23 nov. 2009

MECI propune 14-18 decembrie concediu fara plata cand se fac inscrierile pentru BAC 2010

Saptamana trecuta vineri, MECI a emis o noua nota in care "se acorda zile libere in perioada 14-18 decembrie 2009". Se pare ca cei din minister uita ca au un ordin de ministru care aproba calendarul examenului de bacalaureat pentru anul 2010

În perioada 14 – 18 decembrie 2009 are loc înscrierea la examenul de bacalaureat 2009 - 2010.

La examenul de bacalaureat se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin:

-fişă-tip informatizată (cerere individuală de înscriere la examen, în format electronic, care cuprinde datele de identificare a candidatului şi lista disciplinelor de examen pentru care acesta a optat), la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, în perioada 14 – 18 decembrie 2009

Deci domnule ministru, secretar de stat, Ce fac elevii din clasele a XII?
Nu mai dau Bacalaureat?
Sau unii dintre consilierii dumneavoastra incearca sa va dezinformeze???
Mai mult MECI sustine ca a consultat sindicatele


reamintesc ca in conf cu art 35 alin

(4) Înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută în calendarul examenului, după cum urmează:

a) pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. Odată cu tabelele, profesorii diriginţi depun şi fişa-tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru obiectele de studiu prevăzute pentru probele la alegere, la care doresc să susţină examenul de bacalaureat.


deci fara seceretar si diriginte nu se poate face inscrierea.


Asteptam pana atunci raspuns la INTREBAREA

Pentru ca CSM am vazut ce a spus AICI

Iar punctul de vedere al FSLI AICI


13 comentarii:

  1. Dar ce fac elevii celorlalte clase ? In Lege NU se spune nimic despre elevi ! Adica, noi profesorii, suntem trimisi acasa fortat, dar noi NU avem dreptul sa trimitem elevii acasa, NU ne permite ordinul ministerului privind data la care elevul ia vacana, mai exact - structura anului scolar ! Deci, MECI sau directorul cunoaste modalitatea LEGALA de modificare a structurii anului scolar (calamitati, cereri si aprobari ISJ) ! Atunci, ce face angajatorul cu elevii ? Treaba lui ... NU eu l-am pus pe angajator sa ma trimita in zile fara plata ! Cred ca ar trebui niste adrese oficiale trimise forurilor, ONG-urilor care se ocupa de drepturile copiilor ! Va rog sa ne dati amanunte despre ce ati facut la Piatra Neamt. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. LA CE SA TE ASTEPTI DE LA NISTE INCOPETENTI..?DAR OARE NOI NU AVEM VINA CA I-AM VOTAT ? LAS CA AU SALARII NU DE DASCALI...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da nu mai termina MECI-ul asta cu atatea indicatii,e ilegal sa tot trimita comunicate referitor la modul de reducere a cheltuielilor.Cate zile ni se vor taia pe nov.atatea vom inchide scoala si in dec.la fel.E singura solutie LEGALA si basta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inscrierea se face la secretariatul scolii

    RăspundețiȘtergere
  5. si atunci ce ne sfatuiti sa facem domnule Pop? Ramanem pe varioanta asta sau cea veche cu 3 zile in noiembrie si 3 in decembrie?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe hartie apar 6 zile de concediu,1 in noiembrie si 5 in decembrie.Intrebarea e:pentru cate zile vom fi"penalizati" pentru 6 sau 8(ca ceilalti bugetari)?

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Pop, sunt director de scoala in judetul Arges. Azi am fost la sedinta cu ISJ-ulsi am fost informati ca salariile de merit aferente anului scolar 2009-2010 nu se mai acorda.Motivul fiind ca Ministerul nu a emis o metodologie, ci doar un proiect. Va rog frumos, sa-mi spuneti parerea d-voastra, pentru ca noi nu stim ce avem de facut.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce recuperare???????????adica o sa ne cheme vreun dement din minister sa recuperam zilele libere date fortat si fara voia noastra?si taiate de la plata??? nu zice nimeni nimic de asta??ca la scoala mea directorul deja face presiuni pentru crearea unui progrm de sambete ,nici n-am apucat sa luam liberele si el deja vrea recuperari.N-am fost platiti, n-avem ce recupera, dar daca zicem 2-3 din scoala si de sus de la sindicat se tace, o sa ni se puna iar pumnul in gura sa ne trezim ca recuperam -munca voluntara, ca noi ne hranim copiii cu aer poate, dupa mintea guvernantilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. La intrebari serioase nu dati raspunsuri?

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu care sunt intrebarile neserioase. consider ca toate sunt serioase. ins aar fi ideal ca in loc de Anonim sa apara orice alt nume pentru a fi mai usor raspunsul.
    Daca e vb de recuperare. pot sa spun ca orice ni se cere in plus trebuie platit.
    Iar cei care ne cer acest lucru sa ne si plateasca

    RăspundețiȘtergere
  11. Salariu de merit nu se mai acorda.
    O sa apara metodologia pentru gradatie de merit

    RăspundețiȘtergere
  12. Va rugam sa ne spuneti daca in Baia Mare toate unitatile se inchid in 30,14-18.Va multumim

    RăspundețiȘtergere
  13. pai si daca in 14-18 e vacanta mai se fac inscrierile ptr bac?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare