29 iul. 2010

Scandal monstru la comisia de repartizare a posturilor in invatamant, incheiat cu interventia politistilor

Scandal monstru in seara zilei de ieri, 28 iulie, la sedinta publica de repartizare a posturilor de suplinitori din invatamant. Un profesor de educatie tehnologica a fost sanctionat pentru tulburarea linistii publice, dupa ce comisia a chemat politistii sa calmeze spiritele incinse in urma unei reclamatii privind un post de la scoala din Tautii Magheraus. Sabin Horatiu Balaj sustine ca a obtinut, in 5 mai, o sentinta judecatoreasca pentru blocarea postului pe care l-a ocupat ca suplinitor vreme de cinci ani la scoala din Tauti. Numai ca, sustine barbatul, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures a incalcat hotararea magistratilor si a atribuit locul, in etapa de pretransfer. unei alte persoane. De cealalta parte, reprezentantii ISJ afirma ca postul a fost dat altui dascal in data de 3 mai, anterior intrarii in vigoare a actului judecatoresc, dar inca nu s-a facut dispozitie de numire. Profesorul Balaj declara insa ca inspectoratul a facut un abuz, iar pentru a face dovada acestuia, ieri s-a prezentat la sedinta publica insotit de un cameraman. Atunci cand spiritele s-au incins, acestuia i s-a interzis sa mai inregistreze, desi filmase vreme de cinci ore fara nicio problema. Scandalul a capatat proportii, fiind chemati oamenii legii pentru calmarea spiritelor.
Continuare www.emaramures.ro

19 comentarii:

  1. pe doamna de tehnologica in cauza o cheama ALEXANDRINA CIONTEA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai se schimba legea educatiei! Sa termine ISJ-urile cu abuzurile!!! Sa se termine cu pretransferuri , cu detasari si alte chestii din astea pe care mafiotii din inspectorate le atribuie dupa bunul lor plac!

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea grava e ca incepusem sa ne obisnuim cu abuzurile ISJ-ului. Va dati seama ce "pohte" nesatisfacute de atata amar de vreme zac in directori? Isi inchipuie cineva ca posturile nu vor mai fi atribuite dupa bunul plac al cuiva?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va fi totul la cheremul directorlor. Vorba e ca , pana la urma, parintii sunt cei mai buni evaluatori ai cadrelor didactice, numai ca pe ei, nici acum si nici de acum incolo, nu-i va intreba nimeni in mod real, ci doar de forma.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai nu se uita mascariciul ala de sabin ca nu are fata de profesor ci de scandalagiu si e varza ca pedagog???
    Eu as zice sa se lase de meserie!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Momentan, dl BALAJ ar trebui sa citeasca atent METODOLOGIA DE MISCARE A PERSonalului didactic.sa o faca publica, desi nu vad rostul, APOI SA 2APELEZE" LA JUSTIFICAREA UNUI CONFLICT, DAR NU ATAT DE MARE.cONSIDER CA NU-SI ARE ROSTUL.Nu cred ca are vreo vina, desi nu-i iau apararea intentionat 8nu am niciun interes), ISJ-ul aici.Apoi mai exista si reprezentanti SLIMM, (observatori),....A dat dl BALAJ concurs de titularizare?Stiti cat drum se face, in timp pana la pretransfer? MULT!!!!!!!BAZAT PE ACUMULARE DE EXPERIENTA, STRES SI INGHITITURI IN SEC INFINITE, ETC-NAVETA NEPLATITA, CU CONDITII, UNEORI IMPOSIBILE DE NAVETAT,....Si toate astea, pt un singur sfat al unei dne insp de suflet, pe care mi-as dori sa o mai intalnesc, dar nu cred ca se va mai putea: "ORICE AI FACE, NU RENUNTA LA STATUTUL DE TITULAR!"SUCCES PE VIITOR!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anul acesta se vor mai tine pe sub mana posturi intregi ca in anii trecuti?
    La Lb franceza au disparut doua posturi in sedinta publica de la suplinire, nu a auzit nimeni cand au fost luate, iar cand au fost cerute s-a spus ca s-au dat.

    Sunt curioasa cine le-a luat ...astept reactualizarea.

    Desi cele 2 posturi apareau pe site-ul www.edu.ro dupa reactualizarea posturilor din 26 iulie, orele 22:00, deci dupa detasari, astazi s-a spus ca cele 2 posturi au fost luate, poate, la detasari...nu s-a mai spus nimic apoi...ciudat este ca ambele posturi sunt in mediul urban !!!
    Este vorba de un judet celebru in smecherii : Argesul !

    RăspundețiȘtergere
  8. Www.birouldeluatspaga.ro/forum/viewforum.php?f=4

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru anonimul din 29.07: vi se pare corectă exprimarea ,,Nu mai se schimba legea educatiei...'' Cred că ar fi trebuit sa scrieti ,,Nu se mai schimba...''. Asa va exprimati si in fata elevilor?

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Pop ,este adevarat ca dascalii suplinitori s-au "reyolvat"anul acesta scolar usor in sensul ca puteau obtine postul cu:MEDIA DE ANUL ACESTA DE LA TITULARIZARE,DE ANUL TRECUT;DE ACUM DOI ANI!!!E adevarat?!Pai,vorba unui parinte contabil,atunci de ce s-au mai cheltuit bani cu supravegherea,cu hartia,cu timpul si emotiile celor care au invatat in acest an daca s-au luat in considerare mediile de acum doi ani_?!Nu-i normal!Si o stiti si DVS SINDICATUL PREA BINE!E ceva JOOSNIC!Respectul unui DOMN TRANDAFIR NU o sa-l mai aveti multi ani de acum incolo!Era in Legea Andronescu un articol de desfiintare a Inspectoratelor scolare,dupa scandalul de la educatie tehnologica sunt PERFECT DE ACORD CU ASTA!Nici unul nu ar avea ce cauta in invatamantul unei tari europene,MEMBRA U.E.!Uite ca iau si medii de 8!!!si doamna e si TITULARA!!!Asfel de profesori "invata"cum sa se comporte elevii!DEVIN CA SI EI!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. OOOOfff!!! Tara arde si baba se piapta......aici se regasesc cei care vaneaza permanent greselile altora. Mai bine comentati deciziile care ne fac viata amara, comportamentul celor care "ne reprezinta" si mai lasati in pace oamenii care de bine de rau tot mai intra pe aici sa-si mai spuna pasul si asta presati de putinul timp avut la dispozitie. Mare moda mare sa studiezi gunoiul din ochiul altuia!!!!!! Si pentru ca ma adresez unor " anonimi" am sa-i tratez tot cu anonimitate. Si inca ceva haideti sa nu uitam ca si cei care suntem titulari am avut partea noastra de rautate cand am vanat un post, mai conta oare atunci bunul simt sau am trecut cu vederea o ilegalitate savarsita chiar sub nasul nostru??? Usor le este oare celor care an de an obtin o nota buna si cu toate acestea se plimba din scoala in scoala si nu resusesc sa prinda ceva stabil? Cei care comenteaza pe seama irascibilitatii acestor oameni sa tina cont ca pentru ei concediul este un chin si mai ales pentru familiile acestora care vara de vara isi vad sotul, sotia sau parintii cu carti intinse prin toata casa neglijandu-si viata de familie.S-o merita oare??????

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce va suparati? Exista undeva in tara asta respect pentru un cadru didactic sau repartizare corecta?Anul acesta nota de 2 si repartizat cu 7 de anul trecut. Se intampla in multe judete ......... Si apoi sunt buni la catedra>>>>>>>.........

    RăspundețiȘtergere
  13. ciontea asta care i/a luat postul lui balaj este o babuta senila care intr/un invatamant normal si de calitate,NU AR AVEA CE CAUTA!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am avut ocazia sa o cunosc pe d-na ciontea si sunt de acord cu ce se spunea mai sus despre ea, din pacate d-na ciontea nu e singurul caz de babuta senila care nu are ce cauta in invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar dacă nu ne place, lagile sunt făcute pentru a fi respectate de cei mici. Ori noi suntem mici, chiar foarte mici. Păcat că uneori suntem puşi în situaţia de a ne război între noi pornind de la nişte precizări ale legii care nu ne mulţumesc.
    În episodul Sabin<->Ciontea, la care am participat involuntar,cred că "Metodologia mişcării personalului didactic" îi dă dreptate doamnei.
    Referitor la cei care o numesc pe doamna Ciontea "băbuţă senilă", cu tot respectul pentru opiniile lor care au o mare doză de partizanat, pot să le spun că se înşeală. Nu jignind convingem că dreptatea e de partea noastră.

    RăspundețiȘtergere
  16. vor mai gasi posturi si pensionarii, din toamna? ca iata, o multime de tineri au ramas pe afara. numai in arges stiu personal cateva norme (catedre) care s-au pus deoparte pt niste pilosi pensionari, prieteni cu inspectorul X, cu Y din prefectura, cu Z de la primarie, cu , cu ...... asta in timp ce familii tinere de dascali nu au ce pune pe masa copiilor. cat despre salarii, ce sa mai vorbim. o sa ajungem sa mancam paine cu ceai de trei ori pe zi ca, deh, nu predam materii importante, cautate de clienti... acest guvern nenorocit si criminal, condus de un pirat sangeros, ne va baga pe toti in mormant sau la balamuc.

    RăspundețiȘtergere
  17. daca ne-am opri un pic din a-i analiza pe altii si ne-am autoanaliza am aveam mai mult de castigat

    RăspundețiȘtergere
  18. Numai scandaluti, vorba voastra, "tara arde, si baba se piaptana!"

    RăspundețiȘtergere
  19. suplinitori... sunt curios cu cat se ia examenul ca sa obtii postul de suplinitor, cu 5?...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare