17 sept. 2010

Noua lege unică de salarizare în sistemul bugetar taie, din nou, veniturile profesorilor şi va crea confuzie în momentul aplicării

Cadrele didactice din mediul rural vor primi în 2011 venituri reduse cu până la 60 la sută. Potrivit noii legi de salarizare în sistemul bugetar, care se va aplica din 2011, sporul de rural a fost diminuat de la 5-80% din salariu (cât era prevăzut în Legea privind statutul personalului didactic), la 5-20% din salariu. Dacă în 2010 diferenţa procentuală a fost acoperită prin sume compensatorii, în 2011 această prevedere a fost eliminată. În consecinţă, cadrelor didactice care primeau spor de rural de peste 20% din salariu, nu li se mai acorda plăţi compensatorii. Reamintim Guvernului că acest spor se acordă pentru a atrage personal calificat în mediul rural.
Comunicatul FSLI complet AICI

7 comentarii:

  1. parerea mea este ca voi liderii va luati indemnizatiile degeaba si nu sunteti in stare sa ne aparati drepturile noastre ale membrilor de sindicat. Sporul rural la noi era de 8 % si l-au taiat de a ajuns la 5% nicidecum la cum spuneti voi in articol , cred ca acele cadre didactice care aveau acest spor de 60% le poti numara pe degete insa ar trebui sa scrieti cu caractere de 20 si cu Bold ca cei care predau in mediul rural au salariile cu 40-45 % din cauza nedecontarii navetei pe care dvs. nu sunteti in stare sa o impuneti ministerului si implicit guvernului ... guvernul "s-a spalat pe cap" aruncand in "ograda vecinului" decontarea navetei din fondurile primariilor , fonduri care sunt inexistente deoarece primarii abia au bani sa plateasca salariile propriilor angajati , iar noi degeaba dam in judecata primariile pentru decontare ca oricum chiar daca avem castog de cauza or sa ne deconteze naveta precum am primit cresterea salariala cu 33% votata de intreg parlamentul . Rusine stimati lideri , rusine , rusine , rusine daca am fi tarit in Japonia voi ar fi trebuit sa va faceti "harakiri" sau v-ati fi transformat in "kamikaze" si ati fi aparat drepturile membrilor de sindicat in semn de respect pe care-l purtati pentru invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazul acesta as propune sa inchideti si dvs pravalia!Mereu ne spuneti ce se intampla!Lucrul acesta il vedem de la televizor!Personal , va pot spune ca anul viitor nu ma mai vedeti in invatamant!Va salut!

    RăspundețiȘtergere
  3. sporul de rural trebuia acordat ca si spor compensatoriu in 2010, in cazul in care el a fost diminuat. Legea 330 spune cat se poate de clar acest lucru.

    daca nu este asa cei care au calculat salariile au gresit.

    Trebuie actionat din nou in instanta in loc sa se aplice corect legea.
    Castigam indiscutabil dar problema e ca se aplica esalonat sentinta.
    Mergem si la CEDO sa vedem ce iese.
    Inainte de a vedea paiul din ochiul vecinului trebuie sa ne uitam putin la barna din ochii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul e ca forta liderilor de sindicat este data de forta si hotararea membrilor de sindicat !

    RăspundețiȘtergere
  5. domnule POP ,NU MAI RASPUNDETI LA TOTI prostii,vezi 17.09.2010,h.22.28, un nenorocit.........

    RăspundețiȘtergere
  6. am impresia ca tu esti vreun lingau pe la sindicat sau faci parte dintr-o anumita clientela de vorbesti asa despre acela (17.09.2010, 22:28 ) care a scris adevarul privind situatia cadrelor didactice care predau in mediul rural, si dupa cum vad nu prea te duce mintea , ca d-l Pop a raspuns altcuiva sau a facut exact ca si Funeriu ( il intrebi ceva si el iti raspunde ce vrea el ).
    poate vrei sa-ti reamintesc ca liderii de sindicat au iesit dupa negocierile cu Guvernul in timpul grevelor si a rugat membrii de sindicat sa inceteze cu protestele , daca ai face o statistica printre liderii de sindicat ai observa si tu ce averi sau ce titluri detin...!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Pop, va intreb a treia oara: comunicatul FSLI vizeaza sporul de rural. Dar cu cel de doctorat, aflat fix in aceeasi situatie, ce faceti? Poate macar acum aveti ochi si pentru mesajul acesta. Desi ma cam indoiesc...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare