25 sept. 2009

Adunarea Generala a Consiliului Elevilor-manipulare MECI

In zilele de 26 – 27 septembrie 2009 are loc Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor, la Universitatea Politehnica Bucuresti-Rectorat-Sala Senatului.

FNAP-IP îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că inca o data se incearca manipularea elevilor, incalcarea drepturilor copiilor nostri, prin insasi Regulamentul adoptat de Ministerul Educatiei in 12.12.2007:

-Adunarea Generala a fost convocata de Ministerul Educatiei in termen de mai putin de 1 saptamana, contrar Regulamentului care prevede faptul ca : „Adunarea Generala ordinara se face cu cel putin o saptamana inainte”.

-La Adunarea Generala au fost convocati si inspectori (educativi sau generali) de la insectoratele scolare, chiar daca este vorba numai de intalnirea elevilor.

-Comisia Nationala de Validare a candidaturilor pentru Biroul Executiv al CNE, fara sa se stie componenta nominala, este formata din inspectori scolari si directori de scoala. In acest mod este respectat dreptul copiilor de a alege si a fi ales in structurile reprezentative ale elevilor.

-Este incalcat dreptul constitutional de a fi ales, prin articolul 24 al Regulamentului care nu da dreptul unui copil de clasa a XII-a de a candida la functia de Presedinte.

Prin Regulamentul impus de catre MECI si modul de organizarea a acestei intalniri se incearca manipularea copiilor, influentarea in alegerile care se vor democratice. Copiii au adoptat un Regulament propriu pe care MECI nu l-a validat de luni de zile pentru a nu le lasa libertatea de a hotara pentru ei insusi.

Avem semnale ca unii Presedinti ai Consiliilor Judetene nu au fost convocati sau au fost anuntati in ultima zi pentru a se ingradi participarea lor.

Consiliul National al Elevilor este un organ consultativ al MECI , ar trebui sa reprezinte in mod democratic toti elevii din Romania si nu sa fie subordonat intereselor MECI.

Stimati reprezentanti al MECI, va asiguram ca elevii, copiii nostri stiu sa faca alegeri democratice, stiu sa se organizeze si fara cota marita de participare a inspectorilor impusa de catre dumneavoastra si fara Comisia de Validare tot impusa.

Respectati-le libertatea de a alege si de a fi ales si nu le mai impuneti regulamente care incalca drepturile lor. Incercati sa constientizati faptul ca ei, ELEVII sunt beneficiarii sistemului educational si trebuie sa le fie respectate drepturile. De ce mai avem nevoie de Consiliu National al Elevilor in acest context?

Reamintim ca acesti copii nu sunt ai nimanui, sunt copiii nostri, ai celor care reprezinta FNAP-IP si va CEREM sa le respectati drepturile. Poate din acest motiv, din lista invitatilor si vorbitorilor stabiliti de MECI lipsesc parintii si studentii.

Presedinte FNAP-IP

Mihaela Guna

3 comentarii:

  1. Felicitari d-na Guna ,
    Ma bucur ca cineva constientizeaza faptul ca tinerii sunt manipulati ptr a deveni o viitoare masa de manevra, ptr interese care nu au nimic comun cu viitorul lor .Nu lasati totul numai ca pe un manifest pe blogul domnului POP, e pacat .Mergeti la TV si incercati sa aparati dreptul la libertatea de gandire a tinerilor .

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent post! In sfarsit ia cineva atitudine in fata mizeriilor pe care Ministerul Educatiei le face! Ei vor un consiliu mort, care sa nu faca decat ceea ce dansii comanda. Ma bucur sa vad ca unii nu au uitat ca inainte de toate, la baza educatiei sta ELEVUL.

    RăspundețiȘtergere
  3. manifest pus fara acordul lor
    dar cred ca nu se supara

    RăspundețiȘtergere

Postări populare