2 mar. 2010

E nevoie de unitate

Activitatea de teren si lipsa din fata calculatorului in ultimele zile si implicit neinterventia pe blog, forum sau email, coroborat cu sutele de comentarii la ultimele postari de pe blog si forum precum si cele peste 1000 de emailuri primite in ultimele 5 zile m.au lasat cu un gust amar.
Simplu pot sa spun DEZBINARE totala intre noi si multa dezamagire. Asta acumulta si datorita masurilor care s.au luat in ultimii ani in sistemul de invatamant.
Ca in momentul de fata salarizarea in sistemul de invatamant nu este buna si creeaza tensiuni intre noi, am spus si o sa spun ori de cate ori este nevoie insa acest lucru o sa dureze pana in 31 dec 2010. Poate intre timp o sa mai reusim mici retusuri.

Lansez pentru toata lumea provocarea pentru o tema simpla.

CUM AR TREBUI SA ARATE SALARIZAREA IN SISTEMUL DE INVATAMANT INCEPAND CU 1 ianuarie 2011? (nedidactic, didactic auxiliar, didactic).
Si aici ma refer la o ierarhizare in contextul legii salarizarii unitare, in momentul de fata existand anexa acesteia.

Ceea ce o sa se intample pana la sfarsitul anului conteaza mai putin fata de ceea ce o sa fie incepand cu 1 ian 2011 cand se aplica L 33o.
Personal o sa postez si eu o solutie legata de cum o sa arate aceasta salarizare, dar dupa ce o sa raspund la toate comentariile si emailurile primite.

14 comentarii:

  1. Da,asa e,la Scoala cu clasele I-VIII Baita de sub Codru salariile se iau doar in proportie de 75% pe luna februarie.Dar,a se retine,Sc.cu cls.I-VIII Baita de sub Codru este,cred,singura scoala din zona Codru-Chioar-Somes care are STATUT JURIDIC!Trebuie.probabil,sa ai sustinere foarte buna la ISJMM pentru a-ti mentine statutul juridic.Dar,cu tot statutul sau juridic,cand ii merge bine se bate cu caramida in piept ca e "mare si tare",iar cand e la ananghie,repede arunca toate vinile in carca Primariei! Pai...ori e laie,ori e balaie! Noi,salariatii de la Sc.cu cls. I-VIII din Baita de sub Codru, ne declaram profund nemultumiti de pozitia directorului nostru Marinca Traian si dorim sa-si asume responsabilitatile ce deriva din statutul scolii:ordonator tertiar de credite.Iar daca nu poate,sa-si decline competentele si sa renunte la statutul juridic!Sunt sigura ca Primaria va gestiona mult mai bine problemele acestei unitati de invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare nu este un nou articol în care lăsaţi posibilitatea colegilor să se certe între ei? Care colegi merită mai puţin şi care mai mult? Şi dacă ne dăm noi cu părerea se schimbă ceva? Tot nu am înţeles ce speranţe mai avem noi de la sindicate, din moment ce avem în frunte un pensionar, pe Izvoranu? Oare ne mai reprezintă el? Ce interes mai are el să lupte pentru noi? Ce au facut sindicatele pentru cei simpli în ultimul an? Cu ce măsuri concrete pentru lupta sindicală veniţi? D-voastră veniţi şi ne aruncaţi din nou praf în ochi...

    RăspundețiȘtergere
  3. " anonim Problema de la Baita o stiu si deja pe site-ul www.slimm.ro aveti demersurile
    @ sergiu Nu este normal sa ne certam si trebuie sa venim cu argumente. Pentru anul 2011 va asigur ca o sa depinda de noi toti cum o sa arate grila de salarizare. Activitatea sindicala nu cred ca e nevoie sa o detaliez aici. Pot spune ca in 2009 nu au reusit sa ne fure cat au dorit, onor gvernantii. Nu arunc praf in ochi ptr ca nu imi st ain caracter. Caut si eu solutii plecand de la macinarile din sistem

    RăspundețiȘtergere
  4. Neuronos

    E nevoie de unitate insa cu alte sindicate si cu societatea civila !

    Fanariotii astia vor lovii pe rand in fiecare segment al societatii findca nu sunteti capabili de solidaritate si legamant inter-sindical !

    Va chem la . . .oprire !
    Detalii pe www.neuronos.wordpress.com

    Cu respect !

    RăspundețiȘtergere
  5. DANIELA MURESAN02.03.2010, 21:47

    nici la Sacalaseni nu sunt bani pentru salarii.Cat despre restrangere am fost anuntata vineri in sedinta ca eu sunt cea care intra la restrangere,fiindca domnul meu coleg implineste abia in octombrie 64 de ani si legea pensiilor ii da dreptul sa mai ramana inca un an.Bineinteles ca a avut si punctaj mai mare decat mine. Eu n-am reusit sa realizez inca atatea.mi se pare putin imoral ce se intampla.Acum sunt foarte curioasa cate posturi vor fi de lb. romana pe judet si cate cadre vom fi la restrangere.Daca nu vor fi suficiente posturi ii vor lasa pe cei care s-ar putea pensiona? Si noi restul ce vom face?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Daniela Muresan Conform prevederilor alin. 1 şi 3 din art. 10 din Legea sindicatelor nr. 54/2003:
    (1) „În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
    (3) Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) cei care au fost revocaţi din funcţiile sindicale de conducere deţinute pentru încălcarea prevederilor statutare sau legale”.
    Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Maramureş 2008-2009 prevede în art. 92 alin. 2 că „pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioadă de 2 ani de la încetarea acestuia, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu li se poate modifica contractul individual de muncă şi nu pot fi concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de îndeplinirea mandatului pe care l-au primit, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale”.
    Prin urmare, liderii organizaţiilor sindicale nu pot intra în restrângere de activitate în baza prevederilor de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu ce ar mai fi putut lua de la noi!Am ajuns atat de rau incat unii colegi cu datorii la rete,intretinere,electricitate,gaz,telefoane se gandesc la sinucidere!Vedeti cazul profesoarei de la Brasov care s-a spanzurat in podul scolii!Pai,dragi sindicalisti,noi AVEM CELE MAI MIZERABILE SALARII DINTRE TOTI BUGETARII!Si ca dezamagirea sa fie totala ne mai si discriminati cun statutul de profesor pt PIPP!Halal!Dracu sa va ia pe toti!Guvernanti,parlamentari,sefuleti si sefulete!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca liceu pedagogic+colegiu = profesor de ce colegiu+facultatea de pedagogie=institutor?
    Multumim pentru ca ne reprezentati atat de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Voi, ce intrati (in invatamant), lasati orice speranta (de trai decent)!
    Funeriu, Infernul
    Divina Comedie a Guvernarii Boc
    L.K.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar d-le Pop, poate ne lamuriti, va rog cu buna credinta, ca legea nu m-a lamurit, cum sunt încadrata si cum sunt salarizata daca am terminat Colegiul pedagogic si Pedagogia in- vatamantului primar si prescolar?

    RăspundețiȘtergere
  11. DLE POP,
    NU STIU CUM AR TREBUI SA ARATE PALIERELE DE SALARIZARE PT NOI , CEI DIN INVATAMANT, DAR VREAU SA IMPUNETI IMBUIBATILOR DE GUVERNANTI UN PRINCIPIU DE MINIM BUN SIMT:

    PENTRU MUNCA DE CALITATE EUROPEANA - SALARIU EUROPEAN.
    VREAU UN SALARIU CORESPUNZATOR MUNCII MELE, CARE NU E CU NIMIC MAI PREJOS DECAT MUNCA UNUI PROFESOR GREC, GERMAN, FRANCEZ SAU ENGLEZ.

    dimpotriva, conditiile, mediul in care noi muncim sunt mizerabile, in comparatie cu mediul decent si elevat in care lucreaza dascalii europeni.
    asta trebuie sa sustineti dv in fata guvernantilor.
    sa va vedem!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua, domnule Liviu Pop!Am si eu o intrebare pt. d-voastra.
    Sunt profesor titular la doua scoli iar la una dintre scoli am intrat in restrangere de acti-vitate.Anul acesta sunt detasata aproape de casa pt ca postul unde sunt titulara se afla la 100km.Intrebarea mea este urmatoarea:
    Imi iau restrangere 9 ore in zona in care doresc (daca vor fi posturi,sa zicem) iar cu celelalte 9 ore cum voi proceda? Voi putea sa particip si la transfer sau la detasare in interesul invatamantului?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. D-na Mia -Salaj
    Domnule Pop va multumim ca va intereseaza soarta celor din invatamant, dar ce se va intampla cu noi personalul didactic auxiliar care am terminat facultatea Spiru Haret in anul 2008 la specializari acreditate iar acum directorii de scoli nu vor sa ne mai plateasca cu studii superioare. Am vazut ca pentru invatatori incercati sa rezolvati problema,deoarece si acolo tot dirctorii carcotesc. Va rog daca nu cerem prea mult sa
    comunicati liderilor de sindicat din teritoriu sa se intereseze si de aceasta problema, mai ales in judetul Salaj, unde suntem terrorizati de o vreme incoace. Nu stim ce se va intampla atunci cand vor avea toata puterea dupa noul proiect de lege,sper sa luptam toti si sa nu lasam sa fie scoala directorului si a tuturor lingailor, deoarece acum nu se mai poate spune nimic ei te ameninta mereu cu deciziile Consiliului de Administratie ca esti la mana lor deoarece consiliul este format numai din cine vor ei. va multumim mult. Si am dori daca se poate sa se transmita in toate scolile salajene o precizare clara cu privire la Spiru Haret si sa ne lase odata in pace. Am fost platiti din 2008 incoace iar acum OUG 10 o interpreteaza dupa bunul lor plac, noi am finalizat studiile cu diploma de licenta in 2oo8 si nu ar trebui sa aiba efecte asupra noastra. Dar sunt la mijloc banii care cred ca ii fac sa procedeze in acest fel. De multe ori dau guvernantii si taie niste nemernici care au ajuns directori prin cine stie ce imprejurari politice facan cizmele multora. Multumim inca odata.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare