5 apr. 2008

Peste 150 de profesori din Maramureş au fost în grevă de avertisment pentru tichetele cadou

Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, Liviu Pop, a declarat că în jur de 150 de dascăli de la trei şcoli din oraşul maramureşean Seini au organizat o grevă de avertisment de două ore, în semn de protest că nu au beneficiat de niciun tichet cadou.

Profesorii sunt revoltaţi, deoarece în conformitate cu hotărârea numărul 11 din decembrie 2007, aprobată de Comisia Paritară a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Sindicatul din Învăţământ Maramureş ar fi trebuit să beneficieze de şapte tichete cadou în valoare de 50 de lei, fiecare, la diverse evenimente.

Este vorba despre sărbătorile de Crăciun, Paşti, 1 martie. Deocamdată, dascălii nu au primit nici un tichet cadou. Liderii de sindicat din Seini au înaintat, ieri, o adresă la Primărie, şi vor aştepta să primească un răspuns în decurs de 30 de zile.

Dacă nu va fi găsită o soluţie, profesorii ameninţă că vor trece la alte acţiuni de protest. "Reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş din Seini, profesorii Berciu Ioan – Grup Şcolar Agricol „Ion Ionescu de la Brad ”, Bălan Ana Maria de la Şcoala Nr. 1, Şiş Ilc Viorica –Şcoala Nr.2, au înaintat azi o adresă conducerii Primăriei oraşului, prin care îşi exprimau nemulţumirea privind neacordarea tichetelor cadou. Domnul primar este plecat din localitate, fiind în concediu. Noi vom aştepta să primim un răspuns în termen de 30 de zile. Dacă nu va fi găsită o rezolvare, profesorii vor trece la alte forme de protest”, a declarat Liviu Pop.

El a mai spus că sindicaliştii vor cere conducerii Primăriei Seini şi un răspuns cu privire la primele şi premiile acordate propriilor angajaţi, precum şi informaţii despre execuţia bugetară pe 2007 pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii şi de ce nu există resurse financiare pentru tichetele cadou ale dascălilor.
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare