3 iun. 2009

ora 10.00 Ministerul Educatiei- legea salarizarii unitare

Continuam discutiile legate de pozitionarea in interiorul grilei a categoriilor de personal din invatamant.
Totodata o sa discutam si de sporurile care o sa ramana in invatamant.
O sa revin cu amanunte dupa sedinta.
Va multumesc pentru propuneri si sugestii.
În data de 3 iunie 2009, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării au continuat discuţiile între reprezentanţii M.E.C.I. şi cei ai federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură învăţământ pentru întocmirea unei grile de salarizare care urmează sa fie propusa în legea de salarizare unitară în sistemul bugetar.
Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a propus astăzi o grilă de salarizare pentru personalul didactic auxiliar, cu care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu este de acord, pentru că nu se respectă principiul “salarii corespunzătoare studiilor” şi nu este o grilă corelată cu cea a personalului didactic.
FSLI a solicitat o repoziţionare a încadrării învăţătorilor, în sensul aşezării mai sus pe grila de salarizare. Urmează ca acest lucru să fie realizat de reprezentanţii ministerului educaţiei, care va modifica şi grila propusă pentru personalul didactic auxiliar.
Reprezentanţii FSLI au cerut ministerului educaţiei să pună la dispoziţia federaţiei noastre o situaţie a cheltuielilor de personal, detaliată pe salarii de încadrare şi categorii de sporuri. Am solicitat acest lucru pentru a analiza ponderea sporurilor în totalul cheltuielilor de personal.
S-a propus o nouă întâlnire pentru a clarifica toate aceste probleme, în ziua de marţi, 9 iunie 2009.

14 comentarii:

  1. Domnule Pop, s-a discutat astazi si despre incadrarea corecta a licentiatilor PIPP?

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate vor intelege, cei ce trebuie sa inteleaga si sa ia deciziile corecte, ca 7,8 sau 9 ani de pregatire in specialitate sunt suficienti pentru a fi profesor I.
    Speram sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel care a facut SHaret la x si o azi a prof la prescolar si primar iar cel care a facut 7,8,9 ani in domeniul postului ce este?
    Nu veti face nimis? Ce aveti cu inv. si educatorii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Incercati sa faceti ceva pt master(5-10 %). Nu il am amestecati ca pregatirea initiala. Nu se vrea sa se inteleaga ca dupa sistemul Bologna nu mai exista prof. I?

    RăspundețiȘtergere
  5. Grila de salarizare discutată, astăzi, la Ministerul Educaţiei propune pentru învăţătorii şi educatorii debutanţi, salarii de 2,9 ori mai mari decât salariul minim pe economie, potrivit reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ. (sursa www.realitatea.net)
    Stiam ca coeficientul era stabilit la 3,5.
    Care este corect?

    RăspundețiȘtergere
  6. Grila de salarizare discutată, astăzi, la Ministerul Educaţiei propune pentru învăţătorii şi educatorii debutanţi, salarii de 2,9 ori mai mari decât salariul minim pe economie, potrivit reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ. (sursa www.realitatea.net)
    Stiam ca coeficientul era stabilit la 2,77-3,5. de la 2,77 pana la 2,9 este foooooarte muuuult!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru un institutor cu o vechime de 19 ani ce coeficient se va aplica? Si cand? Tot de la data de 01.01.2010.?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule, sper ca dupa citirea forumului institutorilor, inv. si educ. va dati seama cu ce ati gresit intocmind aceasta grila de salarizare. Ma refer la "orice alte cadre didactice cu nivelul maxim al studiilor S"
    Citez:
    "logica este urmatoarea:
    lic. Pedagocic + ASE = PROFESOR S.
    LIC. Sanitar + Facultatea de filologie= medic
    lic. economic + fac. de istorie = economist"

    RăspundețiȘtergere
  9. @23.04 de la 2,9 la 2,77 este 0,13x600=78 ron, ptr mine si un ron este mult
    @23.13 5,25 ptr cei cu gradul I, nu stiu data
    @23.23 sunteti putin ironic? daca are modul pedagogic ar putea preda la un colegiu economic anumite specialitati. Cum credeti ca ar trebui incadrat?
    P.S. a nu se uita ca in sistemul de invatamant a putut intra orice persoana din alt domeniu, mai ales restructurata. Ceea ce in medicina nu se prea poate
    Mai mult suntem singurul sistem bugetar in care avem necalificati ( a nu se intelege ca am ceva cu ei) . Va intreb cum ar fi sa fiu operat la inima de un medic"necalificat" insa in invatamant se pot preda discipline ba chiar educatori invataori necalificati(nu am nimic cu ei- sistemul e de vina)

    RăspundețiȘtergere
  10. ... si daca cei de la ministerul muncii nu vor in ruptul capului sa cedeze, ce vom face, vom intra in greva?

    :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum va fi incadrat un invatator cu Lic. Ped. + Fac. de Psih. si Stiintele Ed.(lunga durata), conform celor discutate - hotarate pe 3 iunie (si care vrea sa ramana in inv. primar)?

    RăspundețiȘtergere
  12. In aceasta grila e prea mare diferenta intre coeficientii institutorilor si prof. Institutorii au invatat 3 ani (la zi) dupa un liceu oarecare, si-au finalizat studiile cu examen de absolvire. Profesorii SSD au invatat tot trei ani dupa un liceu diferit de pedagogic. ce vina au abs colegiului UNIVERSITAR pedagogic, daca la vremea aceea facultatea urmata avea aceasta denumire?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare