17 sept. 2009

TOATE SPORURILE DIN INVATAMANT ANULATE DE CATRE LEGEA SALARIZARII UNITARE

Art.48. – De la data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
40. Art. 49 alin. (2), art. 50 alin. (2) şi alin. (12), art. 51 alin. (4), art. 89, art. 90 alin. (2) şi alin. (3) şi art. 94 alin. (4) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 16 iulie 1997, cu modificările şi completările ulterioare


Art.49. – La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României se abrogă:
12. Art. 49 alin. (2), art. 50 alin. (2), art. 50 alin. (3), art. 50 alin. (4), art. 50 alin. (6),art. 50 alin. (7), art. 50 alin. (8), art. 50 alin. (11), art. 50 alin. (12), art. 50 alin. (13), art. 51 alin. (1), art. 51 alin. (2), art. 51 alin. (4), art. 51 alin. (5), art. 51 alin. (7), art.89, art. 90 alin. (2), art. 90 alin. (3), art. 90 alin. (4), art. 90 alin. (6), art. 90 alin. (7),art. 90 alin. (9), art. 90 alin. (10), art. 90 alin. (11), art. 90 alin. (12), art. 91 alin. (1), art. 94 alin. (4), art. 106 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului
didactic, cu modificările şi completările ulterioare


POATE E TIMPUL DE GREVA GENERALA
DEMISIA

adica toate sporurile din contractele colective de muna, sporul de rural, sporul de diregentie, transele suplimentare sunt definitiv abrogate de la data publicarii in MO.

iar pana in 31 decembrie suplimentar se mai abroga gradatie de merit, salariu de merit, spor de stabilitate, spor de suprasolicitare neuropsihica si indemnizatiile de conducere de la inspectorat si directori, directori adjuncti, spor practica pedagogica.


exemplele DEZASTRULUI LA POSTAREA 9

74 de comentarii:

  1. e prea mult de cautat
    poate ar fi bine sa le enumerati mai pe intelesul nostru
    multumim
    oricum nu e de bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. ART 49 ALIN 2(2) Personalul didactic calificat potrivit art. 7, care desfăşoară activitate didactică în mediul rural sau în localităţi izolate, primeşte o indemnizaţie de 5 - 80% din salariul de bază al funcţiei didactice îndeplinite, în raport cu zona geografică respectivă. Diferenţierile pe zone şi localităţi, în cadrul limitelor prevăzute de lege, se stabilesc de consiliile locale, cu consultarea reprezentanţilor federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură din învăţământ, în concordanţă cu prevederile înscrise în hotărârile Guvernului cu privire la acordarea acestei indemnizaţii.

    RăspundețiȘtergere
  4. ART 5O (2) Pentru fiecare dintre tranşele suplimentare de vechime se acordă o creştere a coeficientului de ierarhizare de 1/25 din coeficientul de ierarhizare corespunzător tranşei anterioare de vechime.

    RăspundețiȘtergere
  5. ART 50 (12) Personalul didactic beneficiază de premii şi de alte drepturi băneşti prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  6. ART 51 ALIN (4) Personalul didactic de predare care îndeplineşte funcţia de diriginte, învăţătorii, institutorii şi educatoarele primesc o indemnizaţie de 10% din salariul de bază, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 45 alin. (2) şi (3). Aceste indemnizaţii se includ în salariul de bază.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este foarte trist! Care este reactia sindicatelor in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
  8. Se spunea ca salariile vor ingheta nu ca se vor micsora chiar atat de mult!
    In ordinul aparut astazi se specifica ca munca de diriginte este retribuita conform legii...nu stiu ce sa mai inteleg, se plateste ori nu

    RăspundețiȘtergere
  9. Se stia ce sporuri vor fi pierdute. Si chiar de foarte multa vreme. Noi nu am participat la negocieri. Nu noi suntem vinovati.Cred ca greva generala nu mai e de mult timp o solutie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Prof grad I 22-25 ani vechime, gradatie de merit, dirigentie
    Actual salar brut 3109 ron
    Viitor salar brut 2261 ron

    Prof grad I 22-25 ani vechime, salariu de merit, dirigentie
    Actual salar brut 2860 ron
    Viitor salar brut 2261 ron

    Prof grad I 22-25 ani vechime, gradatie de merit, dirigentie , spor de rural 15%
    Actual salar brut 3380 ron
    Viitor salar brut 2261 ron

    Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, salariu de merit,
    Actual salar brut 2350 ron
    Viitor salar brut 1858 ron

    Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, gradatie de merit,
    Actual salar brut 2555 ron
    Viitor salar brut 1858 ron

    Invatator grad I, 25-30 ani vechime, dirigentie, gradatie de merit, spor rural 15%
    Actual salar brut 2778 ron
    Viitor salar brut 1858 ron

    Director prof grad I, 10-14 ani vechime, gradatie de merit, ind de conducere 30%
    Actual salar brut 2874 ron
    Viitor salar brut 1854 ron

    RăspundețiȘtergere
  11. daniel
    la negoceiri nu s-a discutat niciodata de asa ceva
    e pusa la dispozitii finale
    iti dai seama ca e aberant sa intram in negocieri cu asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  12. Institutor, studii de lunga durata, grad I, 22-25 ani vechime, salar merit, dirigentie, care va fi salarul meu?

    RăspundețiȘtergere
  13. CRED CA ESTE CATEGORIA CEA MAI UMILITA DAR DACA PROFESORI SANT BATJOCORITI ASA DE CE SA MAI LUPTE CU ODRAZLELE BOSILOR CA TOT NU LE INTRA IN CAP NIMIC GUVERNUL ESTE DE DOI LEI

    RăspundețiȘtergere
  14. pentru un inst II gr II 6-10ani la oras cat este?

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuia sa nu participati la negocieri, Liviu. Existau zvonuri in legatura cu ceea ce vor sa faca. Stiu ca nu au avut niciodata acordul vostru, dar s-au folosit de voi. Stii foarte bine ca tot timpul, in declaratiile date presei , reprezentantii Guvernului spuneau ca au acordul liderilor de sindicat. De fapt una vorbeau cu voi si alta faceau in realitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. salar de merit, gradatie de merit - 2 sintagme care nu au facut altceva decat sa ne ajute sa ne mancam intre noi. Nu cu activitatea la clasa ci mai ales cu activitati EXTRA. Fisele de evaluare pentru asemenea sporuri faceau referire la munca suplimentara, desfasurata pe langa activitatea normata de la catedra.

    Dispare salarul de merit, ramane gradatia de merit. Dosare, dosare, dosare. In alte domenii bugetare (primarii, armata, politie)salariile de merit si gradatiile se acorda la propunerea sefului ierarhic superior iar consiliul de administratie ia hotararea finala. Fiecare departament are un numar minim de astfel de premii care se acorda cu mult bun simt. De ce nu ar fi si la noi la fel ? Seful de catedra este bun sa faca munca voluntara, neplatita, pe cand un sef serviciu in alt domeniu bugetar (spital, politie ,primarie) primeste un spor la salar.

    Asa ca mai avem de gandit strategii de abordare, insa sa privim si la altii ce modalitati de recompensare aplica in domeniul lor. Sau poate noi suntem mai isteti si orgoliosi ca sa mai provim si la altii cum procedeaza.

    RăspundețiȘtergere
  17. profesor I gr II, 6-10, cat ramane la brut?

    si cum nu ati observat aceste articole pana acum? daca cineva citea articolele respective, era scandal mult mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  18. pentru ca ne+am uitat la legea educatiei
    care disparea si aparea

    RăspundețiȘtergere
  19. d-le Pop, cu vreo 10 zile in urma va scriam tot pe blog, ca eu, informatician, IA, S, voi pierde f.f. mult la salar. Si nici nu m-ati bagat in seama. Credeati ca spun prostii. Iaca v-ati convins si dvs. Si totusi, cine a negociat coeficientii? Sunteti atati lideri, suntem atatea federatii, cine ne-a reprezentat? Sa ne explice si noua cum au negociat coeficientii...

    RăspundețiȘtergere
  20. eu am spus ca nu se diminueaza veniturile asa cum arata in acest moment in baza calculuui legat de coeficientul de incadrare.
    Cine se gandea atunci ca o sa reduca sporurile
    si unele definitiv
    una e problema coeficientilor si alta sporurile
    mai ales ca acuma ptr did auxiliar au redus si sporul de stabilitate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca tot intrebati de greva...ei bine...asteptati primul salariu din octombrie si sa vedeti apoi ce " elan " si cata " mobilizare" vor capata marea majoritate........Atunci sa intrebati sindicalistii daca vor greva....nu acum cand majoritatea nu intelegem nimic de la nimeni..

    RăspundețiȘtergere
  22. ar trebui sa explicam colegilor
    ptr ca odata publicata in MO se aplica

    RăspundețiȘtergere
  23. ramane ca pe noi, auxiliarii , sa ne reduca de tot. deja la nivelul ISJ-ului se taie masiv din normele (adica oamenii)de pers aux si nedidactic. Tre' sa dispara 150 posturi. Maine se trimite in scoli noua normare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Liviu, dar de sporul de doctorat ce se aude? Nu e mentionat art. 10 (alin. 10) printre cele abrogate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Invatator, gr. II, vechime 10-14 ani. Care vafi salariul? Va rog frumos sa imi spuneti!

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Pop,
    Am absolvit liceul pedagogic (5 ani),ciclul I Bologna ,DPPD, Nivelul I(30 credite),vechime 32 ani,as vrea sa stiu cum voi fi incadrata ca functie didactica si ce salariu voi avea?
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  27. sa va fie rusine.tuturor liderilor de sindicat.ptr ca in teritoriu nu se stie nimic.daca imi taie si gradatia ptr care eu chiar m-am spetit sa pot avea un banut in plus,apoi chiar am sa ma duc la scoala SA MA RELAXEZ.SA DORM SI SA MA ODIHNESC.ASA CUM SE INTAMPLA IN PARLAMENT SAU LA SEDINTELE DE SINDICAT.CACI PROBABIL SUNTETI DEGEABA.tOTI LIDERII DE SINDICAT(SI NU DVS PERSONAL-CHIAR CRED CA ERATI SINGURUL CARE MAI SCAPATI CEVA SI LA PROSTIMEA CARE COTIZEAZA,DAR,TREPTAT....V-A PIERIT AVANTUL)IOR DOAMNEI MINISTRU SA-I SPUNETI CA VA AVEA INVATAMANTUL PE CARE IL MERITA.A REUSIT SA NE SCARBEASCA .

    RăspundețiȘtergere
  28. M-am saturat sa tot aud "ce face sindicatul?"! Ar trebui sa ne trezim odata si sa ne dam seama ca sindicatul suntem noi, nu Cornea si nu Liviu Pop. Ce pot ei facedaca noi stam cu mainile in san? Sunt lider de sindicat la o unitate scolara si nu aud decat "ce ne mai dati?", cand e vorba sa faca ceva, oamenii fug. NU participa la miting ca sunt ocupati, NU merg la pichetari ca ii vede directorul la televizor, NU fac greva....Asta e adevarul, suntem niste lasi carora ne place sa-i tragem pe altii la raspundere pt faptul ca nu avem curajul sa ne sustinem punctul de vedere.Sa-si asume altii raspunderea!

    RăspundețiȘtergere
  29. totusi aceste sporuri despre care vorbesti sunt regelementate in legea unica de salarizare si deci trebuie abrogate prevederile din statut pentru ca ele acum sunt reglmentate de legea de salarizare unitara. nu crezi ca asa este?

    RăspundețiȘtergere
  30. Suntem platiti invers proportional cu munca depusa si cu vesnicele perfectionari si continuari de studii cu care suntem terorizati ! Putem sa ne dam sufletul in scoala si tot nu ni se recunoaste munca ! Pana cand sa mai suportam atata dispret ?? Salarizarea asta este orice altceva, numai unica nu! Diferentele dintre domeniile bugetare sunt enorme iar dintre gradele didactice si studii sunt o bataie de joc ! Unde e performanta magistratilor care fac Romania de ras cu procesele romanilor la forurile internationale ? E criza numai pentru profesori ??

    RăspundețiȘtergere
  31. N-ati observat cu cat dispret vorbeste ministra noastra despre profesori ?? Abia asteapta sa fie invinovatiti de ceva ca sa le justifice salariile mici ! Minsitrul invatamantului este cel mai mare dusman al profesorilor ! Cred ca nu ne putem imagina noi in ce termeni se vorbeste despre noi in guvern !

    RăspundețiȘtergere
  32. Ce sa se vorbeasca? Iar i-am fraierit pe astia, i-am luat la sentiment si au cedat. I-am pacalit de fiecare data. Lasa ca merge si de data asta. Cand alergi dupa 3 lei de la bac pe care ii iei anul viitor si esti multumit...

    RăspundețiȘtergere
  33. Cu noua lege a salarizarii, cadrele didactice sunt tratate ca niste gunoaie ale sistemului bugetar.
    Hotii de magistrati, care pe langa salarii mai primesc si alte foloase ca sa dea verdicte ,,pe barba", isi toarna salarii de zeci de milioane, dar le dau dreptate ca in cazul in care au zis ca fac greva s-au tinut de cuvant amanand procesele.
    Noi, cadrele didactice, cand am zis de greva ne-am razgandit pe ultima suta de metri si ne multumim cu niste salarii mizerabile ...........................................

    RăspundețiȘtergere
  34. ... daca suntem usor de dus de nas ... asta este. Meritam sa fim tratati astfel ca suntem lasi si nu ne tinem de cuvant cand zicem ca organizam miscari sindicale.
    Nu le facem ca sa nu afectam elevii, dar ei tot ne trateaza cu indiferenta ..........

    RăspundețiȘtergere
  35. II intreb pe cei care spun ca liderii n-au facut nimic, cate propuneri de amendarea legilor au facut? Au participat la pichetari la nivel de judete, sau la Parlament? Liderii sunt SINDICATUL? Ei trebuie sa organizeze si sa participe la formele de protest? Cate propuneri ati trimis la federatie sau sindicatele judetene pentru amendareaa legilor la momentul cand s-au cerut? cati v-ati deschis e-mailurile in scoli, sau ati intrat pe blogurile sindicatelor voastre judetene ? cati ati protestat daca politicienii v-au calcat pragul scolilor? Pe cine acuzati de lasitate??? As putea spune sa va fie voua rusine, celor care-i acuzati pe liderii de la nivel maicro sau macro. Eu stiu ca liderii de ludete si echipa negociatorilor de la nivel federativ si-au facut datoria. Nu e vina lor ca partenerii-negociatori de cealalta parte, a puterii, nu si-au tinut cuvantul. Cu totii ar trebui sa fim mai responsabili. Nu e vina liderilor ca in momentul de fata nu mai stiu daca legile ce ne privesc, in forma in care au ajuns, "amendate sau nu" cu cele aproape 2000 de propuneri trimise de cei care s-au implicat, ne baga in ceata. Sunt multi dintre acesti lideri care au tratat cu toata responsabilitate analiz si trimiterea de propuneri pentru modificarea lor, crezand ca cine trebuie o sa-i asculte.Din pacate putine di propunerile noastre se intrevad in sa zisele forme finale ale legilor.

    RăspundețiȘtergere
  36. CONCRET, SE ANULEAZA URMATOARELE SPORURI:
    art.49(2)Personalul didactic calificat potrivit art. 7, care desfasoara activitate didactica în mediul rural sau în localitati izolate, primeste o indemnizatie de 5-80 % din salariul de baza al functiei didactice îndeplinite, în raport cu zona geografica respectiva. Diferentierile pe zone si localitati, în cadrul limitelor prevazute de lege, se stabilesc de consiliile locale, cu consultarea reprezentantilor federatiilor sindicale reprezentative la nivel de ramura din învatamânt, în concordanta cu prevederile înscrise în hotarârile Guvernului cu privire la acordarea acestei indemnizatii
    art. 50(2)Pentru fiecare dintre transele suplimentare de vechime se acorda o crestere a coeficientului de ierarhizare de 1/25 din coeficientul de ierarhizare corespunzator transei anterioare de vechime.
    art.51. (4)Personalul didactic de predare care indeplineste functia de diriginte, invatatorii, institutorii si educatoarele primesc o indemnizatie de 10% din salariul de baza, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 45 alin. (2) si (3). Aceste indemnizatii se includ in salariul de baza.
    Art. 89
    (1)Sporul de salariu prevazut la art. 87 alin. (1) lit. f) si la art. 88 lit. g) se atribuie personalului didactic si de cercetare care desfasoara activitati in conditii de risc, potrivit legii si contractului colectiv de munca, fara a depasi 30% din salariul de baza si care face parte din acesta.
    (2)Drepturile si obligatiile referitoare la protectia muncii, care revin personalului didactic, didactic auxiliar si de cercetare, se stabilesc in cadrul contractelor colective de munca dintre institutiile de invatamant superior si sindicate sau reprezentantii salariatilor din institutie, potrivit legii.
    (3)Drepturile salariale provenite din cercetare stiintifica, proiectare, consultanta, expertiza, inventii si inovatii, precum si din cumul sau plata cu ora, se defalca, in vederea impunerii, pe lunile la care se refera, si se impoziteaza distinct pentru fiecare activitate, separat de celelalte venituri.
    Art. 90 (2)Coeficientii de ierarhizare a salariilor de baza pentru vechimea in invatamant de pana la 30 de ani sunt cei prevazuti de legislatia in vigoare.
    (3)Pentru fiecare dintre transele suplimentare de vechime se acorda o crestere a coeficientului de ierarhizare de 1/20 din coeficientul de ierarhizare corespunzator transei anterioare de vechime.
    art.94 (4)Criteriile de salarizare a personalului didactic auxiliar sunt stabilite de Ministerul invatamantului, cu consultarea sindicatelor recunoscute pe plan national. Senatele universitare pot stabili salarii diferentiate, cu o crestere de pana la 30% din salariul de baza prevazut pentru functia respectiva, in functie de specificul activitatii desfasurate si de calitatea acesteia, cu respectarea contractului colectiv de munca la nivel de institutie.

    RăspundețiȘtergere
  37. ... pt vioara ...
    ... poti sa-ti iei vioara si sa te duci sa canti in alta parte ... pt ca sindicalistii ar trebui sa propuna miscari sindicale prin suspendarea cursurilor si toate cadrele sa fie de acord, nu prin pichetari, ..., ca astea din urma sunt numai niste fleacuri ...

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu nu intru in greva si nu imi dau demisia din invatamant. M-am agitat vreo 9 ani degeaba. Am fost un mic lider de sindicat cu o imensa dorinta de a face bine si cu vise uriase. Imi pare rau ca i-am daruit sindicatului 9 ani din viata mea. A fost una dintre marile greseli ale vietii mele.
    Intreba cineva cate propuneri de amendamente am facut noi. Eu am trimis vreo 25.

    RăspundețiȘtergere
  39. SE MAI ANULEAZA URMATOAREELE:
    art.49 (2)Personalul didactic calificat potrivit art. 7, care desfasoara activitate didactica în mediul rural sau în localitati izolate, primeste o indemnizatie de 5-80 % din salariul de baza al functiei didactice îndeplinite, în raport cu zona geografica respectiva. Diferentierile pe zone si localitati, în cadrul limitelor prevazute de lege, se stabilesc de consiliile locale, cu consultarea reprezentantilor federatiilor sindicale reprezentative la nivel de ramura din învatamânt, în concordanta cu prevederile înscrise în hotarârile Guvernului cu privire la acordarea acestei indemnizatii.
    art. 50(2)Pentru fiecare dintre transele suplimentare de vechime se acorda o crestere a coeficientului de ierarhizare de 1/25 din coeficientul de ierarhizare corespunzator transei anterioare de vechime.
    art. 50(3)Personalul didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de invatamant cu performante deosebite in inovarea didactica, in pregatirea prescolarilor sau a elevilor, in pregatirea elevilor distinsi la concursuri scolare, faza nationala si internationala, precum si cu o vechime de peste 3 ani in invatamant poate beneficia de gradatia de merit acordata prin concurs. Aceasta gradatie se acorda pentru 10% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 20% din salariul de baza al functiei sau postului persoanei in cauza. Gradatia de merit se include in salariul de baza.
    art. 50(4)Personalul didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de învatamânt, cu performante deosebite în inovarea didactica, în pregatirea prescolarilor sau a elevilor, în pregatirea elevilor distinsi la concursuri scolare, faza nationala si internationala, care au o vechime de peste 3 ani în învatamânt, poate beneficia de gradatia de merit, acordata prin concurs. Aceasta gradatie se acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 25% din salariul de baza al functiei sau postului persoanei în cauza. Gradatia de merit face parte din salariul de baza si constituie baza de calcul pentru sporuri, indemnizatii si alte drepturi care se acorda în raport cu salariul de baza.
    art.50(6)Gradatia de merit se atribuie pe o perioada de 4 ani. Personalul didactic care a beneficiat de gradatie de merit poate participa din nou la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  40. SI ACESTEA......
    art.50(7)Personalul didactic poate beneficia de salariu de merit conform prevederilor legale. Numarul salariilor de merit se calculeaza la totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si se distribuie pe unitatile de invatamant indiferent de numarul cadrelor didactice ale acestora.
    art.50(8)Un cadru didactic nu poate beneficia simultan de gradatie de merit si de salariu de merit.
    art.50(11)Personalul didactic cu o vechime neintrerupta in invatamantul de peste 10 ani beneficiaza de un spor de stabilitate de 15% din salariul de baza, care face parte din acesta.
    *) Sporul de stabilitate prevazut la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru personalul didactic de predare încadrat pe functiile prevazute în anexele nr. 1.1, 1.2 si 2, este cuprins în coeficientii de multiplicare prevazuti la transele de vechime recunoscuta de peste 10 ani în învatamânt.
    Pentru personalul didactic de predare încadrat pe functii didactice cu transe de vechime recunoscuta de peste 10 ani în învatamânt, care nu îndeplineste conditia prevazuta la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru acordarea sporului de stabilitate pâna la împlinirea vechimii neîntrerupte în învatamânt de peste 10 ani, salariile de baza se vor stabili pe baza coeficientilor de multiplicare micsorati prin împartire la 1,15. Daca prin împartirea la 1,15 personalului didactic de predare trecut la o transa de vechime recunoscuta în învatamânt de peste 10 ani nu i se poate asigura salariul de baza avut, acesta va fi mentinut cu acelasi salariu de baza în noua transa pâna când i se poate asigura o crestere a salariului de baza.(la data 04-feb-2008 Art. 50, alin. (11) din titlul II, capitolul IV, sectiunea 7 modificat de Art. 2 din Ordonanta 15/2008 )
    art.50(12)Personalul didactic beneficiaza de premii si de alte drepturi banesti prevazute de lege si de contractul colectiv de munca.
    art.50(13)Personalul didactic beneficiaza, la fiecare transa de vechime in invatamant de un spor de 3% din salariul de baza, pentru suprasolicitare neuropsihica. Acest spor se include in salariul de baza.

    RăspundețiȘtergere
  41. Sper ca acum, in ultimul ceas, sindicatele sa se trezeasca!Sa ceara demisia ministrei Andronescu, cea care este vinovata de dezastrul in educatie. E o abrambureala in invatamant cu acordul sindicatelor. Sindicatele nu trebuiau sa-i faca jocul cu codul educatiei. Sper ca ele sa nu fie implicate ca ar fi mult mai grav.Andronescu nu e buna la nimic!Sindicatele ne-au tradat atunci cand au crezut ca Andronescu e de buna credinta. Ea nici nu stie ce vrea de la educatie.E confuza mereu in declaratii. Face numai ce crede ea ABRAMBURELI.
    Sindicatele i-au tinut isonul toata vara. Ma bucur pentru sindicate ca au primit aceasta lovitura de la cel mai slab ministru de la revolutie pana astazi.Ca sa vedeti ce lideri de sindicat avem noi.ei nu vor suferi ca au de toate. MAI RAU DE NOI CARE MUNCIM CU DRAG SI SPOR PENTRU AL TARII VIITOR!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Art. 51
    (1)Salarizarea personalului de conducere de indrumare si de control, prevazut in Legea invatamantului nr. 84/1995, din unitatile de invatamant din inspectoratele scolare si din Ministerul invatamantului se face prin salariul de baza al functiei didactice, gradului didactic si vechimii recunoscute in invatamant la care se adauga o indemnizatie calculata la salariul de baza al functiei didactice, dupa cum urmeaza:
    a)15-25% pentru educatoarele, invatatorii sau institutorii care indeplinesc functia de director;
    b)20-25% pentru directorul adjunct de scoala sau de liceu;
    c)25-35% pentru directorul de scoala sau de liceu;
    d)30-40% pentru inspectorul scolar de specialitate;
    e)25-30% pentru inspectorul scolar;
    f)25-35% pentru directorul casei corpului didactic;
    g)35-45% pentru inspectorul scolar general adjunct;
    h)45-55% pentru inspectorul scolar general;
    i)45-50% pentru inspectorul principal de specialitate sau pentru functii echivalente in Ministerul invatamantului;
    j)45-55% pentru inspectorul general sau pentru functii echivalente in Ministerul invatamantului.
    (1)Nivelul salariului de baza al personalului de conducere, îndrumare si control din inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, si din Ministerul Educatiei si Cercetarii se stabileste la nivelul maxim al salariului de baza al functiei didactice - educator, învatator, profesor gradul I cu vechime de peste 40 ani, la care se adauga o indemnizatie de conducere de pâna la:
    a)10-30 % pentru inspectorul scolar principal de specialitate si inspectorul scolar;
    b)15-35 % pentru directorul casei corpului didactic;
    c)25-45 % pentru inspectorul scolar general adjunct;
    d)30-50 % pentru inspectorul de specialitate sau pentru functii echivalente în Ministerul Educatiei si Cercetarii;
    e)35-55 % pentru inspectorul scolar general sau pentru functii echivalente în Ministerul Educatiei si Cercetarii
    (11)Remunerarea directorului unitatii de învatamânt este asigurata printr-un salariu de baza, al carui cuantum se stabileste în conditiile alin. (1), la care se adauga o indemnizatie de conducere de pâna la 50 %.
    art 51(2)Salarizarea directorului adjunct al unitatii de învatamânt este asigurata printr-un salariu de baza, care se calculeaza la nivelul maxim al functiei didactice corespunzatoare studiilor, la care se adauga o indemnizatie de conducere
    art 51(4)Personalul didactic de predare care indeplineste functia de diriginte, invatatorii, institutorii si educatoarele primesc o indemnizatie de 10% din salariul de baza, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 45 alin. (2) si (3). Aceste indemnizatii se includ in salariul de baza.
    (41)Nivelul indemnizatiilor acordate personalului de conducere, de îndrumare si control de la inspectoratele scolare judetene, precum si de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti se stabileste de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, în functie de amploarea si complexitatea sarcinilor cerute de marimea si specificul judetului si de performantele manageriale ale acestui
    art 51(5)Personalul didactic desemnat sa conduca si sa realizeze practica pedagogica pentru pregatirea viitoarelor educatoare si a viitorilor invatatori, institutori si profesori beneficiaza de un spor de 10-25% din salariul de baza al functiei, calculat in raport cu numarul elevilor sau al studentilor practicanti, potrivit regulamentului de practica pedagogica aprobat de Ministerul invatamantului.
    art 51(51)Nivelul indemnizatiilor directorului si directorului adjunct, prevazute la alin. (11) si (2), se înscrie în contractul de management educational si poate fi revizuit anual, în functie de modificarile volumului si gradului de complexitate ale activitatii si de performantele individuale manageriale.
    art 51(7)Sefii de catedra, de comisii si de colective metodice, de cercuri pedagogice si de consilii consultative de specialitate pot beneficia de sporuri banesti, conform reglementarilor legale.

    RăspundețiȘtergere
  43. Art. 89
    (1)Sporul de salariu prevazut la art. 87 alin. (1) lit. f) si la art. 88 lit. g) se atribuie personalului didactic si de cercetare care desfasoara activitati in conditii de risc, potrivit legii si contractului colectiv de munca, fara a depasi 30% din salariul de baza si care face parte din acesta.
    (2)Drepturile si obligatiile referitoare la protectia muncii, care revin personalului didactic, didactic auxiliar si de cercetare, se stabilesc in cadrul contractelor colective de munca dintre institutiile de invatamant superior si sindicate sau reprezentantii salariatilor din institutie, potrivit legii.
    (3)Drepturile salariale provenite din cercetare stiintifica, proiectare, consultanta, expertiza, inventii si inovatii, precum si din cumul sau plata cu ora, se defalca, in vederea impunerii, pe lunile la care se refera, si se impoziteaza distinct pentru fiecare activitate, separat de celelalte venituri.
    Art. 90
    (2)Coeficientii de ierarhizare a salariilor de baza pentru vechimea in invatamant de pana la 30 de ani sunt cei prevazuti de legislatia in vigoare.
    (3)Pentru fiecare dintre transele suplimentare de vechime se acorda o crestere a coeficientului de ierarhizare de 1/20 din coeficientul de ierarhizare corespunzator transei anterioare de vechime.
    (4)Personalul didactic din invatamantul superior beneficiaza si de prevederile art. 50 alin. (13).
    (6)Personalul didactic din invatamantul superior, inclusiv cel prevazut la art. 81 alin. (4) si (5), cu performante deosebite in pregatirea studentilor, in inovare didactica si in cercetare stiintifica, precum si cu o vechime de peste 15 ani in invatamant poate beneficia de gradatia de merit acordata prin concurs. Aceasta gradatie se acorda la 15% din numarul posturilor didactice existente la nivelul institutiei de invatamant superior, autorizate sau acreditate, si reprezinta 20% din salariul de baza al persoanei indreptatite. Gradatia de merit se include in salariul de baza.
    (7)Proportia de 15% prevazuta la alin. (6) se esaloneaza in cote anuale de 5% in primii trei ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (9)Gradatia de merit se acorda pe o perioada de 3 ani. Personalul didactic care a beneficiat de gradatia de merit poate participa din nou la concurs.
    (10)Personalul didactic, didactic auxiliar, de cercetare si de proiectare din invatamantul superior poate beneficia de salariu de merit conform legii. Numarul salariilor de merit se calculeaza la totalul posturilor existente in institutia de invatamant superior, potrivit legislatiei in vigoare.
    (11)Un cadru didactic nu poate beneficia simultan de gradatie de merit si de salariu de merit.
    (12)Art. 50 alin. (11) se aplica in mod corespunzator si personalului din invatamantul superior.
    Art. 91
    (1)Persoanele alese in functiile de conducere din invatamantul superior de stat beneficiaza de indemnizatie lunara de conducere, calculata in procente din salariul de baza al functiei de profesor universitar, cu vechime maxima, dupa cum urmeaza:
    a)10-15% pentru sef de catedra;
    b)15-20% pentru director de departament;
    c)10-15% pentru secretarul stiintific al consiliului facultatii;
    d)15-20% pentru prodecan;
    e)20-30% pentru decan;
    f)20-25% pentru secretarul stiintific al senatului universitar;
    g)25-30% pentru prorector;
    h)35-45% pentru rector.
    Art. 94
    (4)Criteriile de salarizare a personalului didactic auxiliar sunt stabilite de Ministerul invatamantului, cu consultarea sindicatelor recunoscute pe plan national. Senatele universitare pot stabili salarii diferentiate, cu o crestere de pana la 30% din salariul de baza prevazut pentru functia respectiva, in functie de specificul activitatii desfasurate si de calitatea acesteia, cu respectarea contractului colectiv de munca la nivel de institutie.
    Art. 106
    (2)In caz de deces al unui cadru didactic sau didactic auxiliar, cuantumul ajutorului acordat celor indreptatiti este de cinci salarii ale persoanei decedate, din bugetul asigurarilor sociale.

    RăspundețiȘtergere
  44. cred ca vom afla crudul adevar in curand...vom vedea ce se aplica si ce nu... ei stiu care sunt hatisurile acestor legi...o sa ne trezim iar ultimii...

    RăspundețiȘtergere
  45. as dori sa stiu daca se mai acorda sporul de doctorat, pentru ca in catastrofa asta de lege a salarizarii nu mai apare deloc. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  46. Asa nu se mai poate!
    Asta-i genocit, fratilor!
    Pacat de copiii din tara asta, vai de noi si Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  47. Mai am 3 ani pana la pensionare,din care ultimul este deoarece sunt nascut in noiembrie.Sunt institutor II. Am gr. I, gradatie de merit si 42 de ani vechime. Merita sa mai stau acesti ultimi trei ani, sau sa-mi fac dosar de pensionare anticipata?

    RăspundețiȘtergere
  48. va rog mult domnule Pop sa ne spuneti daca ramane sau nu sporul de doctorat. nu apare in nici o lege dar nici nu este abrogat vechiul aliniat!

    RăspundețiȘtergere
  49. Educatoare cu 30 ani vechime,gradul didactic I,care va fi salarul ,se mai acorda transa de trecere in alta grila de salarizare ?

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu se mai acorda sporul de doctorat de 15% nici in preuniversitar sau in cel

    universitar..guvernul Boc considera ca avem mai mulţi doctori decât în Statele

    Unite..legea salarizarii bugetare nu mentioneaza ciclul III Bologna, ca forma de

    remuneratie,adica doctoratul. Cine face acum doctoratul, il face degeaba..singurul avantaj

    va fi acela ca doctoratul va echivala gradul I, ca si pana acum..,am ajuns bataia de joc a

    guvernantilor...

    RăspundețiȘtergere
  51. Profesor -definitivat-26ani vechime , in mediul rural. Varog frumos,cat voi avea salariul? Sunt titulara!

    RăspundețiȘtergere
  52. va rog frumos sa-mi spuneti care va fi salariul meu:prof S, gradul II, 12 ani vechime, diriginte, 18 h(din care 6 la simultan), mediu rural.

    RăspundețiȘtergere
  53. Ati vazut ce fain stiu altii sa faca bani?Ce calcule mai vreti cand si pana acum salariile erau mici,de acum vor scadea cam cu 40%BRUTUL.Durerea e ca liderii stiau de faza cu taierea sporurilor pe 3 luni,care de altfel va fi pe veci nu pe 3 luni.Daca nici acum nu ne trezim eu plec la capsuni,castraveti si ce-o mai fi.F...ti tara asta de 20 de ani!M-am saturat de smenuri si mafioti!!!Care mai vine?

    RăspundețiȘtergere
  54. Citind toate aceste stau si ma intreb pentu ce mai muncim? De ce sa stam atatea ore in scoala, sa lucram suplimentar cu copiii cu performante sau cu cei care trebuie sa atinga anumite standarde? Pentru ce? E dureros ce se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  55. Oare mai merita sa iei dirigentie??? Cu toate sarcinile care deriva din aceasta OBLIGATIE? Daca e sa-ti faci cu adevarat meseria de diriginte ( asa cum cred ca mi-am facut-o eu de-a lungul anilor) AR PUTEA DEVENI O FUNCTIE IN PLUS , FULL TIME !!! Chiar ieri am tinut o lectie ad-hoc privind igiena personala in urma reclamatiilor elevilor ca un coleg de-al lor "miroase"!!! Astea cine le plateste ca vor sa tinem loc si de """parinti""" care nu-si fac treaba!!!??? Mai am 8 ani pana la pensie si ma gandesc serios daca nu am o alta solutie de a trai! Daca as fi stiut acum 30 de ani nu ma faceam profesoara, dar si pe vremea aia tot parca mai aveam respect (poate fortat!)! Acum incepe din ce in ce sa mi se faca sila. Am impresia ca toti cei care au facut scoala inainte de '89 CAND ERAM OBLIGATI SA TRECEM TOTI ANALFABETII ! au iesit acum "CA PADUCHELE IN FRUNTE" sa-i vada toti si SA-I VEDEM cat sunt de dobitoci! Sper ca am fost civilizata!

    RăspundețiȘtergere
  56. Maria Mihaila19.09.2009, 20:07

    de ce nu sunt toti dascalii uniti precum magistratii? abia atunci vom reusi ceva

    RăspundețiȘtergere
  57. Aveti dreptate, doamna Maria,ar trebui sa fim mai uniti. Cineva ataca pozitia "vioarei" care punea niste intrebari celor care ataca liderii pentru ca "nu propune sindicalistilor miscari de tipul suspendarii cursurilor"... Dar oare greva ce se anunta pe data de 5 Octombrie cum se va desfasura? Nu asa? Intreb eu acest coleg, care a mai adresat si o jignire celui/celei ce a semnat cu acest pseudonim, ar participa la o grva generala pe termen nelimitat? Pe semne ca stimatul/ stimata colega nu cunoaste modul in care se gradualizeaza aceste forme de protest. In conditiile diminuariii drastice a salariilor noastre, asa ar trebui sa facem, dar numai prin liberul consimtamant al colegilor nostri, prin acceptul demonstrat in semnarea referendumului, cu incuviintarea la o eventuala rubrica"pe termen nelimitat", nu la iesirea din greva in momentul culminant al ei. Si il intreb pe "stimabil/stimabila", cum crede ca vor rezista cei care sunt debutanti, sau care lucreaza atat sotul cat si sotia in invatamant? Ar fi bine ca atunci cand lansam un cuvant, cand dam o replica, sa fim mai cumpatati si sa nu ne atacam intre noi, sindicalistii. Sa venim cu propuneri realizabile, sa facem apel la unitate si sa participam la toate formele de protest la care ne cheama liderii nostri, sa avem incredere in ei si sa-i sprijinim.

    RăspundețiȘtergere
  58. unii ce posteaza pe aici nici nu stiu macar sa scrie....o educatoare zice: salarul....,unul zice genocit....,vai de capul vostru...si mai aveti si pretentii...mergeti si invatati....

    RăspundețiȘtergere
  59. Pentru banii pe care ii luam, suntem deja prea pregatiti ! Oricum, pana nu voi avea un salariu corespunzator, n-am sa fiu decat un simplu prezentator de manual la clasa !

    RăspundețiȘtergere
  60. formele de protest pot fi diversificate

    RăspundețiȘtergere
  61. Domnule POP va rog frumos sa ne spuneti si ce se intampla cu sporul de doctor.
    Am vazut ca la art 50. alin. 10 nu este abrogat.

    RăspundețiȘtergere
  62. pana in 31 decembrie ramane sigur, asta dupa ultima modificare a LSU la presiunea FSLI

    RăspundețiȘtergere
  63. as avea si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati.sunt administrator financiar de patrimoniu am 7 luni vechime si as dori sa stiu cand am dreptul sa trec din debutant in administrator II.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  64. deja puteti cere transformarea postului

    RăspundețiȘtergere
  65. se mai acorda salariul de merit an scolar 2009_2010

    RăspundețiȘtergere
  66. care sunt criteriile pentru obtinerea gradatiei de merit?

    RăspundețiȘtergere
  67. va rog frumos sa-mi spuneti ce salariu voi primi avand in vedere ca am 25 ani vechime,gradul II.Sunt educatoare titulara!Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  68. stiti cumva daca sporul de doctorat ramane in invatamantul preuniversitar?

    RăspundețiȘtergere
  69. @ 13.10.2009 Cele din metodologie. In principiu aceleasi de anul trecut. Fisa este posibil sa aiba modificari
    @ 06.11.2009acelasi ca si in decembrie 2010 fara 2% si salariu de merit
    @ 05.01.2010 deocamdata da

    RăspundețiȘtergere
  70. nu inteleg de ce incadrarea bibliotecarilor comunali au ramas la "mana" secretarilor din primarii, fiind incadrati dupa "ureche". mentionez ca sunt angajata din 01.01.1991,fara intrerupere, am toate treptele obtinute , studii superioaresi si salariul net de 1000 ron.

    RăspundețiȘtergere
  71. am depus cerere pentru prima de instalare in februarie 2010,si as dori sa stiu daca am dreptul la acesti bani,tinand cont ca noua lege a educatiei a intrat in vigoare doar in 2011

    RăspundețiȘtergere

Postări populare