19 iun. 2009

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ respinge categoric oferta MECI


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ respinge categoric oferta Ministerului Educaţieie, Cercetării şi Inovării privind modul de plată a personalului didactic care va participa la examenul naţional de bacalaureat. Nu putem fi de acord ca în acest an sumele să fie mai mici cu peste 50% faţă de cele plătite pentru examenul de bacalaureat din 2008.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ se delimitează de declaraţiile reprezentanţilor Federaţiei Educaţiei Naţionale din care reiese că federaţiile sindicale ar fi acceptat resemnate oferta ministerului.

Federaţia noastră nu acceptă ca membrii noştri de sindicat să fie umiliţi, primind pentru o activitate ce implică responsabilităţi majore, sume derizorii de 2 sau 4 lei, în condiţiile în care unii miniştri ai Cabinetului BOC - doamna Monica Iacob Ritzi şi domnul Adriean Videanu – cheltuie iresponsabil, în plină criză economică, sume exorbitante, prin organizarea de acţiuni festive sau prin acordarea de salarii de lux pentru personalul anumitor companii ale statului.

Considerăm că în situaţia în care examenul naţional de bacalaureat din această vară va fi afectat, prin neparticiparea personalului didactic, responsabilitatea revine în exclusivitate ministrului finanţelor, domnul Gheorghe Pogea şi Primului – Ministru, domnul Emil Boc, adevăraţii vinovaţi pentru bugetul insuficient al învăţământului.

PREŞEDINTE,

Aurel CORNEA

5 comentarii:

  1. Fiti tari si nu va inmuiati cum ati facut-o cu ceva vreme in urma...ba e greva, ba nu e greva! Cu ce ne-am ales de atunci....doar cu umilinte!

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar faptul ca multi dintre noi nu vom participa la examenul de bacalaureat. Eu organizez si desfasor pentru elevii mei foarte multe activitati neremunerate, dar nu vreau sa fac munca patriotica pentru statul roman. Nu am boicotat sfarsitul anului scolar pentru a nu-i afecta pe elevi, dar daca guvernantii considera ca nu au nevoie de noi, atunci vom proceda in consecinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. @20.20 nu noi ne-am inmuiat ci situatia creata de anumiti asa zisi "colegi"
    @Daniel si eu cred ca multi colegi se vor retrage. Boicotarea o sa se produca de la sine

    RăspundețiȘtergere
  4. Este clar ca sefii vor face presiuni asupra profesorilor care nu vor sa se prezinte. In ce fel ii poate proteja sindicatul pe acesti profesori? Daca nu poate, comunicatul de mai sus nu este doar inutil, ci daunator.

    RăspundețiȘtergere
  5. De titularizare nu se vorbeste? Ordinul de plata cu privire la modul de plata in centrele de examen mai apare ?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare