22 sept. 2009

INFORMARE FSLI 22 septembrie 2009




I. În conformitate cu prevederile art. 49 pct.12 din Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, la trei zile de la data publicării acestei legi în Monitorul Oficial, se anulează următoarele sporuri, indemnizaţii şi drepturi salariale:

- indemnizaţia de rural;

- sporul pentru tranşele suplimentare de vechime;

- gradaţia de merit;

- salariul de merit;

- sporul de stabilitate;

- sporul de suprasolicitare neuropsihică;

- indemnizaţia de conducere pentru funcţiile de conducere, de îndrumare şi de control;

- indemnizaţia acordată pentru dirigenţi, învăţători, institutori şi educatoare;

- sporul de practică pedagogică;

- ajutorul de deces acordat în cuantum de 5 salarii acordat la decesul unui cadru didactic;

- orice alte premii sau drepturi băneşti prevăzute de lege sau de Contractele Colective de Muncă.

II. În temeiul prevederilor art.10 din Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în perioada octombrie-decembrie 2009, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal, în medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia din măsurile:

-să acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestora, zile libere fără plată pentru o perioadă de până la 10 zile lucrătoare;

- să reducă programul de lucru;

- să dispună o măsură ce combină alternativele prevăzute la lit. a) şi b);

- altă măsură cu efect echivalent.

În situaţia în care moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR pe tema Legii cadru privind salarizarea unitară va fi respinsă şi preşedintele României va promulga cele două legi amintite mai sus, veniturile salariale ale personalului din învăţământ se vor diminua, în medie, cu 40% lunar, pentru perioada octombrie-decembrie 2009.

Pentru susţinerea afirmaţiilor de mai sus anexăm câteva exemple.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE

ANEXĂ LA INFORMARE

a) Prof grad I, 22-25 ani vechime, gradatie de merit, dirigentie
Salariul brut actual: 3109 ron
Salariul brut diminuat: 2261 ron

b) Prof grad I, 22-25 ani vechime, salariu de merit, dirigentie
Salariul brut actual: 2860 ron
Salariul brut diminuat: 2261 ron

c) Prof grad I, 22-25 ani vechime, gradatie de merit, dirigentie , spor de rural 15%
Salariul brut actual: 3380 ron
Salariul brut diminuat: 2261 ron

d) Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, salariu de merit,
Salariul brut actual: 2350 ron
Salariul brut diminuat: 1858 ron

e) Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, gradatie de merit,
Salariul brut actual: 2555 ron
Salariul brut diminuat:1858 ron

f) Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, gradatie de merit, spor rural 15%
Salariul brut actual: 2778 ron
Salariul brut diminuat: 1858 ron

g) Invatator definitiv, 2-6 ani vechime, dirigentie, spor rural 15%
Salariul brut actual: 1284 ron
Salariul brut diminuat: 1033 ron

h) Director, prof grad I, 10-14 ani vechime, gradatie de merit, ind de conducere 30%
Salariul brut actual: 2874 ron
Salariul brut diminuat: 1854 ron

i) Director, prof grad I, 25-30 ani vechime, gradatie de merit, ind de conducere 30%
Salariul brut actual: 3713 ron
Salariul brut diminuat: 2365 ron

j) Inspector şcolar, prof grad I, 25-30 ani vechime, gradatie de merit, ind de conducere 40%
Salariul brut actual: 3903 ron
Salariul brut diminuat: 2365 ron

k) Secretar sef IA, studii medii, salariu de merit, ind de conducere 20%

Salariul brut actual: 2351 ron
Salariul brut diminuat: 1483 ron

10 comentarii:

  1. si cum va propuneti sa protestati - cu ceva efecte, nu doar declarativ - in legatura cu situatia asta??? va multumiti sa ne informati ca vom fi prostii prostilor? existenta sindicatului nu este oare justificata prin pretentia de aparare a drepturilor sindicalistilor?? daca doar constatati si sunteti neputinciosi sa luati vreo masura veridica si de efect pentru a impiedica punerea in aplicare a articolelor care ne injumatatesc salariile pentru un an-doi, atunci returnati contributiile pentru sindicat pe ultimii doi ani, pe care nu le justificati in niciun fel!!
    CE MASURI CONCRETE PROPUNETI IN SPRIJINUL SINDICALISTILOR?
    ca de vorbe si informari - dupa ce tot dvs ati negociat si semnat pacte peste pacte - ne-am saturat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt. Anonim
    Credeti ca numai liderii de sindicat trebuie sa se implice in rezolvarea problemelor noastre?!!!
    Fara sustinerea noastra nu pot face minuni!
    Ei negociaza, organizeaza proteste dar oare noi sindicalistii in ce masura participam?!!!
    Cand e vorba de proteste multi salariati nu vor sa participe ori pentru ca trebuie sa se deplaseze in alta localitate(pentru pichetare)ori nu semneaza pentru greva generala pentru ca se gandesc ca pierd bani pentru acele zile de greva, dar nu se gandesc ca de acele zile depinde soarta noastra!!!
    Eu apreciez si admir efortul d-lui Pop de a rezolva problemele noastre, dar nu uitati ca numai singur nu poate face minuni!(M)

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim dela 00.41

    eu am semnat pentru boicotarea examenelor nationale si pentru toate formele de protest, si pentru greva generala. liderii de sindicat au semnat un pact pentru educatie si un acord cu ministrul, fara ca noi sa mai fi fost consultati, si au suspendat aceste masuri de protest, decredibilizand pentru totdeauna orice protest sindical al cadrelor didactice!!

    si nu e vorba doar de dl pop aici - ci de absolut toti liderii de sindicat, dintre care cei mai multi se remarca prin absenta!

    nu-i mai victimizati pe dansii, noi suntem victimele aici!! cand va veti primi salariul injumatatit, cine va fi de vina pentru ca a permis guvernului sa isi bata joc de dvs??? credeti ca o interventie divina va repune lucrurile pe fagasul normal?

    sindicatele - prin liderii lor - trebuie sa vina cu masuri reale care sa asigure pastrarea drepturilor, nu sa se lamenteze aici si sa ne informeze ca inca o data suntem prosti si slabi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. In afara de informari si propunerea unor forme f.blande de protest(greva de o zi)cum ne mai cheltuiti banii d-le Pop?asta ca sa stim daca-i mai dam.Oare ar trrebui sa luam salariu 0 ca sa propuneti o masura serioasa?Cum va putem scoate din inertie???

    RăspundețiȘtergere
  5. citez:
    Anonim spunea...

    Pt. Anonim
    Credeti ca numai liderii de sindicat trebuie sa se implice in rezolvarea problemelor noastre?!!!
    Fara sustinerea noastra nu pot face minuni!
    Ei negociaza, organizeaza proteste dar oare noi sindicalistii in ce masura participam?!!!
    Cand e vorba de proteste multi salariati nu vor sa participe ori pentru ca trebuie sa se deplaseze in alta localitate(pentru pichetare)ori nu semneaza pentru greva generala pentru ca se gandesc ca pierd bani pentru acele zile de greva, dar nu se gandesc ca de acele zile depinde soarta noastra!!!
    Eu apreciez si admir efortul d-lui Pop de a rezolva problemele noastre, dar nu uitati ca numai singur nu poate face minuni!(M)
    pupincurisme am mai vazut pe vremea raposatului!

    sindicatele nu fac nimic, se stie asta, sa ne dea domnul Pop un singur lucru pentru s-a luptat si l-a obtinut! si, eu, voi vota cu ei, in continuare! despre ce vorbeste acel anonim: ajutorul nostru: ca ce? cu ce sa-i ajutam? ce au facut ei pentru noi? ce au obtinut pozitiv pentru noi? NIMIC!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ar fi interesant de vazut cum se aleg liderii de sindicat, judeteni si nationali, ca noi nu stim! cand au fost/vor fi alegeri?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ajutorul nostru= sa participam la proteste si sa fim de acord cu greva

    Daca doriti sa stiti ce face Sindicatul pentru noi cititi aici http://slipc.blogspot.com/2009/09/in-atentia-liderilor-de-sindicat-din.html

    Si nu credeti ca sunteti cam rautaciosi cei care sunteti impotriva liderilor de sindicat?

    Daca ati fi in locul lor ce ati face?
    Sunt lideri de sindicat care isi sacrifica timpul petrecut cu familia pentru a participa la negocieri, sedinte, etc.
    Propuneti solutii in loc sa acuzati liderii de sindicat!(M)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ori pricepi greu,ori te faci ca nu pricepi!
    Pt.ca liderii isi sacrifica familia si timpul liber o fac pe banii nostri si o fac constient si deliberat,nu-i obliga nimeni,ei au ales>Cand accepti o astfel de functie iti asumi ca om normal anumite raspunderi;mai pe romaneste ca sa intelegi:STII IN CE TE BAGI!Iar daca ei din motivele pe care le cunosc(joaca si politic),nu au reusit sa obtina nimik,noi tocmai asta vrem sa le preluam raspunderea protestand prin GREVA.Deci turma-i pregatita si asteapta semnalul!N-ai citit sondajul cu greva?Ce-i asa greu de priceput?Sper c-am reusit sa te mai destept!

    RăspundețiȘtergere
  9. Greva salveaza veniturile celor ... putini ! Este vorba de cei care ne ameninta si verifica, controleaza prin inspectii tematice sau ne coordoneaza in calitate de ”conducatori”. Mi-a sila de ei ! Desigur ei nu au nevoie de greva, ca o facem noi. La celealte forme de protest, di anii anteriori - ultimii 10 ani ne-au terorizat in tmpul acestor forme de protest, sau imediat dupa, uitand ca greva inseamna solidaritate. Au devenit amnezici imediat ce greva s-a oprit, facand controale peste controale. DORIM sa fie desfintate aceste structuri capusa numite ISJ deoarece nu ne imbogatesc in nici un fel. Mi putina birocratie, mai mult profesionalism. La urma urmei, ultian modificare a metodologie privind pre-transferul personalului didactic, le-a oferit oportunitatea ne-sperata (functionala se pare o data la 10 ani -vezi anul 1990, 2000, 2009 ...)de a se transfera de la mediul rural spre cel urban, indiferent de not aobtinuta la titularizare, doar pe baza punctajului obtinut. Cum? daca esti director, inspector, coordonator nu mai conteaza unde , ai dreptul si obligatia de a-ti lasa amprenta legalitatiii tuturor proiectelor si programelor derulate in scoala unde esti. Nu conteaza activitatea la catedra ci , activitatile EXTRA. Ca si cum un medic da ca trateaza cazuri extreme este un medic adevarat. Mi-a sila de ceea ce se intampla.
    Cei care pierd salariile de merit, gradatiile sunt tulburati , turbati de pierderea acestor drepturi , desi in cadrul privat recunosc ca au avut norocul sa -si puna in lumina mai favorabila activitatile, altele decat cele la catedra. Greva ? la ce bun? Cand am vrut continuarea grevei in trecut, liderii sindicali au ordonat sistarea grevei. Ce am obtinut ? Nimic. Promisiuni. Nici nu puteam primi altceva. Acum? Promisiuni. Vreau sa vad ce pregatiri fac liderii pentru noul contract colectiv la nivel de ramura, pentru anul urmator. Si ce se aude despre rasunatoarele procese privind nerespectarea majorarii de 50 % a salariilro profesorilor. Pana atunci, construim centre de conferinte din banii sindicalistilor la Ocna Sugatag sau in alte locuri din tara. Felicitari,dl Pop, sunteti un ctitor remarcabil.Daca va fi greva, vom folosi acel fond de greva (se pare inexistent)?

    RăspundețiȘtergere
  10. ca sa nu facem nimic nu sunt de acord
    e datoria noastra sa luptam pentru fiecare drept.
    contractul colectiv de munca e suspendat la nivel national
    procesele cu lege 221 sunt pe rol. Asteptam sa se finalizeze "excesul de zel" a magistratilor.
    ce se face din banii sindicalistilor decid forurile de conducere a sindicatelor
    Cu siguranta se poate folosi fondul de greva, insa sa nu se astepte cineva ca acesta poate acoperi o zi de greva. Ca sa fac un calcul pentru judetul MM unde fondul de greva este 25%din cotizatia de sindicalist si il strangem din 2006 aprilie. adica intr-un an si jumatate se poate acoperi , in medie, o zi de greva.
    dar cred ca pierderile prin aplicarea Legii Salarizarii unitare sunt mult mai mari pe termen scurt, mediu si lung.
    Iar daca dvs propuneti prin liderii de unitati alte forme de protest sau ca nu facem nimic

    RăspundețiȘtergere

Postări populare