21 mar. 2010

MARTIE 2010, O POVESTE ADEVĂRATĂ

sau
CUM O INSTITUŢIE A STATULUI ROMÂN, MEMBRU ÎN U.E., NESOCOTIND LEGEA, POATE DISTRUGE VIAŢA UNUI OM ŞI A FAMILIEI LUI


În aprilie 2005, conducerea executivă de atunci a S.C. PHOENIX S.A. Baia Mare, hotăreşte să vândă un cămin de nefamilişti prorietatea societăţii, situat în Baia Mare, str. Horea nr. 46 A.
Căminul respectiv, având 104 camere, era ocupat la momentul acela de chiriaşi care erau angajaţi ai S.C. Phoenix S.A., foşti angajaţi disponibilizaţi precum şi alte persoane din municipiu.
Intre conducerea executivă a S.C. PHOENIX S.A. şi P.F.A. CHIRA LIVIU se încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru căminul susmenţionat la valoarea de 150.000 euro în echivalent lei ( atenţie ! contractul era încheiat între două entităţi private care presupunem să nu aveau interesul să plătească taxele notariale la valoarea reală, deoarece o garsonieră revenea la cca. 1.400 euro când un garaj de 18 mp. se vindea pe piaţa liberă în Baia Mare, la preţuri cuprinse între 6.000 şi 8.500 euro).
După mai bine de un an de la încheierea contractului pe care l-am descris mai sus, în faţa sediului Primăriei municipiului Baia Mare au început manifestaţii de protest susţinute de zeci de persoane, chiriaşi în clădirea căminului din str. Horea nr. 46 A, care protestau împotriva evacuării lor din clădire de către noul proprietar, respectiv P.F.A. Chira Liviu. Sub această presiune Consiliul Local al municipiului Baia Mare numeşte o comisie care să negocieze cu proprietarul cumpărarea căminului pentru a proteja chiriaşii care protestau în faţa sediului Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Baia Mare.
Proprietarul acceptă vânzarea imobilului în primul moment solicitând un preţ de 1 milion euro iar urmare mai multor runde de negocieri acceptă vânzarea căminului pentru suma totală de 544.500 euro.
În acest sens, Consilul Local al Municipiului Baia Mare (deci nu primarul), acceptă ultimul preţ de 544.500 euro în care sens emite Hotărârea de Consiliu Local nr. 293/iunie 2006. Se întocmesc formele legale şi stabilesc condiţiile de plată în rate până la sfârşitul anului 2006 cu vânzătorul. În această perioadă, un consilier local pe nume Vlaşin Vasile semnează o plângere penală “in rem” depusă la D.N.A. susţinând în aceasta că s-a produs un abuz cu toate că aprobarea achiziţionării fusese făcută de către Consiliul Local al municipiului Baia Mare din care făcea parte şi el.
D.N.A porneşte cercetarea cauzei şi înaintează dosarul instrumentat sub aspectul unei infracţiuni de abuz în serviciu, solicitând Curţii Supreme de Justiţie strămutarea procesului din Baia Mare, pe motivul unei posibile infuenţe a primarului asupra unor judecători din Baia Mare, solicitare respinsă de Curtea Supremă de Justiţie. După judecarea procesului la Judecătoria Baia Mare şi apoi la Tribunalul Judeţean Maramureş, ambele instanţe se pronunţă împotriva soluţiei propuse de D.N.A. şi-l achită pe primarul Cristian Anghel de acuzaţia de abuz în serviciu şi ridica sechestrul asiguratoriu dispus de către procurorii D.N.A. asupra imobilelor şi a bunurilor acestuia.
Pentru a înţelege mai bine situaţia şi argumentele care au stat la baza hotărârilor celor două instanţe sus menţionate, menţionăm că la dosarul cauzei au existat două expertize de evaluare ale imobilului cămin nefamilişti situat în Baia Mare str. Horea nr. 46 A, ambele cu valori de peste 600 mii euro, deci mai mari decât preţul negociat aprobat de Consiliul Local prin H.C.L. 293/2006.
Fără a prezenta nici un element sau argument nou în dosar, procurorii D.N.A. au înaintat recurs împotriva soluţiei date de Tribunalul Judeţean Maramureş. Decizia Curţii de Apel Cluj în complet de trei judecători hotărăşte condamnarea primarului municipiului Baia Mare la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare precum şi recuperarea falsului prejudiciu calculat şi propus de către procurori de 394.500 euro, având la baza acestei decizii, exact acelaşi dosar şi aceleaşi documente în baza cărora două instanţe cu judecători având aceeaşi pregătire au stabilit nevinovăţia acestuia.


România este o ţară membră NATO şi membră a Uniunii Europene...........
AM PRIMIT PE EMAIL SI O POSTEZ LA RUGAMINTEA CELOR CARE MI-AU TRANSMIS ACEST MATERIAL.
Iar dupa cum ati observat las mana libera comentariilor fara a face nicio cenzura. Daca o sa fie nevoie o sa fac precizari

27 de comentarii:

  1. Sa inteleg din aceasta postare ca simpatizati cu PNL-ul sau cu smecheriile prin care un primar subtilizeaza banii publici,d-le POP ?Cred ca,cu a doua varianta sunteti mai familiarizat(hotel Ocna Sugatag etc.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm ... daca e intr-adevar, asa, si doar asa, e foarte-foarte greu de crezut si de inteles ce se intampla.
    Am citit despre aceste lucruri in mai multe locuri si ... nu-mi vine sa cred.
    Nu inteleg in ce calitate a fost inculpat si condamnat primarul, de vreme ce, dupa cum ai precizat, emitentul respectivei decizii este Consiliul Local ... e absurd.
    Probabil, primarul va fi eliberat in curand, dar, indiferent de acest lucru, a fost atins un obiectiv politic important!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa povestile de martie si sterge postarea,nu te face de rusine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stau lucrurile deloc asa cum le prezentati,nu sunt toti baimarenii prosti sau legati la ochi cum credeti asa ca n-o sa induceti in eroare asa cum v-ati propus!

    RăspundețiȘtergere
  5. In sfarsit justitia isi face treaba!Avem cu un hot mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  6. Abuz a fost atunci cand era PNL-ul la guvernare si a reusit anghel sa scape si nu acum d-le pop!

    RăspundețiȘtergere
  7. Traim intr-o Romanie ciudata. Blamam justitia ca nu condamna coruptii, iar daca, totusi, o face protestam!
    Vrem primarul inapoi,sa mai fure de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ti rusine ca lider si secretar de organizatie?Cu eticheta"am primit pe mail"crezi ca te-ai scos?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonimilor, de unde le stiti voi asa de bine pe toate? Astayi am urmarit posturile Realitatea Tv si Antena 3 si am observat faptul ca toti oamenii politici cu scaun la cap sunt nedumeriti de povestea arestarii primarului din Baia Mare. Sunt multe semne de intrebare in aceasta poveste. Concluzia tuturor era ca este comanda politica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu cat ii cunosti mai bine pe oameni cu atat dezamagirea este mai mare!Si in cazul tau,Liviu Marian Pop!

    RăspundețiȘtergere
  11. Fantastic!Profesorii mor pe capete datorita stresului actual de la clase si mizeriei materiale in care traiesc si pe tine de doare de un profesor MILIARDAR,cu doua vile,strada personala,copii cu studii in strainatate, cu 2 doctorate,acum si-l da pe al treilea!Liviu vino-ti in fire mai baiatule!Judeca mai rational care iti sunt PRIORITATILE!

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce nu vorbesti si despre ~comisionul~ incasat de primar la vanzare? Edte cunoscut faptul ca se obisnueste aceasta practica atunci cand se da o hotarare a Consiliului Local, unde tot primarul este cel ce dirijeaza treburile. Si Anghel, si Guran si Solomon nu puteau sa faca si sa aibe ce averi au daca nu primeau ~comisioane~grase. Sa inteleg ca a inceput sa se intre pe fagasul normal si sa-i scuture pe...

    RăspundețiȘtergere
  13. D-l Anghel a fost trimis in judecata pentru ca a refuzat prima si a doua oferta de la Phenix, nu pentru cat s-a paltit ulterior cu aprobarea Consiliului Local!
    Despre acel Chira, vorbeste targul ca a mai avut afaceri cu primaria. O fi adevarat?
    Defapt ce stim noi ? Cine a citit dosarul ca sa poata sa-si dea cu parerea?
    Sigur ca Anghel merita, eventual o pedeapsa cu suspendare, avand in vedere cati criminali nu fac nicio zi de puscarie. Sigur ca ne pare rau pentru dramatismul prin care trece familia , inclusiv d-l Anghel. Dar, nu cred ca ne putem noi pune in locul organelor competente. Noi stim doar ce se vede in ziare sau televiziuni.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ma intereseaza ca suntem in Nato sau europeni, din parti, oricum nu mai suntem ai nostri de mult, asta din cauza nenorocitilor care de ce au, de-aia ar mai vrea, si nu din munca cinstita, ca asa s-au obisnuit si e mai usor sa fure, sa minta, sa-si bata joc .
    Sindicatele sa-si faca treaba pentru care sunt platite degeaba, nu sa-i planga pe ghiftuiti, in timp ce marea majoritate a "cadavrelor" didactice traiesc de azi pe maine, intr-o tara plina de oameni cu diplome dar si de HOTI!
    D-le Pop, asta faceti dvs. la MINISTER? De-aia-i doare-n spate de noi pe guvernanti, ca voi taiati frunze la cainii care ne conduc!
    Cat va mai ducem in spate?

    RăspundețiȘtergere
  15. candidezi la primarie sau nu? presa te-a lansat neoficial. - http://www.ziarmm.ro/umbla-vorba-prin-oras-pnl-si-psd-ar-putea-merge-cu-un-candidat-unic-la-primaria-baia-mare-ce-ziceti-de-liviu-marian-pop/

    RăspundețiȘtergere
  16. N-a fost in stare sa-si apere dascalii si o sa aiba grija de un oras intreg???

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi pare foarte rau si sunt profund dezamagit sa constat ca pe d-voastra,d-le Pop,in loc sa va doara problemele noastre,va dor problemele primarului Anghel,un primar PNL-ist corupt pana in maduva oaselor!Pai,pentru asta va platim noi,membrii de sindicat? Ca sa faceti politica?Sa va fie rusine,d-le Pop! Banuiam de multa vreme "coloratura" d-voastra politica dar acum.impreuna cu Ambrus,v-ati dat "arama pe fata"!Nu v-ati intrebat niciodata daca membrii de sindicat vor fi de acord cu dvs? Rusinica,d-le POP!De la d-voastra asteptam cu totul altceva.Dar,se vede treaba,va intereseaza doar sa evoluati politic!

    RăspundețiȘtergere
  18. sunt numai barfe...
    personal nu cred ca Liviu o sa candideze la o functie in administratie
    este un gest de spirit civic pe care eu il apreciez

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu lasati sndicatul, in care mai avem incredere pentru o administratie corupta sub umbrela politicului

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu-l confundati pe Liviu Marian Pop cu politrucul de Liviu Pop de la Primaria Baia Mare!Atentie!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cititi propunerea PSD pentru primarie, apoi dati-va cu parerea http://www.infomm.ro/candidati-la-primaria-baia-mare-pe-cine-arunca-in-lupta-partidele-politice

    RăspundețiȘtergere
  22. răspuns pentru 22.03.2010, 15:18

    Când discut cu cineva,prima dată mă uit în ochii persoanei şi mă prezint - mă numesc Ambrus Vilmos, sunt profesor; Colegii au avut încredere în mine şi am fost ales cu 183 de voturi din 189 în B.O.SLÎMM., sunt apolitic şi Cetăţeanul acestui Oraş care se numeşte Baia Mare, pentru care sunt mândru!
    No să permit unui necunoscut,să mă critice, când şi unde să mă duc şi ce şi cum să vorbesc!

    Permiteţim, de acum înainte să vă numesc Omul X... Să CLARIFICĂM lucrurile omul X sindicalist!

    Nu aţi fost atent la reportaj televizat!Din prima clipă am clarificat că nu vorbeşte dascălul, nici sindicalistul , ci Cetăţeanul care la susţinut şi s- a solidarizat cu D- ul Anghel!
    Nici la BINE, nici la RĂU, nu- mi părăsesc Cunoştinţele, nici Prietenii(ştiţi, e vorba de EDUCAŢIA DE ACASĂ),din "greşeală" sunt plin de sentimente, pentru mine contează fiecare OM! Sper, că maţi înţeles omul X!sau inteligenţa D- tră nu vă permite!
    Nu sunt salariatul sindicatului, nu am contract individual de muncă cu Sindicatul!
    CE fac pentu membrii de sindicat pe nivel judeţean, o fac din plăcere şi din timpul meu liber!
    Sper să aveţi curaj în viitor să vă prezentaţi şi să vă asumaţi răspunderea pentru cele afirmate de D- tră omul X!
    Cu compătimire şi regret
    Ambrus Vilmos.

    RăspundețiȘtergere
  23. In viitor, scolile din 2010, devenite muzee, aveau sa fie vizitate de scolarii din acel timp indepartat: intr-un minister, doua persoane, una mica si incremenita in ceara, Funeriu, alta, o femeie, purtand costumul epocii, o fusta larga oras! Conditiile in scolile din sate erau insalubre, cativa copii zgribuliti se aflau in fata profesorilor in clase micute, fara caldura. Funeriu, micut de statura, fusese ministru al Educatiei! Toata lumea stie ce s-a intamplat in 1989, nu-i asa, copii? - In anii 2009 - 2010, faptul ca Romania nu mai producea nimic se rasfransese asupra populatiei! (in Romania nu cerceta nimic, nu dezvolta nimic, doar desfiinta scoli, ii inghesuia pe elevi cate 40 intr-o clasa murdara), ajuns sa calculeze viteza mainii presedintelui acelui timp, TB, pornind de la cercetarile in domeniul enzimelor, sub influenta celuilalt personaj, doamna frustrata, decretase o serie de masuri care nu erau pe placul dascalilor si care erau impotriva invatamantului progresist (Funeriu era strain de invatamant): reducerea orelor de invatamant, eliminarea temelor si proiectelor pentru elevi si studenti, eliminarea manualelor mai serioase, nu pentru unele mai bune,mari, cu hartie luxurianta, stil atlas, ci pentru altele de o calitate mai proasta (pe atunci, totul era legat de coruptie: fiind in Partidul Democrat Liberal, domnul Funeriu dadea contracte celor din partid, pentru a prospera;munca pentru Funeriu fusese grea, manualele care il ajutasere. Institutiile publice fusesera invadate de oameni ai Partidului Democrat Liberal, veniti acolo pentru ca lipeau afise in timpul alegerilor sau cotizau la fondul sefului de filiala PDL; . Scolile fusesera lasate pustii, paznicii plecand si ei, cainii fiind singuri care patrulau pe acolo! In data de 25 martie 2010, dascalii incepusera protestele! Mai tarziu, anul scolar fusese blocat! Scolile nu mai fusesera folosite mult timp de atunci incolo! Ministrii guvernului, inclusiv Funeriu

    RăspundețiȘtergere
  24. parinte cu 2 copii la scoala23.03.2010, 06:59

    La salarii de 800 de ron mai asteapta ei profesori de calitate care sa faca si scoala cu toti razgaiatii,roboteii si obraznicii din Rromanica?Prea s-au necajit pana acuma dascalii,dar acum le-a ajuns cutitul la os!Bani nu sunt numai pt ei.pt politisti sunt,pt justitiari sunt desi nu au rezultate nici unii!Vai de ea tara!In calitate de parinte ma doare ce li se intampla profesorilor!deoarece ii afecteaza si pe copii mei!

    RăspundețiȘtergere
  25. Stimabile domn Vilmos,atata vreme cat detii o functie intr-o organizatie nu mai esti un simplu cetatean si tot ceea ce faci,te caracterizeaza.Ai participat la o manifestatre publica organizata,nu la nunta.Chiar si in calitate de simplu cetatean daca ai facut-o este trist,pentru ca ai intrat intr-un joc care e la limita decentei.De la dascali ne asteptam la altceva,scoala trebuie sa fie apolitica!
    Cetateanul Y.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dl.Ambrus , nu despre dumneavoastra era vorba.Stim ca nu candidati la functia de primar. Cei care va cunosc va apreciaza si stimeaza mult mai mult decat a-ti sris dumneavoastra mai sus. Sunteti un OM de un mare carater.

    Noi il rugam pe Liviu Pop sa raspunda, referitor la stirile din presa locala. Candideaza sau nu la functia de primar ? In ziua alegerilor poate ca ii vom da si voturile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  27. Când discut cu cineva, prima dată mă uit în ochii persoanei şi mă prezint – mă

    numesc Ambrus Vilmos, sunt profesor; Colegii la Conferinţa Judeţeană, au avut încredere în mine şi am fost ales cu 183 de voturi din 189 în B.O.SLÎMM., sunt

    APOLITIC şi Cetăţeanul acestui Oraş care se numeşte Baia Mare, pentru care sunt mândru!

    Permiteţi – mi, de acum înainte să vă numesc Omul X… Să CLARIFICĂM lucrurile Omul X sindicalist !



    Nu aţi fost atent la reportajul televizat ! Din prima clipă am clarificat că nu vorbeşte

    dascălul, nici sindicalistul, ci Cetăţeanul care l– a susţinut şi s - a solidarizat cu Dl.Anghel!

    Nici la BINE, nici la RĂU, nu – mi părăsesc Cunoştinţele, nici Prietenii ( ştiţi, e vorba

    de EDUCAŢIA DE ACASĂ ), din „greşeală” sunt plin de sentimente; pentru mine contează fiecare OM! Sper că m – aţi înţeles Omul X! sau inteligenţa Dvs.nu vă permite!

    Nu sunt salariatul sindicatului, nu am contract individual de muncă cu Sindicatul!

    Ce fac pentru membrii de sindicat pe nivel judeţean, o fac din plăcere şi din timpul meu liber!

    Sper să aveţi curaj în viitor să vă prezentaţi şi să vă asumaţi răspunderea pentru cele afirmate de Dvs.Omul X!

    Cu compătimire şi regret

    Ambrus Vilmos.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare