16 apr. 2008

Dascalii au pichetat azi Prefectura Maramures

Proteste in 13 localitati din Maramures pentru neacordarea tichetelor cadou
16 aprilie 2008 16:52:19

Peste 50 de dascali au pichetat miercuri, 16 aprilie, timp de o ora, Prefectura Maramures pentru tichetele cadou. Protestul sindicalistilor din invatamant s-a dorit un semnal de alarma pentru guvernanti pentru ca acestia sa modifice ordonanta de urgenta nr. 37 din 2008 - care sista acordarea acestui drept. Actiunea sindicala a avut loc chiar in timpul sedintei guvernului. Cum era anuntat, azi, executivul a luat decizia revenirii asupra hotararii de anulare a tichetelor de cadou, insa dascalii din Maramures isi continua lupta sindicala.

Reprezentantii dascalilor din Maramures se vor intalni joi, 17 aprilie, cu prefectul judetului, Gyongyike Bondi, pentru a gasi o rezolvare in ceea ce priveste acordarea tichetelor cadou, in caz contrar la mai multe scoli din judet se vor declansa noi proteste. Liderii Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures sunt nemultumiti pentru ca in unele localitati nu s-au gasit fonduri pentru acordarea tichetelor.

In 13 localitati din judet, profesorii sunt la un pas de proteste, dupa ce primarii le-au comunicat ca nu sunt bani pentru acest drept. ”Nu ne putem lua pe niste simple declaratii de presa ale domnului Vosganian cum ca se va reveni asupra deciziei privind acordarea tichetelor cadou”, a spus liderul SLI Maramures, Liviu Marian Pop, inainte de anuntarea deciziei guvernului de a permite acordarea ticehelor cadou catre bugetari.

”Noi am rugat-o pe doamna prefect sa ne primeasca si joi dimineata la discutii. Indiferent de modificarea ordonantei, vom avea alte proteste in 13 localitati maramuresene, unde primarii au spus clar ca nu vor da tichete cadou pentru ca nu sunt bani”, a afirmat Liviu Pop. El a mai spus ca sindicalistii din invatamant vor face o adresa catre guvernanti prin care vor solicita acordarea unitara a unui numar egal de tichete cadou, de aceeasi valoare pentru a nu aparea alte nemultumiri in randul dascalilor.
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://emaramures.ro/Stiri/Stire.aspx?NewsID=12489

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare