21 feb. 2009

Liviu Marian Pop a fost reales preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ

* El va reprezenta încă cinci ani interesele profesorilor din judeţ
Ieri, la Teatrul Municipal din Baia Mare, peste 200 de sindicalişti din judeţ s-au întâlnit în şedinţă ordinară. În cadrul întrunirii pe ordinea de zi au fost discutate cinci puncte: prezentarea raportului de activitate a SLI Maramureş pe perioada 2004-2009, prezentarea raportului Comisiei de cenzori ai sindicatului pentru anul 2008, modificarea statutului, dar şi prezentarea stadiului de execuţie a centrului de formare şi instruire sindicală a organizaţiei sindicale de la Ocna Şugatag. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost alegerea preşedintelui SLI MM, deoarece lui Liviu Pop i-a expirat mandatul în această lună, fiind preşedinte în perioada aprilie 2004-februarie 2009.

În cei 5 ani de activitate, Biroul Operativ al Sindicatului şi Colegiul Liderilor au acordat o atenţie deosebită acţionării în instanţă a administraţiei ori de câte ori nu s-au respectat drepturile membrilor de sindicat. SLI MM a intentat în numele membrilor de sindicat acţiuni în instanţă pentru: reducerea normei didactice la învăţători şi educatoare cu peste 25 de ani vechime în învăţământ şi gradul didactic I, ajutorul ce se acordă urmaşilor cadrului didactic decedat, indemnizaţia de naştere conform contractului colectiv de muncă, tranşe suplimentare de vechime pentru membrii de sindicat care au o vechime mai mare de 30 de ani, diferenţe salariale 2001-2004, decontarea navetei etc.

În Maramureş, SLI numără 8.000 membri

Totodată, sindicatul a demarat construcţia unui centru de formare, odihnă şi agrement la Ocna Şugatag, care în acest an va fi dat în folosinţă. Aceasta este prima şi singura construcţie făcută de o organizaţie care reprezintă personalul din învăţământul din Maramureş.
Liviu Pop ne-a declarat: “Am parcurs împreună o perioadă marcată de confruntări şi schimbări atât în viaţa politică a ţării, cât şi în viaţa organizaţiei noastre. Sindicatul maramureşean, convins de marea răspundere pe care o poartă pentru cei 8.000 de membri ai săi, şi-a continuat drumul încă din anii 1990-1991, afirmându-şi interesul. Prin munca noastră, a tuturor membrilor de sindicat şi a liderilor de unităţi, a federaţiei din care facem parte, sindicatul a devenit, în mod real, un partener influent, un autentic purtător de cuvânt al celor care lucrează în învăţământul maramureşean”.
199 de voturi “pentru” din partea celor

200 de lideri prezenţi

Liderii de sindicat au hotărât ca şi în următorii 5 ani să fie reprezentaţi de Liviu Marian Pop. De fapt era de aşteptat, deoarece acesta s-a implicat în toate acţiunile şi le-a fost alături la bine şi greu membrilor de sindicat. Drept dovadă, au votat “pentru” 199 din cei 200 lideri prezenţi, Liviu Pop rămânând în continuare preşedintele sindicatului.
“Vă mulţumesc că aţi ales să mergem împreună mai departe. Promit că voi fi alături de dumneavoastră pe parcursul următorilor 5 ani şi vă voi sprijini în toate acţiunile. Şi pentru că am acordat o atenţie deosebită segmentului de formare şi perfecţionare a liderilor noştri, în viitor voi continua să dezvolt acest sistem”, a precizat Liviu Pop.
Măreşte

Anca Dindiligan

Sursa

4 comentarii:

  1. FELICITARI... mult succes și pe mai departe...
    să fie într-un ceas bun...

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc si sa speram ca impreuna se pot realiya mult mai multe

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu Pop, inca 5 ani la sefia Sindicatului din Invatamant http://sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3486:liviu-pop-inca-5-ani-la-sefia-sindicatului-din-invatamant&catid=41:social&Itemid=53

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari! Succese si Impliniri alaturi de Noi si Noi alaturi de D-voastra!!!Fie ca tot ce presupune un Drept al celor pe care ii reprezentati sa fie Castigat si Aplicat firesc, fara scrupulele unor colegi, ale caror fraza "Nu avem bani"inlocuieste chiar si rostirea sfintei fraze "Tatal nostru care esti in ceruri..." Traiesc cu speranta ca absurditatea si penibilitatea va esua in viitor,lasand loc inteligentei si dreptatii!!...acestea sunt adevaratele motive pt care avem nevoie de oameni asemeni d-voastra...d-ne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare