30 sept. 2012

Studenții în prim-plan

De astăzi începe un nou an universitar, evoluție firească a procesului educațional în crearea „omului”. Poate lumea este obișnuită să acorde mai multă importanță începutului de an școlar, dar și Universitatea este la fel de importantă pentru cei care își hotărăsc acum drumul în viață.

Acest nou an va fi primit de studenți, dar mai ales de cei proaspăt ieșiți din băncile liceelor, cu entuziasm și curiozitate și de ce nu, cu emoție. Este o nouă etapă a vieții tinerilor, importantă în formarea lor profesională dar și personală, acesta fiind momentul în care vor intra într-o lume altfel pentru ei: colegi noi...profesori noi...un alt mod de a învăța.

Așa că nu pot decât să vă doresc, vouă studenților dar și vouă profesorilor, mult succes și frumoase împliniri în noul an universitar!

5 comentarii:

  1. "Ale, aleee, nouă şcoala nu ne place, îmbracati la 4 ace!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Pop as dori sa-mi raspundeti la niste intrebari: sunt absolvent a facultatii de istorie , promotia 2008, iar anul acesta sunt incadrat ca profesor necalificat.as dori sa stiu daca as putea beneficia de 100 euro(in cazul in care sindicatul ar castiga in instanta acest drept) si daca as putea sa-mi sustin definitivatul. mentionez ca am o vechime in invatamat de 22 ani, fara intrerupere, necalificat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Liviu Pop, deși nu are legătură cu subiectul de azi, v-aș ruga să îmi răspundeți la o întrebare:
    Dacă la începutul acestui an școlar ar fi trebuit să mă înscriu la gradul didactic I (să susțin preinspecția și apoi să depun dosarul), dar nu am făcut o cerere anul trecut pentru susținerea inspecției, chiar nu mai este nimic de făcut?
    De la inspectorat mi s-a spus că nu și că ar trebui să fac acum o astfel de cerere urmând să mă înscriu la gradul I anul viitor. Însă asta înseamnă pierderea unui an.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Liviu Pop, pentru ca am mare incredere in dumneavoastra si pentru ca nu de putine ori postarile dumneavoastra mi-au influentat in bine atitudinele mele profesionale, va rog respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarele 2 intrbari:
    1. Ce statut au profesorii psihologi intr-o scoala? Daca sunt titulari ai invatamantului, de ce au fise de post si de evaluare intocmite de acel CJRAE care-i si plateste? Pot ei, oare, sa aiba functii de conducere, atata timp cat evaluarea lor are alta unitate de masura decat a profesorilor normali?
    2. Directorii pot fi numiti in functie, fie si prin detasare, daca nu fac parte din corpul de experti? In conditiile in care intr-o scoala sunt 4-5 persoane care isi doresc sa fie directori, sunt doriti de colectiv si fac parte din corpul de experti. Va multumesc si astep raspunsul dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare