9 feb. 2010

Informare FSLI 9 februarie 2010

Azi a avut loc Comisia de Dialog Social la nivelul MECTS. Am facut un prim pas in clarificarea slarizarii in invatamant. Pana la final avem multe. Din pacate nu avem raspunsuri la multe probleme reale din sistem.
AICI aveti Informarea FSLI in urma sedintei de astazi.
Maine o sa fie postata si pe site-ul www.fsli.ro
Anexele cerute le gasiti AICI

39 de comentarii:

  1. Domnule Pop, va rog sa-mi spuneti si mie cum voi fi incadrata conform ordinului daca am liceul pedagogic si master "Management educational".
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. cum ati facut masterul? ar trebui sa aveti o forma de invatamant superior finalizata ca sa puteti absolvi un master....

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil nu este master, este un curs de perfectionare cu 90 credite. Am facut si eu asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea inteleg din ordinul acesta iar din centralizatorul acela nici atat. Va rog domnule Pop sa ma lamuriti si pe mine daca am liceu pedagogic si facultate cu specializarea finante banci voi fi platita ca profesor invatamant prescolar sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. daca stie cineva sa ma lamureasca in privinta anexelor 1-21 Centralizator- discipline tehnice

    RăspundețiȘtergere
  6. As dori sa stiu cum voi fi incadrata cu urmatoarele studii:liceul pedagogic+fac. de stiinte economice+master "Management educational".
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am absolvit liceul pedagogic+ facultatea de psihologie si stiintele educatiei(4ani)-specializare PEDAGOGIE+master management educational.Conform legii 387 inteleg ca ar trebui sa fiu incadrata ca prof pt invatamant primar de la 1 ianuarie 2010.Cu toate, acestea secretara imi spune ca are dispozitie de la ISMB sa ii incadreze ca profesor doar pe cei care au diploma de licenta cu specializarea PROFESOR PT INVATAMANTUL PRIMAR. Pedagogia nu e profil pedagogic?Nu inteleg?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand apare in Monitorul Oficial ca sa stim de cand anume intram efectiv in drepturi.
    Multumesc anticipat!
    Madalina

    RăspundețiȘtergere
  9. Am inteles ca ieri la MECTS timp de 4 ore ati luptat sa apara un proiect de ordin discriminatoriu...Deja in randul invatatorilor cu studii superioare au aparut conflicte. Si nu-i de mirare! Specializari relevante pentru invatamantul primar si prescolar nu se regasesc in proiect iar altele care nu prea au de-a face cu I-IV sunt precizate.Oare dupa ce criteriu le-au ales? Nu s-a modificat macar o litera in proiect.Oricum acesta aparea si fara sa va mai duceti acolo.
    Concluzia:nu ne reprezentati!Singurul care ne reprezinta este domnul Dolha.A luptat si lupta pentru toti invatatorii cu studii superioare.Merita sa-i acordam increderea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  10. As vrea si eu sa stiu cum voi fi incadrata daca am terminat facultatile de :pedagogie,psihologie,psihopedagogie scolara,jurnalism,PIPP,MISA,NATO,UNICEF,SHA,adica Spiru Haret de acasa,PNTCD,Scoala de Vara,Scoala populara de arta,sectia tronbon,IP 3 la Socola,etc,dar imi lipsesc F.M.!la cat ne mint astia de 20 ani incoace !___!!Rog raspuns urgent!

    RăspundețiȘtergere
  11. Invatatorii deja se pregatesc sa treaca la dl.Dolha,care lupta pentru cei mai expusi,INVATATORII ACTUALI!Atentie mare!

    RăspundețiȘtergere
  12. dnule Dolha cum intram in legatura cu dvoastra? maine fac cerere sa ies din fsli.au mers acolo si nu au rezolvat nimic. jurnalismul sau dreptul nu sunt bune dar logica si amsini de calcul da. anamaria ploiesti, educatoare

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Pop,

    TOTI SUNT INVATATORI !!!!!

    NU AM VAZUT INVATATOR-AVOCAT...INVATATOR-JURNALIST...INVATATOR-ECONOMIST!!!!!

    DACA VOR SALARII MAI BUNE SA MEARGA LA CONCURSURI DE OCUPARE A UNUI POST...

    CUMPARAREA UNOR DIPLOME NU-I INDREPTATESTE SA OCUPE POSTURI SI SALARIZARI DE PROFESORI S!!!

    SA MEARGA ,MAI INTAI, LA CONCURSURI!!!!!

    CHIAR SI CEI CU PIPP , NU POT PREDA DECAT LA INVATAMANTUL PRIMAR...CUM SA FIE PROFESORI S?

    Din cauza ca le-au promis conducerile unor facultati in cautare de musterii ?

    NUMAI PROFESORII AU TREBUIT SA PARTICIPE LA CONCURSURI DE TITULARIZARE????

    DRAGII DE INVATATORI DE CE NU????

    EI SUNT CEI MAI COMPETENTI????
    LE STIU CHIAR PE TOATE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Pop, sunt învăţător de 10 ani,ca urmare a absolvirii unei şcoli postliceale cu dublă specializare învăţător - educatoare. Am oţinut titularizarea imediat ce am terminat această şcoală, a doua pe lista candidaţilor. Am absolvit Facultatea de Litere, specilizarea Română-Franceză, la stat, 4 ani, unde am urmat şi modului pedagogic. Anul trecut am absolvit un masterat în drept şi administraţie publică europeană. După ce am văzut ordinul privind salarizarea învăţătorilor absolvenţi de liceu pedagogic am rămas uimită de ceea ce se întâmplă. Nu este posibilă o astfel de discriminare. Aceleaşi discipline de specilitate le-a parcurs şi un absolvent de liceu pedagogic, şi un absolvnet de şcoaală postliceală şi un absolvent de colegiu pentru institutori. Încerc dar nu găsesc raţionamentul pentru care se face o asfel de separare în rândul învăţătorilor şi educatorilor. Proverbul românesc: "Pentru unii mumă, pentru alţii- ciumă" îşi găseşte perfect valabilitatea în acest caz sau "Dezbină, şi stăpâneşte!"(aşa cred, că ar spune Ministrul educaţiei). Cred că totţi învăţătorii aflaţi în situaţia mea ar trebui să se revolte şi facem ceva până nu e prea târziu. Poate veţi rezolva cumva dumneavoastră, cei care ne reprezentaţi. Mulţumim anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  15. vioreldolha@yahoo.com
    www.aiarad.ro/forum

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimate domnule Pop,
    Va rog sa-mi spuneti daca ma pot incadra pentru profesor pentru invatamant primar avand urmatoarele studii: liceul pedagogic,Facultatea de Management ,master-Managementul educational.
    Astept raspunsul dumneavoastra.


    O INSTITUTOARE CU O VECHIME DE 25 DE ANI IN INVATAMANTUL ROMANESC

    RăspundețiȘtergere
  17. dnule pop ce sa facem????????nu putem accepta asta. dreptul ce are?jurnalismul ce are?

    RăspundețiȘtergere
  18. De-o vreme ne cam lasati fara raspunsuri.Vorbim singuri???Asteptam lamuriri de la dumeavoastra cel care ne-ati reprezentat.

    RăspundețiȘtergere
  19. URGENT!!!
    Domnule POP va rog sa lamuriti lumea clar. Cei ce au absolvit PIPP sunt considerat cu studii de lunga sau scurta durata??? La unele scoli din tara directorii refuza sa accepte salarizare S ptr ca legea nu e clara. LAMURITI-NE ca ajungem la spitale nedorite. Ce e atat de greu sa fim lamuriti? Faceti demersuri sa se dea un comunicat in care sa fie lamurita lumea. In lege se spune ca vom fi profesori cu studii superiare si atat. Dar cum??? de lunga sau de scurta durata. LAMURITI-NE ODATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Namir, unu' care nu-i PIPPIST, din fericire11.02.2010, 16:20

    RASPUNDE, BAI, POPULE ODATA!!! TE INTREABA LUMEA DACA MERITI PARALELE PE CARE LE COTIZAM LA SINDICATUL TAU!
    PARE-SE CA NU LE MERITI, ATAT TIMP CAT ALIMENTEZI DISCRIMINARILE INTRE OAMENI CARE, IN DEFINITIV, FAC ACEEASI MUNCA!!!
    CAT DESPRE STUDII, DE CE AR FI MAI MERITUOS PIPPISTUL DECAT UNUL CARE A TERMINAT O SCOALA NORMALA DE VREO 5 ANI SI O FACULTATE DE DREPT, LA CARE A INTRAT CU EXAMEN DE ADMITERE SERIOS, NU PE BAZA DE HARTII ADUNATE INTR-UN DOSAR... IA ZI, POPULE!
    SAU AR FI MAI BINE SA VIN PE LA BIROUL TAU SA MA LAMURESTI TETE-A-TETE?
    RASPUNDE! EU SUNT EXTRAORDINAR DE DORNIC SA TE INTALNESC SI SA-TI COMUNIC SI ALTFEL CEEA CE CRED DESPRE TINE SI DESPRE SINDICATUL LUI PESTE PRAJIT CARE CICA NE REPREZINTA!
    ZI, TATA! ZI!

    RăspundețiȘtergere
  21. D-le Pop,
    Este O MARE DISCRIMINARE dacă apare Ordinul cu LISTELE NEGRE-ANEXELE 1-3 . DE CE unele specializări sunt eliminate faţă de altele? Oare Maşini de calcul sau Cercetari operationale, Coregrafie, Muzeu sunt în profil pedagogic, iar ştiinţele exacte: chimie, fizică, matematică nu sunt discipline şcolare în învăţământ?
    De ce Centralizatorul cu specializările pentru titularizare,2010 ne includ în profil pedagogic, iar ORDINUL DISCRIMINATORIU ne exclud? Două ordine CONTRADICTORII!!!!
    Vă rugăm să ne ajutaţi şi să eliminaţi acele ANEXE nr. 1-3

    RăspundețiȘtergere
  22. D-LE POP,
    Dacă s-a acceptat Liceul pedagogic+Fac. SPIRU HARET,psihologie ID în profil pedagogic de ce nu s-ar accepta şi celelalte specializări din listele negre? În anexele 1-3 sunt menţionate specializări unde am dat examene de admitere, fac. la zi, la stat. UNDE E DREPATATEA?

    RăspundețiȘtergere
  23. Este incredibil! Pana acum absolventii de liceu pedagogic erau salarizati mai slab decat absolventii de colegii pedagogice(pt. ca sunt studii post liceale de specialitate), iar acum un absolvent de liceu pedagogic + ciclul I Bologna= PROFESOR in timp ce un absolvent de colegiu pedagogic(institutor)+ ciclul I Bologna= INSTITUTOR.
    Va rog mult d-le POP explicati-mi si mie FENOMENUL si cum ati putut sa fiti de acord cu asa ceva.
    SPER DIN TOT SUFLETUL CA VETI REPARA ACEASTA GRESALA.

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Pop,

    UN SALARIAT ESTE PLATIT CONFORM STUDIILOR DACA PRACTICA SI MESERIA PENTRU CARE ESTE PREGATIT.

    CUM SA FIE PROFESOR UN INVATATOR DACA ESTE TOT INVATATOR???????


    INVATATORII AU PREA MULTE FACILITATI!!!!!

    DACA INTR-UN DOMENIU DE ACTIVITATE , DACA POSTUL PREVEDE STUDII MINIME MEDII, CEL CARE OCUPA POSTUL , POATE SA FIE SI ABSOLVENT DE SORBONA, CA TOT NU ESTE INCADRAT LA STUDII SUPERIOARE!!!!!

    TOTI SA FIE INCADRATI LA STUDII MEDII, CEL MULT DE INSTITUTOR!!!!!

    E NUMAI HAOS DE CAND CU PRETENTIILE ABSURDE ALE ACESTORA!!!!

    SA SI PRACTICE MESERIA PENTRU CARE S-AU PREGATIT!!!!

    LA CONCURSURI CU TOTII, NU LA INTINS MANA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Observ ca sunt unele spoirite incinse. Poate pe buna dretate insa cred ca trebuie sa fac cateva explicatii. In ordinul d eministru nu am putut introduce dpdv a absolvirii altceva decat era in L 387. Adica altcineva in afafara de absolventii de licee pedagogice. Pentru acest lucru n eramane o singura varianat, modificarea acestui articol pana in 3 martie cand LEgea Invatamantului o sa intre in dezbatere parlamentara. Al doile aaspect era legat de aboslventii de licee pedagogice si profil pedagogic. Aici nu ne ramane decat sansa instantei pe considerentul discriminarii si in paralel eliminarea din continutului legii a sintagmei. Sunt lucururi care trebuie sa se intample in viitorul apropiat.
    Tot in acets timp o sa se clarifice si intreaga salarizare in sistemul de invatamant. E absolut necesara.

    RăspundețiȘtergere
  26. eu sutn de acord ca liceul pedagogic este sfant, ca acolo am invatat meserie dar...cand vad legea si am colega carea terminat liceul agricol si PIPP de trei ani...ii sustin si pe cei cu colegiu si postliceala

    RăspundețiȘtergere
  27. D-le POP,
    Oare nu e mai simplu de adus AMENDAMENTE unui proiect de ordin decât să-ţi câştigi drepturile privind discriminarea în instanţă?
    E O MARE NEDREPTATE, oare sindicatele ne mai reprezintă? Eu cred că nu, din moment ce ne trimit pe sălile tribunalului!!!!!!!
    Dacă nu se va face dreptate, cu acele liste negre, vom înfiinţa un NOU SINDICAT, avându-l ca LIDER pe DOMNUL DOLHA VIOREL. E singurul care ne înţelege!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu zic sa o lasati mai usurel cu AGIRO pentru ca nu vreau sa intru in discutii pe tema aceasta (iar d Dolha stie cat se poate de bine la ca ma refer)
    Pentru colegii din FSLI care nu se incadreaza in acel "profil pedagogic" visat de universitari si sutsinut de catre MECTS o sa mergem in instanta cat de repede. Ceea ce o sa fie prins in lege si cum o sa arate salarizare in anul 2011 a personalului din invatamant o sa vedem in viitorul apropiat

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunt de acord cu ceea ce scrie colegul/a:
    Dreptatea nu se cerseste in instanta!
    Mi se pare corect ca acolo unde este dreptate,ea sa fie recunoscuta.
    In rest... ,vorbele,justificarile, incurajarile nu tin de cald si nici nu ne rezolva problema.
    Stim si o vorba romaneasca care spune cam asa:lucrul amanat,este lucru de......!
    Prea multa umilinta pentru ati castiga dreptatea.

    RăspundețiȘtergere
  30. oare daca nu eraa instanta cum reuseam sa aducem acei putin bani care nu au fost acordat cum era legal.
    Cineva spunea ca dreptatea umbla cu capul spart

    RăspundețiȘtergere
  31. Astept de cateva zile bune sa ne prezentati ce a facut delegatia FSLI la negocierile de la M.E.C.T.Pararea mea este ca i-ati reprezentat doar pe cei care se regasesc in Ordin.Fiecare cu gasca lui de interese:guvernantii cu o gasca ,sindicatul cu o alta gasca ! Sa dea Domnul sa ma insel,dar tare ma tem ca am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  32. @ sunt o multime de procese in care am dovedit ca salariile nu au fost corect calculate
    @ Aveti o parare falsa. Si fara gasti. Dar ma rog .. e parerea dvs si o respect. Ramane calea instantei si a modificarii Legii

    RăspundețiȘtergere
  33. dnule pop avem incredere ca se va mai schimba ceva. chiar si aclea instantei este buna decat nimic. multumim ca inca ne sprijiniti!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce a facut DOLHA? Concret??? Cei care il tot ridicati in slavi aduceti argumente.

    RăspundețiȘtergere
  35. Dolhan nu face nimic...
    Ne ameteste si cred ca fara agitatia lui reuseam mai multe

    RăspundețiȘtergere
  36. Domnule Pop,
    Ne spuneţi că susţineţi şi cereţi modificări ale Legii, contestaţii în instanţă, absolut necesare privind încadrările ca profesor,dar la acea întâlnire, Comisia de Dialog Social a dat "aviz favorabil" Ordinului discriminatoriu.Cum ne explicaţi acest lucru?
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna ziua, d-nule Liviu Pop!
    Am si eu o intrebare pt. d-voastra:Sunt invatator cu gradul I si am terminat facultatea de biologie.Acum scoala m-a dat in restrangere iar eu as dori sa trec pe biologie in aceeasi scoala (nu este titular).Am inteles ca nu se mai poate deoarece nu am o forma de perfectionare in domeniu.E adevarat?!
    In cazul acesta ce pot face daca vrea neaparat sa trec pe postul de biologie?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare