27 sept. 2012

Întâlniri de lucru, joi 27 septembrie

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit joi, 27 septembrie, cu cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Produselor şi Serviciilor din România, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, cu reprezentanţii American Chamber of Commerce şi cu reprezentanţii Alianţei Confederaţiilor Patronale din România. Discuţiile purtate cu aceştia au fost axate, în principal, pe tema propunerilor primite de la cele cinci confederaţii sindicale şi de la cele patru confederaţii patronale referitoare la modificarea Legii Dialogului Social din România.

S-au punctat anumite aspecte, cum ar fi nivelul de negociere, reintroducerea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, reglementarea conflictelor de muncă şi a grevei, reprezentativitatea sindicatelor, patronatelor şi a organizaţiilor afiliate la acestea, aplicabilitatea principiului „erga omnes”, încheierea de contracte multianuale.

Un alt subiect dezbătut, propus de participanţii întâlnirilor de joi, a fost legat de faptul că deja se ia în vedere modificarea Legii 62, implementată abia anul trecut, în 2011, Astfel, în urma discuţiilor s-a propus să fie modificate numai acele aspecte din Lege care produc blocaje.

Ministrul Liviu Marian Pop le-a precizat participanţilor că propunerile primite de la cele cinci confederaţii sindicale şi de la cele patru confederaţii patronale referitoare la modificarea Legii Dialogului Social din România au fost transmise către Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, urmând ca după primirea răspunsului lor să se demareze alte întâlniri de lucru cu toţi cei implicaţi.

Ministrul Liviu Pop si reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania



Ministrul Liviu Pop si reprezentantii American Chamber of Commerce



Ministrul Liviu Pop si reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini


Un comentariu:

  1. Ion, fiul lui Ion28.09.2012, 07:19

    Interesante sunt alineatele 3 si 4. Stapanii nostri de afara trebuie sa decida. Guvernul nostru ce mai decide? Romanii ce mai decid? (Experimentul reusit in Romania intra, incepand din aceste zile, si in alte tari europene: Spania, Portugalia etc.)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare