24 sept. 2012

PDL îşi pune ambiţia cu românii

Membrii Partidului Democrat-Liberal vor să se joace de-a Opoziţia însă domniile lor au înţeles greşit această noţiune iar dacă au impresia că rolul lor se rezumă la a contrazice actuala Guvernare şi la a depune din când în când, de plictiseală, moţiuni de cenzură, se înşală amarnic. Rolul Opoziţiei, la fel ca cel al Puterii, este acela de a apăra românul şi de a-l reprezenta la nivel înalt, nicidecum de a pune beţe în roate doar din ambiţie. Prin moţiunea de cenzură pe Legea Educaţiei, domnii de la PDL doresc distragerea atenţiei de la problemele reale cu care se confruntă România la ora actuală, probleme pe care nu numai că nu le-au rezolvat când au avut ocazia, dar pe care le-au şi provocat. Le reamintesc democrat-liberalilor că au avut la dispoziţie opt ani. Opt ani în care ar fi putut, dacă ar fi existat voinţă, să pună ţara pe roate, în toate domeniile, nu numai în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ.
Înainte de a depune moţiunea de cenzură, cei de la PDL ar trebui să îşi citească Legea Educaţiei, pe care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea, iar când vor înţelege că această lege împiedică toţi copiii din România să meargă normal la şcoală, s-ar putea să renunţe la acţiunea lor împotriva elevilor români. Doamna vice-preşedinte PDL Raluca Turcan descrie haosul creat în sistemul educaţional de partidul din care dânsa face parte, ca fiind „minuţios organizat”. Să impună clase pregătitoare fără a asigura spaţii, mobilier, materiale şi cadre didactice este o organizare minuţioasă în viziunea domniei sale. Să fii incapabil să organizezi, în patru ani de zile, un concurs pentru postul de inspector sau director de unitate şcolară, lăsându-i în funcţii pe cei care stăteau la pixul partidului este, în opinia doamnei Turcan, o încurajare a sistemului educațional. Învăţământul profesional intră de asemenea pe lista marilor „ţepe” pe care Guvernul Boc a încercat să îl includă în Lege fără a mai face un pas spre normala sa desfăşurare, uitând de cifra de şcolarizare pentru învăţământul profesional, Hotărârea de Guvern care prevedea o plată pentru aceşti elevi dar şi pentru angajatorii care aveau contracte cu şcoala.
Ştiu că cei de la PDL sunt disperaţi însă vreau să le precizez că AMR-ul Guvernului Ponta nu este de 77 de zile, este de cel puţin 4 ani şi 77 de zile, pentru că după finalizarea alegerilor din 9 decembrie vom avea tot un Guvern condus de premierul Victor Ponta. Un Guvern care va avea un singur atuu faţă de cel actual: un timp suficient de lung pentru a îndrepta toate greşelile din ultimii opt ani. Asigurăm de faptul că modificarea Legii Educaţiei Naţionale, care se află în Senatul României, va pune la punct marea majoritate a problemelor lăsate de PDL în urma lui.

9 comentarii:

  1. Sindicatul si politica... campanie electorala pentru noi sau pentru voi? Mai lasati patosul si aratatul cu degetul. Poate ca cineva trebuie sa lucreze si pentru elevi si dascali fara interes electoral. Se poate? Va rugam. Vrem sa traim. Normal, daca ne lasati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca puteti trai cu actuala lege atunci va lasam.

      Ștergere
    2. Da, putem trai cu actuala lege, nu putem trai cu actualele salarii si cu toate hartoagele inutile pe care trebuie sa le facem, d-le Pop.

      Ștergere
    3. ANONIM de ROMANIA27.09.2012, 14:00

      Exact actuala Lege va va lasa FARA salarii, doar cu HARTIILE, domnule ANONIM ! LEN(ea) nr.1 desfiinteaza liceele, scolile generale, gradinitele, ba chiar si universitatile, toate cu scopul de a NU MAI FI FINANTATE! CUM veti trai NORMAL, domnule anonim ?

      Ștergere
  2. Si sindicatul si politica "fac parte din viata noastra"si sunt foarte bine venite , daca lucreaza in interesul poporului , numai ca , in ultimii 7(sapte) ani politicul a lucrat doar in interesul de grup sau cel mai evident in interes personal vezi( d-l Videanu , Basescu , EBA , Daniel Morar, Laura Codruta Kovesi , R ANASTASE , etc) oameni buni "trezitiva " !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca in Senat sa se dezbata si grava discriminare a absolventilor 2011, 2012, 2013, care nu au fost ( si probabil nu vor fi ) incadrati ca profesor.

      Ștergere
    2. si sindicatul si politica au lucrat "doar" in interesul lor, propriu...sindicatul si-a recastigat plata indemnizatiilor grase prin reintroducerea cotizatiei de sindicat pe statul de plata, iar politicul prin punerea la bataie a d-lui Pop ,care s-a dovedit a fi un "cameleon",si care, in loc sa ne apere interesele, face lobby usl-ului, caci revenirea la salariile dinainte de "taiere", s-a facut ,din ce imi aduc aminte, de catre Guvernul Ungureanu...

      Ștergere
  3. Domnule POP,mergeti mai departe,nu ascultati rautatile din jur.
    Ne mandrim cu d-voastra,sa va dea Domnul putere de munca si sanatate.
    Cu respect si stima!
    Prof. G Marius
    Sc.PETRESTI,com Petresti,Jud. Dambovita

    RăspundețiȘtergere
  4. "Să fii incapabil să organizezi, în patru ani de zile, un concurs pentru postul de inspector sau director de unitate şcolară, lăsându-i în funcţii pe cei care stăteau la pixul partidului..."

    V-ati intrebat , domnule Pop, pe ce criterii au fost numiti noii directori de scoli incepand cu 1 septembrie??? Ar fi bine sa va intrebati. Si........sunt in stare sa fac prinsoare ca un concurs pentru ocuparea functiei de director nu se va organiza prea curand. Oricum, anul acesta scolar sub nicio forma. Facem ramasagul?? Mi-ar placea sa pierd, dar nu cred.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare