28 sept. 2012

Mechel Câmpia Turzii

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a purtat o serie de discuţii cu Yurii Guschin, coordonatorul Mechel pe România, pe tema vânzării întreprinderilor româneşti Mechel.

Pentru a nu lăsa zvonurile să-i dezinformeze pe cei direct implicaţi în această situaţie, informăm faptul că vânzarea întreprinderilor româneşti Mechel nu presupune închiderea producţiei acestora.

În urma şedinţei Consiliului de Administraţie OAO Mechel, unde s-a decis oferirea spre vânzare, printre altele, a uzinelor siderurgice din România, mai exact Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, s-a decis ca acestea să funcţioneze în continuare normal. Grupul Mechel, interesat în asigurarea valorii capitalizate a activelor sale din România, asigură că va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională şi va duce tratative cu potenţialii investitori interesaţi în păstrarea şi dezvoltarea uzinelor româneşti Mechel.

Mechel va respecta planul existent de optimizare a producţiei şi personalului. La întreprinderea Mechel Câmpia Turzii va fi conservată o parte a capacităţilor neutilizate în procesul de producţie, în scopul păstrării lor în stare de funcţionare şi va funcționa, în întregime, secția de trăgătorie de oțel a întreprinderii.
Scopul principal al companiei în momentul de față, și care coincide cu dorința Guvernului, este păstrarea integrității întreprinderilor.

Dialogul social în România, de când a fost preluat de către ministrul Liviu Marian Pop, a funcționat în adevăratul sens al denumirii sale. Atât actualele probleme, cât și eventual viitoare, întâmpinate de întreprinderile românești Mechel, au fost analizate și discutate în repetate rânduri în cadrul întâlnirilor oficiale dintre ministrul delegat Liviu Pop și reprezantanții Mechel.

În plus, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, informează că, în ajutorul celor 820 de persoane disponibilizate de la Mechel Câmpia Turzii şi Mechel Service, a fost gândit un proiect finanţat din fonduri europene. Proiectul a fost demarat pentru zona Câmpia Turzii – Turda, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Din cele 820 de persoane, 753 sunt din Mechel Câmpia Turzii iar restul de 67 de persoane rămase fără locuri de muncă provin din Mechel Service. Sunt vizate 95% din totalul persoanelor concediate din combinatul Mechel, iar peste 80% din valoarea acestui proiect va merge spre acestea. Mai exact, din cei 95%, targetul de ocupare a forței de muncă prin înființarea unui combinat social este de 50%. Acest combinat social este format din patru asociații înființate în baza Legii 26/2000, una dintre asociații este de producție de metal, una de plastic, una de materiale textile iar a patra este centrul de coordonare pentru cele trei. În ceea ce privește restul de 45%, vor fi ajutați prin alte măsuri de ocupare forței de muncă, cum ar fi PFA-uri, cursuri de calificare gratuite sau prin identificarea locurilor de muncă. Fără niciun dubiu însă, toți cei disponibilizați vor fi consiliați și ajutați să depășească acest moment critic al existenței lor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare