18 sept. 2012

Apel la luciditate

Suntem conştienţi că vor fi tot mai multe conflicte sociale, pentru că probleme nerezolvate au tot fost amânate, iar decontul acestora îl facem noi, pentru că am deschis uşa dialogului social.
Indiferent cum se cheamă metoda prin care locurile de muncă au fost aduse într-o formă sau alta de blocaj, generator de nemulţumiri şi de proteste, indiferent cum se cheamă metoda prin care liderii sindicali au fost reduşi la tăcere în anii vechiului regim, noi vom continua pe calea dialogului social, hotărâţi ca pe lângă sindicate, patronate pentru reaşezarea pe temelii corecte a societăţii româneşti să atragem şi sociatatea civilă.
Toate problemele reclamate de sindicate în ultima vreme sunt sub atenta observaţie, analiză şi preocupare a guvernului. Acolo unde s-a încălcat legea, instituţiile abilitate vor lua măsuri pentru pedespsirea celor cu adevărat vinovaţi.
Doresc să fac apel la luciditatea liderilor sindicali, să nu se lase atraşi în jocurile de campanie electorală, disponibilitatea noastră de a ne întâlni şi găsi soluţii la problemele oamenilor rămâne aceeaşi, dorind să dovedim că noi chiar ne ţinem de cuvânt!

Ministru delegat pentru dialog social,
Liviu Marian POP
18 sept. 2012

5 comentarii:

  1. Cred ca una dintre marile probleme ale societatii actuale este lipsa pedepsei pentru greseli mai mult sau mai putin voite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Subscriu mesajului d-voastra...in privinta liderilor de sindicat ce pot fi manipulati dar cand vorbim despre oamenii care ies in strada,suparati,orb sa fii sa nu le citesti disperarea in privire,framantarile,situatia extrema ii determina la agresivitate sau alte reactii regretabile ce-i drept...cu toate astea e multa durere in spatele acestor oameni,domnule si culmea e ca nicioadta,dar niciodata nu s-a conceput un plan de masuri,de constrangere,de raspundere pentru cei care au gestionat execrabil destinele oamenilor nevinovati..care si-au dorit un singur lucru-sa munceasca!!!Pacat!!!
    O zi buna!Geografia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua Domnule Ministru1
      D-vs faceti apel la lucditate,dar cum ramane cu profesorii titulari cu grad de invaliditate III,care in urma emiterii OUG21/2012,au ramas fara contract individual de munca cu timp partial(4ore/zi)? Anul scolar a inceput,posturile au fost repartizate;se mai poate face ceva?Adresa nr.464/06.09.2012 transmisa d-lui presedinte al FSLI,ar trebui transmisa si inspectoratelor scolare,pentru a se lua o decizie.
      Fara decizia inspectoratelor scolare,scolile nu misca nimic.
      Cu stima,A.S.

      Ștergere
  3. Referitor la tragerea la raspundere a celor vinovaţi de abuzurile grave ale vechiului regim, eu cred că nu se doreşte acest lucru, totul e retorică de campanie electorală.
    Vă dau un exemplu: d-na prof. Pop Mariana, fostul inspector şcolar general al ISJ Maramures, după ce a demisionat în vară din funcţia de Inspector, a fost numită de noul Inspector scolar general director la liceul unde este titulară, desi acesta este USL-ist. D-le. ministru Pop Liviu, ştiţi ce abuzuri a făcut această doamnă, mai ales la greva din 2010, dar şi după, când au fost şantajaţi profesorii, ameninţaţi , urmăriţi ca pe vremea împuşcatului, obligaţi să participe la tot felul de activităţi în cadrul proiectelor europene unde ea este şi acum manager de proiect şi cîştigă bani serioşi, probabil mii de euro. În acelaşi timp, nouă ni s-au tăiat salariile, nici acum nu le avem întregite, şi muncim mult mai mult ca înainte de anul apocaliptic 2010, pe plantaţia d-nei Mariana Pop şi a directorilor Pedelişti, sluji fidele, deşi acum toţi aia care au scăpat neschimbaţi au devenit USL-işti peste noapte şi vezi Doamne, sunt şi ei indignaţi de starea învăţământului şi de relele petrecute înainte.
    Astea sunt probleme nerezolvate, d-le POP, şi vreţi să le rezolvaţi tot cu Mariana Pop şi cu unii directori fideli ei în judeţul Maramures?Directori care au sunat în data de 27 iulie profesoi ca să le sugereze respectuos să stea acasă în ziua referendumului, iar lideri de sindicat s-au preocupat mai mult să preia funcţii de directori decât să rezolve problemele oamenilor hăituţi în continuare de Mariana Pop şi de unii directori încă neschimbaţi, sluji fidele ei şi Chiorului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deasemeni, fac APEL la dv de a lua MĂSURI SERIOASE în cazul INTEGRĂRII copiilor cu C.E.S.UNDE nu se înfiripă factorii educaționali ce influențează direct dezvoltarea personalității acestor copii, e GRAV ce urmează să se întâmple:AGRAVAREA situației educative e acestor copii, pe măsură ce înaintează în vârstă, in special a situației grupului de copii din care aceștia fac parte:e NEVOIE DE EVALUATORI CORECȚI, DE PROFESORI DE SPRIJIN, LA PROPRIU, NU DOAR PE HÂRTIE, DE COLABORARE PERMANENTĂ FAMILIE-ȘCOALĂ-CONSILIERI-PSIHOLOGI-SPECIALIȘTI ÎN DOMENIU!E NEVOIE DE PUNEREA ÎN PRACTICĂ A CESTOR LEGI!!!!!!!!!!!!!!!!NU PUTEM PLASA ACEȘTI COPII CA PE MINGI, DE LA UN DASCĂL LA ALTUL, DAR NICI SĂ INFLUENȚEZE NEGATIV CEILALȚI COPII!!!!!!!!!!!!!!!!CE FACE ÎN ASEMENEA SITUAȚII PROTECȚIA COPILULUI?????????????????????////AĂELEZ LA DV CU RUGÂMINTEA DE A VERIFICA ȘI ȚINE SUB CONTROL CORECTITUDINEA ACESTOR SITUAȚII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare