10 iul. 2010

Surpriza sau nu la Examenul de Titularizare 2010

O initiativa demna de a fi laudata a ministerului legata de titularizarea de anul acesta.
In primul rand a fost modificat calendarul CLICK AICI si metodologia de miscare de personal CLICK AICI
In al doilea rand procedura este una inovatoare.
In primul rand subiectele se fac la nivel national ceea ce cu siguranta e mult mai bine decat anul trecut.
Din datele si informatiile mele MECTS va edita pentru fiecare candidat inscris 10 autocolante cu un cod de bare unic pentru acesta.
Acestea vor fi inmanate fiecarui candidat la intrarea in sala de examen.
Pe prima pagina a foii de concurs candidatul isi va scrie numele si prenumele si o sa lipeasca autocolantul care nu o sa mai fie dezlipit nicioadata. Pe fiecare coala scrisa o sa fie lipit cate un autocolant. Cele nefolosite se predau la supraveghetor care o sa noteze doar numarul de pagini pe tabel.
Lucrarile se corecteaza in 11 judete in centrele de corectura.
Dupa corectare la nivel de fiecare judet se repartizeaza cate un cititor de bare si automat se afiseaza pe site nota fiecarui candidat.

In concluzie putem spune ca sunt multe elemente noi de securitate si corectitudine insa din pacate situatia generala a examenului de titularizare arata : 50000 de candidati pentru 55000 de posturi. Sunt discipline la care este concurenta si sunt discipline pentru care nu candideaza suficiente persoane.
Asta insemamna ca multe posturi nu o sa fie ocupate. De ce nu mai vine lumea catre sistemul de invatamant este clar. Lipsa motivatiei financiare, statutul dascalului in ultimii ani si multe altele duc la acest tragic rezultat.
Toate acestea vor duce in viitor catre o scaderea a calitatii in sistemul de invatamant si inclusiv o scadere a educatiei nationale

44 de comentarii:

  1. superr! asa poate smecherii nu si mai pot pregati terenul . multe felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant...
    Sa inteleg ca lucrarile dintr-un judet nu sunt corectate in judetul respectiv?
    Asta e un lucru foarte, foarte bun.
    Sau cum sa intelegem?

    RăspundețiȘtergere
  3. mi se pare o masura buna...anul trecut la titularizare a fost bataie de joc si nesimtire f.mare....multumim ca ne tineti la curent cu ceea ce se intampla domnule Pop.

    RăspundețiȘtergere
  4. gabriel teodorescu10.07.2010, 18:13

    B]Despre CODURILE DE BARE... se poate spune ca reprezinta cel mai eficient instrument modern de achizitie a datelor, deci siguranta cu care datele sunt preluate in SISTEM[/B].
    Daca vor folosi ...tinand cont de cititoatele de coduri...codul cu 13 cifre atunci:
    - prima (cea separata) cifra reprezinta standardul codului(banuiesc ca ministerul...)
    - urmatorarele 6 reprezinta codul firmei producatoare (cred ca vor fi toate probele, materiile care se vor da...)
    - ultimele 6 reprezinta codul produsului.(deci codarea candidatului)
    Parerea mea o ierarhizare... mai corecta a datelor in SISTEM - [B]este o solutie pt culegerea automata a datelor, etichetare si marcare. [/B]

    RăspundețiȘtergere
  5. A se spera ca nu e idee portocalie!Daca da, e vai de viitorul de aproape!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cate am citit prin alte parti, codul de bare va reprezenta numele si CNP-ul candidatului, corect?

    RăspundețiȘtergere
  7. decat jacmaneala si aranjamentele de anul trecut mai bine asa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu un cod de bare nu mai trebuie deschisa lucrarea sa vezi a cui este. Cine are cititor poate sa o identifice rapid. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. nu se poate vedea nimic din calendar , din pacate

    RăspundețiȘtergere
  10. Se mai pastreaza titularizarea in invatamant anul viitor?
    Se angajeaza cu "o mana" si se disponibilizeaza "cu alta"...ce se intampla?
    Daca se mareste nr de copii la clasa,se micsoreaza nr de discipline, se comaseaza scolile.....ce facem la anul?...o sa ne "sfasiem" intre noi...asta o sa se intample...

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine! Exigenta si corectitudine! Oare au terminat anul trecut "clientela",, de aranjat ,,de nu a mai lasat isj -urile sa faca ce vor?
    Anul trecut i-au titularizat...si mai tarziu...in februarie ...la restrangeri...au plecat altii...din sistem...asa e corect? Sa le fie "de cap" celor care fac grile nenorocite...si tot cei care muncesc la clasa raman"pe dinafara"...

    RăspundețiȘtergere
  12. nu se vede calendarul

    RăspundețiȘtergere
  13. Intrebare: ce inseamna 11 centre de evaluare? vor fi 11 centre in 11 judete unde se vor corecta toate disciplinele de exemplu 4 judete la un centru unde se corecteaza tot sau vor fi 11 centre nationale pe discipline de exemplu toata matematica din toata tara se corecteaza la acelasi centru? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua! O schimbare benefica in organizarea titularizarii...
    As dori sa aduc in dezbatere un alt subiect legat de titularizare, care ar trebui regandit si modificat:Transferul pe un post diferit fara examen de titularizare.
    Sa exemplific: invatatorii si educatorii care intre timp urmeaza o facultate pot ocupa un post de profesor fara concurs, ba mai mult isi transfera si gradele.Cunosc situatii in care au fost ocupate posturi de prof. de limba romana, consilier scolar de invatatoare. Fara concurs! Nu mi se pare corect si nici echitabil fata de cei care vor sa intre in invatamant sau fata de cei care sunt suplinitori (din lipsa de posturi), pt. ca atunci cand apare un post este ocupat de o invatatoare care intre timp a facut facultatea (poate chiar la "Spiru")

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici aveti perfecta dreptate !Nu inteleg nici eu cum se permite ca o invatatoare care face facultate la 50 de ani, de exemplu ,poate ocupa prin pretransfer un post de profesor de romana sau de consilier scolar!Ar trebui sa se supuna unui examen , ca toata lumea!Adica , dumneavoastra credeti ca examenul de titularizare de acum , cu subiecte grele pentru ca tinerii sa intre in sistem, este egal cu repartizarea de acum 30 de ani?Sau , se stie ca au fost in 89 titularizari fara examen!Si atunci ,cum se poate asa ceva?Pur si simplu ,posturile pentru tineri se ocupa in mod fraudulos de catre asemenea persoane ,dealtfel destul de nepregatite !Aceste persoane ,da , au dubii in ce priveste tipul de subordonate si/sau alte ezitari!Eu tin minte ca sustinerea definitivatului , apoi a gradului doi in meserie m-a facut sa-mi fixez atat de bine cunostintele incat nu am mai avut nicio ezitare!Ori , sa ai def- ul sau gradele la invatatori ,inseamna ca ai invatat ceea ce se cere la acel nivel ,si prin bunavointa ministerului ..te trezesti mare profesor si cu toate gradele recunoscute , in mod fraudulos as zice , desi tu ca pregatire esti invatator si nimic mai mult .Asa ca eu zic EXAMEN PENTRU TOATA LUMEA CARE VREA UN ALT POST!Nu-i defavorizati pe tineri ca ,in acest fel pur si simplu li se fura posturile si inca fara examen ,asa incat ei saracii ,desi sunt mai bine pregatiti ,pur si simplu nici nu au pe ce candida!

      Ștergere
  15. satala, dupa legislatia din acest moment suntem titulari in invatamant. deci nu vad problema. tu daca ai sa zicem 16 ore de romana pe care esti titular si doua de franceza completare si ai dubla specializare si ai dat titularizare pe romana ar trebui sa nu poti preda franceza?la fel e si cu titularizarea. deocamdata suntem titulari in sistem si daca studiile permit nu vad problema. cat priveste pe cei de la Spiru le au fost respinse dosarele si anul asta asa ca nu vad cum ar putea face alte.....

    RăspundețiȘtergere
  16. Observatie : E Concurs, nu Examen.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu inteleg...dispozitivul respectiv de citit bare, se conecteza singur la internet pt afisarea rezulatelor...in momentul in care exista o persoana care opereza cu acel instrument este clar k se pot face magarii...cel mai bine ar fi fost, k lucrarile, sa fie descfacute dupa coretare la nivel de universitate(cei care fac corectarea), ei sa fac listele...asa chiar dc corectarea a fost obiectiva, insa daca o anumita persoana din isj se ocupa de afisarea notelor ..e clar

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru anonim...
    Atata timp cat "competenta" e doar o notiune in dictionar, vom avea in continuare mediocritate in invatamant.
    Daca esti titular pe un post ...sa zicem de invatator (si chiar esti foarte bun in meseria ta) asta nu inseamna ca esti la fel de bun si ca profesor de istorie (chiar daca ai studii).

    RăspundețiȘtergere
  19. interesanta ideea cu cititorul
    dar daca stai sa analizezi in profunzime (si nici nu trebuie sa te scufunzi prea tare) este doar o metoda de a-i speria pe cei mai slabi de ingeri
    poate cineva GARANTA ca nu se va iesi din examen fara a avea foile cu coduri, iar acestea sa fie lipite ulterior?
    poate cineva GARANTA ca dintr-o "eroare" nu se introduce gresit nota (tasta 8 este deasupra tastei 5)
    dar om vedea ce o fi
    ca daca o fi ca la bac unde cica am verificat competenta elevului incep deja sa ma indoiesc de realitate

    cel mai corect este un test grila, asa de vreo 30 de intrebari, iar la iesirea din examen stie fiecare candidat cate puncte a facut, iar la 5 minute dupa iesirea ultimului candidat se pot afisa rezultatele

    RăspundețiȘtergere
  20. aceste masuri anuntate cu surle si trambite ...nu fac nici cat o ceapa degerata ..locurile tot se aranjeaza ..vin cu subiectele invatate ..chiar in ce lume credeti ca traiti ?????

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt de acord cu ceea ce zicea Satala,nimic nu e mai frustrant decat un invatator care trece dupa un post pe altul cum vrea el cu nesimntire ca vezi doamne a terminat inca o facultate si e mare cunoscator.RUSINE! SA INVETE SE DA CONCURS PE ALTA DISCIPLINA NU SE VINE TITULAR DOAR CA AI TERMINAT O FACLTATE SI AI ALTA SPECIALIZARE IN PLUS,SI MAI VII SI CU GRADELE DUPA TINE RUSINE!INSEAMNA CA NU SUNTETI IN STARE SA PARTICIPATI LA UN CONCURS DAR SA-L LUATI?

    RăspundețiȘtergere
  22. ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI LA APA!

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru anonim 13.07.2010,11:58
    Comentariul dvs. va trimite in afara zonei in care un invatator isi invata elevii sa fie OAMENI(incluzand toate dimensiunile formarii).Incercati sa luati in calcul(daca varsta va plaseaza intr-o zona mai indepartata)mutatiile lumii de azi.Profesorii de inalta clasa au vazut totdeauna lucrurile corect si nu s-au impiedicat niciodata de nimic.Vorbesc din punctul de vedere al celui care e aproape ,intr-un mod particular, si de invatator,si de profesor,ambii de elita, care se pot suplini cu succes unul pe altul.Numai unul SLAB se teme.Cel PUTERNIC invinge.

    RăspundețiȘtergere
  24. Prea multa ura impotriva educatoarelor si invatatoarelor!Mai faceti si voi o facultate daca sunteti in stare!Pana una alta ele v-au pus creionul in mana1Si daca judecam dupa rezultatele voastre profesionale..copiii raman doar cu ce invata la gradinita.Munca voastra nu se vede.daca la bac nu copiau ,doar 10% promovau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba de ura , dar nu e corect!Ati vazut macar un subiect de titularizare care se da pentru tineri?Daca inca nu , atunci cautati unul si rezolvati-l!Veti observa faptul ca sunt mult mai grele chiar decat cele de la grade !Asa ca noi dorim doar atat , cine vrea post de profesor sa dea examen ca noi!Una la mana!Alta ,prin pretransfer se fura pur si simplu posturi care li s-ar cuveni tinerilor asa incat acestia saracii raman pe dinafara!Vi se pare corect?Daca , da ,atunci va doresc sa aveti un copil care a terminat o facultate la zi , cu cheltuiei foarte mari si care pur si simplu nu poate intra in sistem din cauza acestor fraude, adica pretransferul invatatoarelor care se cred grozave ca au facut si ele o facultate la 50 de ani si care devin profesori fara examen!Va doresc sa aveti parte de asa ceva!

      Ștergere
  25. Poate sa ne asigure cineva ca aceste coduri de bare vor ajunge pe propriile foi? In momentul in care am predat foile scrise,una dintre supraveghetoare a dezlipit acele etichete de pe o foaie si mi le-a dat sa le lipesc pe foile predate. De unde stiu eu ca acele etichete contineau codul de bare cu informatiile mele? Nu suspectez nimic, doar exprim o ingrijorare: daca supraveghetorii incurca acele coduri? Este astfel posibil ca nota obtinuta de cineva sa fie atribuita altcuiva? Se desigileaza coltul primei foi pentru confirmare inainte de afisarea rezultatelor?

    RăspundețiȘtergere
  26. Profesor cu facultatea terminata la zi15.07.2010, 01:24

    Pentru SATALA
    Aprob cele spuse ! Iata de ce : s-a ajuns sa existe suplinitori foarte competenti , cu n note (mari) la Titularizare, cu note mari de absolvire a facultatii , sa nu se poata titulariza , in timp ce posturile sunt luate de invatatori care si-au facut facultatea la varste inaintate , cu copii mari , serviciu .Daca acesti invatatori s-au titularizat prin '90 , pe baza de buletin , fara examen , tragedia este completa !

    RăspundețiȘtergere
  27. Doamne, cate note mari si cati incompetenti!!!Mai bine asta sa fie ingrijorarea, nu invatatorii cu studii tarzii, pe cale de a fi pensionari acum.Cei care vin au alte studii.
    Dar, indiferent de facultatile terminate azi, calitatea e ...sau mai bine NU EXISTA.O parte infima e ceea ce ar trebui sa fie cineva cu studii superioare.
    Asa ca plangeti pentru sistemul educational romanesc la pamant din care faceti parte, iar daca aveti idei de indreptare faceti-le publice, nu va mai irositi viata in comentarii inutile.

    RăspundețiȘtergere
  28. Au aparut notele la titularizare 2010. Daca vrei sa le vezi, trimite un email la gin.iuliana@gmail.com si o sa iti trimit linkul de unde poti sa le downloadezi.
    Email-ul este setat sa raspunda automat deci sa verifici si folderul Spam/Bulk daca in 10 minute maxim nu iti vine email inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  29. Dar ce ziceti de subiecte? De data asta ministerul si-a luat revansa. S-a razbunat pe noi pentru greve si pretentiile pe care le avem. Sau au vrut sa arate lumii ca suntem niste incompetenti si mai avem nesimtirea sa avem si pretentii. Asa sa le ajute Dumnezeu, pentru ca si-au batut joc de noi inca o data. Oare cat o sa mai inghitim? nu v-ati saturat sa fiti umiliti?

    RăspundețiȘtergere
  30. deci pana la urma unde se afiseaza notele? direct pe site? sau la centrul unde s-a sustinut examenul?

    eu nu mai inteleg nimic...iar chestia asta cu coduri de bare...e doar asa de fatada...caci magariile cred ca s-au facut mai mult decat anul trecut...

    RăspundețiȘtergere
  31. sa terminat cu pilele.ce ma bucur.era bataie de joc.anul trecut eu calificata am stat acasa iar suplinitorii fara calificare au fost la catedra.E POSIBIL?

    RăspundețiȘtergere
  32. vroiam sa intreb daca stiati ca subiectul de metodica comun tuturor disciplinelor nu figura in programa de biologie si din cate stiu nici la chimie.am facut sesizare la telefonul verde insa nu am auzit cel putin public sa se fi luat vreo masura.specific ca subiectul era de 3 puncte.adica si daca faceai tot la disciplina aveai sanse mari sa iei doar 7.nu am auzit sa se fi facut vreo sesizare la minister de care isjmm sau de catre sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte important !
    Pe cand o evaluare a titularilor care nu au dat nici un examen in cariera in invatamant ? Este vorba despre cei titularizati in '90 , prin un decret al d-nei Ligia Mara , am inteles eu , sper ca am inteles bine . In mod sigur , acele persoane s-au titularizat pe baza de dosar si acum , de la inaltimea statutului de titular ii judeca "ca pe hotii de cai" pe suplinitori. Plus ca "zburda" prin sistem , de pe un post pe altul(transferari , pretransferari , detasari) nelasand nici o sansa celor care dau concurs .Cu cat stiu ca amaratul (citeste nedreptatitul)de suplinitor este mai capabil , cu atat il freaca mai tare . S-a ajuns in situatia in care sunt suplinitori cu note peste 9 , cu n note de titularizare la activ , si nu au nici o sansa in sistem , se urmareste eliminarea lor!
    Domnule Liviu marian Pop , va rog sa reflectati la cele de mai sus !
    Cu consideratie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa speram ca a citit si ca a luat aminte!Aveti perfecta dreptate!Da , titularizari in masa s-au facut in anii 90 ,asa incat acele persoane mai functioneaza .Da ,pretransferul invatatorilor ( pe post de profesori)titularizati atunci ,si nu numai este o mare frauda pusa la cale de cineva din minister care a avut interes ,desigur ,sa favorizeze asa ceva!Da ,acesti oameni ar trebui verificati si supusi unui examen ca toata lumea .Nu inteleg cum gradul 2 , sa zicem , al unui invatator ,poate fi echivalent cu gradul 2 dat de un profesor in specialitatea lui !Ei ,fratilor , astia sunt cei care au ezitari si spun bazaconii de te doare mintea legate de subiectiva si predicativa pe care nu le stiu recunoaste!Da ,astia sunt niste persoane foarte slab pregatite care se cred grozave daca fac si ele niste facultati la gramada!Insa ceea ce mi se pare mai grav este ca se fura pur si simplu posturile tinerilor care saracii de ei nici nu mai au pe ce candida ,iar fraudulosii si ingamfatii invatatori , mari absolventi de facultati cu lucrari de diploma plagiate le iau locul PRIN FRAUDA CARE SE NUMESTE PRETRANSFER DIN INVATATOR SPRE PROFESOR FAVORIZATA DE MINISTER!!

      Ștergere
  34. Logic transferul este posibil doar pentru aceeasi disciplina la care esti titular. Ceea ce mi se pare incorect este transferul de pe o dispiplina pe alta. daca esti titular pe limba engleza , cum te poti transfera pe un post de psiholog scolar????? Cunosc cazuri reale...aceste lucruri se intampla de cativa ani. Anul acesta la braila doua posturi de consiler scolar au fost ocupate de invatatoare (fara concurs).

    RăspundețiȘtergere
  35. E super totul!E ideal ce se intampla!Acuma cu codul de bare si celelalte intra in invatamant numai DESTEPTI!Eba ar putea fi geloasa....

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu inteleg ce au toti( sau aproape toti) cu invatatoarele. Daca sunt destepte, ce aveti cu ele? De ce sunt preferate posturile de educator, invatator, la concurs? De ce se cred profii nedreptatiti cand am vazut destui care nu stiu sa scrie, sa vorbeasca, nu stiu ce le spun copiilor astfel de cadre didactice!
    Inainte de a arunca mizerii in directia acestor adevarati formatori ai generatiilor, priviti la laturile din ograda dvs., stimati profesori care, de 20 de ani incoace faceti pregatiri cu nemiluita, la clasa discutati retete culinare si filme politiste si luati si gradatii de merit cu sponsorizarea elevilor, pe care-i tratati de sus, de parca ati fi buricul pamantului. De un an, de cand sunt profesoara( dupa 23 in care am fost invatatoare), sincer, de multe ori ma gandesc de ce n-am facut acest pas mai demult, avand in vedere ca am vazut ce fac colegii mei, profesorii: stau in cancelarie si asteapta sa vina altcineva sa le faca treaba, vor sa nu se implice in nimic, discuta si-i barfesc pe ceilalti, care mai vor sa faca ceva pentru copii. De altfel, au cam ramas numai astfel de elemente in sistem, nepasatori, indolenti, incompetenti, de aceea se prefera promovarea educatoarelor si a invatatoarelor, pentru ca sunt singurele carora LE PASA!
    In plus, se face economie la buget, nemaitrebuind sa fie angajati TITULARI toti netrebnicii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sictir!Ca, cica invatatoarele-s destepte!Draga ,daca erai desteapta cu adevarat ,faceai facultatea la timp !Nu te faceai intai invatatoare ca dupa aceea sa furi posturile tinerilor asa fara rusine si fara examen .Sa va fie rusine !Sunteti in realitate niste oportuniste nesimtite !Si profitati de facilitatea frauduloasa pe care v-o ofera ministerul care face o mare nedreptate!

      Ștergere
    2. Nu cred ca acest limbaj va onoreaza in general si mai ales pentru calitatea de profesor (pe care banuiesc ca o aveti),care presupune sa fiti un exemplu pentru elevi. Pacat!
      Nu activez in invatamant sunt doar un parinte care este curios sa afle ce se intampla in sistem si de ce.
      Cu respect.

      Ștergere
  37. Buna seara! Sunt extrem de revoltat pentru ca intr-un judet din sud-estul tarii exista inspectori scolari care au fost numiti in functie desi nu au decat Definitvatul!!! Posturile la anumite discipline, pentru suplinitorii calificati nu se acorda decat pe criterii politice omitand notele obtinute la concursul de titularizare din acest an. Astfel, persoane care au la aceeasi disciplina note de 2 sau 5 au obtinut posturi, in timp ce alte persoane care au 7 sau note apropiate de 7 la concursul de titularizare nu au obtinut post. Este normala acesta situatie???!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare