4 mai 2008

Abuz si dezinformare pentru personalul nedidactic

Dupa ce am primit raspuns de la dv.am facut cerere catre director ptr a ne putea fi platite orele lucrate sambata si duminica (dublu),acest lucru a declasat o mare indignare de la secretariat ,contabil ,director.Raspunsul este oricum ca nu ni se poate plati orele lucrate sambata duminica(dublu)ptr ca ... primaria nu are buget ptr a ne plati aceste ore,noi oricum ''mancam'' f. multi banide la primarie(institutia).Inainte de a face cererea am fost ''sfatuit ''sa nu depunem cererile ,motivele;-''nu mai rascoliti si voi ca poate va da afara primaria(!?)ca voi nu apartineti de m.e.c ,ci de primarie ,-s-ar putea sa se desfinteze postul de paznic si sa fie adus personal de paza contractual de la primarie si sa ramaneti pe drumuri(eu le-am raspuns ca nu se poate acest lucru ,ca sindicatul ar interveni ,la care mi-au spus ca, sindicatul nu are nici o treaba aici, le-am mai spus ca s-ar putea face acest lucru numai atunci cand s-ar demonstra ca plata unui agent
de paza angajat al primariei ar fi mai mica decat aceea al unui paznic de la scoli, licee-unui angajat de la primarie com.parintilor ai plateste 1800 si cu noi se cheltuiesc mai putin de 1000 de ron cu toate taxele si impozitele platite de noi si angajator) -le-am spus ca aceste ore sint platite si in alte institutii de invatamant din tara (judete)la care ei mi-au spus ;poate dar nu la noi in judetet,sau oras(!???).In final directorul a cerut nota explicativa administratorului ''de ce lucram sambata ,duminica 24 de ore(cu toate ca acest program este de mai bine de 20 de ani)si pe mine sa ma lase schimbul 1,la program de 8 ore sa nu mai ''beneficiez ''de ore de noapte.In stabilirea acestui program administratorul ne-a intrebat care ar fi cea mai buna solutie pt. programul de lucru(din cauza lipsei de personal)si cu acceptul nostru s-a facut acest program de lucru. Va scriu ptr a vedea si dv ce se mai intampla in teritoriu cu personalul
nedidactic,care este privit ca acea categorie de muncitori fara drepturi(in opinia unora) si care nu ar trebui sa ceara nimic in plus de ce li se ofera.
Mie oricum nu are de ce sa-mi fie frica ptr ca eu mai am si calificare de fochist(chiar daca prin absurd s-ar desfinta postul de paznic ,ar fi obligati sa ma treaca pe post de fochist atata timp cat sant 2 si in schema trebuie sa fie 4 ),sant intretinator de familie,chiar acum de cateva luni am renuntat la postnatal (ceea ce automat m-ar putea aduce la un program mai mic cu 2 ore decat timpul normal de munca ,conf. c.c.m. si c.m) Nu vrem sa pornim un razboi cu directorii si restul ,va scriu ptr a-mi da in continuare un sfat(daca este nevoie) la anumite probleme pe care sunt sigur ca le voi intampina.Oricum sigur in viitorul cel mai apropiat, ca vor ca nu vor, or sa trebuiasca sa ne plateasca conform legii.Va multumesc anticipat. P.S. Oare sa aibe legatura aceasta rea vointa cu paragraful din o.g.10 in care spune ca daca se faca economii cu salariile se acorda premii personalului contractual ,care a realizat aceste economii?


Raspuns: Inca se fac presiuni ca perconalul nedidactic este angajatul primariei sau a consiliului local- ceea ce este total gresit. L-as intreba pe domnul "director"- unde crede ca are sindicatul treaba din punctul dansului de vedere?
Sper ca descentralizarea sa se aplice cat mai tarziu si sa scapam pan aatunci de asemenea specimene

Tinem legatura

Un comentariu:

  1. Felicitari domnului coleg,pentru ca a avut curaj, si a scris. Intr-o situatie asemanatoare ma aflu si eu...sunt muncitor calificat la un grup scolar...,din 1 noiembrie 1997...si de cate ori am cerut sa m-i se dea o categorie...sau sa fiu trecut de la minim mai"sus",m-i se spunea de catre conducerea scolii, sa-mi vad de treaba, ca primarul o sa desfiinteze postul.(oare chiar suntem angajati ai primariei..??).
    In rest...sanatate, si toate cele bune.
    9

    RăspundețiȘtergere

Postări populare