9 feb. 2009

Rezultate partiale negocieri CP SLIMM-ISJMM

Am reusit pentru moment sa blocam intentia ISJMM sa reduca 127 de posturi din judetul Maramures incepand cu 1 februarie 2009(mai precis semestrula al II-lea). Motivul fiind depasirea numarului d eposturi fata de OG 38 din 2004.
Astfel se va face un plan de actiuni pe durata intregului an calendaristic astfel ca incepand cu 1 septembrie si apoi 1 ianuarie sa avem o alta retea scolara la nivelul judetului.

Acest plan va avea in vedere urmatoarele aspecte:
- raportul calitate/cantitate in cadrul orelor extarcuriculare precum si a centrelor de excelenta
- reorganizarea scolilor cu personalitate juridica
- reorganizarea centrelor de executie bugetara
- etc.

Pentru maine ISJMM s-a angajat sa emita o nota in teritori prin care sa anunte scolile ca nu se face reducere de activitate in nici o unitate scolara.

Totodata SLIMM a inaintat o adresa liderilor de unitati unde am specificat care sunt conditiile ca sa se produca o concediere individuala sau o modificare de Contract de munca

7 comentarii:

  1. Ei dar deja in scoli au fost anuntati profesorii ca incepind cu 1 septembrie sint in reducere. Oare dupa ce criterii s a judecat? LIDERII DE SINDICAT DIN SCOLI NU SPUN NIMIC. D e ce mai sint lideri daca ei nu cunosc situatia? o sa fie comasate clase?
    cum vom fi incadrati? SI MA INTREB DUPA CE CRITERII SE VOR REDUCE ORELE. Noua nu ni se spune nimic.Iar vom fi pusi in fata faptelor implinite? DE CE N U FACEM ACUM GREVA? Prea isi bat joc de noi

    RăspundețiȘtergere
  2. Are dreptate colegul.Prea sintem bataia lor de joc.Au "rezolvat" si invatamintul.Si noi stam cu miinile in sin. Intrb si eu: daca reucem cu 20%nr. profesorilor,reduc cu 20% si nr inspectorilor? Ca prea ne trateaza ca de pe cal uni din ei. Iar in primarii roiesc precum furnicile.,"angajatii" si noi profesorii ii lasam sa arunce in noi cu astfel de prevederi. Ar cam fi momentul sa fim solidari pina la capat, greva,si inghetarea anului scolar.

    RăspundețiȘtergere
  3. am pus la www.slimm.ro adresa ISJMM e un pas inainte

    RăspundețiȘtergere
  4. dar nu inteleg un lucru: daca cu data de 1 sept se intra in restrangere de activitate la ce sa se mai dea concurs national....pe ce posturi daca se reduc??????????? Bataie de joc

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog sa-mi spuneti exact care este numarul minim de elevi de clasele I-IV necesari pentru functionarea unui post de invatator cu predare simultana(pana acum era de 4 elevi)S-a modificat cumva ordinul n..3281/16.02.2006?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. legea spune ca nr. mediu de elevi la ciclul primar este de 20 elevi , nu mai mult de 25 si nu mai putin de 10.
    daca sunt in scoala 4 clase primare , doua cu cate 11 elevi, una cu 14 iar una cu 16 de ce mai reduc un post, cum ca in total nu sunt 61 de elevi?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare