21 sept. 2010

FSLI solicita retragerea ordinului care modifica componenta Consiliului de Administratie

Ordin care din punctul de vedere al FSLI creeaza haos in unitatile de invatamant.....detalii AICI

Adresa FSLI este AICI.

Cum credeti ca ar trebui sa arate Consiliu de Administratie al unitatii scolare pentru a functiona si plecand de la art 145 din Legea Invatamantului?

15 comentarii:

  1. F e l i c i t a r i ! ! !


    75% cadre didactice ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare ok. Si asa directorii isi "aleg" un Consiliu de Administratie "favorabil". E bine sa faca parte si cei din comunitate, ca doar pt ei lucram si copiii lor. Daca avem intentii bune si dam dovada de harnicie nu cred ca ne incurca cineva in demersurile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Care sunt preocuparile prezente ale M.E.C.T.S. pentru promovarea DISCIPLINEI SCOLARE LIBER ASUMATE ? ? ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mult mai utila ar fi prezenta parintilor si comunitatii la ABSOLVIRE : locuri de munca pentru absolventi , salarii decente ( europene ) si locuinte ! Cel putin !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i universal-valabil! La noi Directorul este corect, iar C.A-ul este alcatuit in urma votarii. Oricum nu sunt de acord cu procentul alocat comunitatii, desi,,pentru ei lucram"(am citat pe oarecine), pentru ca sunt multi cei din comunitate care ori nu au habar despre ce se intampla in invatamant, ori sunt,,directionati'' din alta parte, ori ambele.In plus, comunitatea nu-si prea aduce aportul din niciun punct de vedere(material, financiar,etc). Nu-i cazul in scoala noastra; ma refer la multe alte,,comunitati'' pe unde am predat si stiu exact ce spun. Sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se imita la modul ridicol modele occidentale !De ce nu se copie si nivelul finantarii occidentale , desi salariile cadrelor didactice si ocolo sunt mici , in raport cu alte categorii profesionale ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi eu sunt de acord (dacă asta contează) cu noua structură a Consiliului de administraţie în şcoli. Aşa e corect. Şcoala serveşte comunitatea, indiferent dacă ne place sau nu. Resursele finaciare, şi mă refer la cheltuielile materiale şi de investiţii, sunt din partea comunităţii. De ce nu să se implice mai mult în viaţa şcolii? Astfel, putem fi alături şi poate nu vom mai fi criticaţi.

    RăspundețiȘtergere
  8. AR TREBUI CA C.A. SA FIE AAAAAPOLITIIIIIIC!----DACA PRIMARUL ESTE DE O ANUMITA CULOARE, SCOALA, VA FI LA FEL??????????????????UNDE-I EDUCATIA NEDISCRIMINATORIE?

    RăspundețiȘtergere
  9. Scolile vor fi vopsite diferit : portocalii , rosii , albastre , verzi , dupa culoarea politica a primarului ! Doar el are drept de veto in privinta numirii directorului , nu ???

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru depolitizarea scolilor : directorii sa fie alesi prin vot STRICT SECRET de catre consiliul profesoral , dintre membrii acestuia !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce s-ar putea face pentru o depolitizare reala a sistemului de invatamant ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru depolitizarea scolilor : alegrea directorului prin vot SECRET de catre consiliul profesoral , dintre membrii acestuia !

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru depolitizarea reala a scolilor : directorii sa fie alesi prin vot strict S E C R E T de catre consiliul profesoral , dintre membrii acestuia ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru depolitizarea reala a sistemului de invatamant : directorii sa fie alesi prin vot STRICT SECRET de catre consiliu profesoral , dintre membrii acestuia ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  15. Scoala trebuie sa apartina elevilor si profesorilor, nu parintilor, nu primarilor sau consiliilor locale!
    Cand CA e format mai putin de jumatate din cei care lucreaza efectiv in scoala, trebuie sa astepti pt orice hotarare sa vina parintii, reprezentantul primarului, reprezentantul consiliului local, contabilul de la nucleu! Toata activitatea iti e blocata, pt ca acestia toti au slujbele lor in alta parte si nu pot sa vina oricand are scoala nevoie. Si in timpul asta nu poti sa faci nimic, nici macar sa aprobi un orar sau un transfer de elev.
    In plus, multe din problemele CA sunt pur specializate, cum ar fi controlul documentelor scolare, perfectionarea cadrelor didactice, incadrare, plan de scolarizare etc. Cineva din afara scolii ar trebui ca mai intai sa puna mana pe legislatie, care nu e nici putina nici accesibila, ca sa aiba ceva pertinent de spus intr-un CA. Sincer nu cred ca sunt multe scoli unde sa se gaseasca parinti dispusi sa faca asta - de consilieri locali nu mai vorbsc. Mai degraba vor veni si isi vor spune parerea complet neavizati si se va pierde timp si energia inutil sa li se explice cum si de ce. Nu spun sa fie indepartati, dar mai degraba li s-ar potrivi un statut de observatori, sau in orice caz, macar sa ramana decizia la profesionisti, la cei stiu ce fac, care o pun in aplicare si ii suporta consecintele: cadrele didactice!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare