9 sept. 2009

Comunicat comun FSLI-FSI "Spiru Haret"

Federaţia Sindicatelor Federaţia Sindicatelor din
Libere din Învăţământ Învăţământ „SPIRU HARET”


COMUNICAT

Având în vedere că:
 În proiectul Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, învăţământul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte: diminuarea veniturilor de natură salarială ale personalului din sistem, crearea de inechităţi prin pierderea unor drepturi câştigate ale salariaţilor din educaţie, îngheţarea salariilor pe perioadă nedeterminată indiferent de rata inflaţiei, concedieri masive în sectorul bugetar;
 Guvernul României refuză aplicarea Legii nr. 221/2008 – de majorare a salariilor personalului didactic;
 În ultima perioadă, în învăţământul preuniversitar de stat, s-a procedat la desfiinţarea a aproximativ 20.000 de posturi, ceea ce a dus la disponibilizări masive de personal;
 Executivul intenţionează să îi forţeze pe cei peste 400.000 de salariaţi din învăţământ să accepte concediu fără plată pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, ceea ce va implica trimiterea acasă a celor peste 3,5 milioane de elevi,

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” cer membrilor de sindicat să nu participe la manifestările festive ocazionate de deschiderea anului şcolar, la care vor fi prezenţi politicieni.
Sugerăm tuturor reprezentanţilor clasei politice să nu se prezinte în faţa oamenilor şcolii, cu prilejul deschiderii anului şcolar, pentru a le vinde din nou iluzii prin luările de cuvânt. În locul cuvântărilor sterile, politicienii pot să folosească constructiv acest timp liber, ca să analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi să găsească soluţii care să evite, atât degradarea iremediabilă a statutului social al cadrului didactic, cât şi prăbuşirea sistemului naţional de învăţământ.

Bucureşti, 9 septembrie 2009



PREŞEDINTE PREŞEDINTE
F.S.L.I. F.S.I. „SPIRU HARET”

Aurel CORNEA Gheorghe ISVORANU

9 comentarii:

  1. unde sunt liderii de sindicat? Nu au comunicat nimic membrilor lor si, ca de fiecare data, a trebuit sa aflam de la televizor ce vom face. Domnilor, ce faceti, ne reprezentati sau va reprezentati?Aveti mesaje incoerente, va atacati intre voi, mai rau ca analfabetii.Mi-e rusine ca sunt in FSLI, ca ne s-a gasit nimeni sa tina legatura cu muritorii de rand , in afara de dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. adica tot dascalul sa fie intre ciocan si nicovala,de ce nu le cereti politicienilor sa nu se prezinte in fata noastra,ca n-au ce cauta in randul unor oameni de care si-au batut joc?Mai bine ati verifica cati dintre noi putem primi copiii in sc. in conditii decente,cum au dormit primariile si inspectorii scolari toata vara si cum au furat banii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca pana la urma se va naste un nou sindicat si o sa va luam de gat(fara "negocieri") si pe voi,grozavii "lideri"ai actualelor sindicate si pe patronat,alta solutie nu avem,s-a umplut paharul!!!Mamaliga nu mai e in stand by,E LA START!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. azi am comunicat organizatiilor afiliate la FSLI in sedinta de Colegiu de la sediu FSLI.
    Iar faptul ca exista acest blog este numai pentru ca exista oameni interesati de soarta lor si a altora indiferent de apertenenta la un sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa cum in justitie (barou), sanatate(colegiul medicilor) sau chiar domeniu artistic trebuie sa faci parte dintr-un organism profesional care sa stabileasca conditiile clare in baza carora se poate exercita o funtie in domeniile respective, este, cred, nevoie si in invatamant. Un astfel de organism ar fi mai bine ascultat de guvernanti si ne-ar cuprinde pe toti, cei care activam in sistem. Desigur ca ar fi negocieri dure insa ele ar fi respectate . De ambele parti. fara fente, fara farse , fara false promisiuni. Asa imixtiunea politicului ar fi redusa la minimul posibil.

    Si desigur sa existe cadrul legislativ pentru aceasta asociatie profesionala. Dl.Pop poate sa faca acolo multa treaba minunata. In sindicat ... se straduieste mult insa nu toate deciziile depind de domnia sa. Ii admir curajul, perseverenta si bunavointa de a ne informa pe aceasta cale , lucru pe care nici un alt lider sindical - fie din teritoriu , fie de la centru - nu a facut-o. Si inca il admir ca nu ne-a tradat, intrand in politica, desi stim ca este asaltat de oferte.

    RăspundețiȘtergere
  6. AM INTELES CA LA GALATI A FOST O UNITATE DE INVATAMANT CARE A CASTIGAT PROCESUL PT MARIREA DE SALARIU CU 50%. DE CE NU S-A ACTIONAT PESTE TOT??????????? AVEAU ACUM MAI MARII TARII DE UNDA SA SCADA! NU?

    RăspundețiȘtergere
  7. ce se mai aude cu "procesele" intentate statului in legatura cu anumite diferente din anii anteriori si cu acordarea sumelor de vacanta?????unele scoli din brasov au castigat aceste procese fara "ajutorul" sindicatului.ce se intampla cu banii dati de noi(20 sau 30 lei)?????astept raspuns.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt doua posibilitati de actionare in instanta
    prin sindicat sau cu avocat angajat(pe cont propriu)
    parerea mea este ca toti membrii de sindicat sa ceara sindicatului sa ii reprezint in instanta

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt foaret multe tipuri de porcese iar din pacate in Romanai un proces castigat intr-o scoala nu produuce efect in toate scolile

    RăspundețiȘtergere

Postări populare