12 iun. 2009

Propuneri de grile de salarizare penrru invatamanthttp://www.edu.ro/index.php/articles/12153

Le gasiti AICI

24 de comentarii:

  1. Interesant...desi deloc multumitor! Vazand la TV ca salatiul unui magistrat debutant pleaca de la 6000 Ron, ma intreb daca exista intradevar echitate in final intre diferitele grile de salarizare? Ma cam indoiesc!
    Si cand te gandesti ca la magistratul debutant pe langa cei 6000 de pornire i se mai adauga sporurile, oare unde ajungem? Noua ce ni se mai adauga in plus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cam de cand se zice ca vor intra in vigoare aceste grile? Si nu ma refer la oficializarea lor pe hartie ci la aplicarea practica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Privind grila vad ca un profesor I cu peste 40 ani vechime ajunge la salariul de maxim 5500, adica nici cat al unui magistrat debutant...Halal echitate! Dupa o viata dedicata invatamantului, educatiei copiilor, nu valoram nici cat un proaspat magistrat, care este 0 la capitolul experienta! Vi se pare cinstit?
    Dar vorba aceea, cui nu-i convine, sa se faca magistrat, nu profesor! Cine are nevoie de ei????

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca doar secretarul e foarte important in grila asta. Mai are nevoie cineva de ceilalti auxiliari??? "La studii egale...bla, bla..." pe naiba.

    RăspundețiȘtergere
  5. La studii egale...bla, bla, bla...

    Un institutor cu studii superioare de scurta durata are coeficienti de ierarhizare incepand de la 2,9 si un invatator cu studii de nivel liceal are tot coef. 2,9

    Este respectata principiul "La studii egale drepturi egale"?

    RăspundețiȘtergere
  6. oare cand se va da vreo marire de salariu?
    la anu si ..... la multi ani
    poate ne mai da max 15 % ...................

    RăspundețiȘtergere
  7. In grilele acestea de salarizare,unde se regasesc cei cu studii de lunga durata,dupa vechiul sistem,nu dupa Bologna,care au facut si masteratul?

    RăspundețiȘtergere
  8. Din nefericire sunt bibliotecar. Dupa ce voi termina masteratul voi avea un salariu mai mic decat secretarul cu Bologna. Vi se pare normal?
    Se aplica "la studii egale...."?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si totusi,si asa,salariile noastre vor fi mici,fata de ale multor altora.Daca nu mai au nevoie de noi,sa spuna,ca sa ne orientam si noi spre spalat vase in strainatate,ca mai mult am castiga si nu ne-am uza nici psihic.Nu e drept.Daca nu putem fi toti magistrati sau ofiteri,asta inseamna ca trebuie sa ne chinuim toata viata,indiferent de cata scoala am avea?M-am uitat si la grilele pentru invatamantul superior si nici acelea nu sunt grozave.Un profesor univ.nu va atinge incadrarea de 100 milioane vechi,nici dupa 40 de ani,orice ar face.Incadrarea maxima va fi putin peste 75 de milioane vechi,adica nu cu foarte mult peste un magistrat DEBUTANT,ceea ce e strigator la cer.Si atunci,cu ce te motiveaza sistemul?Chiar si in aceste conditii,daca vor aplica legea peste vreo 10 ani,daca preturile se vor tripla,ajungem de unde am plecat:cei care au avut pana acum mai mult decat suficient,vor avea si in continuare,iar necajitii,tot necajiti si batjocoriti vor fi.Nu verifica nimeni dinafara mizeriile astea,ca nu se mai poate?Numai altcineva mai poate face ordine la noi,ca noi nu mai suntem capabili.S-a ajuns prea departe cu nesimtirea.Unii crapa de foame si de griji,chiar daca muncesc si invata ca nebunii,iar altii,cu mintea mai linistita,stau pe o ureche si dospesc,pana ajung puhavi si burtosi,ca prea multa bunastare da pe dinafara la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iata ce scrie presa, ziarul Gandul mai precis, despre sistemul de salarizare gandit in prezent:
    "JUSTITIA - regina, ARMATA SI INTERNELE - aghiotantii, INVATAMANTUL - cenusareasa! "
    Adevar graieste!Unde ati fost domnilor lideri de sindicat? Ale cui drepturi le-ati aparat? Unde este echitatea dupa parerea d-voastra? Poate ma onorati si cu o explicatie cat de cat plauzibila...

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Pop spuneați zilele trecute, că ar exista ceva noutăți și pentru nedidactici...am tot așteptat, dar NIMIC...

    RăspundețiȘtergere
  12. In unele scoli nu s-au luat salariile de 2-3 luni, de unde vor avea bani pentru salariile propuse?

    RăspundețiȘtergere
  13. Iata ce spunea unul din mai marii tarii referitor la actualele grile:" Grilele convenite acum se vor modifica, probabil, saptamana viitoare, dupa ce se va intelege ca aplicarea lor practica s-ar putea face doar in 20 ani sau mai mult, de acum inainte"
    Asa ca sa nu ne facem mari sperante ca de la anul vom vedea mari mariri pentru noi dascalii...

    RăspundețiȘtergere
  14. in documentul MECI sunt precizate sporurile care sunt incluse in salariile din grilele personalului nedidactic sau didactic auxiliar. Ne puteti lamuri in legatura cu sporurile incluse/neincluse in salariile afisate in grilele destinate personalului didactic? n
    Ce puteti sa ne spuneti despre sporul de dirigentie, sporul de tara? Sunt si acestea incluse in grila, sau se adauga la acelea afisate?
    Dar despre aplicarea legii salarizarii? Ca noi avem antecedente cu legi neaplicate, revocate, contestate...

    RăspundețiȘtergere
  15. grila pentru nedidactic o face ministerul muncii

    RăspundețiȘtergere
  16. Și liderii SLI(MM) nu tratează numai cu MECI,(?) iar noi NEDIDACTICII ar trebui să plătim cotizație și la un alt sindicat care să ne reprezinte interesele la Ministerul Muncii...??? Vă rog să ne lămuriți în această privință...( cu ăștia de la ministerul muncii, liderii SLI nu au vorbitor..??? )

    RăspundețiȘtergere
  17. Deocamdata vad ca nu se mai dau nici salariile pe vara(cel putin in Alba)si nimeni nu are o explicatie coerenta, mai ales ca am inteles ca nu este o neregula la nivel national.Cum sa ma mai gandesc la viitoarele salarii cand primim cate o veste rea in fiecare luna?

    RăspundețiȘtergere
  18. @anonim 16.47 avem vorbitor si prima varianta e strigatoare la cer de nedreapta. Maine o sa incerc sa postez ultima varianta de lucru.
    @17.44 De la Minsiterul de Finante avem un raspuns ca pana in data de 5 iulie o sa fie platite toate salariile pe vara. Maine o sa vorbesc si cu d Susman de la Alba. Tinem legatura

    RăspundețiȘtergere
  19. Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Sincer, nu credeam ca veti raspunde si ma bucur ca mai putea avea incredere in cineva. Sper sa se rezolve cu adevarat problema, majoritatea avem mare nevoie de banii astia, mai ales ca ne organizasem ,,bugetele" avand certitudinea ca se va proceda ca intotdeauna - asa cum dealtfel este si legal.Bianca, Alba

    RăspundețiȘtergere
  20. 16 iunie 2009 17:44
    LIVIU MARIAN POP spunea...
    @anonim 16.47 avem vorbitor si prima varianta e strigatoare la cer de nedreapta. Maine o sa incerc sa postez ultima varianta de lucru.

    ...mai asteptam...???

    RăspundețiȘtergere
  21. Ceea ce se întamplă la noi, e de groază...dar, probabil asta merităm...noi tot mai așteptăm...

    RăspundețiȘtergere
  22. nu e ce astepta ptr ca nici cei de la Ministerul muncii nu stiu ce vor
    Iar Boculet o da la intors

    RăspundețiȘtergere

Postări populare