1 feb. 2009

forumul LMP la doua luni de la lansare

sunt peste 70 de utilizatori inregistrati si peste 400 de mesaje.
va multumesc pentru sustinere si va astept pe forumul LMP

66 de comentarii:

  1. Sunt titulara la doua scoli si fara acordul meu,mi s-a intregit postul la una dintre scoli.Unul din posturi s-a dat la pretransfer cu viabilitate de 1 an;in cazul unei restrangeri de activitate, ma voi intrece la punctaj cu cea care a venit pe postul meu? Va rog frumos,daca puteti ,sa-mi raspundeti urgent.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. da
    iar cel cu punctaj mai mic o sa plece din unitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt titulara si in ultimii doi ani am beneficiat de detasari la cerere. vreau sa stiu daca mai pot face o detasare si in ce conditii.este exclusa detasarea in interesului invatamantului deoarece trebuie sa fie o scoala care sa ma ceara. de la isj mi s-a spus ca in toamna cu acordul comisiei paritare as mai putea dar ca acest acord e foarte greu de obtinut.se poate rezolva cu un memoriu la minister?

    RăspundețiȘtergere
  4. se poate reyolva la nivel de judet prin comisie paritara
    cereti sprijinul sindicatului

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Pop ,
    Ce considerati ca se poate face din punct de vedere legal , si cum ne puteti ajuta, in privinta sporului de ecran care ar trebui acordat tuturor profesorilor de informatica.Acest spor este in prezent acordat doar in cateva judete si nici acolo in toate scolile. Ce demersuri legale ar trebui facute astfel incat acordarea acestui spor sa nu mai depinda de ,,bunavointa '' directorilor din scoli .

    RăspundețiȘtergere
  6. 17. În raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea, pot fi acordate
    personalului salarizat, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de
    sporuri:
    a) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15 % din
    salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
    b) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază,
    corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.
    Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor,
    precum şi condiţiile de acordare ale acestora se stabilesc prin regulament de către
    ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor şi cu avizul comun al
    Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
    asta spune viitoarea lege
    ideal ar fi ca d director sa nu faca exces de zel.
    P.S. dansul are acest spro?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună seara! La mulţi ani!
    Sunt înscrisă la gradul didactic I, am susţinut preinspecţia şi colocviul dar în perioada 01.09. 2009 -01.09.2011 voi fi în concediu creştere copil.Dacă se consideră concediul vechime la catedră pot susţine următoarea inspecţie şi inspecţia specială cât sunt în concediu?

    RăspundețiȘtergere
  8. doar daca cereti amanarea acestuia la inspectoratul scolar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua!
    Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine cum voi fi incadrata si platita de la 1 ianuarie 2010 avand in vedere ca am absolvit scoala postliceala de 3 ani ( invatatori-educatoare )+ Facultate de Stiinte Economice ( 4 ani ) + Studii Postuniversitare - Modulul Psihopedagogic ( nivelul I si II ) iar in luna martie 2010 voi absolvi Masteratul ( Management Educational si Comunicare Institutionala). Mentionez ca in prezent sunt incadrata si platita institutor I.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  10. asteptam raspunsul de la minister pentru acest lucru. FSLI a facut sapatamnaa trecuta un memoriu catre MECTS pe aceasta tema.
    pe www.fsli.ro gasiti aceasta adresa

    RăspundețiȘtergere
  11. Cei care au Institut pedagogic de 2 ani specialitatea educatoare vor fi incadrati ca institutori? Va rog tare mult sa-mi rspundeti.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt titulara pe un post de invatator de sprijin la o scoala normala, nu la scoala speciala. Voi intra in concediu prenatal de la inceputul lunii februarie, continuand apoi cu cel postnatal si cel de ingrijire copil. In cazul in care se va restrange postul meu in urma reducerilor celor 15000 de posturi ce se va intampla cu mine? Voi intra in reducere de activitate chiar daca ma aflu in concediu de materniate?
    Mentionez ca cu data de 1 septembrie se va pensiona o invatatoare din scoala, dar in urma reducerilor din septembrie 2009 un post de invatator s-a redus, astfel ca invatatoarea redusa a fost detasata pe postul meu de invatator de sprijin, iar eu m-am detasat intr-o alta scoala, urmand ca anul acesta invatatoarea ce s-a detasat pe postul meu sa revina la post in locul doamnei care se pensioneaza anul acesta. Cine va avea prioritate sa treaca pe postul domnei care se va pensiona, doamna care a fost redusa anul trecut titulara pe post de invatator sau eu care voi fi redusa anul acesta, aflandu-ma la data de 1 septembrie in concediu de materniate ( in cazul reducerii, inca nu se stie nimic sigur) titulara pe post de invatator de sprijin?

    RăspundețiȘtergere
  13. Pensionarul pleaca, deci ramaneti pe postul dvs fara probleme

    RăspundețiȘtergere
  14. Se precizeaza undeva ca daca mai ai 4 ani pina la pensie nu poti beneficia de gradatie de merit? Am citit metodologia de acordare a gradatiei de merit si nu am gasit stipulat numic in acest sens, insa directorul meu a spus ca nu am dreptul pentru ca aceasta se da pe 5 ani.Va rog,lamuriti-ma! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. nicaieri nu se precizeaza
    puteti sa va faceti dosar

    RăspundețiȘtergere
  16. Scoala poate sa ma bage in restrangere de activitate daca de saptamana viitoare voi intra in concediu prenatal, iar la sfarsitul lunii aprilie voi intra in concediu ingrijire copil, postul fiind redus cu data de 1 septembrie,atunci eu fiind in concediu ingrijire copil?

    RăspundețiȘtergere
  17. D-le Liviu MArian Pop,
    Am o mare rugaminte la dvs. Am citit pe site-ul sindicatului ca in 4.02 va avea loc o intalnire la minister pe probleme legate de inv. special. Sper sa apara ceva lamuri vis-a-vis de normarea noastra in conditiile noi legi a salarizarii. Sunt titulara ca inv. educator,am 21 de ani vechime, gradul I, am absolvit Facultatea de Management , 3 ani- ciclul I Bolognia, as vrea sa stiu cum voi fi salarizata...la studii, ca profesor I sau II?MAi beneficiez de indemnizatia pt inv. special?? Sper sa avem mai multe lamuriri favorabile dupa aceasta intalnire.
    VA multumesc!
    Sper sa

    RăspundețiȘtergere
  18. intalnirea e la sediu FSLI si e legata de invatamantul special

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Pop, ce facem cu sporul de ecran? Il mai acordam din ianuarie? Cine are dreptul sa-l acorde si cine nu? Il prindem in statul de personal care trebuie trimis la minister? Daca nu il prindem, nici ca-l mai putem da. Ce spun sindicatele de personalul auxiliar care pierde la salariu si aceste pierderi nu se prind in compensatiile tranzitorii? Legea spune ca nu se pierde nimic la salarii. Unde este adevarul? Pe noi nu ne mai ia nimeni in seama, nu mai existam.

    RăspundețiȘtergere
  20. cât la sută primesc pentru vechimea de peste 30 ani mai bine spus am 32 de ani vechime
    vă multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. Mi se va reduce postul de invatatoare de la 1 septembrie si in raza scolii de care apartin se elibereaza unul prin pensionare.Daca o alta colega solicita postul cine intra la concurs de dosare, doar eu si cea care solicita sau toate invatatoarele ce apartin scolii coordonatoare?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna seara!
    Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu incadrarea mea.
    Am terminat liceul pedagogic (5 ani)+Comunicare sociala si relatii publice(3 ani)+modul pedagogic+masterat (in curs de finalizare) Consiliere psihologica si educationala.

    RăspundețiȘtergere
  23. Bună ziua!
    Vă rog să mă ajutaţi să-mi clarific statutul de cadru didactic.
    Sunt absolvent al Şcolii Postliceale cu dublă specializare Învăţător - Educator (3 ani - zi) şi al Facultăţii de Horticultură (5ani - zi).
    Facultatea de Horticultură apare în Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările....... la Aria Curriculară Tehnologii.În Proiectul Ordinului privind aprobarea specializărilor de nivel universitar care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar la Aria Curriculară Tehnologii apar Facultăţi care în Centralizator nu se regăsesc la aceeaşi Arie , gen Fizică, Chimie, Informatică (toate aparţinând Ariei Curriculare Matematică şi Ştiinţe). Întrebările mele sunt:
    1.Dacă Domeniul Fundamental la Facultatea de Horticultură este Ştiinţe Agricole şi Silvice (NU Ştiinţe Inginereşti), eu voi fi încadrat ca profesor în învăţământul primar sau rămân institutor I, cum sunt încadrat acum?
    2. De ce un absolvent al Facultăţii de Fizică sau al Facultăţii de Chimie este mai abilitat decât mine să predea Cunoaşterea Mediului sau Ştiinţe în învăţământul primar ,dacă în cei 5 ani de facultate am avut ca discipline de studiu Chimie Organică, Anorganică, Biochimie, Agrochimie, Biofizică, Meteorologie,Botanică, Fiziologia plantelor, Microbiologie, Genetică, Entomologie, Pedologie, Topografie, Fitopatologie, Arboricultură, Arhitectură peisageră, plus materiile de specialitate (40 de discipline )?
    Menţionez că am absolvit Modulul de Pedagogie desfăşurat pe parcursul a 4 ani de studiu (10 examene).
    Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  24. D-nu Liviu Marian Pop,va rugam sa va mai cititi corespondenta!Suntem destul de multi cei care asteptam un raspuns de la d-voastra!Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  25. raspunsurile o sa le pot posta dupa aparitia ordinului. ca nu mai cred pana nu vad.
    @ la ce corespondenta va referiti? intradevar nr emailurile si mesajele sunt multe

    RăspundețiȘtergere
  26. Bună seara!
    Domnule Pop,vă rog să mă lamuriţi, dacă puteţi,referitor la problema încadrării absolvenţilor unei şcoli postliceale.După cum arată Proiectul de O R D I N
    privind aprobarea specializărilor de nivel universitar care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar, Şcoală Postliceală=Colegiu Universitar Pedagogic.Asta înseamnă că de când am terminat Şcoala Postliceală, eu sunt încadrată greşit şi plătită necorespunzător pregătirii mele, pentru că sunt considerată învăţător, nu institutor.Înţeleg că s-a făcut "dreptate" pentru o discriminare din trecut. Ceea ce nu înţeleg este faptul că în Fişa de evaluare pentru restrângere de activitate(pentru 2010), Şcola Postliceală este evaluată tot ca şi Liceul Pedagogic - 6 puncte, nu 8 ca şi Colegiul. Partea tristă este că majoritatea absolvenţilor de Şcola Postliceală, între timp, au absolvit o facultate, ca să devină institutori...aşa că nu mai aveau nevoie de "dreptatea" de acum.
    Întrebarea este, cei care au doar Şcoala Postliceală cum vor fi evaluaţi în caz de restructurare şi unde ar trebui să se adreseze pentru a primi difernţele de bani rezultate din salarizarea "greşită" care s-a aplicat până acum?

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnule Pop,


    Vă adresez aceste rânduri din dorinţa de a vă aduce la cunoştinţă unele lucruri pe care poate le ştiţi, sau poate nu.
    În timpul regimului comunist a existat o perioadă în care la Liceele Pedagogice – specializarea Învăţători se organiza examen de admitere din doi în doi ani. Drept urmare câteva generaţii de absolvenţi ai clasei a VIII a nu au avut cum să urmeze cursurile acestui liceu.
    După Revoluţia din 1989 cineva s-a gândit să îndrepte lucrurile şi s-au înfiinţat Şcolile Postliceale, în cadrul Liceelor Pedagogice. Admiterea s-a făcut pe baza unui examen scris (la Limba şi literatura română şi la Matematică), după promovarea probelor de aptitudini( Dicţie şi Comunicare, Muzică, Educaţie fizică, Desen şi Caligrafie). De asemenea, a existat o limită de vârstă pentru candidaţi.
    Cursurile s-au desfăşurat pe o perioadă de 3 ani , la zi, în cadrul liceelor, cu profesorii de la liceele respective, după Programa de liceu – specializarea Învăţătoare – Educatoare, cu excepţia disciplinelor de cultură generală.
    Disciplinele studiate în cadrul Şcolii Postliceale au fost: Limba şi literatura română (3 ani), Metodica predării Limbii şi literaturii române (3 ani), Literatură pentru copii (1an), Limba străină (3 ani), Literatură universală (1 an), Matematică – aritmetică (3ani), Metodica predării matematicii (2 ani),Pedagogie preşcolară şi şcolară ( Istoria pedagogiei, Pedagogie, Didactica şcolară, Psihopedagogie specială, Teoria educaţiei şi a cercetării pedagogice – 3 ani), Psihologie(Psihologie generală, Psihologia vârstelor, Psihologie specială – 3 ani), Igienă şcolară şi puericultură (1 an), Desen, modelaj şi caligrafie (2 ani), Lucru manual şi menaj (1 an), Muzică – cor şi dirijat şi metodica predării muzicii (3 ani), Instrument muzical (3 ani), Activităţi de joc şi recreativ distractive şi metodica predării acestora ( 2 ani), Educaţie fizică (3 ani), Metodica predării educaţiei fizice (1 an), Metodica predării istoriei şi geografiei (1 an), Practică pedagogică (3 ani – 492 ore de practică).
    Examenul de absolvire a constat din trei probe scrise (Limba şi literatura română, Literatură pentru copii şi Metodica predării limbii române; Matematică, Aritmetică şi Metodica predării aritmeticii; Pedagogie preşcolară şi şcolară, Psihologie preşcolară şi şcolară), o probă orală (Pedagogie preşcolară şi şcolară, Psihologie preşcolară şi şcolară) şi probă practică ( o lecţie în învăţământul preşcolar şi o lecţie în învăţământul primar).
    Nu ştiu ce alte forme de învăţământ postliceal au mai existat, dar în 1990 aceasta a fost singura forma aprobată de Minister. Am fost o singură promoţie. Am fost repartizaţi în aceleaşi condiţii ca şi absolvenţii Liceului Pedagogic. Ne-am titularizat în oraş prin Concurs de competenţă, nu prin transfer. Am fost încadraţi, plătiţi şi evaluaţi 17 ani ca Învăţători şi pentru a deveni Institutori am urmat cursurile unor Facultăţi, pentru că studiile pe care le aveam erau echivalente cu Liceul Pedagogic.
    De ce în Proiectul de Ordin privind aprobarea specializărilor de nivel universitar care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar studiile noastre sunt echivalente cu cele ale absolvenţilor de Colegiu?
    Nu ştiu cât doriţi să vă mai implicaţi în lupta pentru drepturile noastre.
    Poate aţi ajuns la concluzia că nu vom obţine niciodată ceea ce dorim, dar am simţit nevoia să ofer argumente pentru susţinerea cererilor noastre – cei cu Postliceala şi chiar nu ştiu cine ne-ar mai putea susţine.
    Oricum, acest Ordin a deschis Cutia Pandorei în învăţământ şi nu cred că o va mai închide cineva curând!
    Care ar fi pasul următor pe care ar trebui să îl facem pentru a ne câştiga dreptul de a fi PROFESORI ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR?

    RăspundețiȘtergere
  28. Am urmatoarea problema:suntem cinci invatatoare intr-o şcoală cu personalitate juridică, uneia i se reduce postul, una se pensionează, postul rămas liber prin pensionare este dorit şi de cea cu restrângere şi de alta care nu are restrângere, întrebarea mea este cine are prioritate cea cu restrângere sau cea care nu are restrângere? Vă rog să-mi spuneţi şi numărul legii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna seara.
    Am si eu o intrebare.
    Anul trecut in luna august scoala in care am functionat s-a comasat cu scoala cu PJ din comuna.In acesta situatie evaluarea invatatorilor se face la nivel de comuna sau la vinelul scolii desfintate?

    RăspundețiȘtergere
  30. buna seara
    sunt sanse sa se dea titularizarea sau un alt examen in vara aceasta?
    daca directorul nu mi-a dat continuitate pe post si il da la restrangere de activitate iar in toamna il infinteaza pot face ceva?
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna dimineata,

    Stimate Domnule Marian Pop, va rog sa-mi spuneti daca de la data de 22 februarie 2010 intru in concediu prenatal, urmand sa nasc in cursul lunii martie, continuand cu concediu postnatal si apoi maternitate,mi se poate face restrangere de activitate incepand cu data de 1 septembrie 2010 ?

    Mentionez faptul ca in data de 18 februarie, a.c. am primit din partea conducerii scolii o adresa prin care imi aduc la cunostinta despre respectiva restrangere de activitate, cu toate ca directorul scolii a fost informat verbal despre faptul ca sunt insarcinata.

    In acest sens doresc sa stiu daca exista un act normativ care sa-mi ofere protectie si care este acela.

    Este tardiv daca in cursul zilei de 19 februarie 2010, transmit prin fax o adresa prin care sa-i aduc la cunostinta domnului director faptul ca sunt insarcinata, precum si actele medicale doveditoare?

    Mai mentionez faptul ca din data de 12.11.2009 si pana in prezent sunt in concediu de studii, in vederea redactarii tezei de doctorat.

    Cu deosebit respect pe care vi-l port, Monica.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna seara, as avea si eu o intrebare: acum am aflat ca sunt insarcinata, am o luna si putin. Daca se restrange una din normele din scoala eu voi fi cea care pleaca? Daca nu, cum motivez, sarcina fiind foarte mica si eu chiar n-am spus nimanui...
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua! As dori sa va intreb daca fiiind in concediu de ingrijire copil, pot solicita restrangere de activitate pentru a ma putea transfera pe alta catedra care se elibereaza doar pentru restrangere.As dori sa-mi fac punctaj alaturi de colegii mei dar nu stiu daca am dreptul.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca se poate trece in cadrul aceluiasi PJ de pe un post de invatator pe altul fara a se ajunge la sedinta publica.Mentionez ca nu am restrangere de activitate.
    Va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna seara, sunt invatatoare titulara cu o vechime de 26 de ani, urmeaza sa am examenul pentru gradul I (inspectia finala) in aprilie. La scoala noastra va fi o restrangere. Din cei 7 invatatori titulari unul este pensionat de 7 ani pentru incapacitate de munca (gradul II). Va intreb daca si dansul intra la restrangere? Repet ca i se pastreaza postul de 7 ani.

    RăspundețiȘtergere
  36. Va rog sa-mi spuneti daca as putea trece de pe post de invatator de sprijin pe post de invatator in cadrul aceleasi unitati scolare, neavand restrangere fara a-mi face dosar de pretransfer?

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna ziua!As vrea sa ma transfer in cadrul acceluiasi PJ de la o scoala la alta pe un post de invatator care s-a eliberat prin pensionare.Cum trebuie sa procedez? Se poate rezolva in cadrul scolii?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ce se intampla daca o persoana pierde detasarea in interesul invatamantului ?(a fost numita ca director apoi a demisionat)Se intoarce obligatoriu la post ? Am inteles ca 2 ani nu mai poate participa la detasari . Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna ziua d-nule Liviu Pop!
    Ma numesc Georgiana, si as dori sa va adresez
    o intrebare.Sunt invatatoare titulara, absolventa a Facultatii de Istorie afectata de restrangere de activitate si as dori sa trec pe catedra de istorie din aceeasi scoala.
    Mi s-a spus ca nu pot trece deoarece nu am o forma de perfectionare/formare continua in ultimii 5 ani.
    Ce pot face in acest caz? Pot obtine macar detasare in interesul invatamantului sau e posibil sa se ocupe la transfer?
    VA MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  40. Sunt titulara la o scoala si detasata la alta scoala. In mai voi depune cerere de detasare in interesul invatamantului, insa in octombrie voi intra in concediu de maternitate. Am dreptul dupa doi ani sa ma intorc la scoala la care sunt detasata?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  41. buna ziua,

    va multumes anticipat pentru raspunsul la intrebarea mea:

    sunt titulara, acum de un an in concediu pentru ingrijirea copilului, pot participa in anul acesta la pretransfer?

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna seara,d-le Liviu Pop!Am si eu o intrebare pentru d-voastra:
    In cazul transferului invatator-profesor trebuie parcurs un program de perfectionare/formare continua la una din specializarile dobandite prin studiile superioare.
    Acest program se poate realiza in institutii de invatamant superior?Puteti sa-mi spuneti unde pot citi acest lucru?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua! In cazul concediului prenetal se plateste impozit? Voi pierde gradatia de merit in aceasta situatie? Multumesc pentru raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua!Intrbare:daca pensionarilor li s-au aprobat continuitatile ce se intampla cu cei care intra pe R.T.A si nu au posturi vacante?

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua ! Vreau sa raportez o ilegalitate desfasurata la inspectoratul judetului Arges .Anul trecut la sedintele de restrangere de activitate respectiv pretransfer, nu li s-a cerut candidatilor care doreau transfer rural/urban, actul prin care ei demonstreaza ca au luat peste nota 7 la un concurs de tutularizare,pe motiv ca aceste documente s-au pierdut.Ca urmare a acestui lucru, f. multe cadre didactice ttitulare la sat , cu note sub 7 au ocupat posturi in mediul urban...sustin acest lucru, pentru ca si eu am participat la pretransfer......

    RăspundețiȘtergere
  46. Doresc sa subliniez faptul ca la inspectoratul scolar Arges se fac ilegalitati...ceea ce am spus mai sus se poate demonstra...se poate verifica, deoarece anul acesta se cere actul /decizia cu nota peste 7 la titularizare(deci,actele nu s-au pierdut, asa cum au spus anul trecut...d-l inspector Dragos Vranceanu,inspector personal si d-l inspector Gabriel Bratu

    RăspundețiȘtergere
  47. Ce parere aveti domnule Liviu Marian Pop despre aceasta situatie?suntem f multe cadre didactice contrariate si hotarate sa efectuam o ancheta,chiar sa apelam la mass/media pentru a verifica cu ce note s-au transferat anul trecut 2009-2010, cadrele didactice de la sat la oras......pentru a opri ilegalitatile facute de catre domnul inspector general Gabriel Bratu

    RăspundețiȘtergere
  48. va rugam frumos sa ne raspundeti

    RăspundețiȘtergere
  49. Domnule Pop.
    Sunt titulara pe un post de psihopedagog, dar detasata (acesta este al doilea an de detasare) pe un post de logoped. Problema este ca pe mine ma intereseaza postul de logoped si as dori sa particip la pretransfer cand se va elibera. Stiu ca titularul in mod cert nu va veni la post. Insa intre timp a aparut ideea de a ramane insarcinata. Nu stiu insa daca in conditiile in care voi fi in concediu de ingrijire copil voi putea participa la pretransfer. Ma puteti lamuri in acest sens, sau imi puteti da o trimitere catre o lege in care sa sa se clarifice aceasta situatie? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  50. GIJU ADRIANA11.03.2011, 09:46

    In anul 2008 a avut loc o restraingere de activitate la mine la scoala la disciplina informatica.
    Rezultatul a fost urmatorul:
    - o colega a fost restransa
    - eu am ramas pe o norma intreaga
    - o alta colega pe o jumatate de norma
    In acel an, colega cu jumatate a luat completare in alta scoala, in anul urmator in cadrul scolii a completat cu ore de sisteme de calcul existente la catedra de discipline tehnice.
    Anul acesta directorul ma cheama din nou la evaluare pe mine si pe ea.
    Ssutine ca trebuie reevaluat cine ramane pe jumatatea de norma si cine pe catedra intraga( mentionez ca de la evaluarea anterioara nu s-a modificat nr de ore la catedra de informatica).
    E corect?
    Astept raspuns cat mai repede, va rog

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna seara,
    Cazul I -va rog sa-mi spuneti daca se pastreaza gradatia de merit atunci cand se intra in CIC...
    Cazul II- Dar in situatia pretransferarii din provincie in Bucuresti...pot beneficia in continuare de gradatie de merit?

    RăspundețiȘtergere
  52. Spuneti-mi, va rog, daca in august 2012, copilul meu implineste 2 ani, iar in scoala nu mai sunt ore suficiente pentru 2 catedre pentru anul urmator, sunt chemata si eu la punctajul la nivelul scolii? Intru si eu in restrangere?

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna seara!In primul rand domnule profesor vreau sa va felicit pentru noua functie si in acelasi timp sa va aduc aminte ca avem incredere in dumneavoastra ca veniti din lumea sindicala si mereu am simtit ca aparati oamenii de la catedra afectati in vre-un fel de masuri abuzive luate de minister de-a lungul timpului.Sunt absolventa a Facultatii de geografie din cadrul Universitatii Spiru Haret -Bucuresti si nu mi-e rusine s-o spun, sau cel putin nu imi era.Am ajuns acum sa regret ca exist intr-o lume in care se incalca orice drept consitutional.Am absolvit la ID, studii de lunga durata-4 ani, examenele le-am dat numai probe scrise, la licenta am sustinut amble probe cerute de lege, atunci cand m-am inscris facultatea era acreditata si in 2004 autorizata, era in vigoare Legea 84/1995 si despre ARACIS nu s-a stiut pana eu absolvisem, ei luand nastere ca organism in septembrie 2006 , ulterior absolvirii mele.Pana sa se iste imensul scandal din 2009 nu am avut probleme la examenele de titularizare.Din pacate , desi am luat note mari mereu nu au fost locuri titularizabile, ultima nota fiind 8,00 in 2011.Am 6 ani vechime si gradul definitv.In anul 2009 am fost primita la examenul de titularizare, in 2010 nu, 2011 da si acum in 2012 iar am probleme prin respingerea dosarului.Conform articolului 15 din Constitutia Romaniei stiu ca orice lege dispune numai pentru viitor. In cazul nostru pana la urma ce e real si ce nu?M-am imbolnavit de la aceasta situatie deoarece eu am fost un om de buna credinta care mi-am facut temeinic orice indatorire trasata.Nu mai rezist sa trec prin aceste torturi psihice .Va rog frumos ca in calitatea dumneavoastra sa luati masuri astfel incat sa nu mai avem probleme de acest fel care lezeaza partial si nu toate institutiile private aflate in aceasta situatie. Nu e just sa fim priviti ca niste paria societatii atata timp cat suntem persoane responsabile si capabile.Rezultatele la concursurile de titularizare sunt dovezi ca nu suntem nepregatiti asa cum circula acest ,, folclor" contrafacut.Va multumesc anticipat pentru ceea ce veti face sa se lamureasa situatia noastra si ma scuzati ca am fost atat de ,, pisaloaga", desi situatia in care ma aflu eu si colegii mei este una umilitoare si dureroasa.

    RăspundețiȘtergere
  54. Domnule Liviu Marian Pop,
    Am si eu o intrebare:invatamantul in Romania este condus de catre membri ai partidelor politice?In judetul Olt se schimba directorii ca pe sosete pe motive politice,se fac presiuni asupra lor pt a-si da demisia pt ca locul lor sa fie luat de catre afini ai partidului PSD.E posibil asa ceva?Ce joc e acesta?De ce sa fie schimbati acum in plina campanie electorala?Nu mi se pare corect ceea ce se intampla!Consider ca un director tb sa aiba capacitati,nu sa vina oricine numai de dragul functiei.Ar tb luate niste masuri in aceasta privinta!

    RăspundețiȘtergere
  55. GST "Sf. Ecaterina" Husi23.05.2012, 08:41

    Vă rugăm să ne transmiteţi un punct de vedere referitor la reorganizarea învăţământului profesional şi tehnic la nivelul municipiului Huşi, situaţie generată de reorganizarea reţelei şcolare conform OMECTS nr. 6694/20.12.2011 şi a OMECTS nr. 6564/2011 privind Procedura de atribuire a denumirii unităţilor de învăţământ din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.
    Unitatea noastră şcolară funcţionează din anul 1963 ca unitate de învăţământ profesional pentru elevi cu deficienţe de intelect medii şi uşoare, iar începând cu anul şcolar 1996-1997, conform ROFUIP, cap IX, Art. 156 şcolarizează şi elevi ai învăţământului public de masă. În această perioadă unitatea noastră şcolară s-a dezvoltat prin diversificarea ofertei educaţionale conform cerinţelor de pe piaţa muncii locale şi prin accesarea fondurilor europene din Programului de modernizare a învăţământului profesional şi tehnic PHARE TVET RO 2004-2006, prin care am asigurat o bază didactico-materială modernă pentru domeniile prioritare Industrie textilă şi pielărie, respectiv Construcţii, instalaţii şi lucrări publice.
    Conform prevederilor acestui program, unitatea noastră şcolară este obligată să cuprindă în oferta educaţională şi proiectul planului de şcolarizare, în fiecare an, cel puţin în perioada de monitorizare, minimum câte o clasă de învăţământ de masă în domeniile prioritare, întrucât dotările furnizate şcolii în cadrul programului sunt specifice nivelurilor de pregătire 2 şi 3 ale acestei forme de învăţământ. Acest angajament a fost asumat la depunerea documentaţiei de participare la program de către unitatea şcolară şi avizat şi susţinut la momentul respectiv, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, de Consiliul Judeţean Valui şi Consiliul Local Huşi.
    Având în vedere că dotarea cu utilaje specifice pentru atelierele şcolii şi laboratoare s-a încheiat, putem afirma că, în prezent, unitatea noastră şcolară dispune de cea mai bună bază materială din zona Huşi, pentru domeniile prioritare specificate, în momentul de faţă aflându-ne în perioada de monitorizare, în care echipe complexe din cadrul autorităţii de implementare vin să verifice modul cum sunt utilizate aceste dotări în interesul elevilor din comunitate. Menţionăm şi faptul că, mulţumită şi bazei materiale, în fiecare an am obţinut premii la fazele judeţene şi naţionale ale concursurilor profesionale.
    Din aceste motive, dorim să supunem atenţiei dumneavostră situaţia prezentă în care se află unitatea noastră. În baza OMECTS nr. 6564/2011 şi OMECTS 3283/2012 privind Procedura de atribuire a denumirii unităţilor de învăţământ din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a decis prin Hotărârea Consiliului de Administraţie, nr.122 din 13.03.2012, schimbarea denumirii unităţii noastre din Grupul Şcolar Tehnic „Sf. Ecaterina„ Huşi în Şcoala Profesională Specială „Sf. Ecaterina„ Huşi şi preluarea claselor de învăţământ de masă de către un alt liceu tehnologic din oraş, începând cu anul şcolar 2012-2013.
    Menţionăm că din momentul emiterii ordinelor de ministru care au condus la luarea acestei decizii am întreprins nenumărate acţiuni pentru a explica şi motiva faptul că prin modul nostru de funcţionare am oferit şanse egale pentru o bună instruire teoretică şi practică atât elevilor din învăţământul de masă cât şi elevilor din învăţământul special prin folosirea în comun a dotărilor din Programul Phare 2004-2006, integrarea socială a elevilor cu CES, sensibilizarea comunităţii locale la problemele copiilor cu CES, ceea ce a condus la o bună integrare profesională şi socială a ambelor categorii de elevi.

    RăspundețiȘtergere
  56. GST "Sf. Ecaterina" Husi23.05.2012, 08:42

    Considerăm că ar fi mult mai util, eficient din punct de vedere economic şi în interesul învăţământului, ca această unitate de învăţământ autorizată ARACIP în anul 2010, pentru nivelurile 2 şi 3, în toate domeniile în care şcolarizăm elevii, să funcţioneze în aceeaşi formă ca până în prezent, fiind singura şcoală din zonă ce dispune de toate dotările necesare pentru activităţile de instruire practică curentă şi laborator, pentru domeniile Industrie textilă şi pielărie, Construcţii instalaţii şi lucrări publice, ştiut fiind faptul că agenţii economici din zonă nu dispun de posibilitatea de a asigura atingerea tuturor competenţelor prevăzute de standardele de pregătire.
    De aceea,vă rugăm să analizaţi situaţia expusă şi să ne sprijiniţi pentru funcţionarea în continuare cu ambele forme de învăţământ.
    Colectivul de cadre didactice al GST Sf. Ecaterina Husi

    RăspundețiȘtergere
  57. Domnule ministru, daca ati putea verifica modul in care se obtin gradatiile de merit...UNELE GRADATII.
    Cine sunt acesti merituosi cu dosare de gradatii ( de 1 metru inaltime) ... de ce sunt altii nedreptatiti, de ce sunt promovati , acordandu-li-se aceste distinctii , mediocrii si tupeistii care nu au fost vazuti tinand o activitate adevarata... Ce sa mai vorbim de publicatii, voluntariat, proiecte adevarate...EXCLUS ! In cazul acestor persoane, Cine-i ajuta? Cine le face dosarele? Cine-i promoveaza? DE CE? Cum mai e motivat un cadru didactic care face inzecit mai mult decat un asemenea exemplu??Deci , domule ministru, pana cand se vor promova aceste specimene?Cand vor avea loc si oamenii muncitori, cei fară pile, cei care pun suflet?Cum credeti , domnule ministru , ca razbat cadrele didactice din mediul rural? Nu ar fi normal ca acestia sa participe la concursul de gradatii de merit cu o alta grila, cu alte criterii de evaluare??Si nu in ultimul rand, succes, domnule ministru, poate reusiti sa indreptati din nedreptati!

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna ziua as avea si eu o intrebare.Din acest an se va introduce pretransferul si detasarea?daca da cand ?dupa examenul de titularizare 2012? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna ziua Domnule Liviu Pop !As avea si eu o intrebare ,din acest an au loc pretransfearile si detasarile? e sigura aceasta chestie ?si daca ,da va rog sa imi spuneti cam pe cand? Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua!
    D-le ministru, daca nu rezolvati problema cu spiru haret o sa ramanem pe drumri, titulari fiind in acest moment in sistem!

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua ! Am si eu o intrebare in legatura cu CCC si gradatia de merit. Am primit un an de zile gradatie, intru acum in CCC, cati ani mai primesc gradatia de merit cand ma intorc la catedra? Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  62. va rog frumos sa mi raspundeti si mie ..care va fi modalitatea de acordare a gradatiei de merit din 2015 ..se mai pastreaza ideea cu proiectul sau a fost abandonata.....si daca da care e actul care prevede noua modalitate?????

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste urmatoarea situatie: in 2008 am obtinut gradatie de merit pentru o perioada de 4 ani. In 2011 am intrat in concediu de crestere copil pentru 2 ani. Am pierdut gradatia de merit? Si inca ceva. Ce se intampla cu concediul de odihna pe care trebuia sa-l iau in vara lui 2011 daca am intrat in Concediu de crestere copil. Este si acesta pierdut? Eu nu mai am dreptul la concediu pentru perioada lucrata (septembrie 2010-mai2011). Se putea sa mi se plateasca concediul fara sa-l iau efectiv? Mie mi s-a dat incetarea contractului de la 1 septembrie pe motiv ca altfel pierdeam banii pe concediu. Si astfel am pierdut indemnizatia de crestere copil pe 2 luni.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare