17 feb. 2010

Legea Educatiei Nationale scrisa pe picior si in secret?

Din sursele presei (care ca de obicei reuseste sa obtina multe lucruri din interiorul ministerelor) am primit si eu un proiect al Legii Educatiei Nationale.
Participand anul trecut din partea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant la discutiile la Codul Educatiei, care a devenit ulterior Legea asumata de catre Guvern, am ramas profund surprins de conceptul acestei NOI legi.
Nu vreau sa ma pronunt pe fond pentru ca am inteles ca este forma bruta a acesteia si cu siguranta o sa am multe de spus, insa inceputul este magnfic, spunandu/se de unde se pleaca in conceperea ei, de la: LEGEA MICLEA. LEGEA ASUMATA. DISCUTII.
Adica trei materiale care impreunate si combinate trebuie sa constituie Legea Educatiei Nationale.
In primul rand LEGEA MICLEA nu exista...exista niste Solutii transmise de catre Comisia prezidentiala, chiar d Miclea sustinand ca e vorba de solutii nu de Lege.
In al doilea rand in LEGA ASUMATA au fost incluse foarte multe lucruri din Solutiile Comisie prezidentiale si din "Legea Adomnitei".
ce inseamna DISCUTIIle??? Cele de taina din MECTS sau de pe la partid? Sau ...?
Astept sa vad si eu acel proiect pentru ai da dreptate lui murphy . A fura idei de la cineva, este plagiat. A le fura de la mai multi, este cercetare.
Sper ca acesta ultima cercetare sa fie si finalizata. Si sper sa realizeze si guvernantii ca pentru reforma in sistem este nevoie de bani...multi bani
Daca nu ii aveti lasati gargara ieftina si nu distrugeti ce a mai ramas bun din scoala romaneasca.

14 comentarii:

  1. acest un an shi ceva de guvernare portocalie a pus tzara pe butuci kum nicio alta guvernare n-a reushti in ultimii 19 ani. shi au reushit aceshti domni portocalii, in frunte ku tatukul lor iubit, sa distruga tot ceea ce s-a incerkat, palid intr-adevar, sa se face in aceasta perioada postcomunista.....din pacate noi avem de suferit, plebea, prostimea....cei kare sunt sus....tot cu salarii de 36000 de euro pe luna vor ramane....facem economie, pe spinarea proshtilor...ku partidul inainte...:(:(:(:(:(:

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu, nu putem primi si noi, eventual de la tine, acest proiect?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim din inima celor peste 5 milioane de idioti care l-au votat pe Basescu pentru ca au contribuit la distrugerea tarii din toate punctele de vedere si in toate domeniile:economie,cultura,invatamant,sanatate,sindicate, tot.Nu prea vad cum veti repara voi imbecililor acest rau pe care l-ati facut prin realegerea preamaritului care e un dictator imputit.Poate ca ar trebui sa va strangeti in piata universitatii si sa va dati foc cu benzina,caci ati avut doar viziuni bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ar mai fi de spus daca si voi, liderii de sindicat aveti secrete fata de noi si pastrati doar pentru voi ceea ce stiti? Noi trebuie sa ne multumim cu faptul ca stiti voi?

    RăspundețiȘtergere
  5. e o forma bruta care am inteles ca a fost luni asamblata in MECTS
    astept si eu o forma cat de cat finala
    sa nu ne inflamam pe un material brut

    RăspundețiȘtergere
  6. In scoli oamenii sunt deja foarte suparati. Numai voi sunteti linistiti. Oare de ce? Sunt convins ca in cateva ore, pe surse, vom afla si unii dintre noi ceea ce cuprinde acest proiect, cat de apropiat sau de diferit este de varianta initiala a Strategiei Miclea. Era si este datoria voastra sa ne informati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca ar fi productiv daca ne/am inflama pe o forma bruta a legii, intrucat am trage niste semnale de alarma inaite de a fi finisata. Sunt sigura ca o eventuala atitudine galagioasa si de nemultumire, fie, si, doar in mediul virtual ar fi un feed back pt minister si atunci chestiunile nepotrivite ar putea fi corectate din fasa. De aceea ... avem rugamintea de a o posta si-n forma pe acre o aveti deja. Asteptam!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. E doar inceputul.....

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Daniel Nu stiu de unde ai dedus ca este liniste. Noi cei de la sindicate nu am fost anuntati ca ar fi finalizat acest proiect al Legii Educatiei nici a Statututului Personalului Didactic si nici a legislatiei secundare care trebuie sa apara. Un material aparut lunea pe surse la presa cu taieturi si completari nu ajuta la nimic. personal nici nu m-am chinuit sa citesc
    nici macar articolul 1. De ce? Pentru ca am vazut anul trecut ce s/aintamplat cu Codul Educatiei. Normal ar fi sa fie un proiect finalizat, sa fie pus in dezbatere publica si sa nu se faca pe furis. Asa ca odata primita informatia oficial de la MECTS o sa o facem cunocuta asa cum am procedat cu toate proiectele la acre am fost invitati sa facem propuneri de modificare si completare.
    @ Renata nici macar nu poate fi spus ca este o forma bruta clara. un amalgam de articole din cele 3 documente enuntate mai sus, fara nicio logica. Sper ca sa apara cat mai repede o forma bruta inchegata.
    @ inceputul sfarsitului

    RăspundețiȘtergere
  10. nenicule, nici nu banuim noi ce ni se pregateste....
    va veti inspaimanta la vederea aberatiilor progresiste pe care ni le pregateste funeriu. ne vom inghesui in clase ca sobolanii, cu elevii claie peste gramada, strangand cureaua la orice, ca sa facem economii ... sa aiba ceilalti bugetari lefuri grase. macar aia din sanatate se mai scot cu spagile zilnice, dar noi vom muri de foame vorbind limbi straine .
    daca nu iesim in strada cat mai curand ne vom trezi lucrati ca prostii, cu toate sporurile taiate, cu salarii mizerabile in continuare, diminuate pana la limita de jos a suportabilitatii.
    NU SE MAI POATE! CE MAI ASTEPTAM?

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu intotdeauna am considerat ca e bine sa luam atitudine inca de la aparitia primelor zvonuri despre ceea ce urmeaza sa se intample. Atunci cand va ganditi voi sa actionati, de multe ori este prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Deja in judete se transmit note telefonice in legatura cu trecerea clasei a IX la gimnaziu. In Bucuresti toata lumea tace. Macar de ar sti colegii din timp ca sa depuna dosarele pentru pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Pop nu puneti pe forum varianta primita de dumneavoastra? Sau pe Blog!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. E bine sa fim si noi prezenti, indirect, citind proiectul, nu in 2 ore ca in vara, ci dezbatut, analizat , si acceptat cu propunerile noastre. Sa spuna sindicatele, fara jena, au vreun cuvant de spus in CDS sau fac act de prezenta pt o opozitie de fatada? Caci cu Ordinul ne-am lamurit ce rol au avut cei ce trebuia sa ne apere. Ne-au lasat in gura lupului, prada disperarii, disensiunilor intre categorii, catedre, specialitati. Nu suntem valabili decat sa cotizam si sa iesim la greva atunci cand nu e liniste si armonie intre minister si sindicate . SI O SA FIE SI MAI BINE!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare