17 ian. 2009

Proiect FSE pentru pregătirea administratorilor de reţea din sistemul naţional de învăţământ

Detalii AICI

Proiect FSE pentru pregătirea administratorilor de reţea din sistemul naţional
de învăţământ


Avertisment: această pagină de web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a
Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii si coerenţei
informaţiilor prezentate revine iniţiatorului site-ului web - Ministerul Educaţiei,
Cercetării si Tineretului.


Ministerul Educaţiei, Cercetării si Tineretului în parteneriat cu Centrul de Pregătire în Informatică – CPI S.A. Bucuresti lansează proiectul:

„Dezvoltarea resurselor umane în educaţie pentru administrarea reţelelor de calculatoare din scolile romanesti prin dezvoltarea si susţinerea de programe care să sprijine noi profesii în educaţie, în contextul procesului de reconversie a profesorilor si atingerea masei critice de stabilizare a acestora în soli, precum si orientarea lor către domenii cerute de piaţa muncii”cofinanţat de Uniunea Europeană si Guvernul României prin Fondul Social European POS DRU 2007-2013.


Scopul proiectului este îmbunătăţirea si lărgirea calificării cadrelor didactice si a altor categorii de personal din sistemul naţional de educaţie prin dezvoltarea si furnizarea de programe de instruire pentru 6000 persoane, provenind din rândul cadrelor didactice/ personalului didactic, care să sprijine noi profesii în educaţie –administrator de reţea de calculatoare, în contextul extinderii nivelului de utilizare al TIC, conform obiectivelor Strategiei TIC în învăţământul preuniversitar, al stabilizării profesorilor în scoli, prin implicarea lor în aceste programe de formare, asigurând totodată dezvoltarea de noi competente în domenii cerute pe piaţa muncii.


Proiectul se încadrează în Axa prioritară 1 „Educaţia si formarea profesională
în sprijinul cresterii economice si dezvoltării societăţii bazate pe cunoastere”, Domeniul major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane în educaţie si formare profesională”.


Grupul ţintă este format din 6000 angajaţi actuali si viitori din Sistemul Naţional de Învăţământ, care deţin competentele de bază pentru utilizarea calculatorului, urmând ca prin acest proiect să dobândească cunostinţele si deprinderile necesare administrării reţelelor de calculatoare care să asigure infrastructura informatică a sistemului.
Absolvenţii programului de instruire care vor demonstra dobândirea competenţelor
corespunzătoare Standardului Ocupaţional de „Administrator de reţea de calculatoare” vor fi certificaţi oficial pentru această ocupaţie.


Activităţile proiectului vor promova modele de bune practici adoptate în plan european si naţional.


Activităţile proiectului se vor desfăsura pe o durata de 36 luni: decembrie 2008 –noiembrie 2011.

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare a Comisiei Europene în România.


8 comentarii:

  1. Multe proiecte s-au propus si nu s-au finalizat, de exemplu parteneriatul cu Cisco. Traim in tara teoriei, iar practica ne omoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt profesoara de informatica si fizica si doresc sa urmez acest curs,dar nu am gasit alte detalii despre el decat cele afisate si de d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma intereseaza acest curs, mai multe informatii va rog

    RăspundețiȘtergere
  4. Gasiti aici comunicatul de presa:
    http://www.cisco.com/web/RO/pdfs/press_06_07/10aniNetAcad_Romania.pdf

    Am lucrat la un SAM unde trebuia implementata CNAP, insa nu a primit nici un elev nici pana in ziua de azi diploma cisco, ba mai mult nici nu s-a predat materia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt noutati legate de acest proiect? se deruleaza? unde?

    RăspundețiȘtergere
  6. si pe mine m-ar interesa un astfel de proiect

    RăspundețiȘtergere
  7. cum pot intra in posesia acestor cursuri? daca da puteti sa mi le trimiteti pe adresa de mail?emylyea@yahoo.com, va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Postări populare