2 ian. 2009

PRIMA PALMA DATA INVATAMANTULUI DE CATRE BOC

"Am decis interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, adică la stat. Cu alte cuvinte, nimeni nu mai poate beneficia şi de pensie şi de salariu de la stat. Se poate cumula pensia cu un salariu în domeniul privat." preluare Guvern

Oare d. Boc
este jucator de biliard? Efectul pe care il produce aceatsa decizie in acest moment in sistemul de invatamant il constientizeaza?
Sunt mii de posturi in tara care "s-au acoperit" cu personal pensionat (si multe cu necalificati) pentru ca nu doresc tinerii absolventi sa lucreze in sistemul de invatamant.
Ma si intreb de unde o sa gasim atatea necalificati sa acoperim oreple si posturile in acest moment. Adica la finalul sem I.


Nu imi revin inca din efectul de "manta" imprimat de d. Boc/.
Luni, 5 ianuarie, la ora 11, la sediul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures o sa sustin o conferinta de presa unde o sa atac si aceasta problema.
Pana atunci week-end placut

5 comentarii:

  1. Liviu, varianta castigatoare e simpla. Pensionarii ce lucreaza in sistemul vostru renunta la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e asa simplu. vb de persoane care au peste 40 de ani vechime si care daca renunta si raman numai cu salariu castiga in plus fata de pensie cateva milioane. Adica daca sta acasa are pensie 1000-1100 daca vine la scoala are 1600

    RăspundețiȘtergere
  3. e nevoie de sange proaspat in invatamant. la asta te/ai gandit? sau tinem bosorogii la catedra numai pentru ca la plangem de mila? tata a fost administrator, din 70 si pana s/a pensionat. are jumatate din pensia unui profesor. ii da statul o pensie? nu. multumesc. la revedere. nu vad de ce am face o discriminare. sa plece acasa toti cei care s/au pensionat si sa vina inlocuitori. pentru ca odata si odata tot vor fi nevoiti sa lase locul cuiva. sunt multe cadre pensionate... si normal ca sunt. ca nu lasa locul altora. eu m/am lovit de sitemul asta infect acum cativa ani. nu puteai ca intri ca erau catedrele date pe pile. directorii de scoli tin ore cu duiumul, pe care nu le raporteaza la centru, pentru titularizare. si chiar foarte multe. si numai ce te trezesti ca nusce bosorogi ca apar de te miri unde si predau. si ce/i daca au 40 de ani vechime? altii sa moara de foame pentru ei? ca nu au cum sa traiasca in ziua de azi cu 10 milioane. ei, as! sunt de acord cu boc. acasa cu pensionarii!nu sunt de vina tinerii ca pensionarii o duc greu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ori vreti sa intelegeti, ori nu, d-nul Pop are dreptate: sunt foarte multe cazuri, in care e mult mai bine( si singura solutie)este, daca postul e ocupat de un pensionar, decat de un necalifivcat. stiu multe cazuri, cand pana ce nu a gasit scoala un pensionar, nu a intrat NIMENI la ora. Asa era mai bine, fara profesor??????Gelozia pe care o aveti fata de profesorii pensonari nu prea inteleg, ca ori se duc acasa, ori nu, noi nu o sa primim mi mult . Si mentionez, ca nu sunt pensionara, am 29 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. e greu sa convingi un anonim sa semneze. frustrarile, probabil. anonima pensionara, cred ca tu nu vrei sa intelegi. omul nu mai ia pensia daca lucreaza. asta e ideea. sa lucreze. foarte bine. dar nu mai poate lua nimic pe langa salariu. pricepi? nu ma mai aburi ca nu merge nimeni la ore? de ce s-a pensionat? ca nu mai poate lucra. dar totusi poate. hai, ca deja ma plictiseste povestea cu lovitii astia in aripa. de parca numai in invatamant ar fi. sunt zeci de mii de alte exemple. lor nu le plange nimeni de mila. cat despre profesorii pensionari stiu ce spun. nu-mi explicati ca nu e asa. sistemul e pervers.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare