15 mar. 2010

În judeţul Buzău se pune lacătul pe şcoli !

În urma nemulţumirilor salariaţilor din învăţământul buzoian ca urmarea a:
• Insuficienţei fondurilor alocate conform H.G. nr.1618/2009 privind finanţarea “per capita” şi punerea acesteia în aplicare începând cu data de 01.01,2010, deşi restructurarea reţelei de învăţământ se face începând cu data de 01.09.2010;
• Sistarea alocaţiilor bugetare pentru continuarea investiţiilor în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău şi neachitarea lucrărilor efectuate şi finalizate;
• Imixtiunilor M.E.C.T.S. şi I.S.J. Buzău în interpretarea hotărârilor judecătoreşti, precum şi instigarea de către aceste instituţii la nerespectarea acestor hotărâri definitive şi irevocabile;
• Nerespectarea prevederilor Legii nr. 330/2009, care garantează menţinerea salariilor brute în luna ianuarie 2010 la nivelul celor din luna decembrie 2009,

Colegiul judeţean al liderilor S.I.P. „Prof. I. Neacşu” Buzău a hotărât:
1. Întreruperea activităţii şi a procesului instructiv – educativ, în perioada 16-19 martie 2010, în toate unităţile de învăţământ în care S.I.P. „Prof. I. Neacşu” Buzău are membri de sindicat;
2. Netrecera notelor în documentele şcolare până nu se face dovada alocării sumelor necesare salarizării pentru anul 2010.
3. Participarea membrilor de sindicat la toate acţiunile de protest organizate de F.S.L.I..
Departamentul Comunicare
Bucureşti, 15.03.2010

9 comentarii:

  1. profesor pt inv. primar platit institutor16.03.2010, 07:29

    Cinste lor!Noi se vede ca nu suntem urmasii lui DRAGOS sau BOGDAN!Daca ne vor da banii esalonat pana in 2013, eu pana atunci sa nu mananc?!

    RăspundețiȘtergere
  2. este trist ca unii sunt nevoiti sa-si apere prin forta drepturile in timp ce pentru altii ele sunt un motiv de noi privilegii

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit un Sindicat viu !FSLI cat mai doarme???

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi ceilalti probabil acceptam sa mancam esalonat, sa ne crestem copiii esalonat, etc pana in 2013, Buzaul lupta singuri pe baricade, Bucurestiul ce asteapta????

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioan de la Suceava16.03.2010, 21:25

    Bucurestiul este vandut...Pop, Isvoranu, Nistor, toti sunt vanduti...vorbesc numai la televizor, dar concret nu fac absolut nimic...respecto colegilor din Buzau, se cunoaste ca nu fac parte din sindicatele de cacat FSLI< FEN< SPIRU

    RăspundețiȘtergere
  6. mihai contanu16.03.2010, 23:14

    -l-am cunoscut bine pe prof. neacsu
    -ma bucur ca cei care i continua activitatea o fac in folosul sindicalistilor
    -este foarte bine ca au inceput aceste proteste
    -constanta este langa ei
    -vom incepe si noi actiunile de protest
    -mihai contanu

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiţi alături de noi şi veţi fi alături de voi!

    Buzău, 24 martie 2010
    Dragii noştri colegi,

    Vă uitaţi la ştiri şi vă întrebaţi: „Ce e şi cu profesorii buzoieni? Nu suntem şi noi în aceeaşi situaţie? Ce rost are să se agite? Oricum nu rezolvă nimic!”
    Suntem convinşi că aţi înţeles de mult că cei ce ne conduc în mod deliberat dau ordonanţe peste ordonanţe, declaraţii peste declaraţii din care nu se mai înţelege nimic. Vor să atragă asupra noastră mânia părinţilor. Vor să ne dezbine. Mai mult, vor să ne învrăjbească! Voi, colegii din alte judeţe, veţi spune: „De ce buzoienii să ia salarii mai mari, iar noi, pentru aceeaşi muncă, să primim bani mai puţini?”
    Noi afirmăm însă altceva: „De ce să nu ne luăm noi drepturile legale, consfinţite şi prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, şi prin abrogarea ordonanţelor 31 şi 41 din 2009, abrogare făcută de chiar Curtea Constituţională? Cel mai important for al statului de drept, Curtea Constituţională, a precizat că nicio ordonanţă de urgenţă nu poate invalida o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. De aceea am întrerupt cursurile! De aceea am ieşit în stradă!
    E dreptul nostru să avem salarii mai mari!
    Dar dreptul nostru este şi al vostru!
    …Şi atunci revenim şi vă spunem ferm aşa: Trebuie să ne luăm şi noi, conform legii, salariile mărite, dar trebuie să le luaţi şi voi, tot mărite, pentru că vrem ca legea să funcţioneze la fel pentru toţi!
    Suntem toţi colegi, muncim împreună în numele aceleiaşi nobile misiuni şi al aceloraşi idealuri de adevăr, dreptate, demnitate.

    Suntem dascăli, adică cei responsabili de viitorul ţării. Noi, şi nu cei ce, conjunctural, ne conduc, răspundem de cum vor fi oamenii acestei ţări!
    Suntem categoria socială la care inteligenţa trebuie să se conjuge cu dăruirea, dar şi cu demnitatea, pentru că suntem modelele elevilor noştri.
    Dacă ne lăsăm călcaţi în picioare şi umiliţi, nu suntem demni să facem educaţie.
    Trebuie să fim uniţi şi să luptăm pentru demnitatea de a fi dascăli. Merităm cu toţii un loc mai bun în societate, dar trebuie să luptăm pentru acest loc.
    Avem acum în faţă două posibilităţi: să continuăm protestele singuri, iar guvernanţii să găsească soluţii de a ne aduce şi pe noi la nivelul de salarizare din octombrie 2009, sau să ne unim cu toţii, pentru a-i determina pe conducătorii - care ne umilesc şi ne dispreţuiesc - ca toţi dascălii ţării să primească salariile mărite, după lege.


    De aceea vă chemăm cu tărie să ne fiţi alături, fiindcă doar aşa luptaţi şi pentru drepturile voastre!
    DREPTATEA ESTE A NOASTRA!!!!!!

    Cu colegialitate,
    Dascălii buzoieni

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa este, BRAVO VOUA, dar noi suntem inca la stadiul de moluste!
    Asteptam sa ne conduca mizerabilii astia de lideri de sindicat care au inceput sa atipeasca precum parlamentarii la sedinte cu eficienta 0!
    Acum ORI NICIODATA!
    Ce mai asteptati, mai ales cei care muriti, intr-adevar, de FOAME? Sa va vada ministrul asta idiot, cu studii in strainatate, care habar n-are pe ce lume e ? Vor sa ne tina cu salarii de gropari, desi aia cred ca au salariul mai mare, ca sa se ghiftuiasca ei, cum fac de 20 de ani incoace.
    Asteptam sa se sacrifice iar atatea generatii? Pe asta se si bazeaza, pe lasitatea proverbiala a romanului care mai are bun simt, intr-o societate acaparata de nenorociti cu tupeu de manelisti!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare