18 sept. 2009

Guvernul Boc îşi bate joc de salariaţii din învăţământ!

După ce ministrul muncii, Marian Sârbu, ministrul finanţelor Gheorghe Pogea şi Primul – Ministru Emil Boc au clamat permanent, în ultimele luni de zile, că „odată cu intrarea în vigoare a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice niciun venit salarial nu va fi diminuat”, iată că forma finală a legii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlamentul României, le infirmă afirmaţiile.
Astfel, potrivit art. 49 din Legea de salarizare unitară, la trei zile de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României nu se mai acordă sporurile, indemnizaţiile şi premiile care li se cuveneau tuturor categoriilor de personal din învăţământ potrivit Statutului personalului didactic şi legislaţiei în vigoare.
Prin această măsură, veniturile salariale ale personalului din învăţământ se diminuează în perioada următoare cu peste 45%.
„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că această decizie luată de Guvernul Boc este de neacceptat şi vom recurge la orice formă de protest prin care să determinăm clasa politică să elimine din textul legii de salarizare prevederile prin care sunt grav afectate veniturile personalului din învăţământ. Este o măsură aberantă care vine în completarea celei de poziţionare jignitoare a funcţiilor din învăţământ în partea inferioară a grilei de salarizare ” a declarat Aurel Cornea, Preşedintele F.S.L.I.
DEPARTAMENTUL COMUNICARE
Bucureşti,
18 septembrie 2009

3 comentarii:

  1. Nu stiu cat de naivi sunt liderii nostrii. Se repeta la nesfarsit acelasi scenariu: dialog cu sindicatele; sindicatele discuta cu guvernul, discuta si se cearta obtin unele lucruri, ies in fata noastra si anunta "victoriile" obtinute. Dupa un timp aceste mari "victorii" se uita pentru ca "abramburica" vine cu alta idee si o luati de la zero. IAR guvernul emite hotarari fara sa ii pese de sindicatele din inv.
    este un sablon....
    pina cand mai acceptati sa intrati in acest "algoritm" ciclic?
    nu se poate da un "end" acestui algoritm deja uzat?
    deci daca mai reusiti sa porniti o actiune revendicativa Nu va mai opriti!!!
    ca de semnaturi si aparitii la tv suntem satuli. TOTI!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana cand nu vom fi uniti si nu vom lua masuri radicale :greva generala, blocarea examenelor, nu ne va lua nimeni in serios, vom fi bataia de joc a celor de la guvernare.
    Ce s-a realizar dupa atatea "negocieri" cu sindicatele??
    Iar liderii de sindicat, daca ne apara drepturile noastre si nu pe ale lor, ar trebui sa nu mai accepte aceasta badjocura.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, exact, haideti fratilor odata la greve si boicoturi ca ne-a ajuns cutitul la os si NU SE MAI POATE, ce mai asteapta sindicatul de nu pornim un protest zdravan sa cutremure guvernul si sa priceapa lumea ca GATA cu bataia de joc, ca avem puterea s-o oprim, sa ne recapatam demnitatea si sa nu ne mai lasam pacaliti ca ultimii prosti nici calcati in picioare , ca pana acum toti s-au sters la fund cu meseria noastra de au ajuns si copiii de liceu sa comenteze ca nu vor vreodata sa ajunga asa jalnic ca noi.RUSINE tuturor celor care inghitim fara sa avem hotararea si puterea sa ne impunem.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare