5 iul. 2010

FSLI Suceava a castigat reinacdrarea in baza L 221

Suntem pe calea cea buna.
Felicitari pentru colegii de la FSLI Suceava Radauti care au castigat primii in instanta reincadrarea de la 1 ianuarie 2010 in conformitate cu Legea 221.
Daca pana acuma s.a blocat de catre guvern prin ordonante si ordonante aplicare aLegii 221 si a drepturilor castigate in instanta, de data asta nu pot decat sa ne incadreze pe toti in conformitate cu L 221.
23 de comentarii:

 1. Felicitari FSLI Suceava !
  Dar cei din Neamt, ce stiti de proces ? Liderii FSLI nu comunica cu "poporul" ! Rusine lor, inca o data, pentru incadrarea invatatorilor cu gr. I si 25 ani vechime pe 16 ore !!!! Numai la clasele I-IV, educatoarelor li se platesc cele 2 ore !!!! DISCRIMINARE realizata prin comisia paritara cu ISJ Neamt !

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca suntem de la alte scoli, alte judete, fara procese inca finalizate, cum sa ne incadreze pe toti ? Ar trebui ca toate federatiile sindicale sa trimita adrese la MECTS si in scoli in care sa fie precizate toate procesele castigate si, in baza lor, sa se ceara salarizarea tuturor, fara discriminare !
  Fara DISCRIMINARE la salarizarea inv. cu gr. I si 25 ani vechime in Neamt ! In martie 2010, cand s-a semnat comisia paritara la Neamt, Funeriu a trimis foarte clar in teritoriu o adresa prin care spune ca trebuie sa se reduca (sa se scada 2 ore) cu 2 ore din planul cadru al claselor I-IV pentru acesti invatatori ! (Practic, sa se plateasca 2 ore, pentru ca nu pot fi reduse/scazute !)De ce in Neamt nu se respecta Statutul cadrelor didactice cu completarile si modificarile ulterioare, hotararea judecatoreasca si adresele ministerului ? Invatatorii de la cl. I si a II-a nu au de unde sa ia in plus 2 ore, adica 16+2, pentru a li se plati 2 ore (ca la profesori), pentru ca restul orelor din planul cadru sunt luate de profesori !!!! De ce nu faceti adrese catre ISJ-uri, ca toti inv. aflati in aceasta situatie sa fie platiti, indiferent de numarul de ore care le revin (practic, le mai raman din planul-cadru) !!! Trebuie sa dam in judecata pentru anularea comisiei paritare din Neamt !!!! Alt proces pentru ca sindicatul, in loc sa ne apere drepturile ni le-a incalcat cu buna stiinta, cu incalcarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile ? Cine ne plateste cele 2 ore realizate in plus de inv cu gr. I si 25 de ani vechime (care au predat orele ramase in planurile cadru dupa ce au fost luate celelalte ore de profesori !!!), semnate in condica ? Cine ? Chiar daca s-a mai scris despre acest lucru aici pe forum, tacerea d-voastra este de neinteles !
  Stiu ca,daca contractele colective de munca de la nivelul judetului cuprinde articole inferioare Contractului national la nivel de ramura, se ia in considerare cel de la nivel national ! Atunci, Comisia paritara, in baza caror legi s-a incheiat ? Da, a legilor specificate la inceputul textului redactat, unde se face referire si la hotararea judecatoreasca prin care se specifica foarte clar: respectarea Statutului, reducerea normei cu 2 ore !!!, plata celor 2 ore !!! DE CE NU SE RESPECTA ? De ce nu apare hotararea judecatoreasca pe site FSLI Neamt ? Ca sa n-o citeasca INVATATORUL ??? De ce educatoarei i se platesc cele 2 ore si invatatorului, nu ? (Raspuns sindicat Neamt - pentru ca educatoarea e incadrata pe 25 ore, punct !!!!!)Sunt revoltat, ca institutor, de ceea ce se intampla ! Astept sa luati atitudine si sa trimiteti ADRESE in Neamt sa fie platiti inv. cu gr. I si 25 de ani vechime, indiferent de nr. de ore care le mai raman, altfel ... dam afara profesorii de la clasa, pentru a avea de unde lua 2 ore in plus (cum doreste sindicatul !)!!! Nu am crezut ca voi ajunge sa fiu discriminat fata de educatoare in acelasi judet ! (culmea, o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 sa fie aplicata intr-un fel educatoarelor si in alt fel la cl. I-IV)!

  RăspundețiȘtergere
 3. Subscriu si eu situatiei de mai sus:nu am beneficiat de plata celor doua ore(32 ani vechime,gr.I),din momentul incadrarii pe post,interpretandu-se ca n-au din ce sa scada+salarizare studii superioare(absolvent contabilitate si informatica de gestiune+modul pedagogic,dupa liceu pedagogic),studii nepedagogice.La care se adauga desigur si incadrarea in conformitate cu Legea221.Nu sunt singura din familie in aceasta situatie.
  Ce-am putea face, domnule Liviu Marian Pop?
  Titina Sibisanu,Craiova,Scoala 32"Alexandru Macedonski"

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu ca ar avea vreo importanta, dar primele procese s-au castigat la Constanta si, mai mult, cu reincadrare confor, L. 221, de la 1 ian. 2010.

  RăspundețiȘtergere
 5. Iata o veste buna!Bravo domnilor sindicalisti!Sa vedem ce zice onor minister si guvern de asta data!

  RăspundețiȘtergere
 6. Din pacate, bucuria nu este completa pentru ca la decizia Tribunalului Suceava, sectia contencios, unele primarii si unii din directorii unitatilor de invatamant, la presiunile exercitate de ISJ Suceava si Prefectura Suceava, au facut recurs.Acolo unde primarii sau directorii nu au facut recurs, decizia ramanand definitiva si irevocabila, cadrele didactice au primit salariile conform L.221. Asteptam recursul si apelul.Oricum s-a creat un precedent si asta nu e rau de loc.O alta piedica serioasa va fi la Trezoreria Radauti unde conducerea acestei unitati se comporta ca un ordonator de credite si nu ca o unitate bancara a statului, fiind si ei, la fel ca si noi, bugetari, platiti din banul public.FSLI Radauti, intentioneaza actionarea in judecata a directorului acestei unitati, pentru abuz in serviciu.

  RăspundețiȘtergere
 7. Este o veste de bun augur!In tot raul e si un bine!Mai vedem ce mai vine!

  RăspundețiȘtergere
 8. Chiar e adevarat ca in unele judete salarizarea se face conform legii 221?In Maramures de ce nu se face asa?

  RăspundețiȘtergere
 9. Suntem in procese..unele sunt deja castigate...nu am cunostinta sa se plateasca undeva

  RăspundețiȘtergere
 10. SA nu va asteptati de la un stat ticalos condus de hahalere , in frunte cu Basescu , care de cate ori prinde ocazia insulta profesorii, sa respecte vreo lege sau hotarare judecatoreasca .Banii sunt numai pentru gasca de la putere .Ny va e clr?Noi vom fi tinuti in mizerie mult si bine , iar ei vor trai bine mersi in banii statului. Traim in dictatura , pana la o noua revolutie.

  RăspundețiȘtergere
 11. Pun si eu o intrebare!E normal ca un profesor 1 10-15 ani vechime , cu studii la stat sa ia 1170-1300 in mana , iar invatatorii care au facut nu stiu ce facultate particulara ,sa aiba salarii mult mai mari?Adica noi , cei cu studii la stat nu facem nici 2 bani?Ce motivare mai exista pentru acesti profesori , cand si o secretara sau contabila ridica dublu sau triplu in comparatie cu ei?RUSINE !SINDICATELE TAC MALC IN PRIVINTA ASTA!

  RăspundețiȘtergere
 12. Cred ca tot atata au!!!Ai situatii concrete?

  RăspundețiȘtergere
 13. Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

  INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
  INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
  INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
  INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
  INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

  INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

  RăspundețiȘtergere
 14. O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
  Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

  RăspundețiȘtergere
 15. Multa consideratie si simpatie liderilor nostri sindicali,in special Dlui Liviu Marian Pop,pentru munca lor ce nu cunoaste vacanta,pentru darzenia si iscusinta lor in razboiul ce il duc cu guvernantii ca sa ne faca noua viata putin mai buna.Felicitari pentru recenta batalie castigata in acest razboi,se pare,fara de sfarsit,va doresc o vara frumoasa alaturi de familiile Dvoastra!

  RăspundețiȘtergere
 16. suntem din voitinel, suceava, zona radauti si am castigat procesul, dar "Madam" primar care o avem ne a inaintat recurs ca vezi Doamne avem salarii prea mari. din cate am inteles vom pierde ca judecatoria are tema de la Baselu sa admita apelul. Asa ca multumim doamnei(terfei) primar pentru tot ceea ce a facut pentru scoala Voitinel si in special pentru cele 3 carti de la premiere.

  RăspundețiȘtergere
 17. De ce?
  Domnule Avramescu si domnule Pop se actioneaza in instanta pe judete,pentru obtinerea unor drepturi????
  De ce nu se actioneaza de catre sindicate direct MECTS pentru a obtine aceste drepturi pentru toti membrii de sindicat????
  Sunteti la intrecere??? Care obtine castig in instanta mai repede??? Stiti bine ca in judete exista lideri de sindicat care nu isi merita functia!!!! Iar membrii de sindicat din acele judete vor fi dezavantajati, cum s-a intamplat in anii trecuti cu: tichetele, primele de vacanta,2%, sporul de calculator....
  Cum se intampla si acum cu banii pe CO....unii ii primesc integral, altii redusi cu 25%!!!!!!!! De ce?

  RăspundețiȘtergere
 18. Legislatia si procedura nu permit sa rezolvam problemele chemand in instanta Ministerul. Dumneavostra trebuie sa intelegeti ca directorii si consiliile de administratie sunt primi responsabili cu aplicarea si respectarea legii. In consecinta, scolile trebuie chemate in judecata, nu ministerul sau isj. Deci, e vorba de mii si mii de procese.

  RăspundețiȘtergere
 19. De ce nu luati in echipa d-voastra si jud Hunedoara? Nu avem reprezentare la nivelul unitatilor scolare si nici la nivel judetean.
  jurista din Hunedoara nu ne informeaza despre demersurile pe care le intreprinde, mai ales daca le intreprinde......
  Va rog ajutati-ne

  RăspundețiȘtergere
 20. nu putem lua in echipa (deocamdata) sindicate de la alte federatii. FSLI nu are sindicat afiliat in judetul Hunedoara, deci institutional nu se poate.

  RăspundețiȘtergere
 21. desteptii in mizerie, gunoaiele in puf! de asta e nevoie in tara asta , asa au facut si comunistii cand au bagat intelectualii in puscarii iar rapandulele au ocupat functii de conducere in care sunt si azi.

  RăspundețiȘtergere
 22. Buna ziua! Gradinita Scolii cu Cls.I-VIII nr.10 Piatra Neamt nu a platit in acest an scolar cele 2 ore, educatoarelor! Suntem 3 cu peste 25 ani vechime!

  RăspundețiȘtergere
 23. RAMAN LA PAREREA CA FILIALA NEAMT NU SE IMPLICA IN REZOLVAREA PROBLEMELOR INV.PRIMAR SI PRESCOLAR.PROBABIL ,DL.PLOSCA LE REZOLVA PE CELE ALE INGINERILOR DIN INVATAMANT...ALTFEL...AR AVEA ALTE REZULTATE .SAU ARE MAI MULTA APLECARE CATRE ISJ...RUSINE!

  RăspundețiȘtergere

Postări populare