3 sept. 2010

Comunicat CSDR

Incepem??? sau Continuam???

19 comentarii:

  1. Mai hotarati, daca vrem rezultate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Liderii de sindicat mai participa la noile consilii de administratie ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Chestia cu liberatatea de exprimare...nu prea sta in picioare.Avem libertate de exprimare cate vrem,putem injura seful statului in gura mare,si pe oricine dorim.Ca nu suntem luati in seama,asta e altceva. Dar libertate de exprimare este in Romania,cacalau!Iar nemultumirile jurnalistilor...sa ma ierte Dumnezeu, nu ne intereseaza pe noi, cei din invatamant.Sa-i apere sindicatele lor, daca au nemultumiri.Numai ca mogulii nu prea suporta sindicatele in ograda lor! Doar in a altora!

    RăspundețiȘtergere
  4. ...ce sa incepem ? ce sa continuam ? ... unde sunt punctele prin care sa se ceara revenirea la salariul de dinaintea reducerii cu 25 % ca murim de foame si nu avem cu ce sa ne trimitem copiii la scoala ? ... sa se reduca programul de lucru, ora de la clasa cu 25% NU sa pichetam ! pichetare = frectie la picior de lemn !

    RăspundețiȘtergere
  5. OFF TOPIC (DAR FOARTE URGENT)
    Dupa cum stiti ,Funeriu a schimbat datele de desfasurare a probelor de Bac.Astfel,prin incheierea anului scolar pe 27 mai la clasele a XII-a si a XIII-a se pierd FOARTE MULTE ORE!!!!Cum reactioneaza sindicatele?

    RăspundețiȘtergere
  6. -ce facem in acest an scolar cu naveta cadrelor didactice ?
    -pentru foarte multe cadre didactice neplata navetei ii va duce la disperare
    -trebuie facute presiuni ca decontarea sa nu mai ramana la " bunavointa " primarilor
    -aveti numeroase intalniri cu oficialitatile - sa incercam sa-i sprijinim pe colegi
    -dam in judecata, castigam si cine plateste ?
    -primariile spun-nu avem bani...

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comunicat mi se pare o gluma de prost gust platita cu bani grasi din buzunarele mele si ale colegilor mei. Lasati vaicarelile si comunicatele astea care seamana cu vechile ozinci comuniste. Veniti cu idei si pozitii constructive!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. FACETI RESTRUCTURARI IN INSPECTORATEEEE!!!!!!

    Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  9. gabriel teodorescu03.09.2010, 19:28

    TREBUIE
    EN FRANCE 62% dintre prof din invatamantul inferior, clasele primare, ... sunt in greva inclusiv 1000 din 1800 de inspectori scolari.
    De tara democratica, iar oamenii au constiita!
    Stopati curba de sacrificiu si distrugerea unei categorii sociale numite simplu- bugetari
    si daca sunteti de acord puteti semna aici
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p08386056.html


    In acest an am asistat neputinciosi, la un exces de Legi si Ordonante, de norme imprevizibile, date de actualul guvern, toate culminad cu Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si Legea noului Cod Fiscal.
    In perioada imediat urmatoare acelasi Guvern intentioneaza modificarea tuturor legilor pentrut bugetari, precum si modificarea Codului Muncii.
    Legea 330/2009 care oricum a fost aplicata in mod discriminatoriu pentru unii bugetari, va deveni istorie, deorece Guvernul vrea ca salariile bugetarilor sa fie variabile, de la an la an, in funcţie de PIB. Orice act normativ conform legii fundamentale, trebuie sa fie explicat si argumentat de catre Guvern.
    Disculparea guvernantilor actuali, vezi cazul minciunii prin omisiune, sau falsele argumentari ale Premierului Boc, si ale ministrilor sai, nu ma pot convinge ca imi va fi mai bine anul viitor.
    Deficitul bugetar actual este in mare masura datorat, incapacitatii guvernului de a elimina propria coruptie, dar nu este un motiv de restrangere a drepturilor consitutionale ale unor cetateni intr-o societate democratica.
    Vedeti in ultimul an, acesti guvernanti nu au luat nici o masura de redresare economica a Romaniei, desi se vorbeste despre o politica coerenta, si masuri anticriza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Restructurarae INSPECTORATELOR SCOLARE ( f e l i c i t a r i Anomin pentru punctele de vedere exprimate ! ) trebuie continuata cu DESFIINTAREA C.J.R.A.E. , istitutie care dubleaza I N U T I L in fiecare judet/municipiul Bucuresti conducerea unitatilor de invatamant ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum se numesc cei 20 de experti care fac parte din Consiliul pentru Curriculum ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Inspectoratele nu se mai justifica!La aceasta criza economica si morala ar face bine sa se desfiinteze!Luptati ca sa se desfiinteze!La salariul pe care il am nu fac altceva decat sa economisesc!Copilului meu i/am spus sa foloseasca un caiet studentesc pt mai multe materii!E prea de tot unde s/a ajuns!Am citit un articol semnat de dvs pe Necenzurat si mi s/a parut extraordinar ce ati spus acolo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce popor inert,pana la urma o sa va bucurati si pentru faptul ca-ti avea ce manca,doar atat va doriti de la viata???STUPID PEOPLE!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Asta avem daca nu suntem uniti! Pe viitor ar trebui introdusa o lege in sindicat conform careia cel care refuza de doua ori consecutiv sa poarticipe la greva sa fie dat afara din sindicat !

    RăspundețiȘtergere
  15. Gasiti alte forme de protest! Stati si pierdeti vremea fara sa ganditi nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Clasa a IX -a trebuie sa ramana la liceu ! E spre binele societatii romanesti ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  17. anul cel mai negru in invatamint cind toate angajarile se fac pe bani grei ,de parca ei sint proprietarii scolilor.Referitor la scoala din Cavnic undeangajarile se fac numai pe bani grei incepind de la 6oo euro o invatatoare necalificata care abia a terminat un an de scoala si acela la farafrecventa.Nu e corect ca o femeie de servici sa obtina locul de munca oferindui lemnele de foc pe toata iarna dlui dir de la Cavnic.Nu e corect ca un cavnicar care a terminat facultatea cu note mari si cu ex luate sa nu aiba un post la scoala.Ce sa facem oare?Asa sint si copii pregatiti cum sint si profesorii angajati.Directorul de la scoala Cavnic parca e stapinul scolii .Ne pare rau dar trebuie sa luam masuri serioase impotriva lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ooo , "binefacerile" ... descentralizarii !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte buna intrebare! Din comunicat punctul trei este inacceptabil, transformarea salariatilor in roboti, obiecte de inventar, mijloace fixe?! Punctele unu si doi denota incatusarea in metode invechite de lupta sindicala. Confederatiile trebuie sa SURPRINDA guvernul cu propunerile lor nu sa se lase antrenate in talk-show-uri sterile de care s-a plictisit intreaga tara. Sa fie incisive, sa propuna solutii echitabile nu sa aduca exceptii sa gaseasca solutii comune. Ce vedem in comunicat? Un artificiu tehnic sa bage salariile la investitii sa poata muta banii mai usor fara rectificare bugetara. Dam idei guvernului? Suntem in Europa si nu vad idei europene, ne inecam in balcanism.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare