17 ian. 2008

Dascalii din invatamant si-au reinceput lupta pentru salarii mai mari

15 ianuarie 2008 18:24:09
Sindicalistii din invatamant au inceput marti negocierile cu guvernul, la discutiile cu ministrul Cristian Adomnitei fiind prezent si liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Marian Pop, care este si secretar al federatiei nationale. Cresterea salariilor personalului didactic in anul 2008 este principala revendicare a reprezentantilor dascalilor, insa si definitivarea pachetului de legi ale educatiei a fost tema de discutie.

Ministrul educatiei si liderii celor patru federatii sindicale, care s-au intalnit, marti, la o prima discutie nu au spus nimic in legatura cu valoarea cresterilor salariale din invatamant de la care vor incepe negocierile, saptamana viitoare, impreuna cu ministii Muncii si Finantelor.

Printre revendicarile sindicalistilor se mai numara reasezarea grilei de salarizare a personalului din invatamant, in vederea eliminarii anomaliilor existente in prezent, dar si elaborarea unei noi legi de salarizare a personalului din invatamant care sa intregeasca pachetul proiectelor de legi ale invatamantului supuse dezbaterii publice.

Cadrele didactice mai vizeaza inceperea negocierii unui nou contract colectiv de munca la nivel de ramura invatamant, reglementari pentru acordarea de tichete cadou, deblocarea promovarii in trepte profesionale a personalului didactic auxiliar si a personalului nedidactic, rezolvarea problemei decontarii cheltuielilor de naveta pentru personalul didactic angajat in unitatile conexe de invatamant etc. In total, revendicarile sunt in numar de 12.

Autor: M.M.
Sursa:http://www.emaramures.ro/Stiri/Stire.aspx?NewsID=10105

Un comentariu:

  1. Este de neconceput ca un cadru didactic( cel care "pune bazele" justitiei, cat si a celorlalte profesiuni) sa aiba parte de un mizerabil 15 milioane ..........la batranete(inainte de pensie).!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare