5 apr. 2008

Dascali maramureseni prezenti la un miting sindical din Ljubljana (Slovenia)

O delegatie a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant formata din 50 de reprezentanti din toate sindicatele judetene afiliate, alaturi de delegati din toata Europa, participa in 5 aprilie 2008 la Euro-Manifestatia CES din Ljubljana (Slovenia), sub sloganul "Mobilizare pentru plata corecta a salariilor", pentru a protesta fata de politicile de moderare salariala. Mitingul are loc exact in ziua cand, in capitala Sloveniei, este programata o intalnire a ministrilor de finante europeni, iar la el vor lua parte si reprezentantii dascalilor din Maramures.

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Marian Pop, care este si secretar al federatiei la nivel national, a declarat ca sindicatele europene, reunite in Confederatia Europeana a Sindicatelor, solicita cresterea salariilor reale, pentru a spori puterea de cumparare a lucratorilor, si salarii minime decente, pentru a lupta impotriva saraciei.

Conform statisticilor europene, romanii sunt in continuare printre cei mai saraci europeni, veniturile lor (corelate cu standardele puterii de cumparare) aflandu-se mult sub nivelul considerat ca fiind pragul saraciei (stabilit la 60% din media veniturilor EU27).

Liviu Marian Pop a mai spus ca din partea SLI Maramures la Euro-Manifestatia CES din Ljubljana participa profesorii Zita Rist si Petru Oros, membri ai Biroului Operativ.

Fondata in 1973, Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES), are rolul de a reprezenta interesele comune ale lucratorilor, la nivel european si pentru a-i reprezenta in fata institutiilor UE. In momentul de fata, CES reuneste 82 de organizatii sindicale nationale din 36 de tari, plus 12 federatii profesionale, reprezentand in total 60 de milioane de membri.
Autor: Ioana Osan
Sursa: http://emaramures.ro/Stiri/Stire.aspx?NewsID=12186

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare