7 feb. 2010

Suntem in stare?


Asa cum arata sondajul de pe blogul meu mai mult de 70% dintre dumneavoastra sunteti dispusi pentru greva generala. Asta inseamna ca aceasta forma de protest ar trebui sa inceapa.
Fara a face instigare consider si eu ca in aceste momente este singura forma de protest care mai poate reda demnitatea noastra si poate reduce tavalugul care se revarsa fara mil apeste sistemul de invatamant.
Stiu ca unii o sa spuna ca nu avem obiective majore, dar in acelasi timp pot spune si eu ca in ultimul an si jumatate, mai precis de la vestita L 221 din 2008 am avut numai de pierdut. Am pierdut vreo 30000 de angajati din sistem si mai multe sporuri si drepturi salariale.
Deci am fi cat se poate de motivati sa recurgem la forme de protest.
Ce ne dorim? Din punctul meu de vedere, aplicarea L 221 incepand cu octombrie 2008 si reasezarea grilei de salarizare a personalului din invatamant in interiorul Legii salarizarii unitare. Si totodata orirea disponibilizarilor din invatamant.
Daca suntem sau nu dispusi la asa ceva e de vazut in viitorul cat mai apropiat.
Asta depind ede fiecare dintre noi.
P.S. aceasta relatare nu este pozitia oficiala nici a FSLi si nici a SLIMM. Declansarea unei forme de protest se poate face doar in urma unui referendum cu peste 50% dintre colegi pentru.

16 comentarii:

  1. GREVA GENERALA PE TIMP NELIMITAT!

    CEREM INGHETAREA ANULUI SCOLAR!

    SUNT NEBUN?

    NU !

    AM AJUNS LA CAPATUL RABDARII!


    G R E V A G E N E R A L A!

    RăspundețiȘtergere
  2. greva generala dar cu toti colegii din invatamant, nu unii da altii nu, unii se fofileaza ca sunt in FEN si nu fac nimic.In sectorul 5 a venit inspectoarea Doicin cu ordin sa se desfiinteze si comaseze mai multe clase, in urma acestui fapt un sfert din titularii scolii isi pierd locul de munca, parca cineva mintea la tv ca titularii nu vor fi afectati.La noi nu sunt suplinitori pe posturile vizate de aceste desfiintari si toti titularii avem peste 15 ani vechime in invatamant, ce facem , ramanem pe drumuri sau incepem odata greva aia/?????

    RăspundețiȘtergere
  3. Inghetarea anului scolar,incepad cu 1 iunie,neincheierea mediilor,neprezentarea la examenele claselor terminale,licee,postliceale,scoli de maistri,etc.astfel incat nici bacalaureatul sa nu se poata desfasura.Factorii de decizie din tara au copii,frati,nepoti,etc.in aceste situatiisi vor suferi direct consecintele inghetarii anului scolar,cu conditia SA EXISTE UNITATE DE ACTIUNE A TUTUROR CADRELOR DIDACTICE !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru inceput, blocarea probelor de competente de la bacalaureat continuand cu blocarea examenelor de la clasa a VIII-a si in cele din urma greva generala.Greva generala in acest moment nu are niciun rost.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi imi doresc, nu vom face greva generala pentru ca nu suntem uniti (la fel ca judecatorii sau alte categorii sociale). La grevele precedente am avut destui colegi care nu isi asumau raspunderea grevei motivand ca au rate si alte obligatii (este adevarat, de parca nu toti avem)si intrau la ore, desi de bani au toti nevoie. Insa mai presus de drepturile salariale eu cred ca este umilinta pe care o induram de ani buni din partea celor care ne conduc (in primul rand din minister). Ne-am saturat de minciuni si mincinosi...NUMAI CU FORTA VOM OBTINE CEVA DE LA STAT, ASA CUM AU OBTINUT SI ALTE CATEGORII SOCIALE...

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca majoritatea decide greva, minoritatea trebuie sa se supuna si sa nu compromita actiunea ! Greva sa o faca toata lumea, nu doar pe ici, pe colo ! De asta ne-am facut de ras cu actiunile anterioare. Ca s-au gasit 15-20% de pupincuristi !

    RăspundețiȘtergere
  7. Pana la urma s-a taiat sau nu sporul de doctorat?

    RăspundețiȘtergere
  8. Suntem uniti? Daca da, atunci se pune in discutie greva generala, altfel.....

    RăspundețiȘtergere
  9. Pornitzi referendumul...sa putem incepe odata GEEEEEVAAAAA cat mai urgent...LACATUL pe scoli sa vada ca EXISTAM !!!
    DAR OFICIAL VA RUGAM...NU CU VRAJELI

    RăspundețiȘtergere
  10. Deşi suntem mulţi intr-o astfel de situaţie, văd că nu ni se dă niciun răspuns cu privire la demersurile care se fac pentru absolvenţii unor şcoli ECHIVALENTE liceului ped.La diverse şcoli, aşa cum am citit pe Forumul institutorilor, absolvenţii Scolilor Postliceale, ai Inst Ped., ai Colegiior Univ. + o facultate in profil pedagogic sunt institutori.D-le Pop, de ce credeţi că suntem mai puţin pregătiţi decăt ei ? Mulţi dintre noi am învăţat în aceleaşi şcoli ,cu prof. cu care ( scuzaţi exprimarea)au învăţat colegii noştri de la lic ped.Şi pe noi ne reprezentaţi, vă rugăm, aparaţi-ne şi nouă drepturile constituţionale( la studii egale şi muncă egală- salarii egale).Dacă vom fi în continuare discriminaţi, vom găsi un avocat bun care să ştie să ne reprezinte interesele.

    RăspundețiȘtergere
  11. bravo grevistilor din administratie. nici nu au tusit bine, ca li s-au aprobat imediat toate revendicarile.
    NOI CE FACEM? NE ASCUNDEM DUPA DEGET? SUNTEM NISTE MAMALIGI? SAU NE PLAC ASA DE MULT MEDITATIILE DIN SUFRAGERIE, CA NU NE MAI PASA DE COLEGII CARE TRAIESC LUNAR DIN 10 MILIOANE DE LEI...

    NU AI CU CINE, FRATE, CHIAR NU AI CU CINE!

    RăspundețiȘtergere
  12. domnule pop, daca atunci cand economia "duduia" s-au amanat / sistat ziceti cum vreti acele greve..mie imi place sa zic ca am fost "abandonati politic"...acum cand ne e cutitul la os va fi muuuuult mai greu...

    si eu vreau greva , dar una serioasa, dar asa cum zicea si domnul de dinainte...chiar nu va fi cu cine

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnilor, cu respect va intreb: cand ati obtinut ceva in urma unor greve? Amintiti-va ca am stat odata 2 saptamani in greva si-am obtinut ceea ce era deja acordat la declansarea grevei. Niciodata o greva in invatamant nu a fost dusa la bun sfarsit, nu am fost sustinuti finaniar (unde s-a auzit de fond de greva?!), iar liderii nostri nu au gasit puterea sa duca la capat ce s-a inceput. In cazul nostru, ca sa ne facem auzita vocea, inghetarea anului scolar este solutia. Lasati , macar de data asta lozincile cu "nenorocim copiii", "nu ne batem joc de copii"... Nu noi suntem cei care-si bat joc de cineva, ci guvernele de netrebnici isi bat joc invariabil de dascali, mizand pe omenia lor. Nu greva acum, ci netrecerea notelor in cataloage, neincheierea situatiei scolare, boicotarea examenelor si greva la 1 iunie ar produce efecte sensibil apropiate ca putere de greva cfr, sau a magistratilor. Altfel , guvernul va spune mersi de economie, ca de atatea ori...

    RăspundețiȘtergere
  14. blocarea probelor de competente la bacalaureat , pentru ca este cea mai apropiata activitate de interes national, apoi se poate continua cu blocare examenelor la clasele a 8-a

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu mai asteptam noi pana la Bac,treaba e urgenta!

    RăspundețiȘtergere
  16. da' incepeti cu referendumul ala sau e doar gargara,ca de asta suntem satui?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare