30 mar. 2010

Stimati colegi

Viitorul invatamantului romanesc este in mare pericol. Prin proiectul actual al legii invatamantului se da lovitura de gratie unui domeniu “reformat” timp de 20 de ani! Daca nu luam atitudine si nu ne unim cu totii sa luptam pentru interesele noastre si ale scolii romanesti riscam sa fim cobaii unor experimente nereusite care vor avea o baza legala.
Nu putem ramane indiferenti atunci cand se decide soarta noastra si a copiilor nostri. Viitorul natiunii depinde de succesul sistemului de invatamant. Nu exista niciun domeniu care sa poata fi performant in viitor, atata timp cat scoala romaneasca va fi distrusa sistematic prin legi care nu incurajeaza calitatea si performanta, ci traficul de influenta si mita.
Trebuie sa ne pastram coloana vertebrala si sa spunem NU atunci cand cei de la putere gresesc.
Prin urmare, va cer sprijinul in organizarea GREVEI GENERALE PE TERMEN NELIMITAT incepand cu luna aprilie daca in urma discutiilor care ar trebui sa fie intre sindicate si minister nu se elimina aberatiile propuse: disparitia titularizarii, componenta CA, clasa a IX-a, etc

31 de comentarii:

  1. IN SFARSIT .Sunt total de acord .Organizati un referendum cat mai curand posibil.Cine nu va fi de acord sa-si merite soarta si sa nu se mai planga daca vor veni zile negre.Sper ca vor vota peste 50%

    RăspundețiȘtergere
  2. A sosit clipa cea mare. Cu Dumnezeu inainte. Ori noi, ori ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. George: 22 aprilie e prea tarziu. Sa ne trezim din amorteala asta. Altfel vom ajunge iobagi legati de glie!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine!!!! In sfarsit!!!
    GREVA GENERALA IN TOATA TARA!!!!!!!!
    M-AM SATURAT DE ACEST GUVERN ILEGAL SI ANTISOCIAL!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. o invatatoare31.03.2010, 00:21

    Si eu sunt pt greva!
    Dar cand??? caci maine-poimaine se aproba noul proiect LEN... Doamne Fereste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari domnule Pop!Faceti ceea ce trebuie, daca nu incepem greva nu avem nicio sansa de a opri distrugerea invatamantului romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Liderii sindicali din scoli dau vina pe noi ca nu participam la miting etc..Acum sincer... ne simtim urmariti si nu putem avea incredere in nimeni.Eu cel putin pe un site de profil am renuntat sa mai scriu o vreme. Sunt intr-o zona geografica sub "umbrela" portocalie,adica am avut parte de salariu, dar citirea legii noi a educatiei m-a pus pe ganduri... 30 la suta parinti si 30 la suta lideri ai comunitatii locale in CA ca sa dau un mic exemplu.. in Romania de azi mi se pare suicid.Sa zicem ca te adaptezi de la o zi la alta dar...nu mai ai nici un fel de siguranta. Am ramas in sistem la indemnul mamei, profesoara multi ani,care sustinea ca ar fi un loc de bine de rau sigur dar...Quo vadis, domine?Nu stiu daca e o solutie referendumul,probabil se va avea grija si de acesta sa fie "monitorizat", plus ca e o tergiversare si o cheltuiala aiurea, sunt pro greva generala dar nu pot sa ma exprim liber pentru ca nu stiu exact cine "al cui" e.

    RăspundețiȘtergere
  8. de acord cu greva pentru toate acele schimbari care vor distruge invatamintul

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat mai repede!Declansati greva generala si chemati-i la unitate si pe cei din alte federatii sindicale din invatamant.Nu asteptati!Multi fierbem in suc propriu pentru ca liderii de sindicat nu ne dau semnalul.
    Doamne,ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  10. Semnalul trebuie sa vina de la Liderii nostri dle Pop pentru ca noi, simpli membri si cotizanti, nu avem putere de decizie. Am semnat toate hartiile venite de la sindicat, dar la noi in scoala liderul este membru PDL asa ca nu se va grabi sa ne instiinteze de greva. Trebuie inceputa greva imediat dupa Pasti sau cat mai repede cu putinta pentru ca nu se mai poate. TARA VA SUSTINE!
    Ministerul nu va da nici un pas innapoi, asa ca singura solutie este GREVA GENERALA.
    Ioan de la Suceava

    RăspundețiȘtergere
  11. D-le Liviu Pop, să avem un FSLI și la Brăila, sa vă urmăm exemplul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu cat incepem greva mai repede cu atat este mai bine.Noua, educatoarelor vor sa ne ia grupa pregatitoare,astea inseamna mai putine locuri de munca.PE EI SI PE AI LOR!!!!!!!!!!!!!!!!SA INCEPEM GREVA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acum ori niciodata. Oricum, nu mai avem ce pierde. Ne-au luat tot: bani, drepturi, pana si respectul celorlalti. Hai sa nu ne pierdem si respectul de sine. Nu vreau sa-mi fie scarba cand ma uit in oglinda. Deja mi-e scarba cand ma uit in jur. Dati semnalul de incepere a grevei generale pe termen nelimitat. Incepeti adunarea de semnaturi in scoli in toate judetele. Suntem pregatiti si nu mai avem ce astepta. Sa facem greva impotriva prevederilor LEN. Poate ca intelegem situatia de criza, dar sigur NU INTELEGEM de ce incurajati coruptia!!!! Titularizarea la nivelul scolii = coruptie, mafie, nonvaloare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu sunt pentru greva! Suntem una dintre cele mai numeroase categorii sociale dar din pacate si una dintre cele mai putin unite iar liderii de sindicat din teritoriu nu prea mai sunt credibili. Eu zic ca daca nu dam un semnal de unitate si tarie, renuntand iar asa cum am mai facut de atatea ori, nu mai avem ce sa speram pentru copii noastri macar. Lasandu-ne ametiti de asa-zisii conducatori (care tot reformeaza pana vor distruge totul) o sa condamnam si generatiile viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu se poate ca sa se anuleze prin aceasta lege formarea initiala prin LICEE PEDAGOGICE ! Nu se poate sa fim obligati sa facem facultate si masterat in 10 ani cei care suntem titulari in sistem de peste 20 de ani ! Nu e posibil sa fie anulate legile care au existat pana in prezent - disparitia functiilor de invatator si educator, numai de dragul de a face facultate pentru a mai umple buzunarul universitarilor ! E foarte greu pentru cei din zona rurala si la distanta de centrele universitare!

    RăspundețiȘtergere
  16. IN SFARSIT.DE ACORD!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa vacanta,cel tarziu in a-2-a saptamana-GREVA GENERALA PE TIMP NELIMITAT!

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Pop, va multumim pentru prezenta de astazi la Buzau!

    RăspundețiȘtergere
  19. Se pare ca suntem cea mai umilita clasa sociala ........cum la politisti,magistrati etc le acorda atatea facilitati si drepturi a venit momentul sa ne unim si sa hotaram cu acest sistem de educatie,ca de nu o sa plece toata lumea din tara asta .... o sa fim condusi de incompetenti care habar ce sacrificii face un cadru didactic. Mentionez sunt debutant si nu se mai poate cu mizeria asta GREVA GENERALA CA NU SE MAI POATE !!

    RăspundețiȘtergere
  20. DA IN SFARSIT GREVA, IN SECTORUL 5 PESTE 70% SPRIJINIM ACEASTA GREVA DAR ATENTIE, SA NU MAI FIM SEPARATI FEN DE FSLI SI DE SPIRU HARET, SA FACEM TOTI UNITI GREVA ASTA IMPREUNA , VORBITI CU LIDERII DE LA FEN SA NU RAMANEM PE DINAFARA.Eu am fost 16 ani in FSLI si cand m-am transferat am fost obligata de catre directiune sa ma mut in FEN ca asa era scoala aia , de unde plec anul acesta " de prea mult bine", dar am pastrat legatura cu FSLI prin dna Castanela Popescu colega mea din sectorul 6. DAAAAAAAAAA PENTRU GREVA, FECETI REPEDE REFERENDUMUL ALA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. GREVA GENERALA!!!SOLIDARITATE CU BUZAUL!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. In sfarsit o veste buna.Am retrimis linkul si acest apel celor din agenda mea si sper sa fim mai uniti de data asta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Grava generala trebuie sa inceapa cel tarziu la jumatatea lunii aprilie. Prea taraganam cu atatea intalniri cu guvernantii, cand ei sunt atat de inflexibili. Pe de alta parte, ma tem de ceva: sa nu se repete iar, ca in anii trecuti, promisiuni ca se va face/drege de la toamna.... iar noi sa ne lasam dusi de nas.
    SA FIM HOTARATI, DE ACEASTA DATA! PREA SUNTEM UMILITI, PREA SUNTEM DESCONSIDERATI, PREA SUNTEM DATI LA O PARTE DE PE LISTA DE PRIORITATI! AM FOST PREA INGADUITORI, PREA MULT TIMP AM CONSIDERAT CA PRIN GREVA LEZAM INTERESELE ELEVILOR SI ALE PARINTILOR. ACUM, ACESTIA AR TREBUI SA NE FIE ALATURI, SA DEMONSTREZE CA SUNT CONSTIENTI DE IMPORTANTA NOASTRA, DE ROLUL NOSTRU IN SOCIETATE.

    RăspundețiȘtergere
  24. Solidaritate cu Buzaul? DA, atunci cand vom primi si noi,ceilalti din tara,majorarea de 50%! Dar atata vreme cat eu,invatator cu 40 de ani vechime si grad didactic I iau salariu mai mic cu acest 50% decat confratele meu din Buzau,desi acesta are tot 40 de ani de catdra si tot grad didactic I...

    RăspundețiȘtergere
  25. A venit si chirurgul dupa decesul pacientului,cam asa ar suna acest indemn!

    RăspundețiȘtergere
  26. Maaaare parsiv,cum ne joaca Sindicatul asta...

    RăspundețiȘtergere
  27. Acum trebuie sa actionam oamenii s-au saturat de minciunile guvernatiilor.Daca inainte mai existau carcotasi care nu vroiau sa intre in greva ,acum procentajul este mic. "Lemnele sunt puse pe foc" acum dumneavoastra liderii de sindicat de la nivel central trebuie sa aruncati "chibritul", si o sa vedeti cati vi se alatura.
    Fratilor daca nu vom fi uniti vor matura cu noi Boc cu ai lui argati.

    RăspundețiȘtergere
  28. sper din suflet ca aceasta lege sa nu se adopte...iar daca o fac sa modifice aberatiile despre titularizare,numarul de elevii pe clase,clasa aIX-a sa ramana la liceu...si multe alte articole.sunt pentru examenul de admitere la liceu,dar si pentru titularizarea profesorilor in invatamant...cum sa ai cadre pregatite cand se doreste sa se scoata un exament atat de important?cum sa stimulezi cadrele la o competitie intre ele cand se scote salariul de merit?numai aberatii in noul proiect de lege...sper sa fim macar o data uniti si noi profesorii din tara asta si sa luam atitudine atunci cand lucrurile merg din rau spre mai rau...cred ca greva generala ramane singura solutie...altfel nimeni nu ne aude..

    RăspundețiȘtergere
  29. Unii spun ca, daca nu este an electoral, nu-i vom sensibiliza pe guvernanti. Eu cred ca, dimpotriva, acum nu putem fi folositi ca masa de manevra electorala, nici nu putem fi suspectati ca suntem " sub umbrela unuia sau a altuia".

    RăspundețiȘtergere
  30. Cum poate un profesor sa faca performanta in invatamat, cand el este macinat de gandul ca de la anul s-ar putea sa nu aiba post? Avem nevoie de stabilitate, iar titularizarea iti ofera posibilitatea sa te angajezi in proiecte reale de a obtine rezultate cu elevii si a-i face sa progreseze.

    RăspundețiȘtergere
  31. in celelalte sectoare bugetare curg in continuare sporurile si primele. noi - sarantocii bugetului. iar funeriu ne intreaba daca supravietuim... ati vazut ce salariu are un sofer ratb? 24 milioane vechi, plus stimulente grase.
    ajunge cu batjocura. trebuie sa le aratam ca suntem o forta. sa ni se plateasca munca, nu sa traim din resturile de la mesele lor.
    greva generala! acum ori niciodata!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare