2 iun. 2009

Aşteaptăm majorarea salariilor, după decizia CC

Considerăm firească decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională OUG 151/2008 prin care se bloca majorarea veniturilor personalului din invatamant cu 34%la sută şi aşteaptă aplicarea acestei creşteri, altfel urmând să se adreseze reprezentanţilor OIM şi CEDO.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii Constituţionale (CC) era de aşteptat, iar dacă nici în aceste condiţii cadrele didactice nu vor primi majorarea prevăzută de Legea 221/2008, reprezentanţii FSLI se vor adresa Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), pentru că România a încălcat Convenţia 95 privind salarizarea, apoi se vor adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Domnul Cornea a precizat că această lege de majorarea a salariilor cadrelor didactice cu aproximativ 34% la sută trebuie aplicată înainte de intrarea în vigoare a legii unice de salarizare a bugetarilor.

Curtea Constituţională (CC) a decis, marţi, că prevederi referitoare la creşterea salariilor profesorilor cuprinse în OUG 151/2008 prin care a fost blocată majorarea veniturilor acestora cu 50 la sută, sunt neconstituţionale.

8 comentarii:

  1. Dati un link spre decizia CCR

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Pop ,
    In Romania , nu mai exista nici un fel de respectare a legilor .
    Totul e un simulacru si o lupta cu morile de vant....Din moment ce chiar seful statului a spus ca a fost o greseala...Nu mai are sens nici o lupta pentru legea aceasta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa se faca toate demersurile posibile legale pentru punerea in aplicare a legilor .
    Pentru magistrati, parlamentari etc s=au dat legi speciale cu avantaje enorme . Foarte bine la OIM si CEDO si dat peste nas guvernantilor in toate ocaziile . Sa se respecte legea

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba are sens orice lupta pentru respectarea unor drepturi castigate.D'aia castiga statul, ca unii bugetari se resemneaza ..nu va ganditi ca sacrificati si familiile si copiii vostri prin renuntarea la lupta.Eu m-am saturat sa-i dau copilului meu explicatii in loc de plimbari in concediu cum au colegii lor cu parinti mai bine platiti...etc.Suntem mai putini cei care ne cerem drepturile decat cei care spun 'lasa", dar cand vine majorarea toti o vor.

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord cu colegul . Oricum ar fi, dragostea fata de meserie nu plateste facturile, nici nu te imbraca, ci doar te innobileaza.Insa obrazul subtire cu mare cheltuiala se tine, ori noi trebuie sa aratam, pe langa modestie in fata unor rezultate meritorii, si demnitate. E greu sa dai dovada de asa ceva in conditiile salarizarii noastre actuale. Nu poti decat sa tai din toate cheltuielile. Iar cei care considera ca un profesor are salariu prea mare, ar putea observa comportamentul unui profesor la piata, daca e insotit de un copil: copilul ii arata fructele mari de pe o taraba, iar parintele cumpara fructele mai mici de pe alta, sau pe cele inmuiate. Si asta nu din zgarcenie. O stie orice debutant care are un copil mai mic si care nu are alaturi pe cineva care sa il sustina. Iar daca nu are nici dirigentie, e si mai interesant.
    Imi pemit o comparatie. La postul TV Realitatea este o emisiune numita "Comunism pe burta goala". Ceea ce traim noi acum oare cum se numeste?

    RăspundețiȘtergere
  6. Suntem obligati sa utilizam toate formele de lupta sindicala.
    Ca mai pierdem cate o lupta este una. Important e sa nu pierdem razboiul

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana Petre03.06.2009, 17:52

    Traiesc de 22 de ani din salariul prost pe care nu l-am contestat, ca o faceam degeaba. Acum, cand sunt atatea sindicate, rezultatul este acelasi: salarii mici, promisiuni nerespectate, bataie de joc continua.
    M-am gandit la copiii pe care trebuia sa-i invat ceva.
    Vazand atatia " intrati" in invatamant care n-au nici o legatura cu profesia de dascal, am ajuns la concluzia ca trebuie sa incep sa traiesc pentru mine si pentru familia mea, in primul rand.
    De 20 de ani incoace, am format nulitati care ne si conduc. Sa vedem ce se va intampla dupa ce ni se vor mari salariile. Nu e greu de ghicit ca-si vor face loc in sistem tot gunoaiele cu aere de mari invatati si cei care muncesc cu adevarat vor fi marginalizati.
    N-ar fi trebuit sa ajungeti la razboi, daca ati fi stiut sa va faceti treaba!

    RăspundețiȘtergere
  8. oare ce treaba nu am facut?
    eu am doar 13 ani in invatamant. Mama are vreo 35, tata vreo 37 de ani in invatamant. Sora lui tata vreo 28 ani in invatamant. Verisorul primar al tatei si nevasta lui vreo 27 de ani in invatamant. Si inca vreo 12 rude de gradul unu si doi sunt in invatmant. Oare de ce am stat in invatamant???

    RăspundețiȘtergere

Postări populare