28 mar. 2010

De ce nu o sa se voteze Legea Educatiei Nationale?

Pentru ca exact ca si anul trecut in timpul discutiei si dezbatereilor se initiaza proiecte de modificare a Legii Invatamantului si a Statutului Personalului Didactic.
Anul trecu in timpul dezbaterilor s.a modificat Examenul de Bacalaureat.
Acum LEGEA INVATAMANTULUI se modifica
si
STATUTUL PERSONALULUI DIDACTIC

Modificarile sunt, deci legea sigur este intr.o dezbatere formala.
Normal este ca modificarile si completarile din aceste proiecte sa se gaseasca in viitorul proiect de LEN, daca nu e greu de crezut ca Parlamentul o sa voteze la interval de cateva luni altceva.
Asta ma face sa cred ca este ceva formal sau ceva cu subanteles prin aceasta TEZA a Educatiei readusa la modificari atata timp cat Curtea COnstitutionala a Romaniei a spus de modalitatea de asumare...nu de continutul ei.

27 de comentarii:

  1. Nu prea inteleg ce vrei sa spui.Care este legatura?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca se dorea trecerea Legii Educatiei prin Parlament cu adevarat nu isi aveau logica aceste modificari. deci ceva nu este in regula

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt propuneri fara sansa de izbanda si care, chiar admise si promulgate, vor avea efect pana la intrarea in vigoare a LEN. care se va intampla la 1 sept. 2010.

    asta pentru ca liderii de sindicat taraganeaza declansarea grevei generale!

    acum trebuie sa fim uniti, nu in iunie!

    RăspundețiȘtergere
  4. REPET! OARE A CATA OARA? DACA PROFESORII VOR CONTINUA SA RASPUNDA LA SANTAJ CU LASITATE, ATUNCI IN FIECARTE AN GUVERNUL -CARE REPREZINTA UN STAT LA FEL DE DEVALORIZAT PRECUM MONEDA NATIONALA, LIPSIT DE VITALITATE, UN STAT MAFIOT IN FAPT, VA GASI ALTE SI ALTE MIJLOACE DE A TOCI MASA ACEASTA -OARECUM AMORFA, INGHETATA IN ASTEPTARE, DE DASCALI! FARA INDOIALA, SUNT EXAGERAT DE MULTI ELEVI SI DASCALI CARE NU JUSTIFICA ALTCEVA DECAT NEVOIA DE REFORMA! LUPTATI PENTRU PENSII CARE SA VA FACILITEZE IESIREA DE LA CATEDRA -A CELOR CARE AU OBOSIT, PENTRU O REFORMA CARE SA VINA DINSPRE DASCAL-ELEV CATRE GUVERN SI NU INVERS! DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  5. GREVA ACUM !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dle Pop, ati fost intrebat de mai multe ori dar ati evitat un raspuns, DE CE NU INCEPEM GREVA GENERALA IMEDIAT DUPA PASTI? De ce?
    Marius Enache, Iasi

    RăspundețiȘtergere
  7. ba o sa se voteze ptr ca asa-zisele dezbateri organizate in scoli(daca s-au desfasurat ca la scoala mea unde doar 3 profesori am parcurs ceva-ceva din noua lege,iar restul de vreo 40 s-au multumit sa dea din cap)nu vor ajunge niciodata la urechile cui trebuie.Multumim ptr toate informatiile oferite,ptr felul cum puneti problemele pe tapet dar o mai mare transparenta si fermitate din partea tuturor liderilor ar fi benefica.Dvs ,inca,mai sunteti transparent.Dar doar unul singur.Batranii dvs colegi stiu ascunzisurile.Succes .

    RăspundețiȘtergere
  8. greva generala nu o incepe Liviu Pop.
    Greva o incep membri de sindicat. Solidaritatea cu Buzaul si propunerile din LEN ar fi singurul motiv pentru declansarea grevei.
    declansarea dupa saptamana de Paste a grevei este o propunere de luat in seama.

    RăspundețiȘtergere
  9. Liviu, atunci ce ar fi sa o luati in seama. Poate reusesti sa-i convingi si pe liderii din Bucuresti si din tara.Unii dintre ei sunt prea nepasatori.

    RăspundețiȘtergere
  10. Art. 218 Functiile didactice sunt:
    a) în educatia timpurie si învatamântul prescolar: profesor pentru învatamânt prescolar –
    se normeaza câte un post pentru fiecare grupa de copii;
    b) în învatamântul primar: profesor pentru învatamânt primar - se normeaza câte un post
    pentru fiecare clasa de elevi;
    Din ceea ce inteleg eu la o grupa va fi o singura educatoare.Ce se va intampla la gradinitele cu program prelungit?Vor pleca jumatate din educatoare???????????????Va rog frumos sa ridicati si aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
  11. si daca ne mai ia si grupa pregatitoare deja.......adio

    RăspundețiȘtergere
  12. Astazi la Colegiul Tehnic Energetic din Rm.Valcea a avut loc dezbaterea LEN pe articole si au participat un numar mare de profesori care au venit cu propuneri pertinente.Asta inseamna ca pe colegii nostri ii intereseaza soarta liceului nostru.Intrebarea care se pune este daca aceste propuneri vor ajunge pe masa ministerului sau am dezbatut legea numai pentru a cunoaste continutul ei si a sti ce ne asteapta in viitor.Voi ordona aceste propuneri si le vom trimite catre dv.Suntem cu totii ingrijorati de ce ne asteapt si mai ingrijorati ca nu ne vom putea plati darile catre banci, cxaci nu e asa dorim si noi cei tineri sa avem o viata decenta si implinita.

    RăspundețiȘtergere
  13. ministerul a trimit nota la directiile de munca judetene sa nu se aprobe statele de personal daca ele contin sporul de conditii vatamatoare. daca unitatea mea are hartie de la itm si dsp prin care se poate acorda acest spor de ce ministerul hotaraste ca el trebui anulat?

    RăspundețiȘtergere
  14. GREVA DUPA PASTI, SOLIDARITATE CU BUZAUL, PROTEST CONTRA LEN, IATA CA ATI GASIT SOLUTIA PENTRU GRTEVA MAI DEVREME, AVETI SUFICIENTE SEMNALE DIN TERITORIU CA SA DECLANSAM GREVA MAI DEVREME, NU ASTEPTATI IUNIE CA E PREA TARZIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot se vorbeste despre noua lege, despre situatia din invatamant, dar toate sunt vorbe goale, toti isi dau doar cu parerea...
    Daca tineti minte, multe prevederi din aceasta lege sunt preluate din legea ,,Marga,,.
    Finantarea per elev este prevazuta inca de prin 2000, atunci s-a si elaborat partea teoretica si metodologia clara, care a ajuns la scoli, pentru aplicarea procedurii. Nu este idee noua. De ce nu se cauta acele documente?
    Clasa a IX-a la gimnaziu si aplicarea la final de gimnaziu a unui test de cultura generala este tot din varianta Marga. Documentati-va, stimati colegi! Nu sunt ideile, minunatului nostru guvern, respectiv competentului Minister al Educatiei, cu ziarista ca si consilier!
    Pacat este insa, ca ideile bune, care in fond ar fi bune, sunt prezentate si aplicate prost din cauza lipsei unei viziuni clare.
    Domnule Pop,va apreciez pentru faptul ca tineti legatura cu dascalii prin acest site, dar nu pot sa fiu de acord cu ceea ce ati spus mai sus, si anume: ,,Greva o incep membri de sindicat.,, Hai sa fim seriosi, chiar asa? Noi hotaram data grevei si a formelor de protest? Spun doar, ca trebuie sa ne fie de rusine, ca-i lasam pe colegii nostri din Buzau sa lupte singuri pentru drepturile lor! Oare nu sunt si drepturile noastre? Nu facem parte din aceeasi categorie? De ce greva generala abia in 22 aprilie? Pana atunci vor termina cei din Buzau cu protestele? Care este de fapt scenariul despre care noi cei ,,de rand,, nu stim nimic?
    Sa nu mai spuneti ca noi decidem, stiti bine ca nu este asa! Da, noi raspundem la chestionare, la sondaje de opinie, dar in final totul se decide de lideri.
    Cum se poate admite ca intr-o tara democratica sa nu se repsecte legea chiar de catre cei care conduc tara si care sunt in funcii de decizie. Cum se poate admite ca sa fim nevoiti sa luptam pentru punerea in aplicare a unor sentinte judecatoresti?
    In aceste conditii singurul lucru care se poate cere, este: Demisia celor care nu respecta legile in aceasta tara, cat si tragerea lor la raspundere! Pana cand ne mai lasam dusi cu zaharelul! Intrebarea mea, consider ca este pertinenta: De partea cui stau sindicatele? Care este forta lor? Daca am avea sindicate puternice si unite, indepente politic, n-am fi ajuns aici! De multe ori am impresia ca doar se simuleaza ca protestam, suntem in greva, acceptam unele promisiuni, mai spunem ceea ce spunem, dar sa nu-i suparam totusi pe guvernanti.
    Protestele nu trebuie oprite imediat dupa ce obtinem promisiunile, stim cat valoreaza ele, ci doar dupa punerea lor in aplicare!
    Oare scrie pe fruntile noastre: ,,Fraieri!,, de fac cu totii ce vor cu noi?
    Un dascal, care nu mai tolereaza sa fie condus de oameni incapabili! Haideti sa dovedim ca suntem intelectuali, ca suntem o forta si ca suntem solidari!

    RăspundețiȘtergere
  16. daca legea educatiei nu va fi votata, acest lucru nu se va datora spiritului ei autoritar, acelasi cu cel dinainte de '89, ci din cauza orgoliilor politice

    RăspundețiȘtergere
  17. fratilor, iar jucam intr-un film cu prosti!
    ei se fac ca ne asculta si ca ne intreaba de vorba, noi ne chinuim sa le trimitem rectificari, se vor sterge la fund cu ele, ne vor da cu tifla cand vom incepe o greva anemica prin iunie si gata, anul scolar se incheie asa cum au prevazut ei. iar din toamna, de la 1 septembrie, sa te tii jale si bocete. ca abia atunci ne vom trezi , dar va fi prea tarziu!
    nu inteleg ce mai asteptam, de ce nu declansam greva generala MAI DEVREME? e peste puterile mele de intelegere. miroase a ceva stricat oricum. miroase a pact si a tradare!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunteti convinsi ca nu o sa se voteze? Cine a iesit azi pe sticla? Si de ce oare? Ni se coace la soare o prajitura facuta din chestii care nu prea miros bine... Sa ne invatam cu capul plecat si cu sabia din mana altuia? Eh, dupa cum merg treburile, seamana cu vremurile cand faceam obligatoriu munca patriotica. Numai ca acum ni se cere sa ne prefacem ca ne face placere...

    RăspundețiȘtergere
  19. nu inteleg ce mai cauta pensionarii in sistem, atata timp cat mii de tineri isi vor pierde posturile, titulari sau suplinitori, ajunsi in invatamant in urma unor concursuri. pensionarii au pensie, dar tinerii acestia vor fi muritori de foame.
    daca ar exista o minima solidaritate, pensionarii singuri s-ar retrage si i-ar lasa la catedre pe cei mai tineri. dar nu ai sa vezi asa ceva! respect munca lor de o viata, dar trebuie sa ne lase si pe noi sa muncim, acum cand avem atatea probleme financiare, copii de crescut si obligatii de tot felul.
    - inspectoratele continua sa le dea avize si incadrari, pe baza proptelelor si a interventiilor. daca cereti o situatie inspectoratelor, veti avea surpriza sa constatati ca pensionarii sunt inca numerosi in unitatile scolare, iar cei mai multi mai vin inca la scoala doar pentru ca sunt pilele directorului X sau ale inspectorului Y (care isi rezerva ore in afara celor legale, pentru zile negre).
    mizerabil sistem! nu ne vom vindeca niciodata, nu ne vom reforma niciodata!
    greva! semnez pentru greva generala. m-am saturat de umilinte si de batjocura.

    RăspundețiȘtergere
  20. Noi de ce nu-i sustinem pe cei din Buzau macar printr-un miting de protest la Baia Mare?

    RăspundețiȘtergere
  21. Exact! De ce nu se organizeaza un miting de solidaritate cu Buzaul si la Baia Mare???

    RăspundețiȘtergere
  22. Răspuns: pentru că sindicatele sunt vândute şi nu încearcă decât să ne ducă cu zăhărelul până în iunie când este prea târziu şi nu ne mai bagă nimeni în seamă.
    1. Când v-am întrebat dle Pop de ce nu începeţi greva după Paşti aţi spus ca nu liderii decid începerea une greve ci membrii de sindicat. MINŢIŢI GROSOLAN dle Pop, când anul trecut pe 5 mai era stabilit să facem grevă, cine a decis anularea ei domnule, membrii de sindicat care doreau greva sau d-voastră, liderii? Eu sunt un simplu cotizant, ce putere de decizie am? am semnat de greva, colegii mei de munca au semnat, colegii din tara au semnat, dar cine are decizia? NOI? evident ca nu aveti un raspuns...
    2. Repet, de ce nu incepem greva dupa Pasti cand mai este timp sa facem ceva? Ce mai asteptati?
    Cu respect, Ioan de la Suceava

    RăspundețiȘtergere
  23. Bun, am inteles tot, grava nu se face, legea educatiei se va aplica ca asa-i la noi. Dar nimeni nu are nevoie de al 13-lea salar? Eu inca nu l-am primit. Care este situatia in Maramuresul istoric? D-l Pop... pe cand o statistica? Prime de vacanta la unele scoli s-au dat si la altele nu? Vreau sa stiu de ce eu n-am primit? Vreau sa vad negru pe alb unde si ce s-a dat in Sighet si imprejurimi. Crina

    RăspundețiȘtergere
  24. subscriu la absolut tot ce s-a scris aici: greva imediata si pe perioada nedeterminata nu ca o sistam a doua zi, unde i al 13 salariu?, eu primesc pe email mailuri care cer solidaritate cu buzaul dar noi nimic, forma de prtoest cu netrecerea notelor a uitat-o lumea si oricum nu are nicio valoare,etc etc vine iunie si nu va mai conta

    RăspundețiȘtergere
  25. De ce domnule Pop nu cititi ce se transmite din intreaga tara?Azi am transmis liderului nostru de la Galati rugamintea sa organizeze un referendum pentru declansarea grevei generale imediat dupa Pasti.De ce nu vreti sa faceti acelasi lucru in intreaga tara?Mentionez ca am trecut de la FEN la FSLI in speranta ca o sa procedati altfel decat cei de la FEN.Si nu as vrea sa fiu dezamagita.Cand d-nul Cornea apare la TV nu pune in discutie decat salariile.Dar acum problema arzatoare este aceasta LEN si in special problema cu titularii din sistem.Noi titularii suntem TITULARII SISTEMULUI DE INVATAMANT.Ne-am castigat acest drept .Asa cum fuctionarii publici,politistii,medicii sunt angajati ai sistemului si in cazul in care se restructureaza postul lor sunt repartizati la CUCUIATA DIN DEAL dar tot IN SISTEM,si doar daca refuza sunt eliminati ,noi de ce nu putem fi la fel?Suntem personal contractual cumva? Se invoca faptul ca ne temem de concurenta.Nu este adevarat.Exista Codul Muncii,evaluari etc Dar de aici si pana a se desfiinta UN DREPT CASTIGAT este cale lunga.Degeaba facem greva la inceputul lunii iunie cand legea va fi promulgata.Ce o sa invocati atunci? Ca ati negociat si am mai obtinut 3 lei la salarii? Dar viitorul nostru unde il lasati?ORGANIZATI UN REFERENDUM PENTRU DECLANSAREA GREVEI PANA LA PROMULGAREA LEGII NU DUPA ACEEA.Nu invocati faptul ca noi simpli sindicalisti trebuie sa organizam aceasta greva .Nu noi suntem lideri.De aceea sunteti in frunte.Daca nu puteti sa faceti asta,inseamna ca trebuie sa dau crezare ca exista alte interese?

    RăspundețiȘtergere
  26. Sunt perfect de acord cu ceea ce s-a spus anterior. Timp de patru ani am fost suplinitoare şi am dat examen în fiecare an, uneori chiar la mai multe centre în acelaşi an, şi mereu am obţinut note pentru titularizare, numai că posturile erau ocupate de alţii cu mai multă "ştiinţă" decât mine. Anul acesta am obţinut titularizarea, în sfârşit, iar acum ce pot face, să aştept ca într-un an-doi sistemul să se descotorosească de mine dacă am avut ghinionul să prind un post într-o şcoală unde nu se prea înghesuie elevii?

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnule Pop, stiti ceva de desfiintarea disciplinei informatica la liceu? Nu vor mai fi clase de matematica-informatica, sau informatica intensiv?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare