13 sept. 2009

95 % doresc forme de protest

Sondaj blog

Avand in vedere situatia legii salarizarii unitare si reducerile de zile sau sporuri propuse de Guvern credeti ca trebuie facute forme de protest?


DA
541 (95%)
NU
19 (3%)
Nu ma intereseaza
9 (1%)

14 comentarii:

  1. Hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece. Am fost si eu profesor in Romania si am plecat in Canada cu sotia, si ea profesoara pentru ca nu mai suportam conditia injositoare de profesor. Desi suntem "telectuali", marea majoritate a profesorilor sunt niste lasi, pentru ca exact in momentele in care puteau sa obtina ceva de la guvern (blocarea examenului de admitere sau a bacalaureatului) s-au retras. Motivul ? Nu trebuie sa-i facem pe copii sa sufere. Iar guvernul si presa aveau grija sa-i terfeleasca pe profesori prin condamnarea intentiei de a declansa greva generala, iar in presa prin difuzarea filmelor umilitoare facute de elevi si postate pe YouTube doar ca sa devina faimosi, nu dintr-un simt al responsabilitatii.

    Asa ca nu ma impresioneaza procentul imens de 95% din sondajul de pe blog, pentru ca au votat doar 541 de persoane. V-as dori sa publicati comentariul asta in caz ca va fi moderat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa spun ca nimeni nu intelegea ca greva asta era facuta doar pentru viitorul Romaniei, nu pentru ca nu puteau profesorii sa-si plateasca facturile. Si inca ceva. Ar trebui schimbata in primul atitudinea profesorilor fata de educatie pentru ca astfel se prolifereaza sistemul meditatiilor. Din cauza unor profesori de matematica si limba romana care faceau meditatii, toti profesorii sunt acuzati ca fac meditatii si, in consecinta, pusa stampila de "corupt" in fruntea tuturor. Iar cand incepe greva apare intrebarea "ce mai vor si astia, ca doar au bani din meditatii?".

    In concluzie, profesorii nu o sa obtina nimic, o sa se faca de ras inca o data, iar credibilitatea lor ca forta sindicala o sa se diminueze din nou. Tin minte ca am vazut un fost lider sindical care este acum parlamentar din partea nu stiu carui partid. Vorbeam de credibilitate. Un alt motiv de reducere a credibilitatii este existenta atator federatii sindicale in invatamant. Profesorii ar trebui sa aiba o voce unitara.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai de ce comentezi daca ai plecat din tara? vezi-ti de treaba acolo si lasa-ne pe noi !

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa cum vedeti se posteaza orice comentariu pe acest blog
    Asa cum spuneam si eu este un moment istoric aceasta lege a saalrizarii unitare. Din punc de vedere salarial o sa fim "betonati" pentru multi ani de acum inainte
    Vocea unitara se poate face daca la nivel de fiecare unitate scolara sa fie un singur sindicat
    acesta ar fi un prim pas

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, de ce esti bou ? Crezi ca daca am plecat din tara nu imi mai pasa ? Crezi ca daca sunt in Canada nu as vrea sa vad schimbari in tara ? Am prieteni acolo si imi pasa de ei si le vreau binele. Macar ai bunul simt sa-ti lasi un nume de genul Ion23 sau ceva de genul. De ce toti romanii din Romania ii privesc pe cei care au plecat cu dispret ?

    Nu mi-am tradat tara, asa ca nu te mai comporta ca un moralist de doi lei. Mircea Miclea spunea ca majoritatea profesorilor care s-au dus in invatamant sunt niste rebuturi de la facultati, iar cei buni au plecat (sunt de acord cu el dupa o experienta de 8 ani in invatamant). Esti si tu din prima categorie ? Probabil ca da dupa reactia pe care ai avut-o la comentariile mele.

    De ce nu ai tras putin aer in piept sa vezi daca am dreptate sau nu ? Aici, in Canada, nu curge laptele si mierea. Si aici muncesc si studiez ca sa am o viata fericita. As vrea sa vad si in Romania un sistem in care dupa ce iesi din facultate sa ai un job bine platit. Aici un profesor face $20-$25 pe ora, salariul brut, iar din asta scazi cam 25% sau mai putin ca sa vezi salariul net. As vrea sa vad si in Romania, sincer, profesori care castiga atat din munca prestata, fara meditatii.

    Nu-ti fa iluzii ca sunt profesor aici. Diploma de absolvent de istorie nu mi-e recunoscuta aici pentru a profesa. M-am apucat sa studiez altceva. Informatia de mai sus poti sa o iei ca o simpla informatie. As putea vorbi cu voi pe blogul asta pentru ca am perspectiva dublei experiente. Dar nu fi magar Anonimule si sa ma scuipi civilizat spunandu-mi sa-mi vad de viata mea aici. Nu ma injosi spunandu-mi sa nu-mi mai pese de cei pe care i-am lasat acasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Liviu, in multe unitati de invatamant exista un singur sindicat, nu in toate. Dar marea provocare este ca la nivelul intregii tari sa fie o singura voce.

    RăspundețiȘtergere
  7. in primul rand rog fara atacuri la persoana
    in jumatate din unitatile de invatmant din tara sunt cel putin doua sindicate
    sun doar 9 judete in care sunt sindicate dintro singura federatie
    de acolo trebuie inceput
    dar poate de maine se incepe marea unificare
    ar fi un pas spre o putere mai mare

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord, fara atacuri la persoana, dar nu eu am inceput. Daca e sa facem o dezbatere, si cu un roman plecat in Canada, dar caruia inca ii mai pasa, atunci sa o facem pe probleme concrete nu pe cum sta haina pe tine sau ce-ai mancat la pranz sau cat de moralista a fost mama cuiva. Stii cum se spunea la Unirea din 1859, "unde-s doi puterea creste", iar faptul ca Moldova si Tara Romaneasca s-au unit atunci le-a dat o mai mare putere.

    Dar aici cred ca sunt si orgoliile unor lideri de sindicat care nu vor sa renunte la scaunul caldut in care se afla. Isi pun astfel interesele personale inaintea intereselor profesorilor. Pacat!...

    RăspundețiȘtergere
  9. In al doilea rand, cred ca replica mea a fost cat se poate de civilizata.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc pentru intelegere
    si eu prefer postarea civilizata si nu sub anonimat
    insa o sa mai treaca putin timp si o sa vem curaj tot sa ne aratam identitatea
    e nevoie de o alta mentalitate

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt profesor de geografie si sunt de-acord cu cele spuse de Sergiu din Canada. A avut curaj sa plece si pentru asta il apreciez. Eu nu sunt atat de curajoasa...

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Anonim2. Ai nevoie de ceva curaj sa pleci in afara, dar e nevoie de un curaj si mai mare sa ramai. Ma bucur sa vad ca sunt oameni in Romania care gandesc ca mine. N-ar trebui sa va mai ascundeti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am putea protesta si noi ca si judecatorii, facand doar munca "esentiala" lucrul cu copii la ore, fara insa sa complectam documentele scolare. Greva generala nu e o solutie pentru noi, profesorii ci una prin care guvernantii sa mai faca rost de niste bani sa isi burduseasca buzunarele. Nu le pasa de noi pentru ca stiu ca de atatea ori am fost slabi si usor de manipulat. Atata timp cat facem un protest prin care nu pierdem la salariu nu vad de ce ar fi spargatori de greva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ana daca esti profesoara atunci trebuie sa stii ca se scrie "completam", nu "complectam". Protestul trebuie facut chiar daca pierdeti la salariu, pentru ca asa profesorii o sa arate in sfarsit ca au o coloana vertebrala.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare