28 sept. 2010

tergiversarea votarii legii educatiei

Revendicarea FSLI care am vazut ca a trezit dezbateri ample pe forumul ministerului AICI, chiar si un sondaj AICI.
Refuz sa cred ca cineva din sistemul de invatamant este pe deplin multumit de acesta.
Cred ca fiecare dintre noi doreste un sistem modern cu programe, conditii si salarii care sa ne permita sa educam in stil european.
Este dreptul nostru sa cerem o lege reformata si sa uzam de toate mijloacele pentru obtinerea revendicarilor noastre.
Prefer o lege pe care sa nu o poata schimba nimeni, poate parlamentul, in urmatorii 10 ani, decat sa asist la modificari "fara numar" ale fiecarui guvern indiferent de culoarea politica.
Ca educatori suntem obligati sa fim inspre reforma si sa nu conservam un sistem in care nimeni nu mai crede:nici elevii, nici parintii, nici noi uneori.
Daca nu sunteti de acord astept criticile si observatiile dumneavoastra.
Va multumesc

18 comentarii:

  1. Votarea actuallului proiect al LEN ? Ar fi o splendida catastrofa ! Mai mare decat cea din 1948 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Clasa a IX - a trebuie sa ramana la liceu ! Si asupra celorlate "principii" copiate din alte sisteme de invatamant trebuie medidat profund ! Propunerile F.S.L.I. trebuie sustinute si cu mai multa perseverenta ! Sunt O.K. !

    RăspundețiȘtergere
  3. Fireste ca trebuie o reforma in invatamant dar cine are nevoie de parerea noastra? Incerc sa-mi imaginez daca s-ar reveni la invatamantul din 1980-1990(incluzand treapta a II-a la Liceu) cati dintre noi ar ramane fara catedra....
    Invatamantul nostru este recunoscut in multe alte tari dar la noi se pare ca ,,Este minunat, incantator, dar...lipseste cu desavarsire!"
    Ce sa mai spun? Asteptam un semnal si sper sa reusim.In rest...sanatate.
    Gabriela-Carmen

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum ar fi proiectul nou de lege este cu mult mai bun decit actuala lege care este depasita...si care incurajeaza ISJ-urile sa fie corupte...

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Pop, votarea legii educatiei TREBUIE tergiversata si nu grabita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Votarea acestei legi cu obligativitatea invatatorilor deja titulari sa urmeze studii superioare ?????
    Au innebunit pe invatatori si educatori ... fiecare s-a inscris la studii superioare, unii le-au finalizat, dar surprizele au inceput dupa .... specializarile nu corespund, nu sunt incadrati ca profesori inv. primar, ... unii sunt institutori I , II ... altii invatatori, fara recunoasterea studiilor, altii ... sa le faca de acum in colo in 15 ... 20 ani !!!
    Nu ati facut nimic, ca sindicate, sa lasati invatatorii cu studii medii in pace ... acolo unde le este locul, cu o salarizare pe masura muncii lor prestata la clasa !

    RăspundețiȘtergere
  7. LEN mai are o "calitate" : dezbaterile publice au fost mimate . Concret , ce propuneri facute in cadrul acestora se regasesc in proiectul legii ? M.E.C.T.S. nu trebuia sa comunice scurt :in urma dezbaterilor am inclus in proiectul legii urmatoarele propuneri : 1.... , 2 ... , 3... ? Din respect pentru lege si stradaniile unor cetateni !

    RăspundețiȘtergere
  8. Parerea mea onesta este ca tot sistemul se va reforma dupa un razboi..
    Cum nu ne putem permite acest "lux", va dati seama ca o lege a educatiei care promoveaza competenta si eficienta utilizarii fondurilor publice este preferabila.
    Sincer, am multe probleme cu propunerea de lege a educatiei, dar o sustin fara rezerve.
    Melania

    RăspundețiȘtergere
  9. Parerea cu pricina o puteti gasi pe blogul meu: melaniacoman.finantare.ro, cautand articolele din categoria educatie.
    Probabil ca nu va vor placea opiniile mele - eu cred in Dascalul lui Goga si in responsabilitatea actului profesoral si nu in mitinguri si tergiversari inutile...

    RăspundețiȘtergere
  10. In comisia de invatamnat de la Senat se discuta cu usile inchise proiectul LEGII.
    Odata intrata in plenul Senatului suntem obligati sa luam atitudine asupra articolelor care nu produc reforma si nu avantajeaza personalul din invatamant, elevul, studentul

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu votarea legii este scopul nostru, ci o lege discutata cu cadrele didactice, cu toate partile implicate. Sau printr-o asemenea revendicare cumva FSLI are ceva beneficii si aici ma refer la lideri? Eu n-am ce cauta la acest miting, desi am semnat pentru el. Prefer sa fac altceva decat sa protestez ca sa ... mi se ia painea de la gura. Ce interese au liderii FSLI cu adoptarea unei legi care pune botnita cadrelor didactice subodordonandu-le parintilor, elevilor si comunitatii locale si intereselor politice ale acesteia?

    RăspundețiȘtergere
  12. La miting se vor sustine amendamentele F.S.L.I. privitoare la LEN , care sunt de fapt propunerile cadrelor didactice ! In sistemene de educatie pe care le copie "reformatorii" invatamantului romanesc , se doreste renuntarea la dictatura parintilor si elevilor ! De ce ? A fost o grava eroare !

    RăspundețiȘtergere
  13. Melania , si eu cred in Virgil Madgearu si in masuri economice adevarate !

    RăspundețiȘtergere
  14. dar pana la urma ce nu va convine din proiectul legii?
    ca mine nu imi e clar

    RăspundețiȘtergere
  15. Jupan Dumitrache29.09.2010, 18:25

    E scris adanc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca un cadru didactic cu experienta ,dar mereu deschis la nou,chiar nu vreau ca aceasta lege sa treaca.Nu e o lege buna,e la fel de proasta ca si celelalte,e facuta de oameni care nu au vreo treaba cu profesia de dascal.Cel mai mult ne afecteaza pe noi din preuniversitar.

    RăspundețiȘtergere
  17. Din ce ni s-a prezentat, am constatat ce inseamna REFORMAREA LEGII NOI:
    1.lIPSA TRANSPARENTEI
    2.CORUPTIE UNGUREASCA
    3.DEZINTERES AL CRESTERII CALITATII EDUCATIEI ROMANESTI
    4.TRANSFORMAREA UNUI DASCAL INTR-UN CAL CU OCHELARI
    5.DISTRUGEREA SUFLETULUI DE DASCAL, PRIN INLOCUIREA SA CU "SA TRAITI BINE" CACI, CHIAR DE NU REUSITI, TREBUIE!ALTFEL, SA MURITI REPEDE SI EROIC!,................................................

    RăspundețiȘtergere
  18. M-am cam saturat de neputinta sindicatelor.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare