18 feb. 2010

FSLI se pregateste de proteste


Biroul Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a analizat consecinţele generate de prevederile actelor normative, care vizează sistemul de învăţământ, elaborate de Guvernul Boc în ultima perioadă şi a constatat
1.Aplicarea OUG nr. 114 / 2009 privind unele măsuri financiar – bugetare, se face haotic şi pompieristic, existând situaţii în care unele inspectorate şcolare fac abuzuri care vor afecta atât elevii cât şi salariaţii din învăţământ.
2.Fondurile destinate cheltuielilor de personal pentru anul 2010 stabilite pe baza standardelor de cost pe elev / preşcolar sunt insuficiente, deoarece formula de calcul pe baza căreia s-au stabilit aceste costuri nu ţine cont de realităţile din ţara noastră.
3.Veniturile salariale în luna ianuarie 2010 pentru majoritatea angajaţilor din învăţământ au scăzut, aceasta fiind consecinţa prevederilor Legii nr. 330 / 2009 privind salarizarea unitară şi a OUG nr. 1 / 2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora.
4.Creşterea vârstei de pensionare propusă de Guvernul României în Legea pensiilor este o măsură aberantă şi profund inumană, având în vedere speranţa de viaţă în România.
De asemenea, Biroul Operativ al F.S.L.I. a constatat că reprezentanţii din conducerea M.E.C.T.S. manifestă o totală lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte elaborarea unui nou proiect privind Legea Educaţiei Naţionale şi Statutul personalului didactic.
Totodată, Biroul Operativ al F.S.L.I consideră că Notele M.E.C.T.S. 115 / 2010 şi 08/72/2010 înaintate unităţilor de învăţământ, prin care se indică modul în care trebuie aplicate sentinţele judecătoreşti definitive şi executorii referitoare la Legea nr. 221 / 2008, sunt grave abuzuri săvârşite de funcţionari ai acestui minister, care îşi permit să semneze astfel de hârtii fără acoperire legală.
În aceste condiţii, Biroul Operativ al F.S.L.I. a luat decizia ca, în timpul cel mai scurt, să fie convocat Colegiul Naţional al Liderilor F.S.L.I. pentru a stabili şi anunţa calendarul acţiunilor de protest care urmează a fi declanşate începând din luna martie a.c
PREŞEDINTE,Aurel CORNEA
Bucureşti, 18. 02. 2010

13 comentarii:

  1. Au mai fost proteste si anul trecut odata cu tezele unice. Rezultatul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca de data aceasta sa fim uniti si sa ne obtinem drepturile.(M)

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,De asemenea, Biroul Operativ al F.S.L.I. a constatat că reprezentanţii din conducerea M.E.C.T.S. manifestă o totală lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte elaborarea unui nou proiect privind Legea Educaţiei Naţionale şi Statutul personalului didactic.''
    Ce bine ca voi sunteti atat de transparenti. Voi nu sunteti ca ei? Unii asa ar crede.

    RăspundețiȘtergere
  4. In sfarsit"plecam la lupta".Sper,de aceasta data,sa luptam pana la victorie-BOICOTAREA EX. DE SFARSIT DE AN 2010.

    RăspundețiȘtergere
  5. In sfirsit, dar daca e greva atunci greva sa fie , sa nu mai dam inapoi. Ori ne obtinem drepturile ori ne lasam de invatamint.

    RăspundețiȘtergere
  6. PENTRU DOAMNA vergu-

    Doamna Vergu a fost profesoara de limba romana, dar acum 25-28 ani;nu stiu cum a ajuns consilier ministerial, caci nu facea decat sa denigreze cadrele didactice, uitase de unde a plecat; cat despre cunoasterea legilor,cred ca nu le-a cunoscut nici cand era ziarista, ii era de ajuns tupeul, de ce le-ar cunoaste acum? Sau poate o fi ca Ludovic XIV, conform caruia "L'Etat c'est moi", ca tot se poarta la noi.

    Cine-i aceasta cucoana,ce da lectii la toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. dar despre cadrele didactice din inv prescolar necuprinse in ordinul ministrului ca avand studii superioare in profil pedagogic , precum si cei cu scoli echivalente , ce ne mai puteti spune ? vad ca s-a asternut tacerea .......

    RăspundețiȘtergere
  8. daca studiile postliceale si universitare sunt platite in invatamantul primar, ce sanse avem noi, cei cu masterate in specialitate, sa primim spor de masterat?
    va rog, dle Pop, sa luati in considerare si aceasta nedreptate si sa imi raspundeti daca aveti de gand sa puneti si acest punct pe lista revendicarilor FSLI. suntem o multime de profesori cu masterate facute in specialitate, de lunga durata, la universitati de stat, cu lucrari muncite, unele chiar publicate la edituri serioase - si nu beneficiem de niciun spor pt acest efort al nostru. trebuie sa fim si noi platiti, ca si cei din primar, pt specializarile postuniv.
    astept raspuns.
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca facem greva ca anul trecut pe 5 mai (TSU lb. romana), cand liderii de sindicat au gresit GRAV si ne-au pacalit pe toti, mai bine stam linistiti. Fara masuri dure, ca greva din noiembrie de trei saptamani, nu vom obtine NICIODATA nimic. Nu stiu cand vor intelege si liderii de sindicat asta, iar daca au inteles, nu stiu cand vor lua masuri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Datorita liderilor de sindicat am ajuns aici...asa ca Sergiu nu mai astepta !

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt 100% SIGURA CA NU VA FI NICI UN PROTEST

    RăspundețiȘtergere
  12. Desi postul trateaza alte probleme, va expun o situatie clara si incredibila....se face ca suntem intr-o comunitate mica (sa zicem un orasel), unde fiecare cunoaste pe fiecare si patronii impun reguli si conditii. Un astfel de patron, tata sau mama de elev de invatamant primar a instalat o camera de luat vederi (de supraveghere) intr-o clasa motivand ca elevii sunt violenti (foarte mult spus pentru ca este o scoala linistita, iar nivelul clasei nu aduce astfel de probleme). Indignat am intrebat directiunea si nimeni nu stie APROAPE nimic. Intrebarea mea este: in ce conditii se pot instala asfel de camere? Nu trebuie acordul C.de Administratie? Chiar am ajuns slugile tuturor? Ce prevad legile privind chestiunea asta? Din motive evidente, nu pot sa imi dau numele sau scoala...dar daca va fi nevoie o voi face.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu stiu de ce..dar parca as simti o ciudata senzatie de deja-vu cu greva asta...si ma tem ca se va termina inainte de a incepe...spuneti mi cum doriti Nostradamus, Brucan sau mai simplu, Oracolul :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare