26 feb. 2010

MEMORIU ADRESAT CONSILIULUI NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII

MEMORIU ADRESAT CONSILIULUI NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII

28 de comentarii:

  1. Nu va lasati!Mergeti pana la Curtea de la Strasbourg!MERGETI PANA IN PANZELE ALBE!Jos PDLul cu sifiliticii lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari celor care au initiat acest memoriu,felicitari celor care il sustin!Atentie insa !
    Si acest memoriu este discriminator.Din ce am citit ,sunt mentionate doar "cateva specializari de la ASE".....???
    Parerea mea este ca toti cei care au la baza Liceul/Colegiul pedagogic si studii superioare -LICENTIATI(indiferent de profil)sa fie incadrati ca profesor S.Haideti sa fim uniti,altfel ne pierdem timpul prin tribunale!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu sunt de acord cu cei ce au facut fac la spiru sau la ID sa ia tot atatia bani ca cei care au facut o fac serioasa la zi huuuuuuuuuuuoooooooooooo vreti posturi de prof dar sunteti targa, habar nu aveti si vreti bani huoooooooooooo
    depasirea conditiei trebuie s-o faceti prin examen de titularizare pe posturile pe care pana acum le-ati ocupat prin pretransfer! una e sa comentezi scufita rosie si alta padurea spanzuratilor huooooooooooo

    RăspundețiȘtergere
  4. Extrem de corect....
    Cu totii la titularizare, sa aratati de ce sunteti in stare...
    S-a umplut tara de absolventi de ,,studii superioare"!!!!!
    Sunt pline firmele, intreprinderile de absolventi de,,studii superioare"...
    Sunt incadrati la studii medii, daca postul prevede studiile medii ca si conditie minima pentru ocuparea unui post...
    Nu este corect sa fie platita la nivel de profesor S atata ,,armata" de ,, absolventi de studii superioare"...
    In toata tara, trebuie organizate concursuri serioase...
    Asa se ocupa toate posturile, prin concurs, la toate firmele...
    Numai invatatorii viseaza la posturi de profesori S, fara un examen serios de selectie...
    Au obtinut gradulI cu lucrari la nivel mediu, iar acum, pe nedrept li se recunoaste gradul I, CA SI PROFESORI S...
    Chiar am ,,admirat" o astfel de lucrare a unei invatatoare, acum cativa ani, la ,,Stiinte", cu poze, desene cu animale din gospodarie...
    Acum este profesor S pe o catedra de Limba romana...
    Are vreo legatura?
    Toti se dau mari cunoscatori ai tuturor disciplinelor...uita ca au doar cunostinte de nivel mediu, pe care orice adult le are daca a terminat un liceu oarecare....
    La concursuri cu voi, in vremuri de criza!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frustratii care umple forumuri si bloguri cu comentarii mizerabile nu au ce cauta in sistemul de invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  6. sa speram ca se va rezolva problema caci altfel cei care am terminat colegiul pedagogic si apoi facultate vom cauta bani pt a ne inscrie la continuare de studii ,taxa fiind de 2300 ron ,adica bani pe care nu ii avem si pana la urma pentru ce sa invatam acelasi lucru ,sa facem drumuri la facultate ,examene plus examenul de licenta...ca sa isi bata altii joc de noi...nu merita sa ne dam toata silinta pentru copiii ,sa cumparam caiete ,pixuri din salariul nostru,caci asta facem cu totii sau aproape toti ,sa ne platim transportul pentru ca primaria nu are bani,etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. desi sunt de putin timp cadru didactic si imi place foarte mult ceea ce fac, a inceput sa imi para rau ca lucrez in invatamant,sunt total deamagita si prefer sa ma angajez vanzatoare la chiosc decat asa caci cu ce imi ramane dupa ce platesc transportul care nu se deconteaza nu raman cu mare lucru, 5 mil reprezinta nimic ,asa ca cine are carte nu are parte asa e in romania noastra

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare foarte rau ca profesorii au atitudinea asta fata de absolventii de Lic.pedagogic care,ulterior, au facut o facultate. Intotdeauna profesorii s-au considerat superiori invatatorilor desi,sa fim seriosi,...nu aveau de ce!Un invatator are,cu adevarat,o pregatire pedagogica temeinica! Vorbesc despre vechii absolventi ai vechilor licee pedagogice.In materie de pregatire psiho-pedagogica,sa fim seriosi,nici un profesor nu le ajunge acestora nici la degetul mic!De ce se considera(si s-au considerat mereu!) profesorii de gimnaziu superiori unor INVATATORI?Caci,munca unui invatator este de multe,multe ori mai grea si mai complexa!
    Scriu cu litere mari acest cuvant deoarece trebuie sa le inspire respect chiar si profesorilor care,daca nu erau acestia,invatatorii,nu erau nici ei astazi profesori!Sa va fie rusine stimati colegi profesori pentru atitudinea voastra fata de colegii invatatori! Asta v-o spune o invatatoare care,dupa o viata intreaga de munca la catedra,a reusit sa-si realizeze visul vietii:acela de a termina Facultatea de muzica! Nu vrea sa va ia locul,nu vrea sa faca rau nimanui,vrea doar sa i se recunoasca NOUL statut,acela de profesor in inv.primar sau,prof de muzica!Dar, oare, de ce vreti acum toti sa deveniti profesori in inv.primar si prescolar? S-au terminat cumva catadrele la gimnaziu? Vreti ca la gimnaziu sa fiti voi "fruncea",iar la inv.prescolar si primar tot voi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimati colegi, Am terminat Liceul pedagogic in anul 1901 cu media 9,32.Am absolvit Colegiul de Institutori. Ce am invatat in Colegiu? Nimic nou. Am repetat ce am invatat in liceu. Am facut anul de completare la Cuza. Ce am invata nou fata de colegiu/ liceu? Nimic nou. Am repetat ce am invata in liceu/ colegiu. Urmez un master. Ei, acum mai invat si altceva...In rest datorii la banci pana la pensie. Pentru ce? Ca sa am diploma de licenta!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. corectez...am termoinat liceul in anul 1981...scuze

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare mie oare,sau chiar liderul nostru de sindicat incurajeaza atitudinea asta de opozitie fata de invatatorii absolventi de facultate? Daca articolul "PROFESORI si profesori" ii apartine dumnealui,ma declar,categoric,dezamagita!Calculeaza,stimate lider:8 ani scoala generala+4 ani de liceu+4 ani de facultate, pe de-o parte si, 8 ani de generala+5 ani de liceu(de specialitate,dar ce specialitate!)+3 ani de facultate,nu e tot acolo?Plus master la unii! Oare de ce nu se revolta absolventii de medicina impotriva tuturor profesorilor absolventi de 4 ani? Pai ei au facut 6 ani de medicina!Ei sunt absolventi de studii DE FOARTE LUNGA DURATA! Si cu toate astea,nu jignesc pe nimeni,nu se bat cu caramida in piept,asa cum fac profesorii absolventi cu 4 ani!Lasati-i pe invatatori in pace,au absolvit si ei facultati,de 3-4 ani,la fel ca voi si nu vad de ce sunteti atat de porniti impotriva lor.A,probabil ca acum,dupa introducerea functiei de profesor in inv.primar si prescolar in Lg.84 si in Lg.128,ar trebui sa va faca tot voua loc,desi ei predau la clasele primare de o viata?Doamne,cat de rai si nedrepti puteti fi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit textul Memoriului si am zambit amar.E necaz mare cu catedrele in invatamantul romanesc,deh!Mai ales la gimnaziu!Dar e prea de tot sa ceri sa faca cei mici, de la gradinita si din clasele I-IV, materii ca acelea amintite in Memoriu. Nu vreti,d-le Hancescu, sa-i invatam pe copiii mici: si silvicultura,si drept,si economie,si afaceri si cate toate? Si atunci,invatatorul,el,omul care le-a facut pana acum pe toate,el ce sa faca? Sa plece acasa?Ca daca si-a completat si el studiile e bai mare!Am inteles:plecam noi,invatatorii, acasa si-i lasam pe avocati,padurari,specialisti in comunicarea europeana,economisti,etc...sa faca treaba cu cei mici si foarte mici! Halal invatamant vom avea, urmare a dorintei tuturor absolventilor de a ocupa posturi de profesori in invatamantul prescolar si primar!

    RăspundețiȘtergere
  13. multumim domnilor de la putere,iar liderilor de sindicat,scuze-rusine,au intrat in JOCUL PUTERII ,care ,prin legea trecerii inv. pe functii de prof.,AU BAGAT VRAJBA INTRE CADRELE DIDACTICE ,CU COMPLICITATEA LIDERILOR DIN SINDICATEOR DIN EDUCATIE.

    AM DREPTATE?

    NU O SA MAI FACA NIMENI GREVA SAU ACTIUNI DE PROTEST!


    AM DREPTATE,DOMNILOR LIDERI DE SINDICAT?

    RăspundețiȘtergere
  14. Urat din partea FSLI ca posteaza si sustin asemenea ineptii.Am 10 ani de facultate:un colegiu si doua licente, facute la Universitatea de stat si sunt mandra ca sunt profesor invatamant primar.Nu ma simt inferioara celor care arunca cu noroi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am luat cu c/p urmatoarele:



    "Vorbesc despre vechii absolventi ai vechilor licee pedagogice.In materie de pregatire psiho-pedagogica,sa fim seriosi,nici un profesor nu le ajunge acestora nici la degetul mic!"
    27.02.2010, 18:58

    ..........................

    Chiar niciunul?? Scrii aceasta afirmatie de parca matale i-ai examinat pe toti!!

    ..........................

    Am citit sistematic postarile referitoare la aceasta problema si am in continuare senzatia ca unii (atat profesori, cat si invatatori - dar si alte persoane care posteaza pe-aici, parinti sau nu) CONFUNDA [Experienta la clasa] cu [pregatirea pshiho-pedagogica].

    RăspundețiȘtergere
  16. scuze!
    *psiho-pedagogica
    (asta e, unii mai 'mananca' litere, altii mai pun de la tastatura lor!)

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragii mei colegi,,,cine vrea sa invete ,invata in toate timpurile. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic din Bucuresti promotia 1973 cu durata de 5 ani ,graduI si gradatii de merit in ultmii 8 ani consecutiv ,metodist. Dupa 1990 am obtinut licenta in stiinte juridice ,cursuri la zi ,durata 4 ani. Va spun sincer ca mergeam la cursuri cit puteam de mult,iar la examene toti colegii tineri se certau care sa stea linga mine pentru a-i ajuta.Va intreb daca pot preda educatie civica ,cum cu specializarea ,,stiinte juridice''nu poate fi compatibila cu titlul de profesor in invatamintul prescolar sau primar? Desigur ca educatia civica face parte din aria curiculara,,om si societate''Sunt convinsa ca s-a omis trecerea in centalizator doar din graba. Sa ne dorim succes!.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru cei care nu cunosc prosesiile de educatoare si invatator, va amintesc ca ,activitati cu continut civic se desfasoara incepind de la gradinita[grupa pregatitoare ] si ciclul primar,deoarece astfel de activitati au un impact mai mare de la cea mai frageda virsta,cind se pun bazele formarii personalitatii copilului si le cuprindem in aria curiculara ,,om si societate''.Citeam undeva ca,in unele tari din lume salariile educatoarelor si invatatorilor sunt mai mari ca ale profesorilor. Eu nu afirm sa fie si aici asa..dar echivalente pot fi.Si colegii mei profesori stiu acest lucru si daca se intimpla sa fim la spital, nimeni nu doreste sa intre sa suplineasca motivind ca-i greu. Am parinti si prieteni care au mai asistat la clasa si spun,,daca m-ar plati in aur n-as face asta'' Concluzia este ca un absolvent de liceu pedagogic si licenta in stiinte juridice cu siguranta poate fi profesor in invatamintul prescolar si primar. ,,,OMUL SFINTESTE LOCUL''aceasta-i deviza vietii mele. . iar salariile cadrelor didactice sunt prea mici pentru munca pe care o depun .

    RăspundețiȘtergere
  19. Stimaţi colegi, vă rog insistent să nu mai răspundeţi provocărilor. Nu vedeţi că, sub adăpostul anonimatului, suntem învrăjbiţi unii împotriva altora, profesori împotriva învăţătorilor şi educatorilor? Nu vedeţi că puterea se foloseşte de noi şi prin aceste învrăjbiri se doreşte renunţarea la lupta sindicală? Dle Pop, sunteţi principalul vinovat că permiteţi astfel de manifestări pe blog şi pentru că ne păcăliţi. Dacă nu sunteţi în stare să vă administraţi blogul de ce nu îl închideţi? De ce nu moderaţi comentariile? De ce permiteţi ura de "clasă socială"? Face mai mult rău decât bine, iar d-voastră sunteţi primul care instigaţi. De ce, de câteva zile, nu interveniţi să spuneţi concret ce măsuri aveţi în vedere pentru a remedia, dacă mai este ce, situaţia. Cum vă justificaţi d-voastră veniturile ca lider de sindicat din ultimul an? Ce măsuri concrete aţi luat?

    RăspundețiȘtergere
  20. haideti sa fim uniti ,ori toti absolventii de lic. ped. si studii superioare indiferent care ar fi ele = prof inv. presc.,sau primar, ori toata lumea institutori, ca pe buna dreptate ca ma apuca nervii, cu ce este mai bun absolventul de istorie, geografie, sau chimie in gradinita , ca cel care a terminat drep, relatii etc?, asta nu inteleg, si pana la urma si cel cu PIPP TOT 3 ANI A FACUT SI NICIO ORA DE PRACTICA PEDAGOGICA si sunt niste.....numai pentru invatamant nu.

    RăspundețiȘtergere
  21. in Dolj nu s-a tinut cont de ordinul 3235 si au fost oameni incadrati ca prof in invatamantul prescolar care aveau ca studii: sc postliceala de 2 ani si studii superioare psihologie care este adevarul, unii da si altii ba?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ministerul e vinovat ca atunci cand s-a spus ca invatatorii si educatoarele trebuie sa aiba studii superioare nu a infiintat si PIPP si nu a transmis si un ordin corespunzator. Au lasat oamenii sa faca ce facultati au dorit si acum nu le recunosc ! Si au vorbit de invatatori si educatoare la modul general intotdeauna, nu de sintagma "invatatori absolventi de liceu pedagogic" ca acum. I-au format aceiasi profesori, i-au muls de bani la taxe si aparitii editoriale si acum le dau in cap ca "n-au facut acelasi lucru ca in liceu". Dar cine ne-a predat domnule, Pop ? Femeia de serviciu din liceul pedagogic ? Am avut aceleasi manuale din liceul pedagogic, nu hartia igienica de acolo ! Am mers de mana la practica cu elevii de 14 ani de la liceu si am avut lectii finale reusite. Ce n-am facut ca in liceu ? Sa va fie rusine pentru modul cum dezbinati oamenii si pentru motivele puerile pe care le nascociti pentru a pastra discriminarea ! Am note mari la titularizare si la grade si mi-am demonstrat cel putin egalitatea cu absolventii liceelor pedagogice !
    Numarul anilor de studiu nu si l-a ales nimeni ! Nu mai intretineti ierarhizari de genul: liceu de 4-5 ani,scoli postliceale, colegii de 2,3,4 ani, facultati de 3,4,5 ani. N-am hotarat noi cati ani vrem sa studiem la un nivel de invatamant ! Ministerul a decis, sa-si asume raspunderea, nu sa anuleze munca oamenilor care s-au inscris in prevederile legilor din anii trecuti !

    RăspundețiȘtergere
  23. Rau mai stam. Si asta, din cauza legislatiei actuale. In parte, si unii si altii dintre colegi au dreptate. Nedreptatea este in lege. Ne mai lasa asa un timp, sa ne dezbine pe deplin. Doar, asta-si doresc: slabirea fortei noastre si slabirea fortei sindicatului ( asta e deja rezolvata).

    RăspundețiȘtergere
  24. Vreau sa-i raspund asa-zisei doamne de la 13,03, din 27.02, anonima, bineinteles, ca doar nu-i proasta sa-si dea numele! Poate ca nici nu are! Nici invatatoare n-a avut, ca de-aia a ramas in stadiul de "Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul".
    O informez pe anonima mai sus mentionata ca, desi nu sunt eu in cauza descrisa de ea, am dat titularizare, de exemplu, si, cu media 9,70, inspectoratul mi-a oferit un "frumos" post intr-o scoala exclusiv cu rromi, pe care i-l cedez dumneaei. Si asta se-ntampla, in primul rand pentru ca nenorocitii care ocupa posturi foarte bune, inspectorii, le aranjeaza de ani de zile si normal ca,ce era mai bun s-a dat.
    M-am inscris, dupa un an, la pretransferari unde am obtinut, pe merit, post de profesoara.
    Nu inteleg ce au profesorii cu noi, educatoarele sau invatatoarele cu studii superioare, cand eu am vazut destui profi extrem de nepregatiti, nesimtiti si cu mult, mult tupeu, carora nu le pasa de elevi si care se considera net superiori. Un om superior in primul rand se semneaza, nu e o rama fara coloana vertebrala, si nu se adreseaza asa colegilor, aruncand invective care se potrivesc expeditorilor.
    Mai bine hai sa ne ocupam cu adevarat de ceea ce avem de facut, formarea acestor generatii care de 20 de ani incoace sunt de sacrificiu, printre activitatile noastre de completare a dosarelor pentru diferite merite pe care ni le asumam, de foarte multe ori nemeritat!
    Dar cine recunoaste acest lucru? Se simt, in general, tot cei care muncesc cu suflet, nu lenesii si mafiotii care-au umplut lumea, si mai ales Romania, ca noi suntem mai primitori, nu?
    Rusine, d-l Pop sau e cumva Boc deghizat? Nu e prima oara cand citesc astfel de comentarii pe blogul dvs., sincer, mai bine v-ati spanzura!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt absolvent PIPP. M-am inscris la cursuri cu buna-credinta. Am liceul pedagogic
    (absolvent 1985)si o vechime neintrerupta in invatamant de aproape 25 de ani. Sunt de parere ca practica serioasa din liceu a fost esentiala in activitatea eficienta la catedra.

    RăspundețiȘtergere
  26. Absolvent PIPP,stii tu ca si altii care au terminat lic. pedagogic si au terminat faimoasa USH,acum sunt profesori pt inv.primar iar facultatea au facut-o la mare distanta!Asta e!Unii au noroc!Altii nu!Si la pedagogic s-a intrat cu pile inca de vremea lui Ceausescu nu numai de mai incoace de pe vremea A.P.Asa ca...lasati-o mai moale cu comentariile!Nedreptatea din tara asta nu o sa dispara niciodata si tare ma tem ca ce-i invatam pe copii o sa uite si o sa ia metehnele si obiceiurile rele din societatea actuala,unde de succes sunt profitorii,hotii,politicienii,padurarii care vand la greu aurul verde,politistii,justitiarii corupti,etc,etc si cei de la Garda financiara!Pa!doamna profesoara pentru invatamantul comasat primar si mananca din toamna mere padurete!Se dau!Au rezolvat parlamentarii!Au schimbat cornul lui Nastase,4 case cu mere padurete de Boc alese!Iertati-mi rautatea comentariului dar n/am un ban in buzunar si trebuie sa ma imprumut sa pot pleca la serviciu maine,si poimaine,iar salariu o sa/l luam cand or avea bani de la primarie!Tara si politicieni de rahat!

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu toate cursurile le-am facut cu buna credinta si cred ca ma ajuta f.mult la orele mele de nivelul clasei I!Dar tot nu sunt profesor,ca eu sunt mai prost pregatit dupa spusele guvernului Boc zis si POC dupa ce a cazut ca bostanul la emisiunea drogatului de Gheo!Eu fac parte din scoala de TAMPITI a lui Basescu,a avut inca o data dreptate presedintele vostru pt ca al meu nu este!Nici nu a fost vreodata!

    RăspundețiȘtergere
  28. Liceul Pedagogic si studii superioare de lunga durata;
    DE ce la studii egale,munca egala si salarii diferite?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare