Tot ce ramane in urma Bacalaureatului este, ca de obicei, statistica si aceasta mai mult sau mai putin semnificativa.
Putem identifica motive sau lucruri noi, intamplate anul acesta:
- modificarea examenului si diminuarea numarului de probe a creat posibilitatea de a obtine mult mai greu media 6.
- elevii de pe ruta progresiva (cei fara Examen de Capacitate) au sustinut si ei examen.
Ce trebuie de fapt analizat?
Statistica trebuia facuta pe medie, pe profil, unitate, judet si apoi analizata in comparatie cu mediile elevilor la disciplinele respective.
Standardele de evaluare obligatorii sa fie unitare, astfel incat nota 10 sau 5 sau 7 sa fie aceeasi, indiferent de unitatea scolara din tara.
Ce trebuie facut?
Centre de examen (cateva zeci pe fiecare judet, in unitati scolare, in general de tip liceal) unde sa existe camere video, care inregistreaza toata desfasurarea examenului. Costurile sunt minime, avand in vedere ca laboratoare de informatica exista in toate aceste unitati. E nevoie doar de cateva camere si hard-disk-uri pentru stocare.
Pe perioada desfasurarii probei sa fie montate aparate care sa faca imposibila folosirea telefonului mobil. Costurile sunt si aici minime.
Scanarea tuturor lucrarilor fara nume, prenume (se acorda un cod pentru fiecare lucrare, cod care il stie numai candidatul).
Afisarea rezultatelor doar ca nota si cod, in acest fel astfel sa nu mai existe comparatii.
In orice moment se poate face o comparatie intre cum a fost corectata lucrarea si baremul respectiv.
Si sunt inca multe lucruri care se pot face...
7 iul. 2010
Povestiri despre Bacalaureat 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
E bine ca s-a tras un semnal de alarma!E bun acest inceput:Ş"GATA CU PROTOCOLUL!PROGRESUL EDUCATIEI CONSTA IN MUNCA ELEVULUI, COORDONAT DE DASCAL!"CARTEA TREBUIE SA RAMANA PRINCIPALUL INSTRUMENT DE INVATARE!DECI, ELEVI, SUCCES LA VIITOARELE EXAMENE, DAR PANA ATUNCI, SPOR LA INVATAT!
RăspundețiȘtergereLa Constanta s-a copiat la BAC. Deci promovabilitatea trebuia sa fie mai mica daca ar fi fost corect.
RăspundețiȘtergereProtocolul s-a platit in continuare, spaga per lucrare a fost in floare, subiecte duse elevilor etc. Unde e totusi schimbarea cu care va laudati? Chiar crede cineva ca s-a schimbat ceva??
RăspundețiȘtergereva spun cu amaraciune ca NU!
Bataia cu caramida in piept a domnului ministru de resort mi-a displacut profund. Sa consideri ca este in regula procente de peste 90 la suta in anumite judete, mi se pare de-a dreptul jignitor pentru tagma profesorilor dar si cea a elevilor. Oare acolo au descarcat carutele cu elevi inteligenti, iar mai la sud, in apropierea Bucurestiului, adica in locul unde se pot face controale si se fac controale mai des, iar procentele se invart in jurul a 50%, au descarcat carutele cu elevii prosti? Intreb si eu retoric!!! Oare nu ar trebui controale si mai la nord si vest, de unde vin viitori studenti cu note de 9 si 10, dar nu stiu sa scrie si sa citeasca bine, sau nu stapanesc minimul de informatii in specialitatea pe care si-au ales-o desi teoretic au studiat-o si in liceu?
RăspundețiȘtergereBacalaureatul a fost ca si in alti ani, cu specificatia ca la 3-4 licee unde se stia de spaga, a intervenit DNA-ul
RăspundețiȘtergereS-a copiat peste tot, in multe licee au fost facute chete pentru supraveghetori.LUcrurile au stat exact ca si pana acum.
RăspundețiȘtergereExact ca si in anii trecuti! Funeriu se viseaza!
RăspundețiȘtergereAnonim spunea...
RăspundețiȘtergereExact ca si in anii trecuti! Funeriu se viseaza!
Cum adica "se viseaza"? de cand e reflexiv "a visa"? Domnule anonim,dumneata ai luat bac-ul vreodata? ca de critici toti sunt buni,dupa cum se observa..........
trebuie actionat la nivelul formarii comisiilor!!in fiecare an din lipsa de cadre se recurge la serviciile unora care n au de a face cu nivelul liceal si care fac parte din comisii pentru ca...se plateste!! e grav sa ceri rezultate elevilor,daca nu asiguri nici macar cadrul profesional minim...ma intreb eu-cum evalueaza liceenii un profesor de gimnaziu-mai ales daca si a terminat recent studiile la facultatile particulare-invatamant la distanta!!!sau a profesat zeci de ani ca invatator...????vi se pare corect??
RăspundețiȘtergeream participat la recorectarea lucrarilor-multe contestatii erau indreptatite!!!! eliminati neavenitii care nu puncteaza anumite rezolvari ca fiind incorecte numai pentru ca ei nu cunosc programa!!!
RăspundețiȘtergerecare dintre profesorii de liceu știe atât de multe, dar în același timp să-l facă și pe elev să priceapă de ce e necesar să învețe azi, în era calculatorului?
RăspundețiȘtergereUnele comentarii sunt de prisos:sunt suplinitori in licee, pusi pe culoare politica, "cantand in unda elevilor ignoranti si dezinteresati de " viitorul calitativ al tarii!!!Cat ii mai sustine tara?Cat isi mai doreste aceasta sustinere?
RăspundețiȘtergereobserv ca a fi "invatator " e o mare jignire
RăspundețiȘtergereBacalaureat inutil cu rezultate neconcludente. Inainte de a gandi ce e de facut trebuie inteleasa "problema bacalaureatului". O analiza gasiti la http://recunoastere.blogspot.com/2010/07/comentariu-la-un-articol-despre.html
RăspundețiȘtergerePentru cei care nu mai pot suporta e vremea sa luam atitudine!
Vera spune...
RăspundețiȘtergereNu trebuie sa generalizati.Au fost si profesori care si-au facut datoria in mod corect.Iar acolo unde au picat f. multi elevi(VALCEA)au fost liceele cu clase de sam,pe ruta progresiva.Lipsurile pe care le au acesti tineri au iesit la iveala la un astfel de examen.Daca acestia ar fi dat bacul la ed. fizica ar fi luat acest examen cu note mari si nu ar fi fost drept.Cred ca acest examen ar fi trebuit sa tina cont de specialitatile si profilul liceului si atunci nu ar mai fi existat atatea probleme.
Un bacalaureat pe cinste! Profesorii care cer ar trebui dati afara, oricum trebuie sa plece cineva, asa ca ei ar trebui sa fie primii!
RăspundețiȘtergereDe ce, "camara" video, esti asa de mare ca nu mai ai loc de profesori? Cine te-a educat, sau esti vreun dobitoc din neam de hoti si mafioti? Oricum, ce nu s-a facut pana acum, nu se va face de-acum incolo. ADIO, INVATAMANT, dupa noi, potopul.
RăspundețiȘtergereD-le Pop, am mai zis-o, dvs., ca organizatie, ce rost mai aveti? Credeti ca avem destui bani ca sa va mai platim degeaba cotizatiile?
In Ploiesti liderul Giurumescu habar n-are ca a fost greva, o urmarea pe internet, de ce
sa-i mai pese cand e de zeci de ani in frunte si invarte fondurile sindicatului cum vrea? A creat locuri de munca tot pe sistemul p.c.r.- pile, cunostinte, relatii, si nu-i zice nimeni nimic. A cumparat cu cel putin o suta de mii de euro un nou sediu pentru sindicat, din banii de cotizatie, bineinteles, in loc sa dea membrilor ajutoare consistente pentru casatorie, nastere sau deces. Sunt cumplit de mici ajutoarele acordate, SA VA FIE RUSINE! Bine ca aveti voi salarii mari, ca de noi nici nu va pasa, s-a vazut cum ati actionat pentru greva. Ar trebui sa va dati demisia toti, ca n-aveti decat rolul de a favoriza infractorii, adica actualii guvernanti.
P-astia cine-i schimba? Nimeni!