lei, cam asa...si dau 1mil pe naveta asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai aici este problema, d-le anonim (dupa cum se vede eu nu ma ascund in spatele anonimatului). Unii dintre noi ne-am ales aceasta meserie nu doar asa, ca sa avem un loc de munca. Ce vina au elevii mei ca guvernul imi taie sporurile? Eu muncesc pentru ei si pentru ca nu vreau sa-mi bat joc de meseria pe care mi-am ales-o. Voi munci la fel de mult fara sa fiu platita in conformitate cu munca pe care o depun, asta e problema!

    RăspundețiȘtergere
  5. bravo sindicatului!.Dupa alegeri se va reveni si se vor taia ,nu numai sporurile,dar si din salariu.Fara greva generala pana pe 6 decembrie 2009,nu vom realiza nimic.Nu se mai poate realiza nimic cu rugaminiti ,ci numai cu forta.PARIATI CU MINE CA NE VOR PACALI DIN NOU!Prof.Guta Marius.

    RăspundețiȘtergere
  6. TIN PARIUL,AVETI MARE DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule POP va rog frumos sa ne spuneti si ce se intampla cu sporul de doctor.
    Am vazut ca la art 50. alin. 10 nu este abrogat.

    RăspundețiȘtergere
  8. O victorie a sindicatelor? Sa fim seriosi! Vin alegerile si basescu nu vrea sa-i piarda chiar pe toti din invatamant.
    Asa sa faci Ioana, sa muncesti cu spor, inclusiv cele 2 ore de dirigentie de la liceu,ore neincluse in orarul oficial.
    Pana unde poate merge nerusinarea acestui guvern?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sustin pe Turisticus ! Probabil IOANA are o rezerva IN SPATE, fara copii , rate la banci, etc., si probabil ca este si foarte tanara. Ieri am fost intrebata si eu ce se va intampla cu copiii, cu materia etc.. (alte gogorite dintr-astea!) si am raspuns PENTRU PRIMA DATA CU SINCERITATE: CAND FAMILIILOR, COPIILOR, LEGIUITORILOR ..., LE VA PASA DE MINE ATUNCI VOI REVENI LA CONSTIINTA ! Am muncit destul pe vremea dinainte de '89 VOLUNTAR -OBLIGATORIU! Aveam toata catedra de romana plus 1/2 engleza , ca nu venea nimeni calificat , ca era la tara, si mi se platea o nimica toata. Dirigentia tot asa , munceai de-ti sareau ochii, inclusiv la cules de porumb,DAR PE OCHI FRUMOSI sau SIMBOLIC! si nu puteai sa spui nimic. SI ACUM TREBUIE SA MUNCIM TOT ASA! Si asa suntem obligati sa facem orele de pregatire , care NU SUNT PLATITE! Dar eu si copiii mei nu trebuie sa traim????? NU se mai satura de "Ferari, Lamborgini, parfumuri si genti de 5000 de euro" !!! NU LE ESTE RUSINE??? Sigur ca nu, ca daca ar fi fost cand s-a impartit rusinea nu s-ar fi ajuns aici! "Cand s-o-mpartat norocu' / Fost-am dusu la lucru", ASA-I DOMNULE POP/

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Magda, nu copiii de acasa, varsta sau ratele la banci ma fac sa fiu responsabila de munca mea, ci constiinta proprie. Repet: elevii si parintii acestora nu au nicio vina ca mi sa taie mie sporurile. Cum m-as simti eu sa stiu ca, la scoala unde invata copiii mei, se neglijeaza educatia elevilor? Ce vina au copiii mei? Sustin lupta pentru drepturile pe care le meritam, dar consider ca nu aceasta este solutia buna - pentru cat ma plateste guvernul, atat muncesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa intelegem ca ni se va da in continuare sporul de zona pentru cei care il au, dirigentia, salariul sau gradatia de merit si plata celor 2 ore pe saptamana invatatorilor si educatoarelor cu gradul I si 25 ani vechime prin plata cu ora toate aceste drepturi in afara salariului de incadrare sau nu am inteles eu bine? Dar pentru salariul de dupa 1 ianuarie 2010 ce sporuri dintre cele amintite mai sus se mentin in afara salariului de incadrare? Pentru ca daca aplicam o logica rece daca nici salariul sau gradatia de merit nu vor fi in afara salariului de incadrare ne mai gandim la munca sustinuta? Sincer se munceste mult pentru a obtine un astfel de drept va spun cu toata responsabilitatea desi unii dintre colegii nostri au o alta parere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Ioana, ai dreptate ! Copiii si parintii n-au nici o vina ca am ajuns bataia de joc a guvernantilor. Problema este ca nu s-a invantat pana acum o modalitate mai eficienta si mai putin drastica , in acelasi timp, pentru a-i determina sa ne asculte si sa ne respecte. EI REACTIONEAZA POZITIV PENTRU NOI DOAR CAND 'LE AJUNGE CUTITUL LA OS'! Nici mie nu-mi place la ce s-a ajuns si pot sa-ti spun ca am refuzat pana acum sa particip la vreo greva EXCEPTAND-O PE CEA DE PE VREMEA MINISTRULUI MARGA pentru care am ramas cu un adanc respect pentru ca a fost singurul ministru care ne-a privit CA PE NISTE COLEGI SI NU CA PE NISTE DUSMANI! Ceilalti se bucura "si parca dau din coada de fericire" cand ne vad atat de umiliti. Acum insa am SEMNAT SI EU PENTRU GREVA DESI AM FACUT CERERE DE IESIRI DIN SINDICAT pentru ca ma ingrozeste ce se va intampla daca astia isi pun in aplicare planul de a scoate tara din criza pe spinarea noastra in vreme ce ei nu inceteaza cu dezmatul!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. In primul rand doresc sa spun ca daca nu sesiza FSLI aceasta problema a LSU, si ca sporurile o sa dispara pana in 31 decembrie 2009.
    In al doilea rand doresc sa va multumesc tuturor celor care comentati pe blogul meu, anonimi sau nu.
    Si in ultimul rand vreau sa va spun ca toate propunerile incerc sa le si pun in practica, cel putin le aduc la cunostinta colegilor mei de sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stati asa ca nu primim nimic in plus doar ca probabil nu ni se va mai lua din venit.Asa ca sa nu ne bucuram ca si cand ne-ar creste venitul!Stiti bancul cu evreul care avea o locuinta prea srtamta, nu????I-au mai bagat in casa si catelul si purcelul iar cand animalele au iesit...vai ce bine e,cat loc avem!Cam asa ceva si cu veniturile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu pot spune ca e o victorie
    cel putin mergem acasa cu salariile nediminuate anul acesta
    O sa vedem ce se mai intampla
    cu siguranta nu o sa fie usor

    RăspundețiȘtergere
  17. Mare realizare. Inca trei luni nu ni se vor taia sporurile. Ele vor fi taiate de la 1 ianuarie. FELICITARI domnule Pop.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu cred ca in discutia referitoare la veniturile noastre se scapa din vedere un element esential: numarul de ore lucrate. Oamnei buni, uitati-va ce este Tiparit pe flututrasul de salariu (acolo unde secretara/contabila/etc binevoieste sa dea acesti fluturasi). Veti vedea ca suntem platiti pentru 16/18 ore, sau, dupa caz, alt nr. de ore, de exemplu 19 sau 20.
    Pai, la acest nr. de ore lucrate, noua ni se acorda aceste sume[despre care se vorbeste..... si se spune ca sunt mici.... toata lumea se plange...].
    IA SA VEDEM, DACA am avea si noi tiparit pe fluturas un nr. de 30/40 de ore........ OARE, cam CAT ar trebui sa primim?????????
    Nu-mi spuneti ca norma noastra este de 40 de ore/saptamana, ca stiu asta...... INSA...... acest numar de ore NU se reflecta in salariul nostru. ADICA muncim 18 ore ptr. bani iar restul de ore pe degeaba.
    Diferenta de la 18 pana la 40 de ore NU este reflectata in salariul nostru, ca atare NU apare pe fluturas.
    Ei, Daca o sa ne mareasca norma (recte, reduceri de personal)...... atunci vom ajunge la vorbele mele..... NU grevele sunt solutii..... nu, nu, nu
    Daca ne mareste (dubleaza) norma, NU PREA CRED ca vreun coleg ar mai avea timp si chef sa stea la tocmeala cu diversi parinti/elevi despre ce-si-cum, asa cum fac unii, care se cred la taraba si negociaza te miri ce ba cu elevii [unii negociaza disciplina in sala de clasa!], ba cu parintii, etc.
    Ei, atunci, treaba o sa mearga brici, ca n-o sa mai aiba lumea timp de pierdut si nici n-o sa-i mai arda nimanui de Tolerat grosolaniile parintilor+elevilor..... ba chiar si grosolaniile unor colegi...... care vin la munca sa se odiheasca, ba mai au si nesimtirea sa anunte cu voce tare una ca asta..... sau nesimtirea celor care isi permit sa fumeze in scoala, nepasandu-le ca ii vad elevii. In opinia mea asa ceva este de netolerat. As putea chiar sa spun ca ar trebui o dictatura in invatamant, fata de unii ca acestia. In orice caz, la o norma de lucru reala si platita real, nu s-ar mai produce atatea disfunctionalitati cate sunt in zilele noastre din simplul fapt ca nu ar mai fi timp si ptr asa ceva (la 40 de ore am munci ca teleghidati! sarmanii de noi!).
    Deocamdata, avem 18 ore tiparit pe fluturas, asa ca pentru atat suntem platiti. Aceasta este realitatea. A nu se intelege gresit, nu-mi/nu va doresc sa ni se majoreze norma/sa fie concedieri. Doar am subliniat un fapt cat se poate de real, pe care se pare ca multi il uita. Cine vrea sa verifice, sa se uite pe fluturasi de salariu proveniti din alt gen de institutii - si mai vorbim apoi. Veti vedea ca am dreptate, din pacate (atat muncim, atat suntem platiti - pentru ca la hartoagele doveditoare ale salariului nostru nu apar orele lucrate real - cat corectam lucrari, etc).

    RăspundețiȘtergere
  19. tot eu:
    cu alte cuvinte, pentru 18 ore ne plateste, atat trebuie sa muncim..... si sa facem pe <"q"-n patru> sa ne incadram in timpul acesta..... fara alte vaicareli.... "scurt si la obiect".
    ........
    (ne tine conducerea la sedinte?? pai, pe la "alte case" acest lucru se remunereaza, pe stat de plata; vrei sa vin la sedinta? ma platesti!)
    ........
    Iara daca ne dorim mai mult..... si daca.... o sa ni se si dea (mai ales ca unii sunt in stare sa faca pana si greva ca sa li se dea una ca asta=majorarea normei de lucru)... atunci, iarasi, "scurt si la obiect" - "zât"... nicio vorba.... fara comentarii....


    Morala: "Atentie la ce va doriti, cu greva asta, ca s-ar putea sa si obtineti..."

    (asa-i, daca suntem intre ciocan si nicovala)

    RăspundețiȘtergere
  20. Cuvinte ca "zat" nu fac cinste unui cadru didactic.
    Eu nu sunt fumator,dar am colegi care fumeaza si nu a mai avut pana acum nimeni tupeul sa ii numeasca nesimtiti, si nici nu sunt asa, din contra, as zice. Iar daca va e dor de o dictatura ,sunteti poate vreun nostalgic, mai bine iesiti la pensie si lasati locul unui tanar care poate nu are nici post de suplinitor si vrea sa munceasca, nu sa jigneasca,si sa faca propuneri aberante.
    Greva nici la noi in scoala nu o doreste nimeni,niciodata nu am fost fermi, ci am fost bataie de joc a liderilor, stiti bancul cu lupul?

    RăspundețiȘtergere
  21. doresc a nu ne ataca intre noi.
    ne ataca altii cu legi care in forma propusa o sa ne lase mult timp pentru meditatii de genul "CE BIN E A FOST" daca reusim sa respectam majoritatea am facut un pas inainte.
    daca nu, nu am inteles si respectat democratia

    RăspundețiȘtergere
  22. din nou eu:
    Da, aveti dreptate, acel cuvant nu face cinste dascalului. Doar ca intre cele doua seturi de ghilimele exista si o liniuta.
    Nu va suparati pe mine, nu ati inteles. Acel cuvant il atribuiam celor ce au puterea de-a ne mari norma de predare dar si de-a ne inchide gura simplu si scurt, cu acel gen de replici.
    As fi de partea grevei in situatia in care as sti ca aceea este solutia. Insa eu stiu ca aceea nu este solutia. Noi, dascalii, trebuie sa punem punctul pe i si piciorul in prag pe alte planuri, pe acelea la care noi avem painea si cutitul - recte cartea, stiloul si catalogul. Din pacate, prea putini gandesc la fel.
    Si, da, am tupeu sa ii numesc nesimtiti pe adultii care fumeaza netulburati in scoli, IN VAZUL elevilor.
    Inteleg ca salariatii din scoli sa fumeze inafara institutiei, unde considera domniile lor - la fel cum salariatii din alte institutii (cu activitate cel putin la fel de intens intelectuala) nu fumeaza la locul de munca din simplul motiv ca pe-acolo sunt instalate avertizoare de nivel de fum/impotriva incendiilor.

    ...departe de mine gandul de-a jigni vreun membru al acestei comunitati....

    RăspundețiȘtergere
  23. nu m+am referit la dvs
    discutam la modul general
    am preluat si ideea dvs si altele de pe aceasta comunitate
    pertinente
    si realiste

    RăspundețiȘtergere

Postări populare