3 sept. 2009

IARASI UNII VOR RUPEREA FRAGILEI UNITATI SINDICALE

De o perioada de timp am participat la multe actiuni comune cu celelalte federatii sindicale.
Am ramas surprins de informarea FEN de ieri si de minciuna crunta a lor cu referire la PROPUNERILE DE NEACCEPTAT ale ministerului de a reduce unele sporuri.
Am scris AICI inclusiv sumele care se doresc de catre MECI a fi reduse.
REPET pentru cei cu "deficienete majore" din aceasta minuscula federaratie, ca FSLI nu a fost, nu este si nu o sa fie de acord cu nicio diminuare a unor sporuri. Singurii care pot decide sunt membrii de sindicat nu niste lideri de sindicat.
Aceasta federatie care a propus ca din 14 septembrie sa se intre 10 zile de concediu fara plata nu cred ca este in masura sa mai discute pe seama acestei probleme.
Cu tot respectul, domnilor de la FEN, dar sunteti de o nesimtire crasa.
Dar poate aceasta porneste de la ordinile si comenzile politice pe care le primesc unii de la ei insusi.
Rusine sa va fie si nimic mai mult.
Ar fi trebuit sa va ganditi mai mult la membru de sindicat, la dascalul de la catedra, care nu mai intelege sa inteleaga din actiuniile miscarii sindicale cand se vine mereu si mereu cu petarde de genul acesta.

10 comentarii:

  1. De acord cu D-voastra.In sfarsit un lider sindical(LMP), care se gandeste la membrii de sindicat nu nu se lasa manipulat de politicieni.Bravo d-le Pop! Tot respectul!(M)

    RăspundețiȘtergere
  2. Constantin Ciosu03.09.2009, 13:27

    Stimate coleg,

    Vocabularul folosit dovedeste clar anumite deficiente majore, lipsa de fair-play si o anumita expertiza in manipularea colegilor, insusita probabil de la sefii tai experti in domeniu. O minima decenta ar trebui sa te determine sa faci publice calculele cu care o ajutati pe ministrul Andronescu sa acopere sumele corespunzatore celor 10 zile de concediu fara plata. Daca cumva memoria te ajuta, incearca sa-ti amintesti tu si colegii tai ca la acea intalnire FEN a declarat ca nu este de acord cu nici una dintre masurile propuse si v-a rugat sa aveti curajul sa faceti publice propunerile pe care vi le-ati insusit. Este greu acum sa va deziceti de obedienta cu care ati acceptat intotdeauna propunerile ministerului si de lipsa de reactie pe care ati avut-o atunci cand ati constatat ca lucrurile pozitive convenite nu mai apareau in diversele forme ale materialelor aflate in discutie. In ceea ce priveste ordinele politice pe care FEN le primeste, asa cum pretinzi, s-ar putea sa trebuiasca sa le demonstrezi in fata instantei. Ca cea mai mare federatie de profil din Europa, asteptam de la tine si de la colegii tai solutii pentru salvarea celor din invatamant si nu acuze nejustificate la adresa celor care nu va impartasesc ideile. Te asiguram in continuare ca atunci cand actiunile voastre vor avea ca scop binele invatamantului va vom fi intotdeauna alaturi. Evident, este inutil sa-ti pretind scuze pentru infantilismul si grobianismul pe care l-ai manifestat in mesajul postat pe blog dar te asigur ca vei avea tot respectul meu atunci cand il vei merita.


    Constantin Ciosu, secretar general FEN

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule ciosu,
    chiar ca nu am o problema cu dvs. si nu cred ca din mesaj trebuie sa va simtiti afectat.
    culmea e ca in niciun moment nu m+am gandit la dvs cand am postat, si nici la un alt coleg din conducerea FEN. (stiti dvs mai bine cu cine am prb)
    sunt convins in continuare ca asa cum am postat "unii primesc ordine politice de la ei insusi", si cu siguranta nu dvs de la dvs.
    P.S. Chiar sunt uimit de ce va simtiti afectat

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, se pare ca scopul a fost atins. Acum, marii lideri nationali se cearta intre ei si se acuza reciproc. Cu totii au dreptate sa se acuze, pentru ca, se pare, actioneaza cam la fel. D-aia n-o sa fie niciodata o singura federatie sindicala in invatamant, pentru ca asa ar fi mai putine functii de impartit.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e vbd e cearta
    e vorba de a fi fair play in tot ceea ce facem
    de functii le e frica la cei slabi
    eu unul renunt la orice functie in federatie daca maine se realizeaza unitatea sindicala
    si poate de jos putem realiza acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana Ionescu04.09.2009, 08:42

    Doamne, am trait sa o vad si pe asta! Habar nu am daca d-l Ciosu este una si aceeasi persoana care a aparut la televizor(dar se poate verifica, pana acum nu am fost prea atenta la numele celor care dau interviuri, interesant mi s-a parut mesajul), de s-au minunat si jurnalistii , cand a spus raspicat si clar ca ei, adica FEN au propus ca cele 10 zile sa fie acestea dinaintea inceperii anului scolar. E culmea cum dihonia, iata , a reusit sa fie bagata intre liderii de sindicat. EXACT ASTA NE MAI LIPSEA! Cel care a iesit pe post nu este dintre cei foarte cunoscuti la infatisare care ies frecvent cu comunicate dupa diversele intalniri de la minister sau alte asemenea. Oricum, acelui domn, destul de in varsta, cu parul carunt, consider ca ar trebui sa-i fie jena pentru ceea ce a declansat.

    RăspundețiȘtergere
  7. RUSINE d-lui Ciosu !! L-am auzit declarand ca solutia amanarii anului scolar este de preferat pt ca astfel elevii nu ar mai fi pusi in situatia intreruperii pregaririi in timpul anului scolar. Pe cine repreyinta in negocierile pe care le tot invoca?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu sunt negocieri !

    D-l Ciosu e de fapt neoficial "consilier pe probleme de scadere a nivelului de trai "
    Cand au fost sume indestulatoare la buget , de ce nu s-au oferit guvernantii sa impartim "chifla". Suntem parteneri doar la paguba ?

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.fsiispiruharet.ro/news/Info_04sept2009.pdf

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate ca d-l Ciosu s-a gandit sa alegem din doua rele pe cel mai putin nociv. Daca in lunile urmatoare, guvernul care a devenit atat de imprevizibil chiar stabileste prin ordonanta de urgenta ca trebuie sa intram 10 zile in concediu? Pana discutam, deZbatem, contram ca este ilegala, trebuie sa ne conformam. Atnci nu vor fi afectati si elevii?
    Binenteles, astept sa vad implicarea si eficienta liderilor de sindicat si sa constat ca nu se intampla nici una, nici alta.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare