11 dec. 2008

Proiect ordin de plata pentru personalul din comisiile pentru tezele unice

PROIECT O R D I N

privind modul de plată a personalului didactic
care face parte din comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea
tezelor cu subiect unic la clasele a VII-a şi a VIII- a, în anul şcolar 2008-2009

În baza prevederilor art.167 din Legea învăţământului nr.84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr.5164/2008 cu privire la organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, în anul şcolar 2008-2009,
În temeiul Hotărârii Guvernului nr.366/2007, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu modificările şi completările ulterioare,




MINISTRUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI
emite prezentul ordin:


Art.1. (1) Personalul didactic care face parte din comisiile din unităţile de învăţământ cu cel puţin 3 clase/an de studiu este plătit după cum urmează:
- preşedinte - 170 lei;
- membri - 92 lei/persoană;
- asistenţi - 46 lei/persoană;
(2) În unităţile de învăţământ cu 1-2 clase/an de studiu, comisia va fi constituită dintr-un preşedinte, un membru şi asistenţi şi plătită după cum urmează:
- preşedinte - 144 lei;
- membru - 69 lei;
- asistenţi – 46 lei/persoană;

Art.2. (1) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele de evaluare şi din comisiile de contestaţii este plătit după cum urmează:
- preşedinte - 288 lei;
- membri – 173 lei/persoană;
- profesori evaluatori - 3,75 lei/lucrare evaluată;
- informatician – 1,4 lei/candidat.
(2) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele de comunicare este plătit după cum urmează:
- preşedinte - 170 lei;
- membri - 144 lei/persoană;
- informatician – 144 lei.
Art.3. Membrii comisiilor judeţene/municipiului Bucureşti sunt plătiţi după cum urmează:
- preşedinte - 170 lei;
- membri - 144 lei/persoană;
- informatician - 144 lei.

Art.4. (1)Unităţile de învăţământ în care se susţin teze cu subiect unic sau sunt evaluate lucrările elevilor vor elibera fiecărui membru al comisiei o adeverinţă care cuprinde informaţiile necesare pentru plata activităţii depuse. Adeverinţa va fi semnată de directorul unităţii de învăţământ, pe baza listei alcătuite şi semnate de preşedintele comisiei respective.
(2) Pentru personalul didactic din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar, drepturile prevăzute la art.1-3 vor fi achitate de unităţile de învăţământ preuniversitar la care acesta este încadrat, de la Titlul „cheltuieli de personal”, din bugetele locale.
(3) Personalul de îndrumare și control și directorii unităților de învățământ degrevați total sau parțial de norma didactică de predare nu poate desfășura activități didactice în regim plata cu ora sau cumul conform Art 46 (3) din Legea 128/1997 cu modificările și completările ulterioare.
(4) Pentru personalul didactic din cadrul inspectoratelor şcolare şi din instituţiile subordonate acestora, drepturile prevăzute la art.1-3 vor fi achitate din bugetul instituţiei la care personalul didactic este încadrat.

Art.5. Alte cheltuieli, ocazionate de participarea personalului didactic la comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic, vor fi suportate de unităţile/instituţiile de învăţământ preuniversitar unde personalul didactic este salariat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.1860/2006.

Art.6. Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, Direcţia Generală Învăţământ în Limbile Minorităţilor şi Relaţia cu Parlamentul, Direcţia Generală Buget-Finanţe, Patrimoniu şi Investiţii, din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, inspectoratele şcolare, precum şi conducerile unităţilor de învăţământ vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

8 comentarii:

  1. Buna ziua!
    O simpla intrebare am.... Sunt profesor de limba romana dar nu predau la clasele a VII-a si a VIII-a. Am corectat insa tezele acestor elevi in scoala deoarece colega mea are copilul in clasa a VIII-a. Voi fi sau nu voi fi platit pentru asta? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. credeti ca trebuie sa va plateasca cineva?
    Pe colega dvs o platea?

    RăspundețiȘtergere
  3. din acest proiect se intelege ca daca scoala nu are 3 clase pe fiecare an de studiu,nu se mai plateste nimic!?!
    Si cum e in cazul scolilor care au 2 clase la a 7-a si 3 la a 8-a?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stiu ca, sindicatele se straduiesc, nu vreau sa fiu Gica contra dar mi se pare inacceptabil sa prestam o munca si sa nu stim cum vom fi platiti...Propun sindicatelor sa nu mai accepte publicarea ordinului de plata dupa ce munca a fost incheiata.

    RăspundețiȘtergere
  5. cand o sa para ordinul de plata ?
    stie cineva?

    RăspundețiȘtergere
  6. de ce in Bucuresti se plateste mai mult?sunt mai cu mot cacatii aia?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare