1 feb. 2010

Comunicat FSLI cu privire la raspunsul de la Avocatul Poporului

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă nemulţumirea faţă de răspunsul primit de la Avocatul Poporului la petiţia prin care am solicitat să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor O.U.G. 114/2009 conform cărora, începând cu data de 1 septmbrie 2010 se reduc 15000 de posturi în învăţământ. Suntem surprinşi de acest răspuns având în vedere că elaborarea acestei ordonanţe s-a făcut cu încălcarea normelor procedurale legale referitoare la obligativitatea consultării partenerilor de dialog social atunci când se emit astfel de acte normative” a declarat preşedintele F.S.L.I, Aurel CORNEA.

În răspunsul său, Avocatul Poporului apreciază că nu există temeiuri care să justifice sesizarea C.C.R. pe această speţă şi că acestă problemă poate fi rezolvată de către Parlamentul României, în momentul în care O.U.G. 114/2009 va fi pusă în dezbaterea acestuia.


Bucureşti, DEPARTAMENTUL COMUNICARE
01.02.2010

Comunicatul FSLI il gasiti AICI
RAspunsul de la Avocatului Poporului este AICI

11 comentarii:

  1. Asa si? ...va mira? ce mai este normal in tara asta. SOLUTIA? PARALIZAREA semestrului II, greva generala pentru ca altfel nu ne baga nimeni in seama...inca nu vedeti?

    RăspundețiȘtergere
  2. dar in legatura cu intrunirea comisiei de dialog fata de salarizarea...profil pedagogic ce se mai aude?

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le ,
    Ne mai innebunesti mult cu atatea comunicate ce nu tin de cald?Fa bine si nu mai scrie nimic pana dai drumul la greva.Ai fi mai destept,nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Domniloooooooor!!!!!!!! nu numai batalia am pierdut-o ,ci si razboiul! Si asta datorita sindicatelor! Acesta-i adevarul! N-au fost in stare decat sa-si pastreze ei drepturile ASTA E!
    Intr-o sccoala liderul de sind. nu intra in disponibilizari!!???De ce? Il intreb pe d-l POP? De ce? Este corect? Daca stiam ne"inghesuiam" toti la aceasta functie. Eram siguri ca ,cel putin, mai ramanem in serviciu. RUSINE SA VA FIE D_LOR LIDERI! Ne-ati lucrat "pe la spate" alaturi de minister si guvern si putere si ...D-zeu o sa va vada...!!DA SIGUR , pe voi si ai vostri!

    RăspundețiȘtergere
  5. MARIN,asa ma numesc!

    Pot sa-mi dau numele real,dar prefer sa ma numesc"MARIN",-prof.MARIN.

    Am intrat in restrangere TOTALĂ,mai am 8 ORE IN NORMA.

    Sunt PROFESOR TITULAR,gr.II.

    SUNT LIDER DE SINDICAT PE LOCALITATE(este o mare localitate,chiar foarte mare ),reprezint peste 150 de sindicalisti.

    Pentru ca sunt titular ,dupa ce imi voi intocmi dosarul de RESTRANGERE,CU PUNCTAJ,o sa primesc 12 ore,in alta localitate sau ,caz fericit, 18 ORE ,LA ACEEASI SCOALA,ÎN ALTA LOCALITATE.

    UNDE VOI AJUNGE ?
    LOTERIA VIETII!

    INTRBARE............

    1-CARE-I AVANTAJUL CA SUNT "mare lider de sindicat"?
    2-voi avea in plus,cred 0,5pucte,la dosar-mai putin ca un articol publicat!
    3-daca nu prind POST LA RESTRANGERE-VOI RAMANE CU RESTRANGERE NEREZOLVATA.
    4-DE CE INTRU ÎN resrângere.sunt lider de sindicat?
    RĂSPUNS:
    a)-asta-i legea;
    b)-nu mai sunt ore;
    c)-sunt colegi în aceeaşi situaţie.

    A N O N I M I L O R.......... , infiltrati stiti de cine ,NU MAI BAGATI RÂCA INTRE PROFESORI!

    LA ASA SITUATIE, NU MERITA SA-MI DECLIN IDENTITATEA.

    Cu respect!
    Va multumesc pentru înţelegere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Greva generala este singura solutie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana Petre02.02.2010, 14:32

    Si facturile, datoriile pe care le-am facut nestiind ca vom ajunge aici, cine le va plati?
    Guvernul? Sau nenorocitii care fura miliarde pe secunda?
    Cred ca abia asteapta sa nu ne plateasca, nu greva e solutia desi nu prea vad alta !
    Din ce-o sa traim? Si, mai ales, cu ce ne vom intretine copiii?

    RăspundețiȘtergere
  8. lasa, Adriana, ca tu pleci din invatamant, ai zis ca nu te obliga nimeni sa stai printre noi...
    greva, greva si iar greva. nu exista alta solutie.
    iata cartel alfa. a marait un pic la vladescu si a si obtinut somajul tehnic. minunat. asta e singura noastra salvare. sa fim rai, rai cu burtosii din guvern si parlament, ca destul am fost decenti, discreti, umili, chinuiti si batjocoriti de toti - parinti, elevi (vai de lume!), putere etc.
    GREVA, ASADAR!
    CINE DA TONUL?
    liderii? sau talpa invatamantului, care sufera in tacere???

    RăspundețiȘtergere
  9. NIMENI! Nu se va da niciun "ton" de grva ASTA_I ADEVARUL Veti vedea! Liderii de sindicat au cazut la pace cu guvernantii,nu vedeti? Se dau legile(ordine, ordonante...a) SI APOI DIALOG SOCIAL... NU VEDETI???????? INTAI CARUL SI APOI BOII! ...SI GUVERNUL ZICE ALATURI DE SINDICATE"ASTA-I LEGEA...NU-I TOCMEALA" siiiii?! cU "CINE, CAND SI CUM AM NEGOCIAT" sA FIM SERIOSI !CE SA MAI DISCUTAM? ce dialog.... daca s-a dat legea(ordin, ordonanta, metodologii etc)
    Gata! Totul este pierdut ,cum zicea cineva pe topic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dezamagirea mea este fara margini!Daca disponibilizarile aiuristice,daca trimiterea acasa cate 4 zile pe luna,daca clase de 25-30 de copii galagiosi,neascultatori,etc,salarii minuscule inseamna ADEVARATA REFORMA apoi eu il regret pe tov. Nicolae Ceausescu pentru ca atunci ne era mult mai bine!De 1000 de ori mai bine!Halal!

    RăspundețiȘtergere
  11. D-na Mia -Salaj
    Domnule Pop va multumim ca va intereseaza soarta celor din invatamant, dar ce se va intampla cu noi personalul didactic auxiliar care am terminat facultatea Spiru Haret in anul 2008 la specializari acreditate iar acum directorii de scoli nu vor sa ne mai plateasca cu studii superioare. Am vazut ca pentru invatatori incercati sa rezolvati problema,deoarece si acolo tot dirctorii carcotesc. Va rog daca nu cerem prea mult sa
    comunicati liderilor de sindicat din teritoriu sa se intereseze si de aceasta problema, mai ales in judetul Salaj, unde suntem terrorizati de o vreme incoace. Nu stim ce se va intampla atunci cand vor avea toata puterea dupa noul proiect de lege,sper sa luptam toti si sa nu lasam sa fie scoala directorului si a tuturor lingailor, deoarece acum nu se mai poate spune nimic ei te ameninta mereu cu deciziile Consiliului de Administratie ca esti la mana lor deoarece consiliul este format numai din cine vor ei. va multumim mult

    RăspundețiȘtergere

Postări populare